Οδηγός για την πόλη των τουριστών και τα αξιοθέατα της στην κοιλάδα του Λίγηρα

Γιατί να επισκεφτείτε τις εκδρομές;

Τα ιστορικά αξιοθέατα του Tours φέρνουν τους ανθρώπους σε αυτή την πόλη της κοιλάδας του Λίγηρα, στην οποία ενώνουν τα ποτάμια Loire και Cher. Η κύρια πόλη της κοιλάδας του Λίγηρα, είναι βολικά μόλις 2 ώρες από το Παρίσι από το τρένο TGV Express. Η πολυσύχναστη ζωντανή πόλη είναι ιδιαίτερα γνωστή για καλό φαγητό και κρασί που προσελκύει πολλούς ανθρώπους που μετακινούνται καθημερινά στο Παρίσι. Οι εκδρομές αποτελούν μια καλή βάση για να εξερευνήσετε τα γύρω αξιοθέατα και τους κήπους σε αυτό το δυτικό τμήμα της κοιλάδας του Λίγηρα.

Αν θέλετε να πάτε πιο μακριά, κάντε το δρόμο σας δυτικά προς Angers και τα διάφορα αξιοθέατα.

Ο πληθυσμός των Tours είναι περίπου 298.000 άτομα.

Τουριστικό γραφείο
78-82 rue Bernard-Palissy
Τηλ .: 00 33 (0) 2 47 70 37 37
Ιστοσελίδα του Γραφείου Τουρισμού

Εκδρομές Μεταφορές - Σιδηροδρομικός Σταθμός

Ο σταθμός Tours, Place du Gen. Leclerc, βρίσκεται νοτιοανατολικά της περιοχής του καθεδρικού ναού απέναντι από το Centre de Congres Vinci.

Η παλιά συνοικία και οι προσκυνητές

Η παλιά πόλη συσπειρώνεται γύρω από τον τόπο Plumereau. τα παλιά σπίτια του αποκαταστάθηκαν στην προηγούμενη δόξα τους. Σήμερα αυτό είναι το μέρος για καφετέριες πεζοδρομίων και ανθρώπους που παρακολουθούν το καλοκαίρι, αλλά περπατήστε στα μικρότερα, στενά δρομάκια όπως η Rue Briconnet και γυρίζετε πίσω στην ιστορική μεσαιωνική πόλη. Στα νότια θα βρείτε μια ρωμαϊκή βασιλική, το Cloitre de St-Martin και τη νέα Basilique de St-Martin. Βρίσκεστε στη θέση που βρισκόταν κάποτε στη μεγάλη προσκυνηματική διαδρομή προς το Σαντιάγκο ντε Κομποστέλα.

Ο St-Martin ήταν στρατιώτης που έγινε επίσκοπος του Tours τον 4ο αιώνα και βοήθησε να εξαπλωθεί ο Χριστιανισμός μέσω της Γαλλίας. Τα κατάλοιπά του, που ανακαλύφθηκαν ξανά το 1860, βρίσκονται τώρα στην κρύπτη της νέας Βασιλικής.

Η Καθεδρικη Συνοικια

Το άλλο παλιό τμήμα, η συνοικία του καθεδρικού ναού, στην άλλη πλευρά του κεντρικού δρόμου Nationale, κυριαρχείται από το Καθεδρικό Ναό St-Gatien (5 μιλίων από το Cathedrale, τηλ .: 00 33 (0) 2 47 70 21 00, ), ένα φανταχτερό γοτθικό κτίριο με διακοσμημένη λιθοδομή του 12ου αιώνα που καλύπτει το εξωτερικό.

Μέσα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα είναι ο τάφος του 16ου αιώνα των δύο παιδιών του Καρόλου VIII και της Anne de Bretagne, καθώς και ο χρωματισμένος υαλοπίνακας.

Ακριβώς νότια του καθεδρικού ναού, θα βρείτε το Muséee des Beaux-Arts (18 μ. Francois Sicard, τηλ .: 00 33 (0) 2 47 05 68 73, πληροφορίες, δωρεάν είσοδος) που στεγάζεται στο παλάτι του πρώην αρχιεπίσκοπου. Υπάρχουν πολύτιμοι λίθοι που ανακαλύπτονται στις συλλογές, αλλά το κύριο σημείο εδώ είναι να περπατήσετε στη διαδοχή των επιπλωμένων δωματίων του 17ου και του 18ου αιώνα.

Το Priory και ο Rose Garden στο St-Cosne

Κάντε το δρόμο σας 3 χιλιόμετρα ανατολικά του κέντρου προς την Prieure de St-Cosne (La Riche, πληροφορίες). Τώρα μια ρομαντική καταστροφή, το αρχοντικό ιδρύθηκε το 1092, καθιστώντας μια στάση μακριά στη διαδρομή προσκυνήματος στην Compostella στην Ισπανία. Όταν η βασιλική οικογένεια ήρθε να ζήσει στο Touraine, η πριγκίπισσα άνθισε από επισκέψεις από την Catherine de Medicis και τον Charles IX. Εξίσου σημαντικό ήταν ο προηγούμενος που τους έλαβε, ο πιο διάσημος ποιητής της Γαλλίας, Pierre Ronsard. Ήταν προηγούμενο εδώ για τα τελευταία 20 χρόνια της ζωής του, πεθαίνοντας το 1585.

Υπάρχει ένα μικρό μουσείο αφιερωμένο στον γάλλο ποιητή, Ronsard, αλλά το κύριο αξιοθέατο είναι ο κήπος με τριαντάφυλλα που περιλαμβάνει τον Pierre de Ronsard που αυξήθηκε ανάμεσα στις εκατοντάδες του ποικιλίες.

Αγορές στις εκδρομές

Η Tours έχει αγορές κάθε μέρα εκτός από τη Δευτέρα. Θα λάβετε πλήρεις πληροφορίες από το Γραφείο Τουρισμού. Αγορές για να προσπαθήσουμε να συμπεριλάβουμε την αγορά λουλουδιών και τροφίμων (Τετάρτη και Σάββατο, Blvd Beranger, 8 π.μ. την αγορά γκουρμέ (πρώτη Παρασκευή του μήνα, τόπος αντίστασης, 4-10μμ). την αγορά των αρχαιοτήτων (πρώτη και τρίτη Παρασκευή του μήνα, rue de Bordeaux) και την μεγαλύτερη αγορά αντικειμένων (τέταρτη Κυριακή του μήνα).

Οι ετήσιες αγορές περιλαμβάνουν το Foire de Tours (από το πρώτο Σάββατο έως τη δεύτερη Κυριακή του Μαΐου), την Έκθεση Σκόρδου και Βασιλείου (26 Ιουλίου), μια τεράστια αγορά ψύλλων (πρώτη Κυριακή του Σεπτεμβρίου) και μια αγορά Χριστουγέννων (τρεις εβδομάδες πριν από τα Χριστούγεννα) . Όλα αυτά έχουν γίνει τα κυριότερα αξιοθέατα της περιοχής.

Ξενοδοχεία σε Τουρ

Το Γραφείο Τουρισμού μπορεί να σας βοηθήσει με την κράτηση ξενοδοχείων. Αξίζει να πάτε στην ιστοσελίδα για ειδικές προσφορές, αν και πολλοί μπορεί να είναι η τελευταία στιγμή.

Εστιατόρια σε Tours

Θα βρείτε ένα πλήθος φθηνότερων εστιατορίων, μπιστρό και καφέ γύρω από το Place Plumereau, ιδιαίτερα στη rue du Grand Marche. Για καλά εστιατόρια και περισσότερους τοπικούς χώρους, δοκιμάστε την πλευρά του καθεδρικού ναού της rue Nationale.

Τοπικές Ειδικότητες Τροφίμων & Κρασιών

Το Gargantua του Rabelais ήρθε από την περιοχή, οπότε περιμένετε πολλά καλό φαγητό. Τοπικά ειδικά πιάτα για φαγητό σε εστιατόρια περιλαμβάνουν rillettes ( παχιά χήνα ή χοιρινό κρέας), και τα ψωμιά , το coq-au-vin στο κρασί Chinon, το τυρί goat Maure. "Ξεσκονιστήρια", μακαρόνια από τους μοναχούς του Cormery και κέικ αγαπημένα από τον Rabelais.

Πιείτε τα τοπικά κρασιά της κοιλάδας του Λίγηρα: λευκά από τα Vouvray, Montlouis, Amboise, Azay-le-Rideau και κόκκινα κρασιά από την Chinon, τον Bourgueil και τον Saint-Nicolas. Θα βρείτε επίσης κόκκινα, λευκά και ροζέ κρασιά πιστοποιημένα ως «Touraine».

Επισκεπτικά αξιοθέατα πέρα ​​από τις εκδρομές

Το Tours βρίσκεται σε ιδανική τοποθεσία για να επισκεφθείτε τα Chateaux της κοιλάδας του Λίγηρα, καθώς υπάρχουν συνδέσεις με λεωφορεία και τρένα για να δείτε chateaux όπως Langeais, Azay-le-Rideau και Amboise .

Εάν σχεδιάζετε να χρησιμοποιήσετε το Tours ως βάση, τότε προχωρήστε περισσότερο στις εκκλησίες του Blois και του Chambord.

Αν ενδιαφέρεστε για τους κήπους και όχι για τα chateaux, μην χάσετε το Villandry με τις βεράντες του, τον κήπο με νερό και τον κήπο λαχανικών Renaissance.

Μάθετε για οργανωμένες εκδρομές από το Γραφείο Τουρισμού.