Καλαίσθητη μη-ανακαλυφθείσα κοιλάδα στην περιοχή Jura

Πάρτε ένα City Break για να Dole στη Jura για κάτι νέο και ασυνήθιστο

Το Dole κάνει ένα υπέροχο διάλειμμα στην πόλη

Dole είναι μια μικρή, κομψή πόλη στο τμήμα Jura στην ανατολική Γαλλία, όπου οι δρόμοι των νεοκλασικών πέτρινων κτιρίων του 18ου αιώνα περιβάλλουν την επιβλητική συλλογική εκκλησία της Notre-Dame.

Η πόλη Dole είναι γνωστή ως η γενέτειρα του Louis Pasteur και για τα κτίρια που χρησιμοποιούν την τοπική ροζ, λευκή και μαύρη πέτρα.

Μόλις λίγες ώρες από το Παρίσι, η Dole κάνει ένα εξαιρετικό σύντομο ταξίδι από την πρωτεύουσα και είναι εύκολο και συμπαγές για να περπατήσει. Αν επισκέπτεστε κοντινές πόλεις όπως το Dijon και το Beaune στην Βουργουνδία, η Dole κάνει μια ευχάριστη προσθήκη στις διακοπές σας.

Γρήγορα γεγονότα

Τοποθεσία

Το Dole βρίσκεται στην κοιλάδα του ποταμού Doubs, μια περιοχή δασών, αμπελώνων, ποταμών και καναλιών και βρίσκεται στη μέση της Dijon και της Besançon, της πολύ ελκυστικής πρωτεύουσας της Jura.

Πώς να φτάσετε στο Dole

Με τρένο: Υπάρχουν τακτικά τρένα TGV από το Παρίσι (2 ώρες 15 λεπτά), Λυών (3 ώρες) και Besançon (30 λεπτά).

Γιατί η μικρή πόλη Dole αξίζει τόσο πολύ για μια επίσκεψη

Dole είναι μια από εκείνες τις όμορφες γαλλικές πόλεις που φαίνεται μακριά από την πεπατημένη διαδρομή και σας ανταμείβει με μια αίσθηση της ανακάλυψης όταν επισκέπτεστε.

Είναι επίσης μία από αυτές τις γαλλικές πόλεις που σας κάνουν να αισθανθείτε σαν να ζείτε τη ζωή των ντόπιων, με πολλά γεγονότα ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες.

Από το 1380 και μετά ήταν η πρωτεύουσα του ισχυρού νομού της Βουργουνδίας. Δυστυχώς, οι κάτοικοι της πόλης επέλεξαν την λανθασμένη πλευρά σε μια από αυτές τις ατέρμονες συγκρούσεις που διένυσαν την Ευρώπη μεταξύ της αγγλικής, της ολλανδικής, της ισπανικής, της γαλλικής και της ιερής ρωμαϊκής αυτοκρατορίας και όλων των άλλων που ήθελαν να περάσουν.

Η αντιπολίτευση ήταν γρήγορη: ο Λουδοβίκος XIV πήρε την πόλη και τη Γαλλία-Comté σε έλεγχο από τη Γαλλία και αμέσως μετέφερε την πρωτεύουσα στην Besançon, αφήνοντας τη Dole να χαλαρώσει ως ορμητικός.

Η απώλεια του 17ου αιώνα είναι το κέρδος μας. χωρίς στρατηγική σημασία, η πόλη διατηρούσε τα μεγάλα κτίρια, τους παλιούς δρόμους και τις ήσυχες πλατείες και σήμερα είναι μια όμορφη πόλη που επισκέπτεται.

Τι να δείτε στη Dole

Πάρτε έναν χάρτη και οδηγό στο γραφείο τουριστών. Ένα καλό σημείο εκκίνησης είναι η διαδρομή με τα πόδια ( Circuit du Chat Perch é) που ακολουθείτε με το χάρτη και με πινακίδες ορειχάλκου πάνω στη γάτα που είναι ενσωματωμένη στο πεζοδρόμιο.

Ο οδηγός θα σας οδηγήσει σε όλες τις μεγάλες τοποθεσίες, αλλά εάν πιέσετε για λίγο, πάρτε τη χαμηλότερη διαδρομή κοντά στον ποταμό και σε αυτά τα αξιοθέατα.

Ο Dole επιστρέφει περιπλανώμενος στους παλιούς δρόμους, την κάμερα έτοιμη. Υπάρχουν πολλά φωτογενή κτίρια του 17ου και του 18ου αιώνα, όπως το ιδιόκτητο αρχοντικό Froissard στο 7 rue Mont-Roland (μπορείτε να μπείτε στην αυλή αυτού του κτηρίου της Αναγέννησης). Κρατήστε τα μάτια σας ανοιχτά για τα υπέροχα σκαλισμένα στοιχεία, τα κεφάλια και τα μπαλκόνια.

Πού να μείνετε στο Dole

Διαβάστε τις απόψεις των φιλοξενούμενων, ελέγξτε τις τιμές και φέτα την επιλογή διακοπών στο Au Moulin des Ecorces για το TripAdvisor

Διαβάστε τις κριτικές πελατών, ελέγξτε τις τιμές και φανταστείτε ένα ξενοδοχείο στο Dole για TripAdvisor.

Το Γραφείο Τουρισμού συνιστά διάφορα ξενοδοχεία. Ελέγξτε τους στην ιστοσελίδα τους

Που να φάω

Το Central Dole διαθέτει μια μεγάλη ποικιλία από εστιατόρια, από το La Romanée, ένα γοητευτικό εστιατόριο στο 11 rue des Vieilles Boucheries, τηλ .: 00 33 (0) 3 84 79 19 05, προσφέροντας παραδοσιακή κουζίνα στο γκουρμέ Le Grain de Sel, 67 rue Pasteur, τηλ .: 0033 (0) 3 84 71 97 36.

Περισσότερα για την περιοχή Jura