Οδηγός για Arras στη Βόρεια Γαλλία

Φλαμανδική αρχιτεκτονική και αναμνήσεις του Β '

Μια ιστορική και όμορφη πόλη

Το Arras, πρωτεύουσα της περιοχής Artois της βόρειας Γαλλίας, είναι γνωστό για το εντυπωσιακό Grand 'Place και το μικρό αλλά εξίσου όμορφο μέρος του Heros. Μια από τις ωραιότερες πόλεις της βόρειας Γαλλίας, τα κομμάτια της κατασκευάστηκαν με φλαμανδική αναγέννηση. Τα ψηλά κόκκινα τούβλα ή τα πέτρινα σπίτια περιβάλλουν το Grand 'Place σε τέσσερις πλευρές, με στρογγυλεμένα φράγματα στην κορυφή και μια σειρά από στοές σε επίπεδο καταστημάτων.

Οι πλατείες δείχνουν το κομμάτι, αλλά στην πραγματικότητα η πόλη αποκαταστάθηκε σχεδόν εξ ολοκλήρου αφού οι καταστροφές του Α 'Παγκοσμίου Πολέμου είχαν καταστρέψει την παλιά καρδιά. Μια σημαντική πόλη, ήταν ένας από τους σημαντικότερους εμπορικούς σταθμούς της βόρειας Γαλλίας.

Γρήγορα γεγονότα

Πώς να φτάσετε στο Arras

Τουριστικό γραφείο

Δημαρχείο
Place des Heros
Τηλ .: 00 33 (0) 3 21 51 26 95
Δικτυακός τόπος

Που να μείνω

Υπάρχει μια καλή επιλογή διαμονής στο Arras, τόσο σύγχρονο όσο και ιστορικό.

Που να φάω

Θελγήτρα

Το Arras έχει μια μεγάλη ποικιλία από αξιοθέατα, από το Grand'Place μέχρι το εξαιρετικό Μουσείο Λατομείων του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου Wellington . Με μια ιστορία που εκτείνεται πίσω από τους αιώνες, Arras είναι μια ενδιαφέρουσα θέση.

Μετά το Grand 'Place, πηγαίνετε στο Δημαρχείο στο όμορφο μέρος του Heros. Εκτός από το καλά εξοπλισμένο τουριστικό γραφείο, υπάρχει μια ενδιαφέρουσα έκθεση φωτογραφιών του Arras κατά τη διάρκεια του Α 'Παγκοσμίου Πολέμου. Αξίζει να αναφερθεί η μικρή προσπάθεια να φτάσετε στην κορυφή του καμπαναριού, μέσω μιας σκάλας και ενός ανελκυστήρα, για να δείτε την πόλη.

Κάτω από το έδαφος, μπορείτε να κατεβείτε στη γη και το δημαρχείο να χτυπάει (τα επίπεδα των κελαριών που χρησιμοποιούνται κάποτε ως αποθήκες). Το Arras ήταν σαν ένα κομμάτι τυρί, γεμάτο τρύπες και θα δείτε μερικά από τα παλαιότερα κελάρια εδώ, που χρονολογούνται από τον 10ο αιώνα.

Ο Abbaye de Saint-Vaast του 18ου αιώνα είναι ένα τεράστιο κτίριο κλασικού στιλ, το οποίο στεγάζει το Μουσείο Καλών Τεχνών , 22 rue Paul-Doumer. Σήμερα είναι μάλλον ένα θαυμάσιο κέλυφος, αν και υπάρχουν μεγάλα σχέδια για να αναδιαμορφωθεί ως μέρος ενός τεράστιου νέου πολιτιστικού έργου. Εν τω μεταξύ, απολαύστε τους θησαυρούς εδώ: μια τεράστια συλλογή από έργα ζωγραφικής του 17ου αιώνα. ένα Ρούμπενς και μια ταπετσαρία που έγιναν στο Arras σε μια εποχή που η πόλη ήταν ηγετική εταιρεία κατασκευής ταπετσαριών.

Η Ακρόπολη Vauban , ακριβώς στη δυτική άκρη της πόλης, έγινε το 2008 παγκόσμια κληρονομιά της UNESCO. Ένα αμυντικό σύστημα σχεδιασμένο για την προστασία των πόλεων του Λουδοβίκου XIV και χτισμένο μεταξύ 1667 και 1672, είναι ενδιαφέρον για την τοποθεσία.

Μην χάσετε το Βρετανικό Μνημείο , το Βρετανικό Νεκροταφείο του Α Παγκοσμίου Πολέμου, το οποίο έχει τα ονόματα 35.942 στρατιωτών που λείπουν μετά τις μάχες του Αρτό, χαραγμένες στους τοίχους.

Αξιοθέατα έξω από το Arras

Το Arras ήταν ένα ζωτικό κομμάτι του Δυτικού Μετώπου, στο κέντρο της έντονης μάχης για τα πεδία άνθρακα γύρω από το ξενοδοχείο. Πηγαίνετε με αυτοκίνητο ή πάρετε ταξί για να φτάσετε στο Vimy Ridge και τα πολεμικά νεκροταφεία των Γάλλων στη Notre-Dame de Lorette , τους Βρετανούς και Κοινοπολιτείας στο Cabaret-Rouge και στο γερμανικό νεκροταφείο Neuville-Saint-Vaast.