Ψώνια τροφίμων στη Νίκαια

Ένας οδηγός για να απολαύσετε τα καταστήματα τροφίμων της Νίκαιας

Από πού να αρχίσω

Αν είστε σοβαρός αγοραστής τροφίμων, πρέπει να ξεκινήσετε στην υπαίθρια αγορά του Cours Saleya στην Παλιά Νίκαια . Είναι μια μεγάλη αγορά με τους πάγκους που τρέχουν κάτω από τη μέση της παλιάς πλατείας, και πεζοδρόμιο καφέ και μπαρ κατά μήκος της πλευράς. Οι αισθήσεις σας προσβάλλονται από το χρώμα και τις μυρωδιές των φρέσκων φρούτων και λαχανικών.

Αλλά μην σταματήσετε εκεί. τα καταστήματα τροφίμων σε όλη τη Νίκαια είναι μια αποκάλυψη. Τα ψώνια των σουπερμάρκετ δεν θα ξαναχτίσουν ποτέ το ίδιο ενδιαφέρον.

Ελαιόλαδο

Η Νίκαια και η γύρω περιοχή παράγουν μερικά υπέροχα προϊόντα και το ελαιόλαδο είναι ένα από τα πιο σημαντικά. Δεν είναι εκπληκτικό ότι υπάρχουν πολυάριθμα εξειδικευμένα καταστήματα που θα σας δοκιμάσουν με τα πολύτιμα χρυσά λάδια και τα λαμπρά σαπούνια ελαιολάδου.

Κάντε μια περιήγηση γύρω από τα καταστήματα ελαιολάδου και σύντομα θα ασχοληθείτε με τις λεπτές διαφορές μεταξύ διαφορετικών ελαίων, χοιρινών και παραγωγών. Καθώς τα έλαια πωλούνται σε όμορφα μπουκάλια που δίνουν μεγάλα δώρα και σε κουτιά με λίτρα για τον αληθινό λάτρη, είναι πιθανό να βρεθείτε μάλλον φτωχότερα.

Oliviera
Υπάρχουν δύο μέρη στην Oliviera. Ξεκινήστε στο κατάστημα όπου μπορείτε να δοκιμάσετε μια σειρά από ελαιόλαδα από μικρούς παραγωγούς πριν αποφασίσετε ποιο να αγοράσετε. Η περιοχή είναι μεγάλη και το προσωπικό πολύ εξυπηρετικό. Υπάρχει επίσης ένα εστιατόριο όπου μπορείτε να πάρετε εκκινητές όπως μελιτζάνες, τυριά μοτσαρέλα ή λαχανικά και κύρια πιάτα που τρέχουν από κανέλλα μανιταριών σε ζυμαρικά με κουνέλι ή με σάλτσα πέστο.

Και φυσικά, κάθε πιάτο έρχεται με ένα διαφορετικό ελαιόλαδο, το οποίο μπορείτε να αγοράσετε στο κατάστημα.
Διεύθυνση
8 bis rue du Collet, Παλιά Πόλη
Τηλ .: 00 33 (0) 4 93 13 06 45
Δικτυακός τόπος

Αλζίρι
Το Alziari είναι ένας εξειδικευμένος ειδικός στον τομέα του ελαιολάδου, με δύο καταστήματα στη Νίκαια, και η γκάμα και στα δύο είναι καταπληκτική. Τα πάντα, από τα grands crus έως τα λάδια ελέγχου της ονομασίας, είναι εδώ για τη δοκιμή.

Αξίζει επίσης να προσέξουμε είναι τα όμορφα ελαιόλαδα που βασίζονται σαπούνια τους. Επισκεφθείτε το άλλο κατάστημα με το παλαιότερο εργοστάσιο που έμεινε στη Νίκαια για να δείτε την παραγωγή και να δοκιμάσετε τη φροντίδα. Υπάρχει επίσης το εξαιρετικό La Table Alziari, όπου μπορείτε να δοκιμάσετε το μπαχαρικό μαγειρεμένο στυλ Nicois (μπακαλιάρο με πατάτες, ελιές και σάλτσα ντομάτας) ή ίσως το γλυκό τοπικό αρνί.

Διεύθυνση
14 rue St-Francois-de-Paul, Παλιά Πόλη
Τηλ .: 00 33 (0) 4 93 85 76 92
Και στη διεύθυνση: 3128 Boulevard de la Madeleine, La Madeleine
Τηλ .: 00 33 (0) 4 93 44 45 12
Δικτυακός τόπος

Κονσέρβες, γλυκά και όλα τα γλυκά πράγματα

Το Confiserie (ζαχαροπλαστείο) είναι επίσης ένα σημαντικό μέρος της Μεσογειακής ζωής, και τα καταστήματα εμφανίζουν έναν εκπληκτικό αριθμό δελεαστικών ποικιλιών από κονσέρβες φρούτων σε ζαχαρωμένα αμύγδαλα.

Confiserie Auer
Αυτός είναι ένας πραγματικός θησαυρός ενός καταστήματος με υπέροχες σοκολάτες και εκείνα τα υπέροχα διατηρημένα φρούτα, όπου ξεσπάς την τραγανή ζάχαρη σε μια μαλακή γεύση αχλαδιού, βερίκοκου ή φραγκοστάφυλου. Η οικογένεια Auer έχει κάνει γλυκά (γλυκά) από τη δεκαετία του 1820 και θα είναι δύσκολο να απομακρυνθείτε από το όμορφο κατάστημα.
Διεύθυνση
7 rue St Francois de Paul, Παλιά Πόλη
Τηλ .: 00 33 (0) 4 93 85 77 89
Δικτυακός τόπος

Φλόριαν
Περισσότερα λουλούδια και φρούτα επικαλυμμένα με ζάχαρη, γλυκά σιρόπια, καραμελοποιημένα αμύγδαλα, ζαχαρωμένες κλημεντίνες, σοκολάτες και άλλες απολαύσεις πωλούνται στο Florian.

Είναι σαν το εργοστάσιο της Willy Wonka. Δοκιμάστε τα προϊόντα πρώτα, στη συνέχεια περάστε μια μικρή περιουσία για τις νοστιμιές. Η Florian διαθέτει δύο καταστήματα, το ένα στη Νίκαια και το δεύτερο στο Pont-de-Loup, περίπου 10 χιλιόμετρα από το Grasse όπου μπορείτε να δείτε τα προϊόντα που γίνονται (και να λάβετε μέρος σε ένα εργαστήριο για να τα φτιάξετε μόνοι σας).
Διεύθυνση
10 quai Papacino, Παλιά Πόλη
Τηλ .: 00 33 (0) 4 93 55 43 50

Επίσης στο
Le Pont du Loup
06140 Tourrettes-sur-Loup
Τηλ .: 00 33 (0) 4 93 59 32 91

Ιστοσελίδα και για τις δύο διευθύνσεις

LAC Ζαχαροπλαστείο
Υπάρχουν 3 μαγαζιά LAC στη Νίκαια και μπορείτε να δείτε γιατί όταν τα βγείτε σε αυτά. Ειδικά καταστήματα κέικ και σοκολάτας, είναι το μέρος όπου μπορείτε να πάτε για νόστιμα κέικ, ενώ το κατάστημα σοκολάτας προσφέρει μια πληθώρα απολαύσεων με διαφορετικά γούστα (συμπεριλαμβανομένων και χωρίς ζάχαρη για το συνειδητό σώμα). macaroons σε αυτά τα απίθανα άγρια ​​χρώματα, πραλίνες, σκόνη θερμής σοκολάτας και πολλά άλλα, όλα όμορφα συσκευασμένα, γεμίζουν τους χώρους.


Διευθύνσεις
Σοκολάτα Artisan
49 Rue Gioffredo
Τηλ .: 00 33 (0) 4 93 82 57 78

Ζαχαροπλαστείο
18 Rue Barla
Τηλ .: 00 33 (0) 4 93 55 37 74

Ζαχαροπλαστείο
113 Route de Laghet (λίγο έξω από την πόλη)
Τηλ .: 00 33 (0) 4 93 85 10 60
Ιστοσελίδα για όλες τις διευθύνσεις

L'Art Gourmand

Αυτό είναι ένα διάσημο μέρος για παγωτά. Αλλά υπάρχουν εδώ περισσότερες από παγωμένες απολαύσεις: δοκιμάστε νεγκάτες, ζελέ φρούτων, ψιλοκομμένα φρούτα και αμύγδαλα, κέικ - καλά, παίρνετε την ιδέα. Υπάρχει επίσης ένα υπέροχο σαλόνι στον πρώτο όροφο με αυθεντικό αγγλικό τσάι σερβιρισμένο σε τοιχογραφίες στους τοίχους και μια σωστή παλιομοδίτικη αίσθηση.
Διεύθυνση: 21 rue du Marche, Παλιά Πόλη
Τηλ .: 00 33 (0) 4 93 62 51 79
Σελίδα Facebook

Αγοράστε τα συστατικά και στη συνέχεια μάθετε να μαγειρεύετε αυτό που έχετε αγοράσει

Η γεννημένη από τον Καναδά Ρόζα Τζάκσον διοργανώνει μια μεγάλη μαθήτρια μαγειρικής στην Παλιά Πόλη της Νίκαιας. Συναντάς σε μια καφετέρια για καφέ και ένα κρουασάν, τότε πηγαίνεις μαζί της γύρω από τους πάγκους της αγοράς, ελέγχοντας και αγοράζοντας προϊόντα και μαθαίνοντας τι πρέπει να ψάξετε ταυτόχρονα.
Στη συνέχεια επιστρέφετε στο διαμέρισμά της με την επαγγελματική του μαγειρική, μάθετε πώς να μαγειρεύετε αυτό που έχετε αγοράσει (και τι Rosa έχει εκ των προτέρων), μετά να καθίσετε σε ένα συναρπαστικό γεύμα με τους συναδέλφους σας σεφ.

Η Νίκαια είναι μια πόλη των εραστών των εδεσμάτων των τροφίμων

Ελέγξτε έξω αυτό το τριήμερο γύρο της Νίκαιας, λαμβάνοντας στην αγορά Cours Saleya

Περισσότερα για τις αγορές στο νότο της Γαλλίας