Διάσημοι μουσικοί και συγκροτήματα από το Τζάκσονβιλ

Το Τζάκσονβιλ έχει μια ιστορική μουσική ιστορία, κυρίως επειδή μια χούφτα σούπερ σταρ Southern Rock έχουν βγει από την πόλη. Τα τελευταία χρόνια, στο Τζάκσονβιλ και στις γύρω περιοχές σχηματίστηκαν επίσης πολλές παραδοσιακές πέτρινες και γνωστές ομάδες Indie. Και δεν είναι μόνο μουσικοί. υπάρχουν πολλοί άλλοι διάσημοι άνθρωποι από το Τζάκσονβιλ !

Ray Charles

Ο Τσαρλς θεωρείται σταθερά ως ένας από τους σημαντικότερους καλλιτέχνες της σύγχρονης μουσικής ιστορίας.

Ο Blues performer, ο οποίος ήταν τυφλός, γεννήθηκε στο Greenville αλλά μετακόμισε στο Jacksonville ως έφηβος.

Lynyrd Skynyrd

Είναι δύσκολο να αναφέρουμε τη μουσική στο Τζάκσονβιλ χωρίς να αναδεικνύουμε τον Lynyrd Skynyrd. Η ομάδα σχηματίστηκε στο Τζάκσονβιλ το 1964 ως The Noble Five πριν αλλάξει το όνομά τους. Το όνομα της ομάδας προέρχεται από το δάσκαλο του γυμνασίου Robert E. Lee, Leonard Skinner. Ο δάσκαλος γυμναστικής ενάντια στα μακριά μαλλιά των νέων ανδρών. Ο Skinner πέθανε το 2010. Οι κλήσεις του "Play Freebird" μπορούν ακόμη να ακουστούν (μερικές φορές αρκετά σαρκαστικά) από πλήθη σε κάποια τοπικά μουσικά κέντρα.

Limp Bizkit

Αυτή η ραπ-ροκ στολή βρήκε επιτυχία στα τέλη της δεκαετίας του '90 με το εξώφυλλο του Faith χτύπημα του George Michael, καθώς και το δημοφιλές Nookie τους .

Κρύο

Αυτό το hard-rock εξάρτημα σχηματίστηκε στα μέσα της δεκαετίας του 1990 στο Τζάκσονβιλ, αλλά αργότερα μετακόμισε στην Ατλάντα . Το πρωτοποριακό άλμπουμ τους, 13 τρόποι να εξαφανιστούν στη σκηνή , χαρακτήρισε τα singles "Bleed" και "No One".

Μάσε

Ο ράπερ Mase γεννήθηκε στο Τζάκσονβιλ αλλά πέρασε μεγάλο μέρος της νεολαίας του στο Χάρλεμ. Βρήκε επιτυχία στα τέλη της δεκαετίας του 1990 με τον Sean Comb's (επίσης γνωστός ως P. Diddy, Diddy και Puff Daddy) Bad Boy Records και προβλήθηκε στο hit "Can not Nobody Hold Me Down". Ο Mase έφυγε από τη βιομηχανία το 1999, προχωρώντας σε μια παύση για να συνεχίσει μια καριέρα στο υπουργείο.

Αργότερα επέστρεψε στη μουσική σκηνή, προωθώντας μια "καθαρότερη" εικόνα.

Shinedown

Αυτή η σκληρή ροκ ομάδα σχηματίστηκε στο Τζάκσονβιλ στις αρχές της δεκαετίας του 2000. Είναι γνωστό για την κάλυψη του "Simple Man" του Lynyrd Skynyrd και την αρχική "Second Chance".

Molly Hatchet

Η Molly Hatchet είναι μία από τις πολλές ομάδες που χαρακτηρίζουν την ιστορία του Southern Rock του Jacksonville. Η ομάδα βρήκε επιτυχία στα τέλη της δεκαετίας του 1970 και του 1980. Το πιο γνωστό τραγούδι του είναι το "Flirtin 'With Disaster".

Η μπάντα Allman Brothers Band

Το Allman Brothers Band συγκροτήθηκε από τους Duane και Gregg Allman το 1969, πριν εγκατασταθεί στη Γεωργία. Η ομάδα παρήγαγε μια σειρά από χτυπήματα στη δεκαετία του '70, συμπεριλαμβανομένου του "Ramblin" Man. "

Η Κόκκινη Συσκευή Jumpsuit

Η δημοφιλής στολή του Indie / Emo σχηματίστηκε στο Τζάκσονβιλ το 2003. Το άλμπουμ του 2006, " Do not You Fake" ήταν ένας καλύτερος πωλητής.

Tim McGraw

Είναι γνωστό ότι ο Tim McGraw γεννήθηκε στη μικρή κοινότητα του Start, Λουιζιάνα - αλλά η χώρα megastar έζησε επίσης στο Jacksonville για μια σύντομη περίοδο, παρακολουθώντας την FCCJ. Ο πατέρας του, Tug McGraw, παίζει μπέιζμπολ για τους ήχους του Τζάκσονβιλ.

Μαύρα παιδιά

Τα Black Kids σχηματίστηκαν στο Τζάκσονβιλ το 2006. Ο όμιλος Indie έχει επιτύχει διεθνή αναγνώριση και επιτυχία και έχει ταξιδέψει στο Ηνωμένο Βασίλειο

Pat Boone

Ο δεκαετίας του '50 pop τραγουδιστής και έφηβος είδωλο γεννήθηκε στο Τζάκσονβιλ, αλλά πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της νεολαίας του στο Τενεσί.