Ταξιδιωτικός οδηγός νησιού Majuli Island Assam

Πώς να επισκεφθείτε το μεγαλύτερο νησί του ποταμού στον κόσμο

Ένας τόπος απαράμιλλης ομορφιάς και ηρεμίας στην Ινδία, το νησί Majuli δεν είναι εκπληκτικά ένα από τα κορυφαία της Ινδίας από τους ξυλοδαρμούς προορισμούς . Βήμα πίσω στο χρόνο όπου οι άνθρωποι έζησαν από τη γη σε σφιχτές αγροτικές κοινότητες. Αυτό είναι το μεγαλύτερο νησί του ποταμού στον κόσμο, που βρίσκεται μέσα στον ισχυρό ποταμό Brahmaputra.

Από τις αμμώδεις όχθες του, το νησί Majuli έχει μέγεθος μεγαλύτερο από 420 τετραγωνικά χιλιόμετρα, αν και συρρικνώνεται λόγω διάβρωσης.

Κατά τη διάρκεια της εποχής των μουσώνων , το νησί συρρικνώνεται σε λιγότερο από το ήμισυ του μεγέθους του. Και αν πρέπει να πιστέψουμε τις οικολογικές εκθέσεις, σε 20 χρόνια, αυτή η γεωργική κοινότητα θα έχει πάρει ολοκληρωτική θέση στο περιβάλλον και θα πάψει να υπάρχει. Έτσι, δεν υπάρχει χρόνος για σπατάλη αν θέλετε να δείτε αυτό το highlight της περιοχής της Βορειοανατολικής Ευρώπης.

Που είναι?

Το νησί Majuli βρίσκεται στην πολιτεία Assam. Βρίσκεται στον ποταμό Brahmaputra, 20 χιλιόμετρα από την πόλη Jorhat και 326 χιλιόμετρα από το Guwahati. Το νησί Majuli είναι προσβάσιμο μόνο μέσω πορθμείων από τις όχθες της μικρής πόλης Nimatighat (περίπου 12 χιλιόμετρα από το Jorhat).

Υπάρχουν δύο πόλεις στο νησί, Kamalabari και Garamur, και πολλά μικρά χωριά διάστικτα σε όλο το τοπίο. Το Καμαλαμπάρι είναι η πρώτη πόλη που θα συναντήσετε, περίπου 3 χιλιόμετρα από το πλοίο και το Γκαραμούρ μόλις δύο χιλιόμετρα πιο μακριά. Και οι δύο βασικές διατάξεις είναι διαθέσιμες.

Να πάρει εκεί

Το νησί Majuli είναι προσβάσιμο από την πολυσύχναστη πόλη του Jorhat. Μπορείτε να φτάσετε με πλοίο από το Nimatighat, το οποίο είναι 12 χλμ. Με το λεωφορείο από το κέντρο της πόλης. Τα πλοία αφήνουν το Nimatighat κάθε μέρα, αλλά οι χρόνοι φαίνεται να αλλάζουν λίγο. Κατά τη στιγμή της σύνταξης (Φεβρουάριος 2015) μας πληροφορήθηκε ότι οι ώρες των ακτοπλοϊκών μεταφορών ήταν 8.30 π.μ., 10.30 π.μ., 1.30 μ.μ. και 3 μ.μ., με επιστροφή στις 7 π.μ., 7.30 π.μ., 8.30 π.μ., 1.30 μ.μ. και 3 μ.μ.

Μια βόλτα με φέρι κοστίζει 30 ρουπίες ανά άτομο και επιπλέον 700 ρουπίες αν θέλετε να πάρετε το αυτοκίνητό σας. Ένα αυτοκίνητο είναι σκόπιμο δεδομένου ότι υπάρχει περιορισμένη μεταφορά για να πάρει γύρω από το νησί, αν και ενοικίαση ποδηλάτου είναι μια εφικτή επιλογή μόλις βρίσκεστε στην πόλη. Μετά από πρόταση του Kipepeo, ενός εξυπηρετικού ταξιδιωτικού πρακτορείου North East India, οργανώσαμε ένα ιδιωτικό όχημα με τιμές που ξεκινούν από 2.000 ρουπίες την ημέρα για όχημα και οδηγό.

Αν σχεδιάζετε να πάρετε ένα όχημα να καλέσετε την προηγούμενη ημέρα και να κάνετε κράτηση για να βεβαιωθείτε ότι σας σώζουν ένα σημείο. Οι κρατήσεις μπορούν να γίνουν μόνο στο Assamese, οπότε λάβετε έναν τοπικό για να σας βοηθήσει: Ferry Manager +91 9957153671.

Εάν δεν έχετε δικό σας όχημα, μπορείτε να μεταβείτε σε ένα από τα γεμάτα λεωφορεία που χαιρετούν τα πλοία και θα σας μεταφέρει σε Kamalabari και Garamur για 20 ρουπίες.

Το Jorhat είναι προσβάσιμο από το δρόμο και το τρένο. Οι υπηρεσίες λεωφορείων πηγαίνουν τακτικά από και προς τις μεγάλες πόλεις του Assam, συμπεριλαμβανομένων των Guwahati, Tezpur και Sivasagar, καθώς και του εθνικού πάρκου Kaziranga. Υπάρχει επίσης μια υπηρεσία τρένου Shatabdi (12067) από Guwahati προς Jorhat που φεύγει κάθε μέρα στις 6.30 π.μ. εκτός Κυριακής. Εάν οδηγείτε, οι δρόμοι προς το Jorhat δεν είναι κακοί. Χάρη στη νέα οδό που χτίζεται από το Guwahati, είναι δυνατό να πραγματοποιηθεί το ταξίδι σε περίπου έξι ώρες.

Πτήσεις προς Jorhat είναι επίσης διαθέσιμες από την Καλκούτα , Guwahati και Shillong που ταξιδεύουν με το Jet Airways.

Πότε θα Επισκεφθείτε

Το νησί Majuli μπορεί να επισκεφθείτε όλο το χρόνο, επιτρέποντας τον καιρό. Ο καλύτερος χρόνος για να πάτε εκεί είναι κατά τη διάρκεια του χειμώνα, μεταξύ Νοεμβρίου και Μαρτίου, όταν τα επίπεδα νερού έχουν υποχωρήσει και τα πουλιά έχουν μεταναστεύσει στις ακτές της. Κατά τη διάρκεια της υγρής περιόδου (από τον Ιούλιο έως τον Σεπτέμβριο) ένα μεγάλο μέρος του νησιού εξαφανίζεται κάτω από το νερό, αλλά είναι ακόμα πιθανό να το επισκεφθείτε, αν και η παραμονή μπορεί να είναι δύσκολη σε μέρη.

Τι να δείτε και να κάνετε

Φυλετικές και γεωργικές κοινότητες κατοικούν στην πλειοψηφία του νησιού Majuli. Ενοικιάστε ένα ποδήλατο και απολαύστε τη γραφική θέα των ρυζιού, των μικρών χωριών και των δρόμων που πλαισιώνουν τις μπαμπού. Στους κατοίκους της οδού ρολόι που ασχολούνται με την αρχαία τέχνη του χεριού που η περιοχή είναι διάσημη.

Μπορείτε επίσης να αγοράσετε τα έντονα χρωματιστά υφάσματα σε τοπικούς πάγκους δρόμων.

Για πολλούς Ινδουιστές, το νησί Majuli είναι τόπος προσκυνήματος. Παρεχόμενος με 22 σατράσες , μπορείτε να επισκεφθείτε κάθε ένα από αυτά στο νησί ή να επιλέξετε μερικά. Ένα σαστάνιο είναι ένα μοναστήρι του Βισνού όπου διεξάγονται διδασκαλίες, θεατρικές παραστάσεις και προσευχές. Τα σατράς είναι κεντρικά γύρω από μια μεγάλη αίθουσα όπου διεξάγονται οι δραστηριότητες. Μερικά από τα παλαιότερα σατράκια στο νησί Majuli χτίστηκαν το 1600 και εξακολουθούν να χρησιμοποιούνται σήμερα, αν και λίγο χειρότερα για φθορά.

Τα μεγαλύτερα σατράς περιλαμβάνουν το Uttar Kamalabari (κοντά στην πόλη Kamalabari), το Auni Ati (περίπου 5 χιλιόμετρα από το Kamalabari) που είναι το παλαιότερο σατρά και το Garmur. Υπάρχει επίσης ένα μουσείο στο Auni Ati το οποίο μπορείτε να επισκεφτείτε από τις 9.30 π.μ. έως τις 11.00 και το μεσημέρι μέχρι τις 4 μ.μ. (10 ρουπίες ινδική ή 50 ρουπίες για έναν ξένο).

Σταματήστε από το Chamaguri Satra, μια μικρή οικογένεια σατρά και παρακολουθήστε τους να κάνουν παραδοσιακές μάσκες που απεικονίζουν χαρακτήρες από τη Ramayana και Mahabharata που χρησιμοποιούνται στα έργα που εκτελούνται εκεί. Ενώ τα θεατρικά έργα και οι χοροί εκτελούνται στα σατράς, αυτά γίνονται σε συγκεκριμένους χρόνους για θρησκευτικούς σκοπούς και δεν είναι γενικά καθημερινό γεγονός ούτε ανοιχτό για τους τουρίστες.

Το νησί Majuli είναι επίσης δημοφιλές για την παρακολούθηση πουλιών. Οι υγροβιότοποι μεταναστεύουν τα πουλιά κατά τη διάρκεια του χειμώνα, με τα πουλιά να παρακολουθούν μια λαϊκή περίοδο μεταξύ Νοεμβρίου και Μαρτίου. Τα πουλιά που βλέπουμε εδώ περιλαμβάνουν πελεκάνους, πελαργούς, γερανούς της Σιβηρίας και σφυρίχτρα. Υπάρχουν επίσης πολλές άγριες χήνες και πάπιες που διασχίζουν τους δρόμους και τους υγρότοπους. Υπάρχουν τρεις κύριοι χώροι παρακολούθησης πουλιών στο νησί. το νοτιοανατολικό, το νοτιοδυτικό και το βόρειο άκρο του νησιού.

Ταξιδιωτικές συμβουλές

Υπάρχουν δύο μεγάλα φεστιβάλ στο νησί που μπορείτε να παρακολουθήσετε.

Το Majuli Mahotsav είναι ένα τοπικό φεστιβάλ που γιορτάζει το νησί. Διεξάγεται τον Ιανουάριο στην πόλη Garamur. Μπορείτε να μιλήσετε με τους ντόπιους, να ελέγξετε τους τοπικούς χορούς, να παρακολουθήσετε φυλετικές γυναίκες να προετοιμάσουν τοπικές λιχουδιές και να πάρουν μερικές τοπικές τεχνικές. Τα χειροποίητα υφάσματα σε έντονα χρώματα και οι τσάντες από μπαμπού είναι μερικά από τα αντικείμενα που πρέπει να προσέξετε.

Το Ras Mahotsav είναι ένα ινδουιστικό φεστιβάλ που διοργανώθηκε γύρω στο Νοέμβριο, κατά τη διάρκεια της πανσέληνος του μήνα Kartik. Γιορτάζει τη ζωή του Λόρδου Κρίσνα με χορό που συνεχίζεται για τρεις μέρες. Οι προσκυνητές συρρέουν στο νησί αυτή τη στιγμή για να γιορτάσουν αυτό το φεστιβάλ, καθιστώντας το καλύτερο χρόνο για να επισκεφθείτε.

Ενώ τα φεστιβάλ είναι ενδιαφέροντα, το νησί Majuli είναι πραγματικά για να πάρει πίσω στη φύση και να βιώσουν την αγροτική και νησιωτική ζωή όπως έχει εδώ και χρόνια. Πάρτε το εύκολο και απολαύστε τον χαλαρό ρυθμό της ζωής εδώ, υπάρχει λίγη ανάγκη να βιαστούμε.

Που να μείνω

Τα καταλύματα στο νησί Majuli είναι λιγοστά, αλλά ο Piran από το Kipepeo μας έφερε σε επαφή με τον φίλο του που τρέχει αυτό που είναι ίσως το πιο άνετο μέρος για να μείνετε στο νησί. Το La Maison de Ananda έχει μόνο πέντε δωμάτια, αλλά αυτός ο γραφικός ξενώνας είναι ήσυχος, χτισμένος από παραδοσιακό μπαμπού και καθισμένος σε ξυλοπόδαρα. Οι ανέσεις είναι βασικές αλλά πολύ άνετες και ο ιδιοκτήτης Jyoti και ο διευθυντής Monjit είναι πολύ χρήσιμοι. Μπορείτε να παραγγείλετε ένα νόστιμο και γεμιστικό φυλετικό thali για δείπνο και ακόμη να παρακολουθήσετε τις κυρίες που το προετοιμάζουν στην φιλόξενη κουζίνα.

Ένα δίκλινο δωμάτιο διατίθεται σε 800 ρουπίες για δύο άτομα. Ο φυλετικός θάλι είναι 250 ρουπίες ανά άτομο και πλένεται με τοπική μπύρα ρυζιού για μόνο 170 ρουπίες για κανάτα 2 λίτρων. Ζεστό νερό διατίθεται από τον κάδο 24 ώρες την ημέρα.

Είναι δυνατόν να μείνετε σε ορισμένα από τα σατράκια, αλλά αυτά γενικά προορίζονται για προσκυνητές και οι εγκαταστάσεις είναι πολύ βασικές.