Περιφέρεια Nord-Pas-de-Calais: Βόρεια Γαλλία

Αυτή η περιοχή της βόρειας Γαλλίας λαμβάνει τα δύο τμήματα Nord και Pas-de-Calais που βρίσκονται τώρα στη νέα περιοχή Hauts de France .

Το Nord είναι ένα σφηνοειδές τμήμα που συνορεύει με το αγγλικό κανάλι στα δυτικά και στη συνέχεια εκτείνεται κατά μήκος των γαλλοβελγικών συνόρων από το βορειότερο σημείο λίγο έξω από το Dunkirk, το τρίτο μεγαλύτερο λιμάνι της Γαλλίας. Συνορεύει με το Λουξεμβούργο προς τα ανατολικά και το νότο με τον Πασ-ντε-Καλαί.

Το Pas-de-Calais έχει το Nord ως το βόρειο και ανατολικό σύνορό του και τις νότιες Καμπάνες-Αρδένες και Πικαρδία. Επίσης, βλέπει στην αγγλική λεωφόρο.

Τα δύο τμήματα είναι ιστορικά αλληλένδετα. η μόνη σημαντική διαφορά είναι η πολύ ξεχωριστή φλαμανδική επιρροή στη Βόρεια, όπου θα βρείτε διαφορετικά ονόματα και ορθογραφία, μερικές τσέπες όπου ομιλείται φλαμανδικά μαζί με τα γαλλικά), ελαφρώς διαφορετική αρχιτεκτονική και μεγάλη κουλτούρα μπύρας.

Περισσότερα για τα ταξίδια στα σύνορα στη Γαλλία

Το Nord-Pas-de-Calais είναι ένας χώρος που πολλοί άνθρωποι αγνοούν, παίρνοντας το πορθμείο ή το Eurotunnel στο Calais ή το Dunkirk, στη συνέχεια αγώνες προς τα νότια. Αλλά είναι μια υπέροχη, απρόσμενη περιοχή, ιδανική για ένα σύντομο διάλειμμα τόσο από το Ηνωμένο Βασίλειο όσο και από το Παρίσι. Όταν οδηγώ νότια, περνάω πάντα μια νύχτα στην περιοχή ανακαλύπτοντας νέα πράγματα σε κάθε ταξίδι.

Λαμβάνοντας το πλοίο στη Γαλλία από το Ηνωμένο Βασίλειο

Σημαντικά αξιοθέατα στην περιοχή

Τη Γαλλία και την Αγγλία στον πόλεμο

Για αιώνες, η Αγγλία και η Γαλλία πολέμησαν πάνω από το έδαφος της πλησιέστερης Αγγλίας, αυτό είναι αυτό το τμήμα της Γαλλίας.

Μπορείτε να εντοπίσετε τον Εκατονταετή Πόλεμο με την οικογένεια σε αυτή την τριήμερη περιοδεία, η οποία περιλαμβάνει μία από τις μεγαλύτερες αγγλικές νίκες, η μάχη του Αγνάνουρτ πολέμησε τον Οκτώβριο του 1415.

Οι δύο παγκόσμιοι πόλεμοι

Αυτή ήταν μια περιοχή που καταστράφηκε από τους δύο παγκόσμιους πολέμους, οπότε υπάρχουν πολλά που πρέπει να δείτε. Η έκρηξη του ενδιαφέροντος για τον «μνημονιακό τουρισμό» στα χρόνια μέχρι το 2014 οδήγησε στη δημιουργία νέων μνημείων, ανοίγοντας μονοπάτια και αναζωογόνηση των πρώην πολεμικών χώρων.

Κατά τη διάρκεια του Α 'Παγκοσμίου Πολέμου , η πρώτη δεξαμενή μάχη πραγματοποιήθηκε στο Cambrai και η περιοχή γύρω από αυτήν έχει πολυάριθμους χώρους και μνημεία, μεγάλα και μικρά για βρετανικά, αυστραλιανά και καναδικά στρατεύματα. Μια δεξαμενή ανακαλύφθηκε το 1998 και έσκαψε. Ο Mark IV Deborah εμφανίζεται τώρα σε έναν αχυρώνα.

Η περιοχή είναι επίσης η θέση για τα κινούμενα αμερικανικά μνημεία και νεκροταφεία που μαρτυρούν το ζωτικό μέρος που έπαιξαν οι ΗΠΑ στον πόλεμο. Δείτε μια μεγάλη περιήγηση στις κύριες τοποθεσίες της περιοχής. Πολλοί από αυτούς όπως το μνημείο του Wilfred Owen είναι πρόσφατοι, αποτέλεσμα παγκόσμιου ενδιαφέροντος στον Α 'Παγκόσμιο Πόλεμο.

ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ

Η Αγγλία ήταν επικίνδυνα κοντά στο Nord-Pas-de-Calais και ήταν πρωτεύουσα περιοχή για επιθέσεις εναντίον της Αγγλίας με τον Χίτλερ να τοποθετεί το La Coupole εδώ για να ξεκινήσει τις ρουκέτες V1 και V2 στο Λονδίνο. Σήμερα το τεράστιο μπετόν τσιμέντου είναι ένα θεαματικό μουσείο που ξεκινάει με τον πόλεμο και σας μεταφέρει στο Διαστημικό Αγώνα. Το La Coupole είναι γνωστό. λιγότερο γνωστή είναι η μυστική βάση του Mimoyecques, όπου αναπτύχθηκε και κατασκευάστηκε ο μυστικός και θεαματικά ανεπιτυχής πύραυλος V3. Σήμερα είναι μια αντανάκλαση, παράξενη τοποθεσία, κλειστή για μήνες του έτους, καθώς στεγάζει προστατευμένο πληθυσμό νυχτερίδων.

Το Dunkirk χαρακτηρίστηκε ως ο σημαντικότερος χώρος για τη μαζική εκκένωση των βρετανικών, γαλλικών και Κοινοπολιτειακών στρατευμάτων το 1940, με την κωδική ονομασία Operation Dynamo.

Μεγάλες πόλεις στο Nord-Pas-de-Calais

Η Λιλ είναι η μεγαλύτερη πόλη της Βόρειας Γαλλίας, μια ζωντανή, συναρπαστική πόλη που κέρδισε τον πλούτο της, που αποτελεί την κύρια στάση των εμπορικών δρομολογίων μεταξύ Φλάνδρας και Παρισιού. Σήμερα διαθέτει αξιόλογη ιστορική συνοικία, σπουδαία μουσεία και κορυφαία εστιατόρια. Πηγαίνετε για τα blockbusters, αλλά μην χάσετε μέρη όπως το ιστορικό Μουσείο του Νοσοκομείου της Countess όπου αισθάνεστε ότι μπήκατε σε μια ζωγραφική του Παλαιού Δασκάλου.

Οι οπαδοί της σύγχρονης τέχνης παίρνουν μια περιποίηση στις διάφορες εκθέσεις που πραγματοποιήθηκαν στο TriPostal στη Λιλ. Το Villeneuve d'Ascq είναι το κύριο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης στην περιοχή της Λιλ.

Το Roubaix, μια φορά μια μεγάλη φλαμανδική πόλη κλωστοϋφαντουργίας, βρίσκεται σε κοντινή απόσταση με το τραμ και μπορείτε να δείτε το παρελθόν στο υπέροχο μουσείο La Piscine σε ένα πρώην συγκρότημα πισίνας Art Deco.

Το Arras ανοικοδομήθηκε πλήρως μετά την καταστροφή του στον Α 'Παγκόσμιο Πόλεμο, ώστε να μοιάζει με τη μεσαιωνική πόλη που κάποτε ήταν με arcaded δρόμους και μεγάλες πλατείες. Κάθε χειμώνα, ο Arras κατέχει την καλύτερη αγορά Χριστουγέννων στη βόρεια Γαλλία .

Το St-Omer είναι μια όμορφη μικρή πόλη με μια παλιά συνοικία, μια εκπληκτική αγορά το Σάββατο, ένα βάλτο στο οποίο μπορείτε να κάνετε μια περιήγηση μέσω της οποίας οι αρματοδρομικοί παραδίδουν με βάρκα, ένα κολέγιο Ιησουίτη όπου κάποιοι από τους ιδρυτές των ΗΠΑ ήταν εκπαιδευμένοι και το πρώτο φύλλο του Σαίξπηρ, που ανακαλύφθηκε το 2014.

Μείνετε κοντά στο ξενοδοχείο Chateau Tilques. Έχει ένα καλό εστιατόριο, πισίνα, βόλτες και μερικές εξαιρετικές προσφορές στις τιμές των δωματίων του.

Παράκτιες πόλεις και λιμάνια

Το Calais είναι το πιο γνωστό και πιο χρησιμοποιημένο λιμάνι για αυτό το τμήμα της Γαλλίας. Και πάλι αξίζει να σταματήσετε για την πλέον ανακαινισμένη κεντρική πλατεία και την εκκλησία όπου ο Charles de Gaulle παντρεύτηκε τον Yvonne Charlotte Anne Marie Vendroux, ο οποίος ήταν από το Calais, τον Απρίλιο του 1921. Μην χάσετε το μυθικό Μουσείο Lace, ένα must για όλους η οικογένεια.

Το Boulogne-sur-Mer είναι μικρότερο με μια ευχάριστη παλιά τετράγωνη περίφραξη πάνω από το λιμάνι που κάνει ένα εξαιρετικό μέρος για να μείνετε μια μέρα στην άλλη. Είναι επίσης το σπίτι της Νάουσικα, ενός θαλάσσιου κέντρου που προσελκύει διεθνείς επισκέπτες.

Σταματήστε στο σημερινό λιμάνι του Montreuil-sur-Mer , που εγκαταλείφθηκε εδώ και πολύ καιρό όταν η θάλασσα έχυσε. Είναι ένα υπέροχο μέρος με όμορφες ομορφιές. Το κορυφαίο ξενοδοχείο στην περιοχή είναι το υπέροχο Chateau de Montreuil, γι 'αυτό κλείστε εδώ.

Το Hardelot είναι ένα γοητευτικό θέρετρο, λιγότερο γνωστό αλλά αρκετά ευχάριστο. Ο Charles Dickens έμεινε εδώ με την ερωμένη του και οι αγγλικές συνδέσεις οδήγησαν στο παραμυθένιο κάστρο όπου ένα θέατρο προσφέρει Shakespeare και ένα αγγλικό καλοκαιρινό πρόγραμμα.

Ακριβώς προς τα νότια, το Le Touquet-Paris-Plage είναι πολύ πιό χαριτωμένο. Το υπέροχο, κομψό θέρετρο είναι δημοφιλές με τα αγγλικά και με τους Παριέζους που έρχονται εδώ για να πλεύσουν και να χαλαρώσουν.

Αξιοθέατα σε Βόρειο Πα ντε Καλέ

Η περιοχή έχει μερικές απολαυστικές τοποθεσίες για να επισκεφτεί, που δεν έχουν αντίκτυπο των πολέμων. Περιλαμβάνεται εδώ ένας από τους αγαπημένους μου κήπους στη Γαλλία, τους ιδιωτικούς και μυστικούς κήπους του Séricourt.

Μην χάσετε το Louvre-Lens , το φυλάκιο του μουσείου του Λούβρου στο Παρίσι για μια επισκόπηση της γαλλικής τέχνης από τους αρχαίους πολιτισμούς μέχρι σήμερα σε μόνιμη έκθεση καθώς και μια σειρά σημαντικών προσωρινών εκπομπών.

Ο Henri Matisse μπορεί να συσχετιστεί με το νότο της Γαλλίας, αλλά γεννήθηκε και πέρασε μεγάλο μέρος της μορφοποιητικής του ζωής εδώ στη βόρεια Γαλλία. Επισκεφθείτε το Μουσείο Matisse στο Le Cateau-Cambresis για μια διαφορετική προοπτική στον διάσημο ιμπρεσιονιστή ζωγράφο.

Περπατήστε κατά μήκος των βράχων μεταξύ Calais και Boulogne, παρελθόν Cap Blanc Nez και Cap Gris Nez, κοιτάζοντας κάτω από τους διακόπτες κάτω από σας και πέρα ​​από τον παλιό εχθρό της Αγγλίας.

Αναρριχηθείτε στους πρώτους σωρούς σκουριάς στην περιοχή εξόρυξης γύρω από το Bethune. έχει γίνει ένας από τους νεότερους τόπους παγκόσμιας κληρονομιάς της Γαλλίας.

Περισσότερα για την περιοχή

Nord Tourist Website

Ιστοσελίδα του Pas-de-Calais