Η Γαλλία στη Off-Season

Εξοικονομήστε μετρητά και αποφύγετε πλήγματα στους μήνες ψύξης

Αν το Παρίσι στην Άνοιξη δημιουργεί εικόνες ατελείωτων πλήθους, σκεφτείτε να επισκεφθείτε τη Γαλλία στην εκτός εποχής. Ευκαιρίες αφθονούν, οι γραμμές για όλα τα αξιοθέατα είναι σύντομες και μπορείτε να ζήσετε τη ζωή ενός ντόπιου.

Για την τουριστική βιομηχανία, το έτος διαιρείται σε περίοδο αιχμής (περίπου στα μέσα Ιουνίου μέχρι το τέλος Αυγούστου), στη σεζόν των ώμων (Απρίλιο έως μέσα Ιουνίου και Σεπτέμβριο και Οκτώβριο) και εκτός εποχής (Νοέμβριος έως τέλος Μαρτίου) .

Γιατί να επισκεφθείτε την εκτός εποχής

Αεροπορικοί ναύλοι: Εκτός αν ταξιδεύετε σε ώρες αιχμής διακοπών γύρω από τα Χριστούγεννα, θα πάρετε σίγουρα καλύτερες προσφορές. Οι αεροπορικοί ναύλοι είναι πολύ φθηνότεροι και οι προσφορές είναι άφθονοι, οπότε ελέγξτε τις όταν ξεκινήσετε να προγραμματίζετε το ταξίδι σας. Ακόμα και αν πάτε σε ένα από τα γαλλικά χιονοδρομικά κέντρα , θα βρείτε ευκαιρίες αν κάνετε ψώνια.

Τιμές ξενοδοχείων: Αυτή είναι η ώρα να ψάξουμε για εκείνα τα πολυτελή ξενοδοχεία που ίσως είναι υπερβολικά ακριβό στην εποχή αιχμής. Και πάλι, υπάρχουν πολλές ευκαιρίες από κορυφαία ξενοδοχεία που θέλουν να διατηρήσουν υψηλό ποσοστό πληρότητας. Θα βρείτε κάποια κρεβάτια και πρωινό κλειστά, αλλά αυτά που είναι ανοιχτά θα προσφέρουν καλές τιμές.

Αυτοκίνητο μίσθωση: Αυτή είναι μια άλλη εγκατάσταση όπου θα έχετε καλές τιμές, ώστε να μπορείτε να αναβαθμίσετε εάν θέλετε μια πιο άνετη οδήγηση.

Shopping: Υπάρχουν δύο μεγάλες απολαύσεις για ψώνια στη Γαλλία το χειμώνα. Πρώτα υπάρχουν οι υπέροχες αγορές Χριστουγέννων που γεμίζουν τις πόλεις από τα μέσα Νοεμβρίου μέχρι τις 24 Δεκεμβρίου ή μέχρι το Νέο Έτος.

Και αν χάσετε αυτά, μπορείτε να επιδοθείτε στις ετήσιες, ελεγχόμενες από το κράτος χειμερινές πωλήσεις που πραγματοποιούνται παντού για 6 εβδομάδες από τον Ιανουάριο. Είναι ένα σημαντικό μέρος των εκπτωτικών αγορών στη Γαλλία . Ελέγξτε τις ημερομηνίες πριν επισκεφθείτε τους ιστοτόπους του τοπικού τουριστικού γραφείου

Αξιοθέατα: Δεν υπάρχει τίποτα πιο ευχάριστο από την κατοχή ενός château στον εαυτό σας καθώς περιπλανηθείτε μέσα από τα δωμάτια, αισθάνεστε σαν το βασιλικό ή αριστοκράτη που πραγματικά έπρεπε να είχατε.

Το Παρίσι το χειμώνα

Το Παρίσι είναι μια όμορφη πόλη, αλλά όταν οι θερμοκρασίες πέσουν και το χιόνι αρχίσει να πέφτει, μετατρέπεται σε μαγικό τόπο. Τα καταστήματα εκτελούν μια σφύριξ-επίδειξη με τα διακοσμητικά τους και υπάρχουν πολλά φωτισμένα κτίρια για να προστεθούν στην ατμόσφαιρα παραμυθιού. Και όλοι είναι χαρούμενοι.

Χριστούγεννα και το Νέο Έτος

Τα Χριστούγεννα είναι μια μαγευτική στιγμή για να επισκεφθείτε τη Γαλλία. Όχι μόνο έχετε τις μεγάλες αγορές των Χριστουγέννων. Παίρνετε επίσης κάποιες εξαιρετικές φώτισης : το φως δείχνει τα κτίρια και τους καθεδρικούς ναούς που φέρνουν μια παραμυθένια ποιότητα σε αυτήν την εποχή του χρόνου.

Μερικά πράγματα που πρέπει να προσέξετε

Καιρός : Η Γαλλία είναι μια τεράστια χώρα με πολύ διαφορετικούς καιρούς από βορρά προς νότο. Ο καιρός μπορεί να είναι κακός ή μπορεί να οδηγήσει σε καθυστερήσεις στην πτήση . Εάν πρόκειται να μείνετε στο βορρά, θα πρέπει να συσκευάσετε ζεστά ρούχα. ακόμη και σε φωτεινές ηλιόλουστες μέρες, ο αέρας είναι κρύος και οι νύχτες μπορούν να παγώσουν.

Αν πάτε νότια, να είστε προετοιμασμένοι για κάθε είδους καιρικές συνθήκες. Στις ημέρες της Κυανής Ακτής μπορεί να είναι ζεστή και ηλιόλουστη, αλλά ακόμα και σε αυτό το νότο, οι νύχτες μπορούν να πάρουν πολύ ψυχρό. Στην Προβηγκία η μέση θερμοκρασία για τον Δεκέμβριο είναι 14 βαθμοί Κελσίου ή 57 βαθμοί Farenheit.

Θυμηθείτε επίσης ότι σκοτεινιάζει στις 5μμ, οπότε αν οδηγείτε και είστε λίγο αβέβαιοι, δώστε στον εαυτό σας αρκετό χρόνο για να επιστρέψετε στο ξενοδοχείο σας ενώ το φως είναι καλό.

Αλλά δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από μια μέρα σε εξωτερικούς χώρους και μια τραγανή βραδιά όταν μπορείτε να καθίσετε μπροστά σε μια αίσθηση πυρκαγιάς που έχετε κερδίσει το ποτό ... και αυτή είναι μια ευχαρίστηση που δεν παίρνετε τους καλοκαιρινούς μήνες.

Εάν επισκέπτεστε ένα παραθαλάσσιο θέρετρο , θα είστε εντάξει σε μεγάλες πόλεις και πόλεις όπου η ζωή συνεχίζεται πολύ όπως συνήθως. Αλλά αν βρίσκεστε στα νότια της Γαλλίας για παράδειγμα, να θυμάστε ότι τα καλοκαιρινά μέρη όπως το Juan-les-Pins σχεδόν κλείνουν το χειμώνα. (Αλλά εδώ βρίσκεστε κοντά στην Antibes η οποία βόλτα όλο το χρόνο.)

Τα τουριστικά γραφεία έχουν πολύ μικρότερες ώρες. μερικά στενά εντελώς? άλλοι είναι ανοιχτοί μόνο ορισμένες ημέρες ή το πρωί.

Συχνά περιηγήσεις σε αξιοθέατα ή σε μουσεία σε αγγλική γλώσσα δεν λειτουργούν εκτός της εποχής αιχμής.

Εν πάση περιπτώσει, θα συνιστούσα σχολαστικά διακοπές στη Γαλλία στην εκτός εποχής περίοδο. θα εκπλαγείτε από τη διαφορά.

Δείτε τα σημαντικότερα αξιοθέατα όταν επισκέπτεστε τη Γαλλία το χειμώνα