Πώς μπορώ να μάθω αν το λεωφορείο του γύρου μου είναι ασφαλές να βόλτα;

Έχουμε δει όλα τα παραδείγματα κακής οδήγησης, μη ασφαλή οχήματα και άσχημα συντηρημένα λεωφορεία. Αυτά τα ζητήματα καθίστανται πολύ σημαντικά όταν σχεδιάζετε να κάνετε μια περιοδεία με μοτοποδήλατα. Πώς μπορείτε να μάθετε αν το λεωφορείο σας είναι πραγματικά ασφαλές να οδηγείτε;

Χρησιμοποιήστε τη βάση δεδομένων ασφαλείας των μεταφορέων επιβατών των ΗΠΑ

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας Μεταφορέων Αυτοκινήτων (FMCSA) παρακολουθεί τη διακρατική ασφάλεια λεωφορείων και φορτηγών. Εάν ταξιδεύετε σε λεωφορείο που διασχίζει μια κρατική γραμμή, μπορείτε να μάθετε για την εταιρεία εκδρομών που έχετε επιλέξει ή για το λεωφορείο σας με ταξί, μεταβαίνοντας στη σελίδα Ασφάλειας επιβατών της FMCSA.

Μπορείτε να αναζητήσετε ανά εταιρεία ή τύπο οχήματος, αλλά οι περισσότεροι από εμάς θα βρουν ευκολότερη την αναζήτηση ανά εταιρεία.

Για παράδειγμα, εάν εισαγάγετε το "Greyhound" στο πεδίο όνομα, θα μεταφερθείτε σε μια σελίδα που εμφανίζει τα αποτελέσματα αναζήτησης. Ενδέχεται να δείτε αρκετές συνδεδεμένες εταιρείες Greyhound που αναφέρονται ως "Δεν επιτρέπεται να λειτουργήσουν", καθώς και πληροφορίες σχετικά με το Greyhound Canada Transportation ULC και Greyhound Lines, Inc. Κάντε κλικ στο "Greyhound Lines, Inc." για να μεταβείτε στη σελίδα δεδομένων Greyhound, μπορεί να αναθεωρήσει τα στατιστικά στοιχεία σχετικά με την ασφάλεια των οδηγών και των οχημάτων και να δει τις πληροφορίες απόδοσης ανά κατηγορία

Εάν δεν μπορείτε να βρείτε το όνομα της εταιρίας σας, ίσως θελήσετε να τηλεφωνήσετε στην εταιρεία και να ρωτήσετε εάν συνάπτει σύμβαση με εταιρεία ναύλωσης για τις υπηρεσίες της μοτοσικλέτας. Οι πιθανότητες είναι καλές που θα μπορείτε να βρείτε το όνομα της εταιρίας charter στις λίστες ασφαλείας FMCSA.

Ενώ ο Καναδάς δεν διαθέτει εθνική βάση δεδομένων για την ασφάλεια των επιβατικών μεταφορέων, καθιστά τις πληροφορίες ανάκλησης της ασφάλειας των λεωφορείων διαθέσιμες στο κοινό.

Η ανάκληση της βάσης δεδομένων για την ασφάλεια των οχημάτων του Καναδά περιλαμβάνει δεδομένα ανάκλησης για εμπορικά λεωφορεία. Για να χρησιμοποιήσετε αυτή τη βάση δεδομένων, πρέπει να γνωρίζετε τους κατασκευαστές, τα ονόματα των μοντέλων και τα έτη μοντέλων των λεωφορείων που χρησιμοποιεί η εταιρεία σας.

Είναι δύσκολο να βρείτε πληροφορίες για την ασφάλεια των επιβατών λεωφορείων στο Μεξικό. δεν φαίνεται ότι η κυβέρνηση του Μεξικού συντάσσει πληροφορίες για την ασφάλεια των λεωφορείων που μπορούν να αναζητηθούν από το όνομα της εταιρείας ή τον κατασκευαστή λεωφορείων.

Συμβουλή: Οι λίστες ασφαλείας των λεωφορείων FMCSA περιλαμβάνουν επίσης καναδικές και μεξικάνικες εταιρείες εάν δραστηριοποιούνται επίσης στις ΗΠΑ.

Σημείωση: Από αυτή τη γραφή, η ιστοσελίδα της FMCSA για την Ασφάλεια των Επιβατών δεν λειτουργεί. Μια σημείωση στην κορυφή της σελίδας δηλώνει ότι "Η δυνατότητα αναζήτησης αυτής της ιστοσελίδας δεν λειτουργεί προς το παρόν λόγω τεχνικών δυσκολιών. Η FMCSA εργάζεται για την επίλυση του προβλήματος". Αυτό το ζήτημα διαρκεί αρκετούς μήνες, γεγονός που καθιστά δύσκολο να προβλεφθεί πότε θα αποκατασταθεί η λειτουργία αναζήτησης. Ως εναλλακτική λύση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη βάση δεδομένων SAFER του Department of Transportation για να αναζητήσετε στιγμιότυπα της εταιρείας, τα οποία περιλαμβάνουν τουλάχιστον κάποιες πληροφορίες σχετικά με τις εταιρίες τουριστικών εταιρειών και τις εταιρίες λεωφορείων charter, συμπεριλαμβανομένων των βασικών πληροφοριών ασφαλείας.

Μια άλλη διαδρομή: Χρησιμοποιήστε την εφαρμογή SaferBus για να επιλέξετε την εταιρεία λεωφορείων σας

Το FMCSA δημιούργησε την δωρεάν εφαρμογή SaferBus για να βοηθήσει τους χρήστες Android και iPhone να επιλέξουν ποιες διακρατικές εταιρείες λεωφορείων ταξιδεύουν. Το SaferBus σάς επιτρέπει να ελέγχετε την κατάσταση λειτουργίας μιας συγκεκριμένης εταιρείας λεωφορείων που είναι εγγεγραμμένη στο Υπουργείο Μεταφορών των ΗΠΑ, να αξιολογήσετε την απόδοση ασφαλείας της εταιρείας και να καταθέσετε μια καταγγελία για ασφάλεια, υπηρεσία ή διάκριση κατά εταιρείας λεωφορείων από το έξυπνο τηλέφωνό σας.

Σημείωση: Από την ημερομηνία αυτή, η εφαρμογή SaferBus δεν είναι διαθέσιμη στο κατάστημα iTunes.

Οι αναθεωρήσεις στο Google Play δείχνουν ότι η εφαρμογή SaferBus δεν λειτουργεί πλέον. Αυτό μπορεί να σχετίζεται με τα προβλήματα με τη λειτουργία αναζήτησης της βάσης δεδομένων ασφαλείας της υπηρεσίας μεταφοράς επιβατών FMCSA που περιγράφεται παραπάνω.

Αναφορά ασφαλών λεωφορείων και οδηγών στο FMSCA

Εάν βλέπετε ένα πρόγραμμα οδήγησης λεωφορείου να συμπεριφέρεται με τρόπο ανασφαλές, όπως γραπτό μήνυμα κατά την οδήγηση ή εάν παρατηρήσετε ότι ένα λεωφορείο έχει προβλήματα ασφάλειας, θα πρέπει να αναφέρετε το λεωφορείο ή τον οδηγό στο FMSCA. Μπορείτε να το κάνετε αυτό καλώντας το 1-888-DOT-SAFT (1-888-368-7238) ή συμπληρώνοντας μια αναφορά στην ιστοσελίδα της εθνικής βάσης δεδομένων καταγγελιών καταναλωτών. Φυσικά, εάν δείτε μια πραγματική κατάσταση έκτακτης ανάγκης, θα πρέπει να καλέσετε αμέσως 911.

Αν το αμερικανικό τουριστικό λεωφορείο παραβιάζει τον Αμερικανικό νόμο για τις αναπηρίες (ADA) είτε επειδή δεν διαθέτει τον απαιτούμενο εξοπλισμό είτε επειδή έχει σπάσει τον εξοπλισμό, μπορείτε να αναφέρετε την εταιρεία λεωφορείων στο FMSCA τηλεφωνικά ή online, χρησιμοποιώντας τον αριθμό τηλεφώνου και ιστοσελίδα που αναφέρεται παραπάνω.