Περπάτημα στη Γαλλία - μονοπάτια και μονοπάτια για πεζοπορία στη Γαλλία

Τι πρέπει να γνωρίζετε για να προγραμματίσετε ενδιαφέρουσες περιπάτους στη Γαλλία

Η Γαλλία διασχίζεται από χιλιάδες μίλια καλά σηματοδοτημένων και συντηρημένων μονοπατιών. Οι ενδείξεις ονομάζονται "φλόγες" και θα δείτε τις έγχρωμες λωρίδες ζωγραφισμένες σε δέντρα ή σε ασφάλτινους δρόμους.

Μπορείτε να περπατήσετε σχεδόν οπουδήποτε στη Γαλλία σε ένα μονοπάτι. Εδώ είναι οι τρεις τύποι διαδρομών που θα βρείτε εκεί:

Χάρτες για Περπάτημα στη Γαλλία

Οι καλύτεροι χάρτες για το περπάτημα παρέχονται από το Institut Géographic National (IGN), το εθνικό γραφείο ερευνών της Γαλλίας.

Οι πράσινοι χάρτες IGN (κλίμακα 1, 100.000) μπορεί να είναι χρήσιμοι για προγραμματισμό, αλλά θα θελήσετε να αγοράσετε την πολύ λεπτομερή σειρά IGN 1: 25.000 μπλε για σοβαρό περπάτημα.

Οι χάρτες IGN δεν διατίθενται συνήθως στις ΗΠΑ. Μπορούν όμως να αγοραστούν εύκολα σε καταστήματα ειδήσεων και καταστήματα καπνού στη Γαλλία. Κατά την επίσκεψη στο Tournon-sur-Rhone αγοράσαμε τον μπλε χάρτη IGN που ονομάζεται Carte de Randonnee Tournon-sur-Rhone σε ένα μικρό κατάστημα για περίπου 8 ευρώ. Ήταν αρκετά λεπτομερής για να δείξει όλες τις δομές και τα μονοπάτια που θέλαμε να πάρουμε, και έδειξε επίσης μερικά από τα ονόματα των αμπελώνων.

(Εάν είστε αποφασισμένοι να πάρετε έναν χάρτη εκ των προτέρων, φαίνεται πιθανό να παραγγείλετε ένα από την ιστοσελίδα του IGN.)

Εάν είστε ένας περιστασιακός περιπατητής όπως είμαι, αρπάξτε έναν χάρτη σειράς IGN Blue στο χωριό που βρίσκεστε και απογυμνώστε για την ύπαιθρο. Υπάρχουν χειρότεροι τρόποι να δούμε τη Γαλλία.

Σημείωση: Για περπάτημα στην Ιρλανδία, βλ. Πεζοπορία Ιρλανδία , όπου θα βρείτε πολλές πρακτικές πληροφορίες για την πεζοπορία στην Ευρώπη και την Ιρλανδία.