Γιατί τρώμε μαυρομάτικα μπιζέλια την Πρωτοχρονιά

Νότιες παραδόσεις

Ξέρετε γιατί είναι καλή τύχη να φάτε μπιζέλια μαύρων ματιών την Πρωτοχρονιά ; Όπως και με τις περισσότερες δεισιδαιμονίες , υπάρχουν πολλές απαντήσεις στην ερώτηση.

Οι περισσότεροι νότιοι θα σας πουν ότι χρονολογείται από τον εμφύλιο πόλεμο . Τα μαύρα μάτια θεωρήθηκαν ζωικά τρόφιμα (όπως μπιζέλια μοβ). Τα μπιζέλια δεν άξιζαν τα στρατεύματα του Στρατηγού Σέρμαν. Όταν οι στρατιώτες της Ένωσης έσκαψαν τις προμήθειες τροφίμων του Confederates, ο θρύλος λέει ότι πήραν τα πάντα εκτός από τα μπιζέλια και το αλατισμένο χοιρινό κρέας.

Οι Συνομοσπονδίες θεωρούνταν τυχεροί ότι έμειναν με αυτές τις πενιχρές προμήθειες και επέζησαν τον χειμώνα. Τα μπιζέλια έγιναν συμβολικά της τύχης.

Μαυροκέφαλα μπιζέλια δόθηκαν επίσης στους σκλάβους, όπως και τα περισσότερα άλλα παραδοσιακά τρόφιμα της Πρωτοχρονιάς. Ας το παραδεχτούμε: πολλά πράγματα που τρώμε στο νέο έτος είναι ψυχική τροφή. Μία εξήγηση για την δεισιδαιμονία λέει ότι τα μαύρα μάτια ήταν όλα τα νότια δούκα που έπρεπε να γιορτάσουν με την πρώτη ημέρα του Ιανουαρίου του 1863. Τι γιορτάζουν; Αυτή ήταν η ημέρα που τέθηκε σε ισχύ η Διακήρυξη χειραφέτησης. Από τότε, τα μπιζέλια καταναλώνονταν πάντα την πρώτη ημέρα του Ιανουαρίου.

Άλλοι λένε ότι δεδομένου ότι ο νότος είναι γενικά πάντα ο τόπος καλλιέργειας, τα μαύρα μάτια είναι μόνο ένα καλό πράγμα που πρέπει να γιορτάσουμε με το χειμώνα. Δεν καλλιεργούνται πολλές καλλιέργειες αυτή τη φορά του έτους, αλλά τα μαύρα μάτια κρατούν καλά, ήταν φτηνά και έχουν νόημα.

Πώς τρώτε τα μπιζέλια; Μερικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι πρέπει να τις μαγειρέψετε με μια νέα δεκάρα ή δεκάρα, ή να την προσθέσετε στο δοχείο πριν από την εξυπηρέτηση.

Το πρόσωπο που λαμβάνει το κέρμα στη μερίδα του θα είναι πολύ τυχερός. Κάποιοι λένε ότι πρέπει να φάτε ακριβώς 365 μπιζέλια την Πρωτοχρονιά. Εάν τρώτε λιγότερο, θα είστε μόνο τυχεροί για πολλές ημέρες. Υποθέτω ότι σε άλματα χρόνια, θα πρέπει να φάτε ένα επιπλέον. Εάν τρώτε περισσότερα από 365 μπιζέλια, μετατρέπει αυτές τις επιπλέον ημέρες σε κακή τύχη.

Κάποιοι λένε ότι πρέπει να αφήσετε ένα μπιζέλι στο πιάτο σας, για να μοιραστείτε την τύχη σας με κάποιον άλλο (περισσότερο από την ταπεινότητα που φαίνεται να αντιπροσωπεύει τα μπιζέλια). Μερικοί λένε ότι αν δεν τρώτε κάθε μπιζέλι στο πιάτο σας, η τύχη σας θα είναι κακή.

Λέγεται επίσης ότι εάν τρώτε μόνο μπιζέλια, και παραλείψετε το χοιρινό, τα χόρτα και τα συνοδεία, η τύχη δεν θα κολλήσει. Όλοι δουλεύουν μαζί ή καθόλου.

Hog Jowl την Πρωτοχρονιά

Ίσως να πρέπει να εξηγήσουμε τι είναι ένα γουρουνάκι jowl-πολλοί άνθρωποι δεν έχουν ποτέ ακούσει για αυτό το κομμάτι χοιρινού κρέατος. Είναι το «μάγουλο» του γουρουνιού. Γεύεται και μαγειρεύει παρόμοια με παχύ κομμάτι μπέικον. Είναι μια σκληρή κοπή που συνήθως καπνίζεται και θεραπεύεται. Το γουρουνάκι χρησιμοποιείται για τη φασόλια και τα μπιζέλια, ή τηγανητά και τρώγονται σαν μπέικον.

Την Πρωτοχρονιά , οι γουρούνες τρώνε παραδοσιακά στο νότο για να εξασφαλίσουν την υγεία, την ευημερία και την πρόοδο. Οι νότιοι δεν είναι οι μόνοι που τρώνε χοιρινό την Πρωτοχρονιά. Σε όλο τον κόσμο, οι άνθρωποι χρησιμοποιούν χοίρους για να διακοσμήσουν τα τραπέζια τους, συμμετέχοντας στα πόδια του χοίρου, το λουκάνικο χοιρινού κρέατος, το γουρουνάκι που ψήνεται με γουρουνάκια ή το χοιρινό κουλουράκι. Είμαστε μόνο οι μόνοι που προσδίδουν τόση πίστη στην κοπή.

Οι χοίροι και οι χοίροι είναι από καιρό σύμβολο ευημερίας και λαιμού. Γι 'αυτό λέμε ότι κάποιος είναι "χοίρος" όταν παίρνει περισσότερο από το μερίδιό του.

Μερικοί πολιτισμοί πιστεύουν ότι ο μεγαλύτερος χοίρος που τρώτε κατά τη διάρκεια της Πρωτοχρονιάς, τόσο μεγαλύτερο θα είναι το πορτοφόλι σας το επόμενο έτος. Έτσι, το "παχύτερο" το γουρούνι, το "παχύτερο" πορτοφόλι σας. Οι γουρουνόσποροι και οι ψημένοι χοίροι είναι δημοφιλή γεύματα Πρωτοχρονιάς.

Στη νότια και άλλες φτωχές περιοχές, οι χοίροι θεωρούνταν συμβολικό τόσο για την υγεία όσο και για τον πλούτο, επειδή οι οικογένειες θα μπορούσαν να τρώνε ολόκληρο το χειμώνα στο λιπαρό κρέας που παρήγαγε ένας χοίρος. Έχοντας το χοιρινό κρέας μπορεί να σημαίνει τη διαφορά μεταξύ ζωής και θανάτου σε έναν πραγματικά κρύο χειμώνα.

Οι χοίροι έχουν επίσης συμβολίσει την πρόοδο. Ένας χοίρος δεν μπορεί να γυρίσει το κεφάλι του για να κοιτάξει πίσω χωρίς να γυρίσει τελείως γύρω, έτσι πιστεύεται ότι οι χοίροι κοιτάζουν πάντα στο μέλλον. Ταιριάζουν τέλεια με άλλους εορτασμούς της Πρωτοχρονιάς.

Γιατί τα γουρούνια; Η σύντομη απάντηση είναι ότι τρώμε χοιρινό ωμό, γιατί είναι χειμώνας.

Το γουρουνάκι είναι ένα σκληρυνθέν προϊόν το οποίο αποθηκεύεται καλά για μεγάλες περιόδους. Κατά τη διάρκεια του χειμώνα, το κατεργασμένο χοιρινό κρέας θα ήταν ένα κρέας που θα ήταν προσβάσιμο.

Επιπλέον, πηγαίνει καλά με μαύρα μάτια μπιζέλια και χόρτα collard. Είναι καλό που οι άνθρωποι που έκαναν αυτές τις δεισιδαιμονίες δεν έρχονται με κάτι σαν σαλιγκάρια, καλαμπόκι και μαύρα μάτια. Μπορεί να μην είχε πιάσει.

Πώς μαγειρεύετε γουρουνάκι για την Πρωτοχρονιά; Μερικοί άνθρωποι χρησιμοποιούν μόνο το jowl για να εποχιακά μαύρα μάτια τους αρακά και collard χόρτα. Οι περισσότεροι στο νότο θα έλεγαν ότι δεν είναι αρκετό για να σας κάνει ευημερούσες. Πρέπει επίσης να συμμετάσχετε σε κάποια τηγανητά γουρουνάκι. Είναι μαγειρεμένο παρόμοιο με το μπέικον, αλλά η γουρουνάκι είναι λίγο πιο σκληρή και χρειάζεται λίγο χρόνο για να μαγειρέψει.

Jowl έρχεται συνήθως σε ένα πακέτο, κομμένο σε φέτες σαν παχύ μπέικον ή άκοπα στο "δέρμα". Οι περισσότεροι άνθρωποι απομακρύνουν το φλοιό, το κόβουν και τηγανίζουν τις φέτες σε μια κατσαρόλα, όπως το μπέικον, μέχρι να ροδίσουν και στις δύο πλευρές. Στη συνέχεια αποστραγγίζεται σε χαρτοπετσέτα και σερβίρεται. Δεδομένου ότι είναι ένα θεραπευμένο φαγητό, συνήθως δεν χρειάζεται επιπλέον αλάτι, αλλά μερικοί προτιμούν να το σερβίρουν με πιπέρι ή ζεστή σάλτσα.

Collard Greens για την Πρωτοχρονιά

Θέλετε να γίνετε πλούσιοι; Εδώ στο νότο, τα χόρτα και τα καλαμπόκι φέρνουν τα χρήματα την Πρωτοχρονιά.

Είναι πραγματικά λάχανο που είναι βασιλιάς πράσινο γύρω από το μεγαλύτερο μέρος του κόσμου για τα γεύματα του νέου έτους. Το λάχανο είναι μια καθυστερημένη καλλιέργεια και θα είναι διαθέσιμη αυτή τη φορά του χρόνου. Τα χόρτα Collard είναι επίσης μια καθυστερημένη καλλιέργεια, αλλά κυρίως αναπτύσσονται στο νότο. Παραδοσιακά, λάχανο συλλέχτηκε και μετατράπηκε σε ξινολάχανο. Το Sauerkraut, ένα ζυμωμένο προϊόν, θα ήταν έτοιμο να φάει γύρω από την Πρωτοχρονιά.

Το λάχανο και τα ζαχαρωτά χόρτα αντιπροσωπεύουν και τα δύο "πράσινα" χρήματα στην παράδοση του νέου έτους, αλλά, ιστορικά, το λάχανο καταναλώθηκε για οφέλη για την υγεία. Το λάχανο τρώγεται από τον Καίσαρα στους Αιγυπτίους για να βοηθήσει στην πέψη και στη διατροφή, αργότερα για την πρόληψη του σκορβούτου. Ο Αριστοτέλης, ο φιλόσοφος, έτρωγε λάχανο πριν πιάσει το οινόπνευμα για να κρατήσει το κρασί "από την παρακμή του συνετού ακαδημαϊκού κεφαλιού". Το φαγητό δεν είναι πολύ μακριά από τον Καίσαρα και τον Αριστοτέλη. Το αρχέγονο λάχανο που τα έτρωγαν ήταν πιθανότατα πιο κοντά στο λάχανο από το μοντέρνο λάχανο μας.

Collard χόρτα (ή οποιαδήποτε χόρτα) sub για το λάχανο στο νότο γιατί αυτό είναι που μεγαλώνουμε εδώ στα τέλη του φθινοπώρου. Η νότια παράδοση: κάθε τσίμπημα των χόρτων που τρώτε αξίζει $ 1.000 την επόμενη χρονιά.

Το Cornbread αντιπροσωπεύει τα χρήματα τσέπης ή τα χρήματα. Είναι ένα άλλο ψυχικό φαγητό που τρώμε στη Πρωτοχρονιά. Η παράδοση προέρχεται από το χρώμα του ψωμιού. Το χρώμα αντιπροσωπεύει χρήματα "χρυσού" ή "κέρματος". Επιπλέον, πηγαίνει καλά με χόρτα collard, μπιζέλια, και χοιρινό.