Μια σύντομη ιστορία του Hangzhou

Εισαγωγή στην ιστορία του Hangzhou

Σήμερα Hangzhou είναι εκρηκτική πάλι. Όχι μόνο είναι ένας σημαντικός τουριστικός προορισμός για τη διάσημη Δυτική λίμνη, είναι επίσης το σπίτι σε μερικές από τις μεγαλύτερες καινοτόμες επιχειρήσεις της Κίνας όπως η Alibaba.

Αλλά το Hangzhou είναι επίσης μια αρχαία πόλη με ιστορία πάνω από 2.000 χρόνια. Εδώ η ιστορία της Hangzhou εν συντομία.

Δυναστεία Qin (221-206 π.Χ.)

Ο πρώτος αυτοκράτορας της Κίνας, Τσιν Σι Χουάνγκ, γνωστός για την κατασκευή ενός απίστευτου μαυσωλείου στον εαυτό του, γνωστού σήμερα ως Μουσείο Πολεμιστών του Terracotta , πήρε όλη τη διαδρομή προς το Hangzhou και δηλώνει την περιοχή ως μέρος της αυτοκρατορίας του.

Δυναστεία Sui (581-618)

Το Μεγάλο Κανάλι, το οποίο προέρχεται από το Πεκίνο, επεκτείνεται στο Χανγκζού, συνδέοντας έτσι την πόλη με την πιο κερδοφόρα εμπορική διαδρομή στην Κίνα. Το Hangzhou γίνεται όλο και πιο ισχυρό και ευημερούν.

Δυναστεία Τανγκ (618-907)

Ο πληθυσμός του Hangzhou αυξάνεται καθώς και η περιφερειακή εξουσία του, χρησιμεύει ως πρωτεύουσα για το βασίλειο Wuyue στα τέλη του δέκατου αιώνα.

Δυναστεία του νότιου τραγουδιού (1127-1279)

Τα χρόνια αυτά είδαν την χρυσή εποχή της ευημερίας του Hangzhou καθώς έγινε η πρωτεύουσα της δυναστείας των νότιων τραγουδιών. Η τοπική βιομηχανία άκμασε και η λατρεία του Ταοϊσμού και του βουδισμού κορυφώθηκε. Πολλοί από τους ναούς που μπορείτε να επισκεφτείτε σήμερα χτίστηκαν κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Δυναστεία Γιουάν (1206-1368)

Οι Μόνγκολες κυβερνούν την Κίνα και τον Μάρκο Πόλο επισκέπτονται το Hangzhou το 1290. Λέγεται ότι ήταν τόσο συγκλονισμένος από την ομορφιά του Ξι Χου ή της Δυτικής Λίμνης, που μετέγραψε και έτσι έκανε διάσημο κινεζικό ρητό Shang you tiantang, xia you Suhang .

Αυτό το ρητό σημαίνει "στον ουρανό υπάρχει παράδεισος, στη γη υπάρχει Su [zhou] και Hang [zhou]". Οι Κινέζοι τώρα θέλουν να καλέσουν τον Hangzhou ως "Paradise on Earth".

Οι Δυναστείες Μινγκ και Κινγκ (1368-1644, 1616-1911)

Η Hangzhou συνέχισε να αναπτύσσεται και να ευημερεί από τις τοπικές βιομηχανίες της, ιδιαίτερα από το μετάξι, και έγινε το κέντρο παραγωγής μεταξιού σε όλη την Κίνα.

Πρόσφατη ιστορία

Μετά την κατάρρευση της δυναστείας του Qing και την καθιέρωση της δημοκρατίας, η Hangzhou έχασε οικονομική θέση στη Σαγκάη με τα ξένα κέρδη της τη δεκαετία του 1920. Εσωτερικό κόστος πολέμου Hangzhou εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι και ολόκληρα τμήματα της πόλης καταστράφηκαν.

Από το άνοιγμα της Κίνας τον 20ό αιώνα, η Hangzhou βρίσκεται στο ριμπάουντ. Η αύξηση των ξένων επενδύσεων και η συσσώρευση μερικών από τις πιο επιτυχημένες ιδιωτικές επιχειρήσεις της Κίνας, όπως το Alibaba, όπως το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, κατέστησαν την Hangzhou μία από τις πιο ευημερούσες πόλεις στην Κίνα.

Πώς να επισκεφθείτε το ιστορικό Hangzhou

Η επίσκεψη στο ιστορικό Hangzhou είναι ελαφρώς ευκολότερη από ό, τι σε άλλες μεγάλες πόλεις που αναπτύσσονται με ταχύτητα φωτός. Η ίδια η Δυτική Λίμνη είναι ένας καλός τρόπος για να γειωθείτε στην ιστορία της πόλης με την όμορφη θέα και τους γραφικούς περιπάτους. Πάρτε στους λόφους και επισκεφθείτε μερικές ιστορικές παγόδες και ναούς. Ή κάντε μια βόλτα στην ιστορική οδό Qinghefang. Εάν μπορείτε να πλέξετε μέσω των πωλητών, μπορείτε να πάρετε μια αίσθηση του τι έμοιαζε η πόλη στην αρχαιότητα.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την επίσκεψη στο ιστορικό Hangzhou, διαβάστε τον οδηγό επισκεπτών του Hangzhou.


Πηγή: Hangzhou, από τους Monique Van Dijk και Alexandra Moss.