Ένας οδηγός για δημόσια πάρκα στην Κίνα

Εισαγωγή

Έχοντας ζήσει στην Κίνα για πάνω από μια δεκαετία, είμαστε μεγάλοι οπαδοί των κινεζικών δημόσιων πάρκων. Ακόμη και προτού έχω ένα παιδί στην Κίνα, μέχρι την πρώτη φορά που επισκέφτηκα τη χώρα το 1997, τα δημόσια πάρκα με μαγεύτηκαν. Υπάρχουν τόσα πολλά πράγματα. Παρόλο που ποτέ δεν κατάφερα να δω μια συνάντηση αυγών των μαθητών ταϊ-χί των πρώιμων πτηνών που κινούνται σιγά-σιγά μαζί με την άνοδο του ήλιου, υπάρχει ακόμα αρκετός χώρος για έναν επισκέπτη.

Φυσικά, τώρα που έχω ένα ενεργό παιδί σε μια πόλη όπου δεν έχουμε ακριβώς μεγάλες πράσινες αυλές από τις πόρτες μας, ειδικά τα πάρκα της Σαγκάης, έχουν γίνει οι παιδικές μας εγκαταστάσεις. Εδώ είναι μια μικρή εισαγωγή σε ό, τι κινεζικά πάρκα είναι όπως και τι να περιμένετε.

Εισιτήριο εισόδου

Πολλά πάρκα είναι δωρεάν, αλλά ορισμένα χρεώνουν μια ονομαστική χρέωση για την είσοδο.

Ωρες λειτουργίας

Τα πάρκα είναι ανοιχτά καθημερινά, συνήθως μεταξύ 8:00 και 18:00. Ορισμένοι μπορεί να ανοίξουν νωρίτερα, αλλά οι περισσότεροι είναι κλειστοί από την δύση του ηλίου

Εγκαταστάσεις

Οι εγκαταστάσεις κυμαίνονται από πάρκο σε πάρκο, αλλά βασικά μπορείτε να περιμένετε δημόσιες τουαλέτες, στάσεις αναψυκτικών (για εμφιαλωμένο νερό και σνακ) και ένα φρουρό (σε περίπτωση που έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις ή προβλήματα).

Μεγαλύτερα πάρκα μπορεί να είναι εξοπλισμένα με εστιατόρια και σπίτια τσαγιού, χώρους διασκέδασης για παιδιά, εξοπλισμό άσκησης για συνταξιούχους, ανθρωπογενείς λίμνες με κουπιά και ίσως - αν είστε τυχεροί - χόρτο που είναι παραδεκτό να ακολουθήσετε (περισσότερες πληροφορίες παρακάτω ).

Σχετικά με το χόρτο ...

Σε μερικά πάρκα, μπορείτε να περπατήσετε, να καθίσετε και να παίξετε στο γρασίδι. Σε μερικά πάρκα, ένας άνθρωπος με σφυρίχτρα θα έρθει μετά από σας εάν το κάνετε αυτό. Σε μερικά πάρκα, τα σημάδια "δεν τρέχουν στο χορτάρι" αγνοούνται συνοπτικά και κανείς δεν χτυπάει ούτε νοιάζεται. Πώς πλοηγείτε σε αυτό; Απλά κάντε ό, τι κάνουν οι ντόπιοι.

Αν είναι στο γρασίδι, πηγαίνετε για αυτό.

Δραστηριότητες στο Unison

Τα πάρκα είναι μέρη όπου οι άνθρωποι μπορούν να συναντηθούν, ειδικά οι συνταξιούχοι. Θα δείτε όλες τις δραστηριότητες που συμβαίνουν που πιθανότατα δεν θα συναντήσετε στο πάρκο γειτονιάς σας.

Ατομικές ασκήσεις

Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που απλώς απολαμβάνουν το πάρκο μόνοι τους.

Εδώ είναι μερικά πράγματα που μπορείτε να τα δείτε να κάνουν.

Είναι όλοι παντρεμένοι σήμερα;

Ορισμένα πάρκα είναι πιο δημοφιλή από άλλα για φωτογραφίες γάμου. Οι φωτογραφίες γάμου δεν λαμβάνονται την ημέρα της τελετής στην Κίνα. Τα περισσότερα ζευγάρια πηγαίνουν στο στούντιο, ντυμένοι με ντυμένα ρούχα (μεγάλα λευκά νυφικά για τα κορίτσια και μια ποικιλία σμόκιν για τα αγόρια) και ξεκινούν με φωτογράφο και βοηθούς στο πάρκο για φωτογραφίες. Μπορεί να δείτε έως και 50 διαφορετικά ζευγάρια σε μια μέρα!

Πάρκα για παιδιά

Υπάρχουν συγκεκριμένα πάρκα διασκέδασης φυσικά. Αλλά εκτός από αυτά, πολλά δημόσια πάρκα έχουν κάποιο είδος διασκέδασης που έχει δημιουργηθεί για παιδιά. Δυστυχώς, αυτό δεν μεταφράζεται σε μια παιδική χαρά με γρασίδι ή αμμοθίνες. Συνήθως, η περιοχή διασκέδασης αποτελείται από μια σειρά ερειπωμένων βόλτες και ένα γεμάτο κάστρο.

Τα Σαββατοκύριακα, τα πάρκα μπορεί να έχουν άλλες δραστηριότητες όπως η αλιεία χρυσόψαρα και οι σταθμοί τέχνης, όπου τα παιδιά μπορούν να διακοσμήσουν μια σκηνή της επιλογής τους με το squeezie-paint που στη συνέχεια ψήνεται για να σχηματίσουν ένα πλαστικό Hello Kitty (ή οτιδήποτε άλλο) στολισμό για το ψυγείο σας.

Αν έχετε παιδιά στη ρυμούλκηση, έρχονται οπλισμένοι με λίγα χρήματα και θα έχουν μια μπάλα.

Πάρκα με παιδιά

Τα πάρκα είναι τόποι όπου πολλά νταντάδες και γιαγιάδες φέρνουν τις χρεώσεις τους να παίζουν ή να κρεμούν. Εάν δεν είστε Κινέζοι στην εμφάνισή τους, τότε τα παιδιά σας, ειδικά τα μωρά και τα νήπια στα περιπατητικά, θα τραβήξουν πολύ ωραία σήμαινε την προσοχή από τους περαστικούς και τους λαούς στο πάρκο.

Μπορεί να σας ρωτήσω αν μπορούν να κρατήσουν το παιδί σας και πιθανότατα όχι, μια φιλική κοιλιά θα τους γλιστρήσει γλυκιά. Δεν έχω δει ποτέ πιο φιλικό λαό όταν πρόκειται για παιδιά. Και ενώ μπορείτε να βρείτε την προσοχή συντριπτική ή ακόμα και ενοχλητική, θυμηθείτε ότι αυτό σημαίνει με έναν ευγενικό τρόπο.

Καλά εργαλεία για τη διαχείριση αυτού είναι

Πάρκα για εραστές

Οι πιο εξωτερικές εμφανίσεις αγάπης που θα παρακολουθήσετε στα πάρκα είναι τα ζευγάρια που ξαπλώνουν ίσως με το κεφάλι της φίλης στην αγκαλιά του φίλου ενώ παίζει με τα μαλλιά της και ψεκάει. Ίσως, θα δείτε ένα παλιό ζευγάρι κρατώντας τα χέρια.

Τα κινεζικά πάρκα δεν είναι ένα μέρος για να πάει αν θέλετε να χαράξετε και να καπνίζετε. Παρακαλούμε επιστρέψτε στο δωμάτιό σας γι 'αυτό.