Η Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας γιορτάζει την Εθνική Ημέρα την 1η Οκτωβρίου

Δήλωση Εθνικής Ημέρας, 1 Οκτωβρίου 1949

"Η Κεντρική Κυβέρνηση της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας είναι η μόνη νόμιμη κυβέρνηση που υποστηρίζει όλους τους λαούς της ΛΔΚ και η κυβέρνησή μας είναι πρόθυμη να καθιερώσει διπλωματικές σχέσεις με οποιαδήποτε ξένη κυβέρνηση που συμφωνεί να συμμορφωθεί με τις αρχές της ισότητας, του αμοιβαίου οφέλους, του αμοιβαίου σεβασμού της εδαφικής ακεραιότητας ... "
-Η κ. Mao Zedong από την Ανακοίνωση της Κεντρικής Κυβέρνησης του Λαού της ΛΔΚ

Η Εθνική Ημέρα της ΛΔΚ κηρύχθηκε στις τρεις Οκτωβρίου 1, 1949, μπροστά σε 300.000 άτομα κατά τη διάρκεια τελετής στην πλατεία Tian'anmen. Ο πρόεδρος Mao Zedong δήλωσε την ίδρυση της Λαϊκής Δημοκρατίας και διέταξε την πρώτη σημαία των πέντε αστέρων της ΛΔΚ.

Γιορτάζοντας την Εθνική Ημέρα

Ονομάζεται guoqqingjie ή 国庆节 στο Mandarin, οι εορτασμοί γιορτάζουν την ίδρυση της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας από το Κομμουνιστικό Κόμμα. Σε προηγούμενες εποχές, η ημέρα χαρακτηρίστηκε από μεγάλες πολιτικές συγκεντρώσεις και ομιλίες, στρατιωτικές παρελάσεις, κρατικά δείπνα και τα συναφή. Η τελευταία μεγάλη στρατιωτική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε για την εξηκοστή επέτειο της ίδρυσης της ΛΔΚ το 2009, αλλά οι παρελάσεις πραγματοποιούνται κάθε χρόνο στο Πεκίνο, τη Σαγκάη και τα συναφή.

Από το 2000, καθώς αναπτύχθηκε η οικονομία της Κίνας, η κυβέρνηση χορήγησε στους εργαζόμενους και στους σπουδαστές επτά ημέρες διακοπών την 1η Οκτωβρίου. Συνήθως μια περίοδος επτά ημερών είναι "αργίες", με μια ή δύο ημέρες το σαββατοκύριακο αντικαθιστώντας τις εργάσιμες ημέρες για να δώσουν επτά ημερήσιες διακοπές.

Παραδόσεις γύρω από την κινεζική εθνική μέρα

Δεν υπάρχουν πραγματικές κινεζικές παραδόσεις γύρω από την Εθνική Ημέρα, δεδομένου ότι πρόκειται για μια σχετικά νέα γιορτή στην ιστορία των κινεζικών πολιτισμών των 5.000 χρόνων. Οι άνθρωποι κάνουν τις διακοπές για να χαλαρώσουν και να ταξιδέψουν. Όλο και περισσότερο, καθώς ο κινεζικός πληθυσμός μεγαλώνει πλουσιότεροι, οι πλούσιες διακοπές στο εξωτερικό γίνονται όλο και πιο συνηθισμένες.

Επιπλέον, καθώς όλο και περισσότεροι Κινέζοι αγοράζουν τα δικά τους οχήματα, η κυβέρνηση ακυρώνει όλα τα διόδια κατά τη διάρκεια των διακοπών και εκατομμύρια οικογένειες μεταφέρουν τους νέους και ανοικτούς αυτοκινητόδρομους της Κίνας για οδικά ταξίδια σε ολόκληρη τη χώρα.

Επισκεφθείτε την Κίνα και ταξιδεύετε κατά τη διάρκεια των ημερήσιων διακοπών

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, με μια εβδομάδα μακριά, πολλοί Κινέζοι ταξιδεύουν στο εσωτερικό και διεθνώς. Αυτό που σημαίνει για τους επισκέπτες στην Κίνα είναι ότι οι τιμές ταξιδιού διπλάσιες και τριπλές και προκαταβολικές κρατήσεις πρέπει να γίνονται εβδομάδες, ακόμη και μήνες πριν για όλα τα ταξίδια.

Όλοι οι πιο δημοφιλείς τουριστικοί προορισμοί της Κίνας θα είναι γεμάτοι με τουριστικές ομάδες. Ένα χρόνο οι αρχές έπρεπε να κλείσουν την είσοδο σε έναν από τους πιο διάσημους προορισμούς της επαρχίας Σιτσουάν , τον Jiuzhaigou, επειδή το εθνικό πάρκο δεν μπόρεσε να χειριστεί τον αριθμό των επισκεπτών.

Εάν μπορείτε να το αποφύγετε, καλό είναι να μην ταξιδεύετε στην εγχώρια αγορά κατά τη διάρκεια της εβδομάδας γύρω στην 1η Οκτωβρίου. Τα τελευταία στατιστικά στοιχεία που κυκλοφόρησαν δημοσίως είναι από το 2000 αλλά, σύμφωνα με αυτά, 59,82 εκατομμύρια άτομα ταξίδεψαν κατά τη διάρκεια των ημερών της Εθνικής Ημέρας. Πάνω από τα δύο τρίτα όλων των ξενοδοχειακών κλινών καταγράφηκαν σε μεγάλους τουριστικούς προορισμούς όπως το Πεκίνο και η Σαγκάη.

Τούτου λεχθέντος, ο χρόνος γύρω από τις εθνικές διακοπές είναι πραγματικά μια καλή στιγμή για να επισκεφθείτε την Κίνα.

Ο καιρός είναι μερικά από τα πιο ήπια και είναι ιδανικό για υπαίθριες δραστηριότητες σε όλη τη χώρα. Εάν διαπιστώσετε ότι δεν μπορείτε να αποφύγετε τα ταξίδια στην Κίνα εκείνη την εποχή, απλά να είστε πολύ σαφής με την αντιπροσωπεία σας (ή να γνωρίζετε όταν κάνετε κράτηση ταξιδιού) ότι ορισμένα μέρη θα είναι εξαιρετικά γεμάτα. Είναι καλύτερο να μεταβείτε σε λιγότερο δημοφιλείς περιοχές ή να μείνετε κάπου κάπου εκείνη την εβδομάδα ταξιδιού και να χαλαρώσετε με τοπικές ημερήσιες εκδρομές. (Δοκιμάστε το Xizhou-Dali για ένα δρομολόγιο δείγματος που θα ήταν κατάλληλο για αυτού του είδους τις διακοπές.)