Πληροφορίες ταξιδιού της Μαλαισίας - ζωτικής σημασίας πληροφορίες για τον επισκέπτη για πρώτη φορά

Θεωρήσεις, Νόμισμα, Διακοπές, Καιρός, Τι να φοράτε

Θα επιτρέπεται η είσοδος στη Μαλαισία μόνο εάν το διαβατήριό σας είναι έγκυρο τουλάχιστον έξι μήνες μετά την άφιξη, με αρκετές σελίδες για σφραγίδα επιβίβασης κατά την άφιξη και πρέπει να αποδεικνύεται η μετάβαση ή επιστροφή.

Για έναν κατάλογο απαιτήσεων θεώρησης ανά εθνικότητα, ανατρέξτε στον ιστότοπο του Τμήματος Μετανάστευσης της Μαλαισίας.

ΗΘΗ και εθιμα

Μπορείτε να φέρετε τα προϊόντα αυτά στη Μαλαισία χωρίς να καταβάλλετε δασμούς:

Δεν επιτρέπεται να εισάγετε αγαθά από την Αϊτή. Απαγορεύεται επίσης να παρέχετε μη συνταγογραφούμενα φάρμακα, όπλα, οποιαδήποτε αναπαραγωγή οποιουδήποτε νομίσματος ή νομίσματος ή πορνογραφικό υλικό. Οποιαδήποτε ποσότητα παράνομων ναρκωτικών που βρέθηκαν στο άτομο σας θα σας οδηγήσει στη θανατική ποινή, οπότε μην το σκεφτείτε ούτε καν!

Φόροι αεροδρομίου

Θα χρεωθείτε φόρος αεροδρομίου αξίας 40,00 € χρεώνεται κατά την αναχώρηση σε οποιαδήποτε διεθνή πτήση. Οι επιβάτες εσωτερικών πτήσεων χρεώνονται με RM5,00.

Υγεία & Ανοσοποιήσεις

Θα σας ζητηθεί να παρουσιάσετε πιστοποιητικά υγείας εμβολιασμού κατά της ευλογιάς, της χολέρας και του κίτρινου πυρετού, εάν προέρχεστε από γνωστές μολυσμένες περιοχές. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα θέματα υγείας που σχετίζονται με τη Μαλαισία συζητούνται στη σελίδα του CDC για τη Μαλαισία.

Ασφάλεια

Η Μαλαισία είναι ασφαλέστερη από πολλούς άλλους προορισμούς στην Ασία, αν και η τρομοκρατία παραμένει ιδιαίτερη ανησυχία.

Όσοι σκοπεύουν να επισκεφθούν τα θέρετρα και τα νησιά πρέπει να επιλέξουν τα μεγαλύτερα θέρετρα και να επιδείξουν προσοχή. Στις αστικές περιοχές, τα εγκλήματα του δρόμου, όπως η τσάντα και η τράπουλα, είναι κοινά.

Ο μαλαισιανός νόμος μοιράζεται τη δρακόντεια στάση απέναντι στα ναρκωτικά που είναι κοινά στη Νοτιοανατολική Ασία. Για περισσότερες πληροφορίες, διαβάστε: Νόμοι περί ναρκωτικών και κυρώσεις στη Νοτιοανατολική Ασία - ανά χώρα .

Θέματα χρημάτων

Η Μαλαισιανή μονάδα νομίσματος ονομάζεται Ringgit (RM), και διαιρείται σε 100 sen. Τα κέρματα έρχονται σε ονομαστικές αξίες 1c, 2c, 5c, 10c, 20c, 50c, R1, R2 και R5 και σημειώνονται σε ονομαστικές αξίες R10, R20, R50, R100 και R200.

Η βρετανική λίβρα Sterling είναι το καλύτερο νόμισμα για ανταλλαγή στη Μαλαισία, αλλά τα δολάρια ΗΠΑ κυκλοφορούν επίσης ευρέως. Όλες οι εμπορικές τράπεζες είναι εξουσιοδοτημένες να ανταλλάσσουν ξένο νόμισμα, ενώ μεγάλα ξενοδοχεία μπορούν να αγοράζουν ή να δέχονται ξένο νόμισμα με τη μορφή σημειώσεων και ταξιδιωτικών επιταγών.

Οι πιστωτικές κάρτες American Express, Diners Club, MasterCard και Visa είναι ευρέως αποδεκτές σε ολόκληρη τη χώρα. Οι επιταγές των ταξιδιωτών γίνονται αποδεκτές από όλες τις τράπεζες, τα ξενοδοχεία και τα μεγάλα πολυκαταστήματα. Τα πρόσθετα τέλη συναλλαγματικής ισοτιμίας μπορούν να αποφευχθούν φέρνοντας επιταγές ταξιδιωτών σε λίρες στερλίνες, δολάρια ΗΠΑ ή δολάρια Αυστραλίας.

Φιλοδώρημα. Η κατάρρευση δεν είναι συνήθης πρακτική στη Μαλαισία, οπότε δεν χρειάζεται να πληρώσετε αν δεν σας ζητηθεί.

Τα εστιατόρια συχνά επιβάλλουν χρέωση υπηρεσιών 10%. Εάν αισθάνεστε γενναιόδωροι, μπορείτε να αφήσετε επιπλέον συμβουλή για το προσωπικό αναμονής. απλά αφήστε κάποια αλλαγή πίσω μετά την πληρωμή σας.

Κλίμα

Η Μαλαισία είναι μια τροπική χώρα με θερμό και υγρό κλίμα όλο το χρόνο, με θερμοκρασίες που κυμαίνονται από 21 ° C έως 32 ° C. Οι θερμοκρασίες των ψυγείων είναι πιο συχνές στα θέρετρα των λόφων.

Πότε και πού να πάτε

Η Μαλαισία έχει δύο κορυφαίες τουριστικές περιόδους : μία το χειμώνα και άλλη το καλοκαίρι.

Η χειμερινή τουριστική περίοδος πραγματοποιείται μεταξύ Δεκεμβρίου και Ιανουαρίου, που περιλαμβάνει τα Χριστούγεννα, την Πρωτοχρονιά και την Κινεζική Πρωτοχρονιά.

Η καλοκαιρινή τουριστική περίοδος συμβαίνει μεταξύ Ιουνίου και Αυγούστου, με κάποια επικάλυψη στα μέσα Σεπτεμβρίου. Τα ξενοδοχεία μπορεί να είναι δύσκολο να κλείσουν κατά τη διάρκεια αυτών των χρόνων, καθώς πρόκειται για εποχή σχολικών διακοπών σε πολλές χώρες της περιοχής.

Οι σχολικές αργίες της Μαλαισίας συμβαίνουν για περίπου 1 ή 2 εβδομάδες το καλοκαίρι, τον Μάρτιο, τον Ιούνιο και τον Αύγουστο, επαναλαμβάνοντας από το Νοέμβριο μέχρι τον Δεκέμβριο.

Αποφύγετε τις περιοχές της ανατολικής ακτής από τον Νοέμβριο έως τον Μάρτιο - οι παλίρροια των μουσώνων κάνουν το νερό πολύ ασταθές για άνεση. Για τα δυτικά παραλιακά θέρετρα, αποφύγετε τους από τον Απρίλιο έως το Μάιο και πάλι από τον Οκτώβριο έως τον Νοέμβριο.

Τι να φορέσω

Φορέστε ελαφρά, δροσερά και casual ρούχα στις περισσότερες περιπτώσεις. Σε επίσημες περιπτώσεις, συνιστώνται σακάκια, γραβάτες ή πουκάμισα με μακριά μανίκια για άνδρες, ενώ οι γυναίκες πρέπει να φορούν φορέματα.

Μην φοράτε σορτς και beachwear έξω από την παραλία, ειδικά αν σκοπεύετε να καλέσετε ένα τζαμί ή άλλο τόπο λατρείας.

Οι γυναίκες θα ήταν σοφές να ντυθούν με σεβασμό, καλύπτοντας τους ώμους και τα πόδια που καλύπτονται. Η Μαλαισία εξακολουθεί να είναι μια συντηρητική χώρα, και οι γυναίκες με χαμηλή μόρφωση θα πάρουν περισσότερο σεβασμό από τους ντόπιους.

Μετάβαση στη Μαλαισία

Από τον αέρα
Πολλές διεθνείς αεροπορικές εταιρείες προσφέρουν πτήσεις προς τη Μαλαισία, οι περισσότερες από τις οποίες προσγειώνονται στο Διεθνές Αεροδρόμιο Kuala Lumpur (KUL) περίπου 35 μίλια (55 χλμ.) Νότια της Κουάλα Λουμπούρ.

Το νέο Διεθνές Αεροδρόμιο KL στο Sepang διαθέτει μία από τις πιο εξελιγμένες παροχές επιβατών στην περιοχή.

Ο εθνικός αερομεταφορέας, Malaysia Airlines, πετά σε 95 προορισμούς παγκοσμίως.

Από τη γη
Το σιδηροδρομικό σύστημα του Keretapi Tanah Melayu Berhad (KTM) συνδέεται με τη Σιγκαπούρη και τη Μπανγκόκ.

Θα χρειαστούν μέχρι και δέκα ώρες για να ταξιδέψετε από τη Σιγκαπούρη στην Κουάλα Λουμπούρ, δύο ημέρες αν έρχεστε από την Μπανγκόκ.

Τα λεωφορεία από το Ban San στη Σιγκαπούρη μπορούν να ταξιδέψουν σε πολλά σημεία της χερσονήσου της Μαλαισίας. Μπορείτε επίσης να ταξιδέψετε από Μπανγκόκ ή Haadyai στην Ταϊλάνδη είτε στις ακτές της χερσονήσου της Μαλαισίας, αλλά και στην Κουάλα Λουμπούρ.

Η είσοδος στη Μαλαισία με ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο δεν είναι δύσκολη ούτε από την Ταϊλάνδη ούτε από τη Σιγκαπούρη και η εθνική οδός Βορρά-Νότου κάνει τα ταξίδια κατά μήκος της δυτικής ακτής αρκετά βολικά (10-12 ώρες από τη Σιγκαπούρη έως τα ταϊλανδικά σύνορα).

Δια θαλάσσης
Οι ναυτικοί μπορούν να εισέλθουν μέσω του Penang, του Port Klang, του Kuantan, του Kuching και του Kota Kinabalu .

Γνωρίζοντας τη Μαλαισία

Από τον αέρα
Όλο και περισσότερες εγχώριες αεροπορικές εταιρείες εξυπηρετούν πλέον δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς Ορισμένες από αυτές περιλαμβάνουν τις εταιρείες Pelangu Air, Berjaya Air και Mofaz Air.

Με το τρένο
Το σιδηροδρομικό δίκτυο Keretapi Tanah Melayu Berhad (KTM) φθάνει σε όλα τα μέρη της χερσονήσου της Μαλαισίας. Η KTM προσφέρει επίσης ειδικές προσφορές για τουρίστες.

Στο KL, ένα σύστημα Light Rail Transit (LRT) συνδέεται με την παρακείμενη περιοχή Klang Valley. Το σιδηροδρομικό σύστημα KTM Komuter συνδέει την Κουάλα Λουμπούρ με τις απομακρυσμένες περιοχές.

Με λεωφορείο
Τα κλιματιζόμενα λεωφορεία έκτακτης ανάγκης και τα περιφερειακά λεωφορεία εκτός αεροδρομίου μπορούν να σας μεταφέρουν από την Κουάλα Λουμπούρ σε άλλες περιοχές της χερσονήσου της Μαλαισίας. Τα λεωφορεία που ταξιδεύουν μέσα στις πόλεις χρεώνουν ανάλογα με την απόσταση.

Τα μικρά λεωφορεία στο KL χρεώνουν ένα πρότυπο εισιτήριο των 60 sen όπου κι αν σταματήσετε.

Με ταξί
Υπηρεσία λιμουζίνας μπορεί να προσληφθεί στο αεροδρόμιο που πηγαίνει σε ξενοδοχεία στην πόλη. Ζητήστε από τον μετρητή ταξί για υπηρεσία.

Τα διακρατικά ταξί μπορούν να σας μεταφέρουν στις κρατικές γραμμές σχετικά φθηνά. Οι ναύλοι για αυτά τα ταξί είναι σταθεροί.

Τα αστικά ταξί είναι μετρημένα. Στην Κουάλα Λουμπούρ, τα ταξί είναι κίτρινα και μαύρα, ή κόκκινα και λευκά. Οι ναύλοι υπολογίζονται ανάλογα με την απόσταση. Ο συντελεστής απόκλισης είναι 1,50 RM για τα πρώτα δύο χιλιόμετρα, συν 10 λεπτά για κάθε 200 μέτρα μετά.

Με νοικιασμένο αυτοκίνητο
Εάν θέλετε να οδηγήσετε τον εαυτό σας, οι ενοικιάσεις αυτοκινήτων είναι εύκολο να κανονιστεί μέσω του ξενοδοχείου σας, ή απευθείας με μια αξιόπιστη εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων. Οι τιμές για ένα αυτοκίνητο κυμαίνονται από RM60 έως RM260 ανά ημέρα.

Η Μαλαισία απαιτεί οι οδηγοί να είναι τουλάχιστον 18 ετών με έγκυρη διεθνή άδεια οδήγησης . Οι Μαλαισιανοί κινούνται στην αριστερή πλευρά του δρόμου.

Ο Σύνδεσμος Αυτοκινήτων της Μαλαισίας (AAM) είναι ο εθνικός οργανισμός κινητοποίησης της Μαλαισίας. Εάν ανήκετε σε οργανώσεις αυτοκινητιστών που συνδέονται με την AAM, μπορείτε να απολαύσετε τα πλεονεκτήματα της αμοιβαίας συμμετοχής.

Η λεωφόρος Βορρά-Νότου στην χερσόνησο της Μαλαισίας συνδέεται με τους παράκτιους δρόμους και τις υπόλοιπες οδικές αρτηρίες στην περιοχή. Εξαιρετικά διατηρημένο, το Expressway σας επιτρέπει να οδηγείτε γύρω από τη Χερσόνησο της Μαλαισίας.

Με πλοίο

Οι υπηρεσίες πορθμείων μπορούν να σας μεταφέρουν μεταξύ της χερσονήσου της Μαλαισίας και των σημαντικότερων νησιών. Οι δημοφιλείς υπηρεσίες περιλαμβάνουν:

Με trishaw

Τα Trishaws (ποδήλατα rickshaws) είναι πολύ λιγότερο επικρατούν αυτές τις μέρες, αλλά μπορείτε να τα βρείτε ακόμα σε Melaka, Georgetown, Kota Bahru, και Kuala Terengganu. Διαπραγματευτείτε την τιμή πριν οδηγήσετε. Μια μισή μέρα από την περιήγηση στα αξιοθέατα κοστίζει RM25 περίπου.