Πώς να αποκτήσετε άδεια διεθνούς οδηγού

Εάν σκέφτεστε να νοικιάσετε αυτοκίνητο σε διεθνές επίπεδο, είναι σχεδόν βέβαιο ότι απαιτείται να αποκτήσετε επίσης άδεια διεθνούς οδηγού (μερικές φορές λανθασμένα αποκαλείται άδεια).

Μια διεθνής άδεια οδήγησης (IDP) σας επιτρέπει να οδηγείτε ένα όχημα σε άλλη χώρα, εφόσον έχετε επίσης μια έγκυρη άδεια οδήγησης εκδοθείσα από το κράτος σας και αναγνωρίζεται ως έγκυρη μορφή αναγνώρισης σε περισσότερες από 175 χώρες, καθώς και από πολλές μεγάλες ενοικιάσεις αυτοκινήτων διεθνώς.

Η απόκτηση άδειας διεθνούς οδηγού μπορεί να πάρει οπουδήποτε από μια μέρα σε λίγες εβδομάδες, ανάλογα με το αν περνάτε μέσα από το walk-in της επεξεργασίας ή την εφαρμογή μέσω ταχυδρομείου, οπότε φροντίστε να προγραμματίσετε μπροστά εάν σκοπεύετε να οδηγήσετε στο διεθνές ταξίδι σας . Υπάρχουν μόνο δύο τοποθεσίες στις Ηνωμένες Πολιτείες που εκδίδουν αυτά τα έγγραφα: την Αμερικανική Ένωση Αυτοκινήτου (AAA) και την Αμερικανική Ένωση Τουριστικών Αυτοκινήτων (AATA).

Πού να πάρετε μια άδεια διεθνούς οδηγού

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι διεθνείς άδειες οδήγησης εκδίδονται μόνο από την Αμερικανική Ένωση Αυτοκινήτου και την American Automobile Touring Alliance και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ συνιστά να μην αγοράσετε ένα IDP από άλλα καταστήματα, δεδομένου ότι είναι εντελώς παράνομοι για την αγορά, τη μεταφορά ή Πουλώ.

Τα IPD μπορούν να εκδοθούν σε οποιονδήποτε άνω των 18 ετών, ο οποίος έχει λάβει έγκυρη άδεια οδήγησης για έξι μήνες ή και περισσότερο και συνήθως παραμένουν σε ισχύ για ένα έτος ή για τη λήξη της ισχύουσας άδειας οδήγησης - είναι σημαντικό να ερευνήσετε ένα IPD πριν το ταξίδι σας και να κάνετε βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε τις απαιτήσεις.

Τόσο το AAA όσο και το AATA είναι άριστες πηγές για αυτά τα έγγραφα, οπότε αφού επιλέξετε έναν πάροχο, μεταβείτε είτε στην αίτηση της ΑΑΑ είτε στον ιστότοπο της εφαρμογής NAATA, εκτυπώστε την αίτηση διεθνούς άδειας οδήγησης, συμπληρώστε όλα τα ισχύοντα πεδία και υποβάλετε την.

Μόλις ολοκληρωθεί η εφαρμογή, μπορείτε να την στείλετε μέσω του ταχυδρομείου ή να επισκεφθείτε ένα τοπικό γραφείο ενός οργανισμού όπως το AAA. θα χρειαστείτε επίσης δύο πρωτότυπες φωτογραφίες μεγέθους διαβατηρίου και ένα υπογεγραμμένο αντίγραφο της έγκυρης άδειας οδήγησης των ΗΠΑ, καθώς και μια κλειστή επιταγή για την αμοιβή (συνήθως $ 15).

Συμβουλές για να πάρει και να χρησιμοποιήσει τη διεθνή άδεια οδήγησης

Τα γραφεία της ΑΑΑ μπορούν να επεξεργάζονται τους εκτοπισθέντες κατά τη διάρκεια της επίσκεψής σας, αλλά εάν στέλνετε την αίτηση, η επεξεργασία τους διαρκεί συνήθως 10 έως 15 εργάσιμες ημέρες, αν και οι επιταχυνόμενες υπηρεσίες ενδέχεται να είναι διαθέσιμες για να λάβουν την άδειά σας εντός μιας ή δύο εργάσιμων ημερών έναντι πρόσθετης αμοιβής.

Κατά την εφαρμογή, θα χρειαστείτε έναν υπολογιστή και έναν εκτυπωτή, μια ολοκληρωμένη εφαρμογή, ένα αντίγραφο της έγκυρης άδειας οδήγησης των ΗΠΑ, δύο φωτογραφίες διαβατηρίου και μια επιταγή, εντολή πληρωμής ή πιστωτική κάρτα για να ολοκληρωθεί η διαδικασία. υποβάλετε αίτηση προσωπικά.

Πάντα βεβαιωθείτε ότι έχετε στην κατοχή σας την έγκυρη άδεια οδήγησης της Πολιτείας της Πολιτείας όταν οδηγείτε διεθνώς, καθώς ο ΕΑΕ σας είναι άκυρος χωρίς αυτή τη συνοδεία απόδειξης επιλεξιμότητας για οδήγηση. Οι εσωτερικώς εκτοπισθέντες ενεργούν μόνο ως μετάφραση των εγχώριων αποδεκτών αδειών και δεν επιτρέπουν σε όσους δεν διαθέτουν άδεια οδήγησης εκδοθείσα από το κράτος να οδηγούν στο εξωτερικό.

Επίσης, θα θέλατε να βεβαιωθείτε ότι θα επισυνάψετε τις κατάλληλες αμοιβές (την αμοιβή για τους εκτοπισμένους, καθώς και τα έξοδα αποστολής και χειρισμού), τις φωτογραφίες και τα φωτοαντίγραφα της άδειας χρήσης, όταν υποβάλλετε την αίτησή σας στην ΑΑΑ ή την ΑΑΤΑ παραλείποντας οποιαδήποτε από αυτές τα απαιτούμενα έγγραφα θα οδηγήσουν στην απόρριψη της αίτησής σας.

Θα πρέπει επίσης να ελέγξετε τις απαιτήσεις οδήγησης και τους νόμους για τις χώρες στις οποίες θα οδηγείτε στις διακοπές σας, ώστε να γνωρίζετε τι θα χρειαστείτε σε περίπτωση που σταματήσετε από τις τοπικές αρχές.