Η γαλλική διατροφή και ο τρόπος με τον οποίο οι Γάλλοι παραμένουν αδύνατοι

Ανακαλύπτοντας τα Μυστήρια γιατί οι Γάλλοι είναι τόσο Λεπτές

Οι Γάλλοι τρώνε πλούσια τρόφιμα και πίνουν πολλά κρασιά. Γιατί είναι τόσο λεπτό και ταιριαστό; Ακριβώς ποιο είναι το μυστικό του γαλλικού παράδοξου;

Εδώ είναι μερικές θεωρίες γιατί η γαλλική διατροφή λειτουργεί.

Μια εκδήλωση για φαγητό

Πρώτα απ 'όλα, οι Γάλλοι κρατούν τα τρόφιμα ιερά. Ενώ αυτό ακούγεται αμέσως σαν μια συνταγή για κέρδος βάρους, δεν είναι. Σκέψου το. Αντί να εισπνεύσουν ένα μπιφτέκι σε δύο λεπτά επίπεδη, απολαμβάνουν το φαγητό τους.

Το απολαμβάνουν. Τι γίνεται αν το δείπνο διαρκεί τρεις ώρες; Οι Γάλλοι έχουν γιορτές που θα έβαζαν μια αμερικανική ημέρα των Ευχαριστιών σε ντροπή σε τακτική βάση. Η γαλλική διατροφή έχει πολύ λίγη σχέση με την πραγματική λέξη "δίαιτα".

Αμερικανοί συνεχώς δίαιτα, ωστόσο το αμερικανικό ποσοστό παχυσαρκίας συνεχίζει να ανεβαίνει. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι Αμερικανοί μάθουν να μισούν όλο και περισσότερο το φαγητό, για να δουν ότι είναι κάτι που είναι ήρεμο να υποφέρει ή κάτι επιεικές που δεν θα έπρεπε πραγματικά να νιώθουν καλά. Απλά θυμηθείτε να απολαύσετε κάθε δάγκωμα και θα κάνει τον κόσμο της διαφοράς.

Πάρτε αργά αντί να βγείτε έξω!

Για να απολαύσετε το φαγητό σας, πρέπει να εστιάσετε σε αυτό και να του δώσετε χρόνο. Στη Γαλλία, το γρήγορο φαγητό και η απογείωση δεν είναι ακόμα ο κανόνας. Ενώ οι Γάλλοι προσθέτουν σιγά-σιγά τη λήψη (που ονομάζεται " emporter " στα γαλλικά), οι Γάλλοι, ως πολιτισμός, αφιερώνουν χρόνο και τόπο για φαγητό. Είναι πολύ πιο συνηθισμένο να τρώτε φαγητό που κάθεται σε ένα καφενείο ή στο σπίτι, μείον τη βιασύνη.

Το μέγεθος μετράει

Μια από τις μεγαλύτερες διαφορές είναι το τεράστιο τεράστιο μέγεθος των γευμάτων στις ΗΠΑ. Οι Γάλλοι μπορούν να τρώνε τρόφιμα που δεν θα μπορούσαν ποτέ να τύχουν δίαιτας, αλλά το μερίδιό τους είναι πολύ μικρότερο. Παίρνουν το χρόνο τους με κάθε δάγκωμα, έτσι ώστε να είναι σε θέση να συνειδητοποιήσουν ότι είναι γεμάτοι αφού τρώνε πολύ λιγότερο.

Τα τυπικά μεγέθη των μερίδων εστιατορίων στην Αμερική είναι εκπληκτικά τεράστια.

Η γαλλική τηλεόραση χτυπάει

Κάποιοι μπορεί να διαφωνούν, αλλά η γαλλική τηλεόραση δεν είναι μεγάλη. Αυτό μπορεί να είναι κακό, βεβαίως, αλλά έχει θετικές πτυχές και συμβάλλει στο γαλλικό μυστήριο διατροφής. Στην Αμερική, τόσα πολλά νοικοκυριά και τόσα πολλά χρόνια περιστρέφονται γύρω από την τηλεόραση. Στη Γαλλία, οι άνθρωποι, αντί να περπατούν στην αγορά , και στη συνέχεια ο αρτοποιός. Είναι πολύ πιο εύκολο να βγείτε έξω και απλά να κάνετε κάτι εκεί αντί να σαπίσουμε στον καναπέ. Και οι Γάλλοι δεν έχουν τηλεοπτικά γεύματα. δεν έχουν ακόμη την τηλεόραση κατά τη διάρκεια των ιερών ωρών των γευμάτων.

Άσκηση που είναι (ahem) διασκέδαση

Η αγάπη της αγάπης. Σύμφωνα με έρευνα των προφυλακτικών Durex, οι Γάλλοι έχουν περισσότερες σεξουαλικές επαφές ετησίως από τους Αμερικανούς. Πόσες θερμίδες καίει;

Είναι εύκολο να είσαι ενεργός

Οι Γάλλοι δεν είναι τεμπέλης για τα μικρά πράγματα. Βλέπετε ότι οι Γάλλοι παίρνουν τις σκάλες αντί να περιμένουν τον ανελκυστήρα. Τα μικρά πράγματα που κάνουν οι Αμερικανοί για να διευκολύνουν τη ζωή προσθέτουν ένα τεράστιο έλλειμμα στη δραστηριότητα. Οι γαλλικές πόλεις είναι επίσης εγκατεστημένες έτσι ώστε να είναι εύκολο να περπατήσετε παντού, με πολλά από τα ιστορικά τους κέντρα πεζοδρομημένα.

Στην Αμερική, τα προάστια είναι γεμάτα με εμπορικά κέντρα, αναγκάζοντας τους ανθρώπους να οδηγούν σε κάθε στάση.

Στην πραγματικότητα, οι γάλλοι συνήθως ψωνίζουν σε διάφορα καταστήματα (ένας φούρνος για τις καλύτερες μπαγκέτες, ένα κρεοπωλείο για το κρέας, μια αγορά για τα βασικά και ίσως ένα ζαχαροπλαστείο για επιδόρπια). Έχουν μεγάλα σούπερ μάρκετ (όπως το Carrefour) και οδηγούν σε αυτά συχνά έξω από την πόλη, αλλά θα ψωνίζουν και στην πόλη και συχνά σε καθημερινή βάση.

Πάρτε φρέσκα!

Στη γαλλική διατροφή, τα νωπά συστατικά, τα τοπικά προϊόντα και τα υλικά ποιότητας είναι ο κανόνας. Δεν είναι τυπικό να καταναλώνουμε τόσα επεξεργασμένα τρόφιμα στη Γαλλία και υπάρχει μια ενεργός αντιπαράθεση πολύ επεξεργασμένων τροφίμων.

Αμερικανικοποίηση της Γαλλίας

Δυστυχώς, η πολύ γαλλική διατροφή και ο πολιτισμός που κρατάει το λαό της χώρας αυτής ταιριάζει σιγά-σιγά διαβρώνονται από μια εισβολή του αμερικανικού πολιτισμού. Τα Starbucks και McDonald's βρίσκονται σε πολλές μεγάλες πόλεις, αλλά συχνά βρίσκονται σε κρυμμένες θέσεις.

Ο μεγαλύτερος χαμένος

Η επίδειξη χτυπήματος, Ο μεγαλύτερος ηττημένος , πιθανότατα έφερε περισσότερη προσοχή στο πρόβλημα της παχυσαρκίας στις ΗΠΑ. Παρόλο που αυτή η παράσταση δεν έκανε ποτέ μια αναφορά στη γαλλική διατροφή, οι συμμετέχοντες στο μεγαλύτερο ηττημένο διδάχθηκαν μερικά βασικά στοιχεία: τα φρέσκα συστατικά και την εργασιακή δραστηριότητα στην καθημερινή τους δίαιτα.

Η γαλλική κουζίνα έχει χαρακτηριστεί από την UNESCO

Και αν αμφιβάλλετε για τη σημασία της διατροφής στη Γαλλία, η UNESCO έκανε τη γαλλική γαστρονομία «κοινωνικό έθιμο που αποσκοπούσε στον εορτασμό των πιο σημαντικών στιγμών στη ζωή ατόμων και ομάδων». Η UNESCO έβαλε το γαστρονομικό γεύμα πολλαπλών γευμάτων στη Γαλλία με τις τελετές και την παρουσίασή της στον "κατάλογο παγκόσμιας άυλης κληρονομιάς" που περιλαμβάνει το Φεστιβάλ της Ημέρας των Νεκρών του Μεξικού. Προσχωρεί σε 41 άλλες τοποθεσίες της παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO στη Γαλλία.

Περισσότερα για τα γαλλικά τρόφιμα, τα εστιατόρια και το μαγείρεμα

Ιστορία των τροφίμων και των εστιατορίων στη Γαλλία

Εστιατόριο εθιμοτυπία και δείπνο στη Γαλλία

Ανατρέφοντας στα γαλλικά εστιατόρια

Αηδιαστικά γαλλικά πιάτα να αγνοήσουν

Πώς να παραγγείλετε καφέ στη Γαλλία

Κορυφαίοι προορισμοί τροφίμων στη Γαλλία

Ωραία για τους λάτρεις των τροφίμων

Ψώνια τροφίμων στη Νίκαια

Επεξεργασμένο από τη Mary Anne Evans