Τι να συμπεριλάβετε στην επιστολή πρόσκλησης Visa για την Κίνα

Η εκτίμηση αν χρειάζεστε επιστολή πρόσκλησης για θεώρηση είναι λίγο δύσκολη. Μερικές φορές το κάνετε και μερικές φορές δεν το κάνετε. Οι κανόνες σχετικά με την αίτηση χορήγησης θεωρήσεων της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας δεν είναι πάντοτε σαφείς, αλλά κατά τη στιγμή της σύνταξής τους, τα άτομα που υποβάλλουν αίτηση για τουριστικές θεωρήσεις (κατηγορία L) ή εμπορικές θεωρήσεις (κατηγορία M) χρειάζονται ορισμένα έγγραφα ή μια πρόσκληση.

Χρειάζεται λοιπόν ένα; Είναι ίσως καλύτερο να έχετε όλα τα έγγραφα που αναφέρονται στις διαδικασίες υποβολής αιτήσεων θεώρησης, ώστε να αυξήσετε τις πιθανότητες επιτυχίας.

Απαιτούμενα έγγραφα για την τουριστική θεώρηση L για την Κίνα

Τα έγγραφα που απαιτούνται από τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας κατά την υποβολή αίτησης θεώρησης διαφέρουν ανάλογα με την εθνικότητα. Ακολουθούν όσα πρέπει να παρουσιάσουν οι Αμερικανοί που έχουν αμερικανικά διαβατήρια στο πλαίσιο της αίτησης θεώρησης. Όλοι οι αιτούντες θεώρηση θα πρέπει να επιβεβαιώσουν τις απαιτήσεις ανά τμήμα Visa της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στη χώρα στην οποία διαμένουν.

Σύμφωνα με την ενότητα της αίτησης Visa της PRC στην ιστοσελίδα της Πρεσβείας της Ουάσιγκτον DC, εδώ είναι οι λεπτομέρειες σχετικά με το τι απαιτείται σχετικά με την επιστολή πρόσκλησης.

Έγγραφα που δείχνουν το δρομολόγιο, συμπεριλαμβανομένης της εγγραφής των αεροπορικών εισιτηρίων (ταξίδι μετ 'επιστροφής) και της απόδειξης κράτησης ξενοδοχείων κ.λπ. ή εγγράφου πρόσκλησης που εκδίδεται από σχετική οντότητα ή άτομο στην Κίνα. Η επιστολή πρόσκλησης πρέπει να περιλαμβάνει:

  • Πληροφορίες σχετικά με τον αιτούντα (πλήρες όνομα, φύλο, ημερομηνία γέννησης κ.λπ.)
  • Πληροφορίες σχετικά με την προγραμματισμένη επίσκεψη (ημερομηνίες άφιξης και αναχώρησης, τόπος που πρέπει να επισκεφθείτε κ.λπ.)
  • Πληροφορίες σχετικά με την προσκεκλημένη οντότητα ή άτομο (όνομα, αριθμός τηλεφώνου επικοινωνίας, διεύθυνση, επίσημη σφραγίδα, υπογραφή του νόμιμου εκπροσώπου ή του προσκαλούντος ατόμου)

Εδώ είναι ένα δείγμα πρόσκλησης επιστολή που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να διαμορφώσετε το δικό σας.

Απαιτούμενα έγγραφα για την εμπορική θεώρηση M για την Κίνα

Οι απαιτήσεις για μια εμπορική θεώρηση είναι ελαφρώς διαφορετικές από αυτές της τουριστικής βίζας για προφανείς λόγους. Αν έρχεστε στην Κίνα για να κάνετε κάποια δουλειά ή να παρακολουθήσετε κάποια εμπορική έκθεση, τότε θα πρέπει να έχετε μια επαφή στην Κίνα με μια κινεζική εταιρεία που μπορεί να σας βοηθήσει να λάβετε την απαιτούμενη επιστολή.

Οι παρακάτω πληροφορίες προέρχονται από την ενότητα της αίτησης Visa της ιστοσελίδας της Πρεσβείας της Ουάσιγκτον:

Οι υποψήφιοι για τα έγγραφα M Visa σχετικά με την εμπορική δραστηριότητα που έχει εκδώσει ένας εμπορικός εταίρος στην Κίνα, ή εμπορική δίκαιη πρόσκληση ή άλλες επιστολές πρόσκλησης που εκδίδονται από σχετική οντότητα ή άτομο. Η επιστολή πρόσκλησης πρέπει να περιλαμβάνει:

  • Πληροφορίες σχετικά με τον αιτούντα (πλήρες όνομα, φύλο, ημερομηνία γέννησης κ.λπ.)
  • Πληροφορίες σχετικά με την προγραμματισμένη επίσκεψη (σκοπός των ημερομηνιών επίσκεψης, άφιξης και αναχώρησης, τόπος (οι) που πρέπει να πραγματοποιηθεί, σχέσεις μεταξύ του αιτούντος και του προσκεκλημένου φορέα ή ατόμου, χρηματοοικονομική πηγή δαπανών)
  • Πληροφορίες σχετικά με την προσκεκλημένη οντότητα ή άτομο (όνομα, αριθμός τηλεφώνου επικοινωνίας, διεύθυνση, επίσημη σφραγίδα, υπογραφή του νόμιμου εκπροσώπου ή του προσκαλούντος ατόμου)

Τι θα έπρεπε να φαίνεται η Επιστολή

Δεν υπάρχει καθορισμένη μορφή για το γράμμα. Βασικά, οι πληροφορίες πρέπει να είναι αρκετά σαφείς με τις πληροφορίες που δηλώνονται από τις παραπάνω απαιτήσεις. Η επιστολή δεν χρειάζεται να είναι σε οποιοδήποτε φανταχτερό ακίνητο (αν και για τις θεωρήσεις κατηγορίας M, το επιστολόχαρτο της εταιρείας μπορεί να είναι μια καλή ιδέα).

Τι να κάνετε με το γράμμα αφού το έχετε

Η επιστολή μεταφέρεται στο πακέτο αίτησής σας ως μέρος των εγγράφων που υποβάλετε για να αποκτήσετε τη θεώρησή σας (μαζί με το διαβατήριό σας, την αίτησή σας για θεώρηση κ.λπ.). Θα πρέπει να κάνετε αντίγραφα όλων, έτσι ώστε αν χαθεί κάτι ή η κινεζική πρεσβεία απαιτεί περισσότερες πληροφορίες από εσάς, έχετε ένα αντίγραφο ασφαλείας και καταγραφή όσων έχετε ήδη υποβάλει.