Πώς να φάτε με το χέρι σας Ινδικό στυλ

Ακολουθήστε αυτά τα βήματα και θα σας τρώτε σαν έναν Ινδικό και θα το απολαύσετε

Φαγητό με το χέρι σας Ινδικό στυλ μπορεί να είναι αποθαρρυντικό και δύσκολο να ξεκινήσει με. Ωστόσο, είναι ο καλύτερος τρόπος για να συνδυάσετε τα διαφορετικά ινδικά τρόφιμα μαζί και να αξιοποιήσετε στο έπακρο τις προσωπικές σας προτιμήσεις. Οι αλλοδαποί ανησυχούν μερικές φορές για την έλλειψη υγιεινής ή για την έλλειψη επιτραπέζιων τρόπων. Ωστόσο, δεν χρειάζεται να είναι. Μετά από όλα, πολλά δυτικά τρόφιμα παίρνουν συνήθως και τρώγονται με το χέρι! Μερικά παραδείγματα είναι τα σάντουιτς, τα γλυκά και τα σάλτσες, οι πατάτες τηγανιτές, τα μπιφτέκια και η πίτσα.

Το γεγονός ότι υπάρχουν τόσα πολλά ξεχωριστά πιάτα σε ένα ινδικό γεύμα μπορεί να προκαλέσει σύγχυση. Ποιο πιάτο πρόκειται να καταναλωθεί πότε; Τρώγονται όλοι μαζί ή με κάποια σειρά; Ακριβώς κοιτάζοντας ένα ινδικό γεύμα μπορεί να είναι συντριπτική, πόσο μάλλον τρώει ινδική τροφή με τα δάχτυλά σας!

Διαβάστε περισσότερα: Οδηγός ταξιδιώτη για τα ινδικά τρόφιμα ανά περιοχή

Θα χρειαστεί να ασκήσετε λίγες φορές για να εξοικειωθείτε με την τεχνική, καθώς υπάρχει μια ιδιαίτερη υπεροχή σε αυτό. Ωστόσο, δεν θα χρειαστεί πολύς χρόνος για να τρώτε με έμπειρο τρόπο το ινδικό στυλ (και να το απολαμβάνετε)!

Τι κάνει ένα ινδικό γεύμα

Πριν ξεκινήσετε, είναι σημαντικό να κατανοήσετε τα διάφορα συστατικά ενός τυπικού ινδικού γεύματος. Μπορούν να ομαδοποιηθούν ως εξής (αν και αυτό μπορεί να διαφέρει ανάλογα με την περιοχή στην Ινδία):

Βασικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε

Οδηγίες κατανάλωσης βήμα-βήμα

  1. Σερβίρετε ένα μικρό μέρος από κάθε κύριο πιάτο (λαχανικά / κρέας) στην πλάκα σας. Προσθέστε αντικείμενα από τα πλευρικά πιάτα, αν θέλετε να τα φάτε.
  2. Χρησιμοποιώντας μόνο το δεξί χέρι, ρίξτε ένα μικρό κομμάτι του ινδικού ψωμιού (περίπου 1 x 1,5 ίντσες σε μέγεθος) και το τοποθετήστε πάνω σε μερικά από τα λαχανικά ή το κρέας. Εάν κάποιο από τα κομμάτια των τροφίμων είναι πολύ μεγάλο για να το πάρει και να φάει, πατήστε το ψωμί προς τα κάτω πάνω τους με τα δάχτυλά σας για να τα ισοπεδώσετε ή να τα σπάσετε.
  1. Αρχίστε να τρώτε παίρνοντας τα τρόφιμα με το ψωμί. Αυτό γίνεται με το δίπλωμα του ψωμιού πάνω από το φαγητό και το σκάσιμο στο στόμα σας. Στη συνέχεια, πάρτε ένα κομμάτι από τα πλευρικά πιάτα (όπως τουρσί) με τα δάχτυλά σας και το φάτε. Επαναλάβετε όλη αυτή τη διαδικασία με τα διαφορετικά πιάτα που είναι διαθέσιμα, έχοντας λίγο κάθε φορά, μέχρι να ολοκληρωθεί το ψωμί.
  2. Τώρα, πάρτε λίγο ρύζι και βάλτε το στο πιάτο σας. Το ρύζι καταναλώνεται παραδοσιακά με daal, επομένως πρέπει να το ρίχνετε λίγο πάνω σε κάποιο ρύζι. Επίσης, προσθέστε μερικά από τα κύρια πιάτα στην πλάκα σας.
  3. Εδώ είναι που τα πράγματα αρχίζουν να παίρνουν λίγο βρώμικο και περίπλοκο! Χρησιμοποιήστε και τα πέντε δάχτυλα για να χρησιμοποιήσετε το συνδυασμένο ρύζι και το daal, ή το ρύζι και το κύριο πιάτο, σε μια μπάλα.
  4. Συγκεντρώστε τα μπαχαρικά στις άκρες των δακτύλων σας χρησιμοποιώντας τον αντίχειρα, με τα τέσσερα άλλα δάχτυλα να λειτουργούν ως κουτάλι.
  1. Φέρτε το χέρι σας στο πρόσωπό σας, τοποθετήστε τον αντίχειρα πίσω από τη σφαίρα των τροφίμων και χρησιμοποιήστε το για να καθοδηγήσετε το φαγητό στο στόμα σας. Είδος της μπάλας των τροφίμων στο στόμα σας με τον αντίχειρα σας.
  2. Επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία όπως είναι απαραίτητο, αναμιγνύοντας το νταλικό ή κύριο πιάτο μαζί με το ρύζι. Φυσικά, εναλλάσσετε το φαγητό σας με ένα τμήμα ενός από τα πλευρικά πιάτα.
  3. Μόλις τελειώσετε το φαγητό, περιμένετε να τελειώσουν όλοι οι άλλοι και στη συνέχεια σηκωθείτε για να πλύνετε τα χέρια σας. Συχνά, σε ένα εστιατόριο, μικρά κύπελλα νερού με μια φέτα λεμόνι (που ονομάζεται "δάκτυλα") θα φτάσουν στο τραπέζι για να καθαρίσετε τα δάχτυλά σας.