Μάθετε: Θα επιβεβαιωθεί το εισιτήριό σας για τα ινδικά σιδηρόδροχα Waitlist;

Όποιος ταξιδεύει αρκετά για τα ινδικά σιδηρόδροχα τρένα στην Ινδία έχει αναμφίβολα ένα εισιτήριο Waitlist (WL).

Η υπηρεσία Waitlist σας επιτρέπει να κάνετε κράτηση εισιτηρίου, αλλά δεν σας παρέχει κάθισμα ή κρεβάτι. Δεν πρέπει να επιβιβαστείτε στην αμαξοστοιχία αν δεν υπάρχουν αρκετές ακυρώσεις για να λάβετε τουλάχιστον την κατάσταση RAC (Reservation Against Cancellation).

Πώς ξέρετε αν θα υπάρχουν αρκετές ακυρώσεις; Ή πώς ξέρετε αν θα λάβετε ένα επιβεβαιωμένο εισιτήριο;

Δυστυχώς, μπορεί να είναι δύσκολο να προβλεφθεί. Ορισμένες αμαξοστοιχίες έχουν περισσότερες ακυρώσεις από άλλες. Επιπλέον, μερικά καροτσάκια (όπως ο υπνοδωμάτιο και το 3Α ) έχουν περισσότερες θέσεις από άλλες.

Εάν δεν γνωρίζετε αν μπορείτε να ταξιδέψετε, είναι δύσκολο να προγραμματίσετε το υπόλοιπο ταξίδι σας.

Υπάρχουν μερικοί εύκολοι τρόποι για να διαπιστώσετε την πιθανότητα επιβεβαίωσης του εισιτηρίου σας στο Waitlisted (ή ακόμα και για την προώθηση της κατάστασης RAC). Και είναι γρήγοροι, ελεύθεροι και αξιόπιστοι.

Ινδικός σύνδεσμος σιδηροδρομικών πληροφοριών

Εδώ κάνετε τι κάνετε:

  1. Πηγαίνετε στην ιστοσελίδα της Ινδίας Rail Info και εγγραφείτε.
  2. Μεταβείτε στην καρτέλα Φόρουμ PNR.
  3. Καταχωρίστε τον αριθμό PNR (αριθμός κράτησης επιβατών) όπου καθορίσατε και κάντε κλικ στο "Δημοσίευση PNR για πρόβλεψη / ανάλυση". Θα ανακτήσει αυτόματα τα στοιχεία της κράτησής σας και θα τα δημοσιεύσει στο φόρουμ.

Υπάρχει ένα τεράστιο έμπειρο μέλος που έκανε εκατοντάδες χιλιάδες προβλέψεις (με ακρίβεια 75%) για το αν θα επιβεβαιωθούν τα εισιτήρια.

Ο ιστότοπος είναι μια φανταστική πηγή πληροφοριών για τα τρένα των ινδικών σιδηροδρόμων (συμπεριλαμβανομένων των καθυστερήσεων και των ωρών άφιξης), επομένως είναι πιθανό να το βρείτε σε πολλές περιπτώσεις χρήσιμο.

Επιβεβαίωση ιστοτόπου και εφαρμογής

Αυτό το εύχρηστο λογισμικό υπολογίζει αυτόματα την πιθανότητα επιβεβαίωσης των εισιτηρίων Waitlisted. Ο αλγόριθμος ConfirmTkt αναλύει τις προηγούμενες τάσεις των εισιτηρίων και προβλέπει τις πιθανότητες επιβεβαίωσης του εισιτηρίου σας.

Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη για συσκευές Android, Apple και Windows. Μπορείτε επίσης να εισαγάγετε τα στοιχεία σας και να λάβετε μια πρόβλεψη στον ιστότοπο του ConfirmTkt.

Επιπλέον, είναι εύκολο να εξερευνήσετε τη διαθεσιμότητα θέσεων σε όλα τα τρένα και να βρείτε πιθανές εναλλακτικές λύσεις για την κράτηση ενός επιβεβαιωμένου εισιτηρίου. Συνιστάται ανεπιφύλακτα και ανεκτίμητο!

Ιστοσελίδα Trainman και εφαρμογή

Παρόμοια με το ConfirmTkt, το Trainman τρέχει επίσης με έναν αλγόριθμο που προβλέπει αν θα επιβεβαιωθεί ή όχι η κατάσταση Waitlisted. Έχει μια φιλική προς το χρήστη διεπαφή και παρέχει ένα ποσοστό πιθανότητας επιβεβαίωσης, καθώς και τον αριθμό της πλατφόρμας που θα φτάσει η αμαξοστοιχία.

Οι χρήστες έχουν αναφέρει ότι οι προβλέψεις τους είναι πιο αισιόδοξες από το ConfirmTkt, αλλά είναι συνήθως σωστές. Επιπλέον, οι προβλέψεις της τείνουν να είναι ακριβέστερες για τα νοτιοδυτικά ινδικά τραίνα από τα βόρεια ινδικά τρένα. Εναλλακτικά, το ConfirmTkt είναι καλύτερο για τις βόρειες ινδικές αμαξοστοιχίες.

Κατανόηση του τρόπου λειτουργίας της λίστας αναμονής

Λίγη γνώση σχετικά με το πώς λειτουργεί το σύστημα Waitlist βοηθά να είναι σε θέση να προβλέψει την πιθανότητα επιβεβαίωσης του εισιτηρίου. Είναι ένα πολύπλοκο σύστημα και δεν είναι όλοι οι Waitlists ίσοι! Παράγοντες όπως ο ρυθμός ακυρώσεων, ο τύπος αναμονής, οι ποσοστώσεις, η συχνότητα των αμαξοστοιχιών, η καλυπτόμενη απόσταση και, φυσικά, η κατηγορία ταξίδια θα έχουν επιπτώσεις.

Κατανόηση των αριθμών

Όταν θα πάτε για να κλείσετε ένα εισιτήριο Waitlisted, θα εμφανιστούν δύο αριθμοί. Για παράδειγμα, WL 115/45.

Ο αριθμός στα αριστερά υποδεικνύει το μήκος στο οποίο έχει ξεπεράσει ο κατάλογος αναμονής. Ο αριθμός στα δεξιά δείχνει την τρέχουσα θέση της λίστας αναμονής. Στο παράδειγμα, υπάρχουν μέχρι στιγμής 70 ακυρώσεις και υπάρχουν 45 άνθρωποι μπροστά από εσάς στην λίστα αναμονής. Αυτό σας δίνει μια ιδέα για το ποσοστό που οι άνθρωποι ακυρώνουν τα εισιτήριά τους και πόσο γρήγορα (ή αργά) ο κατάλογος αναμονής θα κινηθεί.

Το εισιτήριό σας στο Waitlisted θα εμφανίζει επίσης δύο αριθμούς. Για παράδειγμα, WL 46/40. Ο αριθμός στα αριστερά είναι η θέση σας στην λίστα αναμονής όταν αγοράσατε το εισιτήριο. Ο αριθμός στα δεξιά είναι η τρέχουσα θέση σας στην λίστα αναμονής.

Ο χρόνος που προγραμματίζετε να ταξιδέψετε θα έχει σημαντικό αντίκτυπο στο αν θα λάβετε ή όχι ένα επιβεβαιωμένο εισιτήριο. Οι άνθρωποι είναι λιγότερο πιθανό να ακυρώσουν τα εισιτήρια κατά τη διάρκεια των φεστιβάλ, τα σαββατοκύριακα, τις διανυκτερεύσεις και τα ταξίδια μεγάλων αποστάσεων (ειδικά όταν τρένα τρέχουν λιγότερο συχνά).

Η σημασία των ποσοστώσεων

Επιπλέον, είναι σημαντικό να ληφθούν υπόψη οι ποσοστώσεις. Τα τρένα ινδικών σιδηροδρόμων έχουν διάφορες ποσοστώσεις για συγκεκριμένα άτομα. Αυτές περιλαμβάνουν τους ξένους τουρίστες, τις κυρίες, τα άτομα με σωματική αναπηρία και το προσωπικό της άμυνας.

Οι ποσοστώσεις μπορούν να καταλάβουν ένα μεγάλο τμήμα καθισμάτων. Ωστόσο, δεν υπάρχουν σε όλα τα τρένα. Εάν οι ποσοστώσεις δεν γεμίσουν (που είναι συχνά), οι άδειες θέσεις απελευθερώνονται στο ευρύ κοινό στην λίστα αναμονής, όταν προετοιμάζεται το διάγραμμα της αμαξοστοιχίας. Αυτό είναι περίπου τέσσερις ώρες πριν από την αναχώρηση. Είναι δυνατό να ελέγξετε τον αριθμό των θέσεων που παραμένουν στην άκρη κάτω από διάφορες ποσοστώσεις στην ιστοσελίδα της Ινδίας Rail Info.