Πώς να παραγγείλετε Teh Tarik στη Μαλαισία και τη Σιγκαπούρη

Τα περίφημα καφέ και τσάγια της Μαλαισίας

Προερχόμενος από τη Μαλαισία αλλά διάσημος σε ολόκληρο τον κόσμο, το τσάι που είναι γνωστό ως tarik κατέχει μια ιδιαίτερη θέση στις καρδιές των Νοτιοανατολικών Ασιατών.

Το Teh tarik σημαίνει κυριολεκτικά "τραβηγμένο τσάι", το οποίο είναι ακριβώς αυτό που κάνουν οι τσάι στο Μαλαισιανό kopitiam και οι θησαυροί mamak για να δημιουργήσουν το ποτό. Το μαύρο τσάι, η ζάχαρη και το συμπυκνωμένο γάλα συνδυάζονται, στη συνέχεια χύνεται μέσα στον αέρα μεταξύ δύο φλιτζανιών μέχρι να φτάσει σε μια πλούσια, αφρώδη υφή - εξειδίκευση των καλλιτεχνών tarik ποτέ δεν πετάξει μια σταγόνα!

Το τσάι-τράβηγμα είναι κάτι περισσότερο από απλή απεικόνιση της παράστασης και της παράδοσης: χύνοντας το tarik μέσω του αέρα δροσίζει το τσάι και παράγει ένα αφρώδες κεφάλι. Οι διαδοχικές ρίψεις αναδεικνύουν την πλήρη γεύση του τσαγιού στο γάλα, συνδυάζοντας το μείγμα με τον ακραίο κορεσμό. Το Teh tarik σερβίρεται συνήθως σε ένα διαυγές γυαλί, έτσι ώστε να μπορεί να δει και να εκτιμηθεί το τέλειο μείγμα.

Ένα πολιτισμό Teh Tarik

Οι Μαλαισιοί είναι περήφανοι για το περίφημο ποτό τσαγιού τους. το tarik εξάγεται στη Σιγκαπούρη, την Ινδονησία και σε όλο τον κόσμο.

Ίσως πιο σημαντικό από το ίδιο το ποτό είναι ο βασικός πολιτισμός. Οι ντόπιοι συγκεντρώνονται στο kopitiam ( παραδοσιακά καφενεία στη Σιγκαπούρη και τη Μαλαισία) και τα εστιατόρια mamak που διευθύνονται από ινδούς μουσουλμάνους για να κοινωνικοποιηθούν, να μοιραστούν κουτσομπολιά, να παρακολουθήσουν ποδόσφαιρο και γενικά να συνομιλήσουν μόνο όταν χύνεται το tarik τους.

Η πανταχού παρούσα roti canai - ένα λεπτό ψωμί που σερβίρεται με σάλτσα βύσης - είναι η τέλεια φιλοφρόνηση για να εξισορροπηθεί η γλυκύτητα του tarik.

Το Teh tarik αναγνωρίστηκε από την κυβέρνηση ως σημαντικό μέρος της διατροφικής κληρονομιάς της Μαλαισίας. Ετήσιοι διαγωνισμοί στην Κουάλα Λουμπούρ καθορίζουν ποιος μπορεί να ρίξει το τέλειο tarix χωρίς να χυθεί.

Άλλα ποτά τσαγιού της Μαλαισίας

Ενώ το tarik είναι σίγουρα το πιο δημοφιλές, οι επισκέπτες που δεν είναι εξοικειωμένοι με τη γλώσσα της Μαλαισίας kopitiam μπορεί να διασκεδάζουν σε αυτά τα κοινά ποτά στο μενού.

Εκτός και αν έχουν διαταχθεί διαφορετικά, τα ποτά τείνουν να εξυπηρετούνται εξαιρετικά γλυκιά από τα δυτικά πρότυπα.

Για να παραγγείλετε σαν τοπικό, ζητήστε ένα από τα ακόλουθα, όταν βρίσκεστε σε ένα κομπιτάμ - και μην εκπλαγείτε όταν ο παραγγελιοδόχος το μεταφέρει στον τσάι με μεγάλη φωνή!

Γάλα, ζάχαρη και πάγο

Από προεπιλογή, η ζάχαρη και κάποια μορφή γάλακτος προστίθενται στα περισσότερα ροφήματα καφέ και τσαγιού της Μαλαισίας . Τα ποτά συνήθως σερβίρονται ζεστά, εκτός αν ορίσετε "peng", που σημαίνει ότι έχετε ψύξη με πάγο.

Προσθέστε τις ακόλουθες εκφράσεις στην παραγγελία σας για να είστε βέβαιοι:

Κάντε το δικό σας Teh Tarik στο σπίτι

Παρόλο που μπορεί να κάνετε μεγαλύτερο πρόβλημα από τους άντρες που εργάζονται στους πάγκους του Mamak, το tarik είναι αρκετά απλό για να κάνει στο σπίτι.

  1. Προσθέστε 4 κουταλιές της σούπας. σκόνης μαύρου τσαγιού σε βραστό νερό. αφήστε να μαγειρέψετε για πέντε λεπτά.

  2. Φιλτράρετε το τσάι σε ξεχωριστό γυαλί, προσθέστε 2 κουταλιές της σούπας. ζάχαρης και 4 κουταλιές της σούπας. συμπυκνωμένου γάλακτος.

  3. Ρίξτε το τσάι ανάμεσα σε δύο ποτήρια μέχρι να γίνει παχύ και να έχει αφρό επάνω.

  4. Σερβίρετε ζεστό σε ένα διαυγές ποτήρι συνοδευόμενο από μια μεγάλη δόση κουτσομπολιού για καλό μέτρο.