Το ιρλανδικό πάρκο εθνικής κληρονομιάς στο Ferrycarrig

Βήμα πίσω στο χρόνο με ανακατασκευές μεγέθους ζωής

Εκτός αν είστε προετοιμασμένοι για πολλά ταξίδια και να φτιάξετε εικόνες από ερείπια, δεν θα έχετε καλύτερη γενική εικόνα στο παρελθόν της Ιρλανδίας παρά στο Ιρλανδικό Πάρκο Εθνικής Κληρονομιάς. Από τους προϊστορικούς χρόνους μέχρι τις εισβολές των Βίκινγκ και των Αγγλόφωνων (αν και το τελευταίο κομμάτι είναι λίγο, καλά, παραμελημένο).

Βρίσκεται βόρεια της πόλης Wexford στο Ferrycarrig και κοντά σε ένα επιβλητικό (πρωτότυπο) πύργο, το πάρκο στοχεύει να παρουσιάσει μερικές χιλιάδες χρόνια ιρλανδικής ιστορίας.

Και στην πραγματικότητα πετυχαίνει - τα ανακατασκευασμένα κτίρια, διατεταγμένα με χρονολογική σειρά σε θαυμάσιο ξύλο και υγρότοπους, μεταφέρουν μια μοναδική αίσθηση του παρελθόντος. Ωστόσο, θα έχετε το καλύτερο από την επίσκεψή σας σε περιήγηση με ξεναγό και ιδιαίτερα σε περιόδους όπου οι ενεργοί επανενεργοί είναι ενεργοί, δίνοντάς σας μια φέτα ζωντανής ιστορίας.

Τα υπέρ και τα κατά του ιρλανδικού πάρκου εθνικής κληρονομιάς

Το πάρκο προσφέρει μια συναρπαστική ματιά στο παρελθόν της Ιρλανδίας, σε ένα ευρύχωρο φυσικό περιβάλλον. Οι αυθεντικές ανακατασκευές κτιρίων από την προελλουτική έως την αγγλο-νορμανική περίοδο επιτρέπουν μια πραγματική «πρακτική εμπειρία» του παρελθόντος. Αν θέλετε περισσότερα, οι συχνές περιηγήσεις προσφέρουν λίγες εσωτερικές γνώσεις, αλλά οι περιεκτικές εισαγωγές σε πινακίδες που βρίσκονται κοντά στα κτίρια θα πρέπει να είναι αρκετές μόνοι τους. Και όλα αυτά βρίσκονται σε μικρή απόσταση από το Wexford Town .

Τούτου λεχθέντος ... το πάρκο μπορεί να αισθάνεται λίγο ερημωμένο έξω από την τουριστική περίοδο (αλλά αυτό θα δώσει στον πραγματικό ενθουσιώδη περισσότερο χρόνο για να εξερευνήσει μεμονωμένα κτίρια).

Έτσι, ακόμη και το χειμώνα είναι μια εμπειρία που δεν πρέπει να χάσετε

Το ιρλανδικό πάρκο εθνικής κληρονομιάς με λίγα λόγια

Η περιήγηση στο πάρκο θα σας οδηγήσει σε ιστορικό χρονοδιάγραμμα, μετά από τα ανακατασκευασμένα κτήρια Ιρλανδίας, Viking και Norman από προϊστορικούς έως αγγλο-νορμανικούς χρόνους. Αυτοί φέρνουν το παρελθόν να ζει, καθώς δεν υπάρχει συμβατικό μουσείο.

Προσθέστε ότι το Ιρλανδικό Πάρκο Εθνικής Κληρονομιάς περιλαμβάνει κομμάτια μέσα από δασικές εκτάσεις και υγρότοπους, και όλα αυτά κάνουν μια μεγάλη μέρα έξω.

Οι μέθοδοι κατασκευής και τα δομικά υλικά διατηρήθηκαν όσο το δυνατόν πιο αυθεντικά (αν και είδαμε κάποια χωματουργικά μηχανήματα κατά τη διάρκεια της φάσης ανασυγκρότησης του κελτικού φρουρίου ... το οποίο είχε νόημα και ο χώρος ήταν οριακός στους τακτικούς επισκέπτες ούτως ή άλλως τότε) .

Υπάρχει μία μόνο υπενθύμιση ότι δεν έχετε ταξιδέψει στο ιρλανδικό παρελθόν σε ένα Tardis ... περίεργο γεγονός - το πάρκο διχοτομείται από το σιδηρόδρομο Wexford-Δουβλίνο, οδηγώντας σε περιστασιακές ευκαιρίες αναχρονιστικής φωτογραφίας.

Το ιρλανδικό πάρκο εθνικής κληρονομιάς - αξίζει μια επίσκεψη;

Βασικά το πάρκο αξίζει μια επίσκεψη, ανεξάρτητα από την εποχή και / ή τον καιρό. Και όσο λιγότερους επισκέπτες την ημέρα, τόσο καλύτερη είναι η αίσθηση ότι βυθίζεστε πραγματικά στην ιστορία.

Οι επισκέπτες πρέπει ωστόσο να γνωρίζουν ότι πρόκειται για ένα θεματικό πάρκο ... αλλά όχι για την Disneyland - τα δομικά υλικά και οι χρησιμοποιούμενες μέθοδοι είναι όσο το δυνατόν πιο πρωτότυπες. Ξεκινώντας με τα μονοπάτια (ακανόνιστα και "βρώμικα" κατά περιόδους) και τελειώνοντας με τα ίδια τα κτίρια (χαμηλές πόρτες και σκοτεινοί εσωτερικοί χώροι αφθονούν). Αντί για μια απολυμασμένη εκδοχή της κληρονομιάς της Ιρλανδίας, έχετε πραγματικά ένα πασίγνωστο, αλλά αυθεντικό, υπαίθριο μουσείο.

Καθώς οι ανακατασκευές καλύπτουν μια ευρεία περίοδο και τα πάντα, από τους μεγαλιθικούς τάφους μέχρι το «νορμανδικό φρούριο», η επιλογή αγαπημένων είναι δύσκολη. Ανάμεσα στα σημαντικότερα σημεία είναι

Το μουσείο διαθέτει ένα κατάστημα με σουβενίρ και ένα εστιατόριο για να ολοκληρώσετε την επίσκεψή σας. Να είστε προειδοποιημένοι - το μεσημέρι τις Κυριακές είναι άγριο απασχολημένος, καθώς το εστιατόριο κάνει ένα αξιοπρεπές γεύμα της Κυριακής σε ανταγωνιστική τιμή.

Οι άνθρωποι ταξιδεύουν εδώ για το μεσημεριανό μόνο, να είναι νωρίς, ουρά ή να μένουν πεινασμένοι!

Περισσότερες πληροφορίες

Επισκεφθείτε τον ιστότοπο του Ιρλανδικού Εθνικού Πάρκου για να μάθετε σχετικά με τις τρέχουσες ώρες λειτουργίας και τις τιμές εισόδου.