Ταξιδέψτε σαν τους επαγγελματίες σε μια περιοδεία ποδηλασίας Tour de France

Το Tour de France θεωρείται ευρέως ο μεγαλύτερος αγώνας ποδηλασίας στον κόσμο. Για τρεις εβδομάδες κάθε Ιούλιο, οι καλύτεροι αναβάτες στον πλανήτη συναθροίζονται στους δρόμους της Γαλλίας για να καθορίσουν ποιος είναι ο απόλυτος καλύτερος ποδηλάτης στον πλανήτη. Η νίκη του εξαντλητικού γεγονότος απαιτεί δύναμη, αποφασιστικότητα, αντοχή και παράξενη ικανότητα να αποκλείει τον πόνο και τα βάσανα.

Αν έχετε παρακολουθήσει ποτέ τη Le Tour στην τηλεόραση, ίσως έχετε παρατηρήσει την εκπληκτική γαλλική ύπαιθρο που περνάει ο πελοτόν.

Εστιάζοντας στο επίκαιρο έργο, οι αναβάτες σπάνια λαμβάνουν γνώση των κυματιστών λόφων, των ηλιοτρόπαιων πεδίων ή των υπέροχων ανασκαφών που επισημαίνουν τα τοπία. Όμως, ως θεατής, είναι δύσκολο να μην αιχμαλωτίζεται από αυτά τα περιβάλλοντα και θέλουμε να τα δούμε και από την έδρα ενός ποδηλάτου. Τυχεροί για εμάς, υπάρχουν στην πραγματικότητα ποδηλατικές εταιρείες που μπορούν να προσφέρουν αυτή την εμπειρία, δίνοντάς μας όλες τις δυνατότητες να οδηγήσουμε σαν επαγγελματίας Tour.

Μια από τις εταιρείες που προσφέρουν πολλά πακέτα οδήγησης TdF είναι η Thompson Bike Tours, η οποία δίνει στους ερασιτέχνες αναβάτες την ευκαιρία όχι μόνο να οδηγήσουν την ίδια διαδρομή με τους επαγγελματίες αλλά και να δοκιμάσουν τα πόδια τους σε μερικούς από τους γραφικούς ορεινούς δρόμους. Ο βασιλιάς των ορεινών ποδηλατικών προκλήσεων δίνει στους οπαδούς την ευκαιρία να κερδίσουν το δικό τους Polka Dot Jersey με ιππασία στα Πυρηναία, τις Άλπεις και στο Παρίσι. Αυτή η βόλτα δεν είναι για τους αμυδρούς της καρδιάς, ωστόσο, καθώς θα σας οδηγήσει στην κορυφή μερικών από τις περισσότερες αναρτήσεις στην ιστορία του Tour, συμπεριλαμβανομένου του φημισμένου Tourmalet και του Alp d'Huez, το πιο διάσημο ορεινό στάδιο στην ποδηλασία ιστορία.

Ο Thompson προσφέρει επίσης μια εμπειρία VIP Tour de France που συνδυάζει την οδήγηση με την ευκαιρία των θεατών πίσω από τις σκηνές. Οι ταξιδιώτες όχι μόνο θα δουν να βλέπουν τον εξαντλητικό αγώνα, αλλά θα έχουν επίσης την ευκαιρία να οδηγήσουν πίσω από το peloton σε μερικές από τις ίδιες ακριβώς διαδρομές.

Για να μην ξεπεράσει, το Trek Travel - το οποίο ανήκει και λειτουργεί από το Trek Bicycles - προσφέρει επίσης πολλά πακέτα ποδηλασίας του Tour de France.

Οι προσφορές τους επικεντρώνονται κατά κύριο λόγο στην παροχή βοήθειας στους θεατές να λάβουν τον αγώνα σε διάφορα στάδια, συμπεριλαμβανομένου του Παρισιού για την τελική φάση των Ηλύσιας Γραμμής. Αλλά αν θέλετε να κάνετε μια σκηνή, το Trek Travel μπορεί να βοηθήσει και με αυτό, δίνοντας στον ποδηλάτη την ευκαιρία να δοκιμάσει τμήματα της επίσημης διαδρομής TdF ενώ παράλληλα λαμβάνει πλήρη υποστήριξη στο δρόμο, συμπεριλαμβανομένων διακοπών ανάπαυσης, διαλείμματα τροφίμων και νερού αναπλήρωση. Για να μάθετε περισσότερα για το Tour de France Tours, κάντε κλικ εδώ.

Το BikeStyle Tours προσφέρει επίσης μια μεγάλη ποικιλία από βόλτες TdF. Οι επιλογές τους περιλαμβάνουν δρομολόγια που κυμαίνονται σε μήκος από 8 έως 16 ημέρες, με ένα καλό μείγμα από τη λήψη στον αγώνα, ενώ οδηγούν μερικά από τα ίδια στάδια όπως οι υπέρ. Οι βόλτες BikeStyle υποστηρίζονται πλήρως με εφεδρικά οχήματα που βοηθούν τους ποδηλάτες καθώς κάνουν το δρόμο τους στη γαλλική ύπαιθρο. Οι επαγγελματίες οδηγοί θα βοηθήσουν τους ταξιδιώτες να αξιοποιήσουν στο έπακρο την εμπειρία τους στο Tour, δίνοντάς τους την ευκαιρία να μείνουν σε ωραία ξενοδοχεία που βρίσκονται κοντά στις διαδρομές Tour. Για την απόλυτη εμπειρία του Tour de France, δείτε το 16ωρο GC Classic, το οποίο καλύπτει τον αγώνα από τα Πυρηναία στις Άλπεις, και μέχρι το ίδιο το Παρίσι.

Οι Βρετανοί έχουν κάνει καλά στο Le Tour τα τελευταία χρόνια, οπότε δεν είναι περίεργο που θα ήθελαν να μπουν στην ποδηλασία για τον εαυτό τους.

Μια εταιρεία που ονομάζεται Sports Tours ειδικεύεται στην οργάνωση διακοπών με επίκεντρο τις αγαπημένες σας αθλητικές δραστηριότητες, και το Tour de France δεν αποτελεί εξαίρεση. Το Fit και οι δραστήριοι ταξιδιώτες που επιθυμούν να οδηγήσουν συγκεκριμένες σκηνές θα έχουν την ευκαιρία να το κάνουν και μπορούν ακόμη και να σταθούν στο βάθρο πριν φτάσουν οι αναβάτες στη σκηνή. Στη συνέχεια, μπορείτε να ευθυγραμμιστεί στη γραμμή τερματισμού για να πιάσετε το συναρπαστικό τέλος στις καθημερινές σκηνές, βλέποντας το buzz peloton με μεγάλη ταχύτητα.

Φυσικά, είναι πολύ αργά για να εγγραφείτε για μία από αυτές τις περιηγήσεις για το τρέχον έτος, καθώς το TDF του 2015 βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή. Όμως, όλες οι εταιρείες που προαναφέρθηκαν ήδη προσβλέπουν στο επόμενο έτος και έχουν αρχίσει να παίρνουν επιφυλάξεις για τον αγώνα του 2016. Αυτό όχι μόνο σας δίνει αρκετό χρόνο για να κάνετε κράτηση και προετοιμασία, αλλά και για να ενισχύσετε το πρόγραμμα εκπαίδευσης σας επίσης. Εξάλλου, εάν σχεδιάζετε να οδηγείτε στη γαλλική ύπαιθρο, θέλετε να είστε τουλάχιστον σε θέση να ανήκετε εκεί.

Μπορεί να μην είστε τόσο γρήγοροι όσο ο Greipel ή ο Cavendish, ούτε μπορείτε να ανεβείτε σαν Froome ή Quintana, αλλά τουλάχιστον θα φανείτε καλό στη σέλα.