Διαδρόμου Coulee Εθνικός σχεδιασμός γραφικών διαδρομών

Ο εθνικός διάδρομος Coulee Corridor National Scenic Byway διαρκεί από το Othello βόρεια έως το Omak, ακολουθώντας τις εθνικές οδούς 17 και 155 της Ουάσινγκτον. Κατά μήκος του δρόμου υπάρχουν πολλά μέρη για να σταματήσουν, καθιστώντας την μια περιήγηση που μπορείτε να απολαύσετε για μια ημέρα ή για αρκετές ημέρες. Το τοπίο κατά μήκος της διαδρομής είναι τόσο μαγευτικό και μοναδικό. Το τοπίο ήταν χαραγμένο από τις πλημμύρες της εποχής των παγετώνων που άφησαν την παγετώδη λίμνη Missoula όχι μόνο μία φορά αλλά πολλές φορές.

Η εποχή των παγετώνων πλημμυρίζει κανάλια σε μεγάλο μέρος της κεντρικής και ανατολικής πολιτείας της Ουάσινγκτον. οι γεωλόγοι αναφέρονται σε αυτή τη μοναδική περιοχή ως τα "διοχετευόμενα ψώρα". Οι ξαφνικές πλημμύρες έβραζαν τη γη, αφήνονταν εκτεθειμένες στήλες βασάλτη, έριχναν λακκούβες, έριχναν παγετώδεις ακρωτηριασμούς και δούλευαν βαθιά ρεύματα ροής, τοπικά αναφερόμενα ως «coulees», ως τεκμήρια. Αυτές οι μαζικές πλημμύρες συνέβησαν πριν από περίπου 13.000 χρόνια. θα μάθετε πολλά για αυτή τη γεωλογία στις γραφικές παραλίες και τα κέντρα επισκεπτών κατά μήκος της διαδρομής.

Ο διάδρομος Coulee είναι ένα σημαντικό μονοπάτι για τα πουλιά, καθιστώντας το δημοφιλές με birders και ανεμιστήρες άγριων ζώων. Φαλακρός αετοί, γερανοί άμμου, και μυριάδες πάπιες και γεράκια μπορούν να παρατηρηθούν σε διαφορετικές χρονικές στιγμές καθ 'όλη τη διάρκεια του έτους.

Αυτή η αραιοκατοικημένη και άνυδρη περιοχή φιλοξενεί επίσης ένα από τα ανθρωπογενή θαύματα του κόσμου, το φράγμα Grand Coulee.

Ακολουθούν οι συστάσεις μου για διασκεδαστικά πράγματα που βλέπουν και κάνουν κατά μήκος του διαδρόμου Coulee, από το Othello στο νότο και προχωρούν προς τα βόρεια.

Καταφύγιο Άγριας Ζωής της Κολούμπια
Ένα σύντομο ταξίδι μακριά από την εθνική οδό 17, αυτό το καταφύγιο άγριων ζώων παρέχει χώρο για τη μετανάστευση υδρόβιων πτηνών, κάστορες, ελάφια, χελώνες και πολλά άλλα. Το καταφύγιο βρίσκεται μέσα σε μια γεωλογική περιοχή γνωστή ως κανάλια Drumheller, ένα βαθιά διαβρωμένο τμήμα των καναλιών που, όταν συνδυάζεται με την αναδιαμόρφωση του νερού της σύγχρονης άρδευσης, δημιούργησε ένα μοναδικό συνδυασμό υγρών και ξηρών οικοσυστημάτων.

Μπορείτε να δοκιμάσετε το Καταφύγιο Άγριας Ζωής της Κολούμπια σε ένα από τα ερμηνευτικά μονοπάτια ή σε μια περιοδεία οδήγησης.

Potholes State Park
Όπως το Εθνικό Καταφύγιο Άγριας Ζωής του Κολούμπια, το Potholes State Park βρίσκεται λίγα μίλια μακριά από την κύρια γραμμή του Διαδρόμου Coulee. Βρίσκεται στο Potholes Reservoir, το κρατικό αυτό πάρκο προσφέρει πικ-νικ, βαρκάδα, κατασκήνωση, θαλάσσια σπορ, ψάρεμα και παρατήρηση πουλιών.

Λίμνη Μωυσή
Η λίμνη Moses είναι η μεγαλύτερη πόλη κατά μήκος του διαδρόμου Coulee, προσφέροντας αλυσίδες και τοπικά εστιατόρια και καταλύματα. Η ίδια η λίμνη είναι μια δημοφιλής παιδική χαρά για θαλάσσια σπορ όλων των ειδών, όπως θαλάσσιο σκι, ψάρεμα και τζετ σκι. Διάφορα πάρκα, γήπεδα γκολφ και αθλητικά γήπεδα προσφέρουν περισσότερες ευκαιρίες για διασκέδαση στη λίμνη Μωυσή.

Παγετώνες
Όταν η δραστηριότητα των παγετώνων καταγράφει μη φυσικά βράχια και ογκόλιθους στο τοπίο, τα βράχια αυτά αναφέρονται ως "παγετώδεις ακρωτηριασμοί". Τα χωράφια κατά μήκος της εθνικής οδού 155 γύρω από την πόλη της Εφραίας είναι γεμάτα από παγετώδεις αταξίες. Θα τα δείτε καθώς οδηγείτε. Αυτές οι παγετώδεις παραμορφώσεις αποτελούν ένα ακόμη στοιχείο των πλημμυρών της εποχής των παγετώνων που διαμόρφωσαν την περιοχή.

Εφραίτα
Η Ephrata είναι ένα άλλο κέντρο πληθυσμού και υπηρεσιών που βρίσκεται κατά μήκος του εθνικού διάδρομου Coulee Corridor National Scenic Byway.

Τα τοπικά αξιοθέατα περιλαμβάνουν το Grant County Historical Museum & Village και το Splashzone! κοινοτική πισίνα.

Λίμνη σαπουνιού
Η μικρή πόλη της λίμνης Soap περιστρέφεται γύρω από την πλούσια σε ορυκτά λάσπη και τα νερά που υποτίθεται ότι έχουν οφέλη για την υγεία. Στις αρχές του εικοστού αιώνα, οι άνθρωποι συρρέουν στη λίμνη Soap σε αναζήτηση μιας θεραπείας. Σήμερα, τα τοπικά ιαματικά λουτρά προσφέρουν λάσπες και ιαματικά λουτρά. Η λίμνη Soap είναι επίσης ένα μέρος για να επωφεληθείτε από υπηρεσίες όπως εστιατόρια και βενζινάδικα.

Το Μεγάλο Κουλέ
Από τη λίμνη Soap βόρεια μέχρι το φράγμα Grand Coulee, η εθνική οδό 155 ακολουθεί το γεωλογικό περίεργο που είναι γνωστό ως Grand Coulee. Καθώς οδηγείτε, θα πάρετε περίπου 50 μίλια από καταπληκτικά φαράγγια και βραχώδεις σχηματισμούς, καθώς και πολλές λίμνες. Κατά μήκος του δρόμου υπάρχουν πολλές γραφικές παραλίες και κρατικά πάρκα όπου μπορείτε να σταματήσετε και να απολαύσετε την εκπληκτική θέα, φαντάζοντας το εύρος και τη δύναμη των πλημμυρικών υδάτων που έκρυψαν αυτό το μαζικό χωριό.

Λίμνη Λένορε Σπήλαια
Οι σπηλιές και οι βραχώδεις παραβάσεις γύρω από τη λίμνη Lenore είναι μια ακόμη κληρονομιά των μεγάλων πλημμυρών της Glacial Lake Missoula. Η περιοχή γύρω από τη λίμνη Lenore και τις κοντινές Αλκαλικές Λίμνες είναι hotspots για την προβολή της άγριας φύσης. Βρίσκεται περίπου 8 μίλια βόρεια της Ephrata, τοπικές πινακίδες θα σας οδηγήσουν στο trailhead, όπου μπορείτε να παρκάρετε και να πεζοπορώ για να δείτε μερικά από αυτά τα σπήλαια.

Sun Lakes - Dry Falls κρατικό πάρκο
Βρίσκονται κάτω από το Dry Falls, το οποίο σηματοδοτεί το χάσμα μεταξύ Upper και Lower Grand Coulee. Οι λίμνες αυτές είναι ένας δημοφιλής τόπος για κατασκήνωση, πεζοπορία, κολύμπι, ψάρεμα, κωπηλασία και άλλη αναψυχή. Ένα ιδιωτικό θέρετρο, Sun Lakes Park Resort, βρίσκεται στα όρια του κρατικού πάρκου, αλλά είναι μια ξεχωριστή εγκατάσταση από το πάρκο πολιτειακό πάρκο, πικνίκ, και περιοχή εκτόξευσης σκαφών. Συνιστάται ιδιαίτερα η κράτηση.

Κέντρο επισκεπτών Dry Falls
Όπως υποδηλώνει το όνομα, οι Dry Falls είναι ο τόπος ενός πρώην καταρράκτη. Ένας τεράστιος καταρράκτης που ήταν τέσσερις φορές μεγαλύτερος από τους καταρράκτες του Νιαγάρα και ο οποίος υπήρχε μόνο μετά από μια εκδήλωση πλημμύρας λόγω των παγετώνων. Τώρα οι Dry Falls είναι άνυδροι, ένας ξηρός βράχος που έχει ύψος 400 ποδιών και πλάτος 3,5 μίλια. Φροντίστε να σταματήσετε να βλέπετε το Dry Falls από το προστατευόμενο σημείο ερμηνείας του, καθώς και να επισκεφθείτε το Κέντρο επισκεπτών Dry Falls, όπου μπορείτε να μάθετε περισσότερα για την Glacial Lake Missoula και τις πλημμύρες της εποχής των παγετώνων.

Banks Lake και Steamboat Rock State Park
Το Steamboat Rock State Park βρίσκεται στο βόρειο άκρο της λίμνης Banks, ένα δημοφιλές πτηνοτροφείο, ψάρεμα και κωπηλασία. Το πάρκο παίρνει το όνομά του από τον τεράστιο βασιλικό βράχο που φαίνεται να είναι ένα νησί, αλλά στην πραγματικότητα βρίσκεται σε μια χερσόνησο. Το πάρκο προσφέρει μίλια μονοπατιών για πεζοπορία, ποδηλασία και ιππασία καθώς και κατασκηνώσεις και χώρους καθημερινής χρήσης.

Φράγμα Grand Coulee
Θα πρέπει να επωφεληθείτε τουλάχιστον από αυτούς τους τρεις μοναδικούς τρόπους για να ζήσετε το Grand Coulee Dam, το μεγάλο κατόρθωμα της μηχανικής που έφερε άρδευση σε ένα άγονο τοπίο ερήμου. Σταματάτε από την άποψη που βρίσκεται πάνω από τη μαζική κατασκευή για να πάρετε πανοραμική θέα στο φράγμα, Banks Lake, και τη γύρω χώρα. Μέσα στην πόλη του Grand Coulee θα βρείτε το επίσημο κρουαζιερόπλοιο Grand Coulee Dam και το παρακείμενο πάρκο. Ξεναγήσεις είναι διαθέσιμες και ξεκινούν από την πλευρά του φράγματος απέναντι από το κέντρο επισκεπτών.

Λίμνη Ρούσβελτ Εθνική Περιοχή Αναψυχής
Μια τεράστια δεξαμενή του ποταμού Κολούμπια που δημιουργήθηκε από το φράγμα Grand Coulee, η λίμνη Roosevelt εκτείνεται πάνω από 125 μίλια. Όλη αυτή η ακτογραμμή καθιστά τη δεξαμενή δημοφιλής για όλα τα είδη υπαίθριων αναψυχών από το κάμπινγκ και το κολύμπι μέχρι το κωπηλασία και την άγρια ​​φύση. Η λίμνη Roosevelt είναι ένας δημοφιλής προορισμός κατοικίας. Τα ιστορικά αξιοθέατα αυτής της εθνικής αναψυχής περιλαμβάνουν το κέντρο επισκεπτών Fort Spokane και την αποστολή του Αγίου Παύλου.

Διευθύνων χώρος του Ιωσήφ
Το μήκος του εθνικού διαδρόμου Coulee National Scenic Byway βόρεια του φράγματος Grand Coulee μέχρι το Omak περνάει από το Colville Reservation. Ο αρχηγός του Joseph, ηγέτης της ζώνης Wallowa του Nez Perce που επιχείρησε να φύγει στον Καναδά, έζησε τα τελευταία χρόνια της ζωής του στη Colville Reservation. Ο τάφος του βρίσκεται σε νεκροταφείο στη μικρή πόλη Nespelum. ένας ιστορικός δείκτης βρίσκεται σε μια στροφή στην εθνική οδό 155 καθώς περνάει μέσα από την πόλη.

Omak
Η μικρή πόλη Omak είναι γνωστή για την ετήσια Omak Stampede και Suicide Race, μια εκδήλωση που περιλαμβάνει rodeo, παρέλαση, pow wow και χορό. Το Omak προσφέρει μια σειρά από εστιατόρια και καταλύματα και αποτελεί επίσης πύλη για όλη την αναψυχή που βρίσκεται στο Εθνικό Δρυμό του Okanogan.