Οδηγός για τα Chateaux της κοιλάδας του Λίγηρα

Η κοιλάδα του Λίγηρα , ανάμεσα στις πόλεις Tours και Blois, προσφέρει ένα συναρπαστικό τοπίο με αμπελώνες, δάση, κήπους και αρχοντικά chateaux . Το "Chateau" είναι ένας γενικός όρος που χρησιμοποιείται για κάθε αρχοντικό αλλά, ιστορικά, τα chateaux χρησιμοποιήθηκαν ως κάτι από κυνηγετικά καταλύματα σε κατοικίες για σημαντικούς ανθρώπους. Χτίστηκαν μεταξύ του 10ου και του 20ού αιώνα, αν και πολλά από τα chateaux σε αυτόν τον οδηγό της κοιλάδας του Λίγηρα χτίστηκαν γύρω στην περίοδο της Αναγέννησης.

Η επίσκεψη σε πύργο του Λίγηρα ή δύο και απολαμβάνοντας τις γύρω δασικές και αμπελουργικές περιοχές αποτελεί κορυφαία τουριστική προσπάθεια εδώ και δεκαετίες. Παρόλο που η κοιλάδα του Λίγηρα φιλοξενεί περισσότερα από 300 chateaux, ο οδηγός αυτός επικεντρώνεται στα καλύτερα των τοπικών chateaux, τα περισσότερα από τα οποία βρίσκονται σε ένα διαμέρισμα που ονομάζεται Loir-et-Cher. Για τους λαούς σε ένα σφιχτό πρόγραμμα διακοπών, αυτός ο οδηγός είναι ιδανικός για να αξιοποιήσετε στο έπακρο το χρόνο σας στην κοιλάδα του Λίγηρα.

Πόλεις της κοιλάδας του Λίγηρα

Tours είναι μια καλή πόλη για να μείνετε για να ανακαλύψετε τα Chateaux Valley της Λίγηρας, ειδικά αν φτάνετε με το τρένο. Δεν είναι η πιο γραφική πόλη, που είναι αρκετά βιομηχανική, αλλά το παλιό κέντρο ξαναχτίστηκε μετά τον πόλεμο και είναι ένα αξιοπρεπές κέντρο για την επίσκεψη στην κοιλάδα. Υπάρχει ένα αεροδρόμιο έξω από το Tours που ονομάζεται Tours Val de Loire Airport που προσφέρει πτήσεις προς και από το Λονδίνο, και το τρένο υψηλής ταχύτητας TGV σας μεταφέρει από το Παρίσι σε Tours σε περίπου μία ώρα.

Εάν φτάσετε στο Tours με το τρένο, έχετε ακόμα κάποια απόσταση για να ταξιδέψετε για να φτάσετε στη χώρα του κρασιού, αλλά οι ημερήσιες εκδρομές κρασιού σε ένα μίνι λεωφορείο 8 επιβατών προσφέρονται από το Tourist Office (κεντρικό γραφείο που βρίσκεται στην οδό Rue Bernard 78-82 Palissy, παράρτημα 1 Place Plumereau). Το ξενοδοχείο σας στο Tours θα σας οδηγήσει σε περιηγήσεις με λεωφορείο από τα Chateaux.

Το Blois , η πρωτεύουσα του Loir-et-Cher, είναι μια πόλη που μπορεί να θεωρήσετε ότι μένετε και χρησιμοποιείτε ως βάση σας. Έχει το πρόσθετο πλεονέκτημα να έχει το δικό του πύργο της εποχής της Αναγέννησης. Υπάρχει ένας σιδηροδρομικός σταθμός στο Blois, και μπορείτε να νοικιάσετε ένα αυτοκίνητο εκεί για να συνεχίσετε την εξερεύνηση της κοιλάδας του Λίγηρα.

Το Montrichard είναι μια ιστορική εμπορική πόλη στον ποταμό Cher μεταξύ Blois και Tours. Τα κοντινά εξοχικά σπίτια προσφέρουν την ευκαιρία να μείνετε στην περιοχή και να γνωρίσετε τη ζωή ως ντόπιο.

Δεδομένου ότι η χώρα Chateau αποτελεί μέρος αγροτικών διακοπών που μπορεί να περιλαμβάνουν πεζοπορία, ποδηλασία, γευσιγνωσία κρασιού και επίσκεψη υπαίθριων αγορών, ένα δημοφιλές πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να νοικιάσετε ένα εξοχικό σπίτι για μια εβδομάδα ή έτσι. Υπάρχουν πάνω από 140 ενοικιάσεις αγροτικών διακοπών στο διαμέρισμα Loir-et-Cher της κοιλάδας του Λίγηρα.

Chateaux κοιλάδα του Λίγηρα με λίγα λόγια

  1. Το Chateau de Chenonceau έχει περιγραφεί ως το πιο όμορφο από τα Chateaux. Το αναγεννησιακό κάστρο εκτείνεται πέρα ​​από τον ποταμό Cher στις προβλήτες. Το Chenonceau είναι ένα από τα λίγα Chateaus που μπορείτε να δείτε χωρίς οδηγό.
  2. Το Chateau de Chambord διορίστηκε ως κυνηγετικό καταφύγιο από τον Francois I το 1519. Είναι το μεγαλύτερο από τα Chateaux Loire με 440 δωμάτια και αν είναι δεύτερος στην Chenonceau στην ομορφιά, είναι ένα βρώμικο δεύτερο.
  1. Το Chateau de Chaumont βρίσκεται σε ένα βράχο πάνω από το Λίγηρα, στέκεται στα θεμέλια δύο προηγούμενων οχυρών που χρονολογούνται από τον 10ο και τον 12ο αιώνα. Τι να δείτε: το Ιταλικό πάτωμα με πλακάκια στο Salle du Conseil, τα έπιπλα από τον 16ο και τον 18ο αιώνα και τους εντυπωσιακούς στάβλους που χτίστηκε από τον πρίγκιπα ντε Μπρόλλυ.
  2. Το Chateau d'Amboise φιλοξενεί το γαλλικό βασιλιά Louis XI και τη σύζυγό του Charlotte της Σαβοΐας. Τι να δείτε: το Γοτθικό παρεκκλήσι του Αγίου Ιβάντ. είναι τα ερείπια του Leonardo de Vinci πραγματικά θαμμένα στη βόρεια transept; Επιπλέον, οι πολυτελείς συνοικίες των Kings, η Μεγάλη Αίθουσα και το Tour des Minimes, ένας πύργος που παρέχει πρόσβαση στο κάστρο σε καροτσάκια.
  3. Το Chateau de Villandry διαθέτει ένα από τα καλύτερα παραδείγματα αναγεννησιακών κήπων στην κοιλάδα του Λίγηρα.
  4. Το Chateau de Beauregard διαθέτει μια ενδιαφέρουσα κουζίνα του 16ου αιώνα, αλλά οι περισσότεροι έρχονται εδώ για να δουν την Πινακοθήκη που περιέχει 363 πορτρέτα των βασιλικών μελών της οικογένειας και της αριστοκρατίας.
  1. Το Chateau de Cheverny είναι ένα πλούσιο αναγεννησιακό σκηνικό από την εποχή του Λουδοβίκου XIII. Το κύριο θέμα είναι τα έπιπλα και το μικρό μουσείο κυνηγιού.

Να πάρει εκεί και να πάρει γύρω

Αν ταξιδεύετε με το τρένο, μια σιδηροδρομική διέλευση μπορεί να σας εξοικονομήσει χρήματα εάν σχεδιάζετε σωστά. Παρέχεται ποικιλία γαλλικών σιδηροδρομικών εισιτηρίων .

Κάποιες επιλεγμένες περιηγήσεις στη χώρα των Chateau από το Παρίσι βρίσκονται στον κατάλογο περιηγήσεων της κοιλάδας του Λίγηρα.

Προχωρώντας προς τη δυτική ακτή της Γαλλίας, μπορείτε να κατευθυνθείτε προς τη Νάντη ή να συνεχίσετε προς το Μπορντό στο παραθαλάσσιο θέρετρο La Rochelle . Θα μπορούσατε επίσης να πάτε βόρεια στο Παρίσι. Το A10 Autoroute που εμφανίζεται στον χάρτη πηγαίνει βόρεια του Παρισιού, νοτιοδυτικά προς το Μπορντό .

Δείτε τον κατάλογο του ταξιδιωτικού οδηγού της κοιλάδας του Λίγηρα για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις πληροφορίες του επισκέπτη του Chateau Loire και του Loire.