Πού να γιορτάσουν τα Χριστούγεννα στην Ινδία

Τα Χριστούγεννα, τα γενέθλια του Κυρίου Ιησού, γιορτάζεται στις 25 Δεκεμβρίου κάθε χρόνο. Αν και οι Χριστιανοί αποτελούν λιγότερο από το 5% του πληθυσμού της Ινδίας, τα Χριστούγεννα είναι μια σημαντική θρησκευτική ευκαιρία στην Ινδία. Θα μπορείτε να βρείτε παραδοσιακές χάρες σε πολλά μέρη της χώρας.

Πώς γιορτάζει τα Χριστούγεννα;

Τροφή, ένδοξο φαγητό. Τα Χριστούγεννα στην Ινδία είναι σίγουρα όλα σχετικά με το φαγητό! Τα διεθνή ξενοδοχεία πολυτελείας εξυπηρετούν έναν τεράστιο μπουφέ με όλα τα αγαπημένα: ψητό κρέας (συμπεριλαμβανομένης της γαλοπούλας), ψητά λαχανικά και ερήμους για να πεθάνουν.

Τα περισσότερα ξενοδοχεία στην Ινδία θα διοργανώσουν ένα ειδικό βραδινό χριστουγεννιάτικο δείπνο με κάποια περιγραφή, αλλά μπορεί να έχει περισσότερη ινδική γεύση σε αυτό.

Είναι επίσης δυνατό να παρακολουθήσετε μεσημεριανό μάζα σε εκκλησίες σε καθολικές περιοχές της Ινδίας.

Πού είναι το καλύτερο για να γιορτάσουμε τα Χριστούγεννα;

Goa

Goa , με τον μεγάλο καθολικό πληθυσμό, είναι ένα από τα καλύτερα μέρη για να έχουμε ένα παραδοσιακό Χριστούγεννα στην Ινδία - Ινδικό στυλ! Οι πολλές όμορφες παλιές εκκλησίες του πορτογαλικού στυλ ξεχειλίζουν με τους ανθρώπους και τα Χριστούγεννα. Χριστουγεννιάτικα κάλαντα τραγουδιούνται και πολλές από τις εκκλησίες κρατούν τη μεσάνυχτα μάζα την παραμονή των Χριστουγέννων. Οι χριστουγεννιάτικες διακοσμήσεις κοσμούν τα σπίτια, τους δρόμους και τους χώρους της αγοράς.

Η Λατινική συνοικία Fontainhas στο Pajim είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να απολαύσετε τις γιορτές των Χριστουγέννων. Make It Happen πραγματοποιεί μια βραδιά Χριστουγέννων στο Fontainhas στις 25 Δεκεμβρίου 2017. Θα υπάρξει μια ειδική γιορτή των Χριστουγέννων και ορχήστρα.

Καλκούτα

Το Καλκούτα είναι επίσης γνωστό για τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Η Park Street είναι όμορφα φωτισμένη με χορδές φωτισμού και άλλες διακοσμήσεις. Το φούρνο του Flury ξεχειλίζει τα πλούσια Χριστουγεννιάτικα κέικ και το ιδιαίτερο Χριστουγεννιάτικο μενού του προσφέρει μια ποικιλία Χριστουγέννων. Το Χριστουγεννιάτικο Φεστιβάλ Καλκούτα, που διοργανώνεται από τον Τουρισμό της Δυτικής Βεγγάλης, αποτελεί πρόσθετο πλεονέκτημα. Κυριαρχεί στην οδό Park με καταστήματα τροφίμων και πολιτισμού, κάλαντα και χορωδίες.

Το φεστιβάλ αρχίζει συνήθως στα μέσα Δεκεμβρίου και διαρκεί δύο εβδομάδες. Δυστυχώς, φέτος έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει αργά, στις 22 Δεκεμβρίου και να λήξει στις αρχές Δεκεμβρίου. Το επίκεντρο είναι μια παραγγελία Χριστουγέννων στην Park Street στις 23 Δεκεμβρίου. Δεν θα υπάρξουν γεγονότα στις 24 ή 25 Δεκεμβρίου.

Προχωρήστε στον υπέροχο καθεδρικό ναό του Αγίου Παύλου της Καλκούτα, με την αρχιτεκτονική της γοτθικής αναγέννησης, για την Μεσάνυχτα κατά την παραμονή των Χριστουγέννων. Αυτή η σημαντική ιστορική εκκλησία βρίσκεται στο νότιο άκρο του Μαϊντάν, κοντά στο Βικτωριανό Μνημείο και άνοιξε το 1847. Θα φωτιστεί επίσης για την περίσταση και θα έχει εορταστική αίσθηση.

Για μια αξέχαστη Χριστουγεννιάτικη γιορτή στην Κολκάτα, μην παραλείψετε να επισκεφθείτε το Bow Barracks (ακριβώς δίπλα στην κεντρική λεωφόρο), όπου ζουν οι περισσότεροι Άγγλοι Ινδοί της πόλης. Ειδικές εκδηλώσεις Χριστουγέννων πραγματοποιούνται από τις 23 Δεκεμβρίου μέχρι την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Ολοι είναι ευπρόσδεκτοι. Το Calcutta Photo Tours πραγματοποιεί μια συναρπαστική περιήγηση με τα πόδια μέσα από αυτήν την περιοχή.

Βομβάη

Mumbai είναι ένα άλλο δημοφιλές μέρος για να έχουν ένα παραδοσιακό Χριστούγεννα. Το δυτικό προάστιο της Bandra είναι κατά κύριο λόγο καθολικό, αλλά θα βρείτε επίσης εκκλησίες σε όλη την πόλη. Αυτές οι 9 δημοφιλείς εκκλησίες του Μουμπάι με μεσάνυχτα μάζα είναι οι πιο γνωστές. Ο δρόμος του Bandra's Hill επίσης φέρει μια εορταστική εμφάνιση γεμάτη χριστουγεννιάτικες διακοσμήσεις, ενώ οι αρτοποιεία ξεχειλίζουν με τα Χριστούγεννα καλούδια.

Το γραφικό χωριό Matharpacady, ηλικίας 200 ετών, που είναι κρυμμένο στις λωρίδες του Mazagaon, είναι ένα άλλο μέρος όπου τα Χριστούγεννα γιορτάζουν με ενθουσιασμό στη Βομβάη. Αυτό το ανατολικό ινδικό καθολικό χωριό είναι όμορφα διακοσμημένο για την περίσταση, και φωτίζεται τα βράδια. Η Boutique Boutique Company No Footprints διεξάγει μια κληρονομιά με τα πόδια μέσα από το χωριό Matharpacady στις 22 Δεκεμβρίου 2017. Τελειώνει με μια επίσκεψη στο σπίτι προγόνων του οδηγού για δείγματα Χριστουγέννων. Το κόστος είναι 799 ρουπίες. Απαιτούνται προκαταβολικές κρατήσεις. Μια παρόμοια βόλτα κρατιέται από το Some Place Else την Ημέρα των Χριστουγέννων.

Οι Foodies πρέπει να δοκιμάσουν το ειδικό χριστουγεννιάτικο γλέντι που εξυπηρετείται από το Bombay Canteen, ένα από τα καλύτερα ινδικά εστιατόρια στην Βομβάη , από τις 18 έως τις 31 Δεκεμβρίου 2017. Αποτελείται από πέντε πιάτα Χριστουγέννων από πέντε διαφορετικές περιοχές της Ινδίας.

Δελχί

Στο Δελχί, η πιο δημοφιλής Μεσαιωνική Μάζα λαμβάνει χώρα στο Ιερό Καθεδρικό Ναό της Connaught Place. Όλη η περιοχή του Connaught Place ζωντανεύει κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων, καθώς και την εβδομάδα που οδηγεί σε αυτό. Υπάρχουν χριστουγεννιάτικες διακοσμήσεις και φώτα, πάγκοι τροφίμων και άλλοι πωλητές δρόμων.

Αλλού στην Ινδία

Επιπλέον, τα Χριστούγεννα γιορτάζονται ευρέως από τον ουσιαστικό χριστιανικό πληθυσμό στην απομακρυσμένη βορειοανατολική περιοχή της Ινδίας (κατευθυνθείτε στο Shillong στο Meghalaya, Kohima in Nagaland ή Aizwal στο Mizoram) και στην Κεράλα , καθώς και σε άλλες πόλεις της Νότιας Ινδίας όπως το Bangalore και το Chennai .

Στην Κεράλα, τα Χριστούγεννα συμπίπτουν με το Καρναβάλι Cochin. Μια τεράστια παρέλαση δρόμου γίνεται.

Όπου ΔΕΝ γιορτάζετε τα Χριστούγεννα στην Ινδία

Αισθάνεστε σαν το Χριστουγεννιάτικο Grinch και δεν θέλετε να γιορτάσετε τα Χριστούγεννα; Ελάχιστες χριστουγεννιάτικες γιορτές λαμβάνουν χώρα στην κεντρική και βόρεια Ινδία, καθώς υπάρχουν ελάχιστοι χριστιανοί εκεί.

Φωτογραφίες των Χριστουγέννων στην Ινδία

Για να πάρετε μια ιδέα για το πώς τα Χριστούγεννα στην Ινδία γιορτάζεται σε όλη τη χώρα, ρίξτε μια ματιά σε αυτά τα Χριστούγεννα στην Ινδία Photo Gallery .