Διάσημοι άνθρωποι από το Τζάκσονβιλ

Το Τζάκσονβιλ είναι η γενέτειρα και / ή το σπίτι σε μια σειρά από διασημότητες σε διάφορους τομείς. Λόγω της συμμετοχής του Τζάκσονβιλ στο NFL από το 1995 ( Jacksonville Jaguars ), αποφάσισα να αποκλείσω τους σύγχρονους παίκτες NFL, συμπεριλαμβανομένων των μεγάλων NFL και NCAA όπως Jimmy Smith, Tim Tebow και Fred Taylor. Λόγω του πλήθους των γνωστών συγκροτημάτων και μουσικών από την περιοχή Τζάκσονβιλ, αποφάσισα να τα συμπεριλάβω σε ξεχωριστή λίστα .

Τζάκ Γιάνγκμπουμ

Ο Youngblood γεννήθηκε στο Τζάκσονβιλ προτού παρακολουθήσει γυμνάσιο στο Monitcello. Τέλος παρακολούθησε κολλέγιο στο Πανεπιστήμιο της Φλόριντα και καταρτίστηκε στον πρώτο γύρο του σχεδίου NFL του 1971. Έχει περάσει όλη την επαγγελματική του καριέρα με το Λος Άντζελες Rams, τελειώνοντας με 151,5 σάκους quarterback. Ο Youngblood εισήχθη στο Pro Football Hall of Fame το 2001.

Elizabeth Edwards

Η Ελίζαμπεθ Έντουαρντς γεννήθηκε στο Τζάκσονβιλ, αλλά πέρασε την πλειοψηφία των πρώτων χρόνων της από τη θέση στην τοποθεσία (συμπεριλαμβανομένης της Ιαπωνίας) λόγω της στρατιωτικής σταδιοδρομίας του πατέρα της. Ο Έντουαρντς είναι γνωστός ως σύζυγος του πρώην γερουσιαστή των ΗΠΑ και του προεδρικού υποψηφίου Τζον Έντουαρντς, δημοκράτης. Πέθανε το 2011 μετά από μια μακρά μάχη με τον καρκίνο. Ο Έντουαρντς ήταν επίσης δικηγόρος και ακτιβιστής για τα δικαιώματα υγείας.

Ο Μπράι Χέιζ

Ο "Bullet Bob" Hayes θεωρήθηκε κάποτε ένας από τους γρηγορότερους αθλητές του κόσμου. Συμμετείχε σε διαδρομή και είχε μια μακρά σταδιοδρομία ως ευρύς δέκτης με τους Dallas Cowboys του NFL. Ο Hayes εγκαινιάστηκε στην αίθουσα ποδοσφαίρου της φήμης για το 2009.

LeeRoy Yarbrough

Η επιφανειακή αγωνιστική καριέρα του LeeRoy Yarbrough συχνά επισκιάζεται από τα ψυχικά και νομικά ζητήματα του. Το Yarbrough θεωρείται ένας από τους καλύτερους οδηγούς του NASCAR όλων των εποχών.

Δαβίδ Duval

Ο David Duval, επαγγελματίας παίκτης γκολφ, γεννήθηκε στο Τζάκσονβιλ το 1971.

Παρακολούθησε το κολέγιο στη Georgia Tech και προσχώρησε στην PGA Tour το 1995.

Τσιππερ Τζόουνς

Ο Chipper Jones πλησιάζει στο τέλος μιας μακράς σταδιοδρομίας MLB. Είναι μέλος της Atlanta Braves από το 1993, και έχει παίξει το shortstop και τρίτη βάση. Ο Τζόουνς γεννήθηκε στην DeLand και μετακόμισε στο Τζάκσονβιλ ως έφηβος, παρακολουθώντας τη σχολή Bolles στο Τζάκσονβιλ.

Ashley Greene

Η Ashley Greene είναι μια ηθοποιός γνωστή για το ρόλο της ως Alice Cullen στο επιτυχημένο franchise Twilight . Γεννήθηκε στο Τζάκσονβιλ το 1987 και μεγάλωσε στην περιοχή Middleburg

Ρικ Ντινς

Ο Dees είναι ένας εθνικός συνδικαλισμένος ραδιοφωνικός σταθμός, γνωστός για το ραδιόφωνο του Top 40. Ο Dees γεννήθηκε στο Τζάκσονβιλ το 1950, αλλά μεγάλωσε στη Βόρεια Καρολίνα.

Crissy Moran

Ο Moran είναι πρώην ενήλικη ηθοποιός. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Τζάκσονβιλ, που εργάζεται σε ένα τοπικό εστιατόριο του Hooter πριν ξεκινήσει την καριέρα του σε ενήλικο κινηματογράφο.