Περπάτημα στη Γαλλία και μονοπάτια Pilgrim - Σχεδιάστε το περίπατο

Σχεδιάστε τον περίπατό σας στη Γαλλία

Η Γαλλία είναι μια μεγάλη χώρα για να περπατήσει μέσα, με διαφορετικές περιοχές που προσφέρουν διαφορετικούς τύπους περπατήματος. Αν σχεδιάζετε εκ των προτέρων, μπορείτε να έχετε μια πολύ ευχάριστη διαμονή.

Πρώτα πρώτα πράγματα: Σχεδιάστε τη διαδρομή σας

Αποφασίστε ποιο μέρος της Γαλλίας θέλετε να εξερευνήσετε και να περπατήσετε ως αρχή. Στη συνέχεια, δείτε τις κύριες διαδρομές πεζοπορίας που περνούν από εκείνη την περιοχή (δείτε περισσότερα στις επίσημες διαδρομές παρακάτω). Στις μεγάλες διαδρομές, είναι καλύτερο να επιλέξετε ένα μικρό τμήμα για να ξεκινήσετε.

Εάν σας αρέσει η περιοχή, μπορείτε να προγραμματίσετε να επιστρέψετε για να συνεχίσετε τη διαδρομή σε άλλες διακοπές.

Οι διαδρομές προσκυνητών είναι ιδιαίτερα γεμάτες από ανθρώπους που επιστρέφουν κάθε χρόνο για να περπατήσουν ολόκληρη τη διαδρομή μέσω της Γαλλίας και στο Σαντιάγκο ντα Κομποστέλα στη βορειοδυτική Ισπανία, τον κύριο προορισμό προσκυνήματος στην Ευρώπη.

Διαβάστε περισσότερα για:

Χρήσιμοι ιστότοποι

Τα παρακάτω έχουν χρήσιμες πληροφορίες για το περπάτημα στη Γαλλία.

Χάρτες

Πάρτε αυτόν τον ειδικό χάρτη σε κλίμακα 1: 100000: Γαλλία, sentiers de grande randonnée, που δημοσιεύθηκε από το Institut Géographique National (IGN). Μπορείτε να το αγοράσετε στα περισσότερα καλά ταξιδιωτικά βιβλιοπωλεία ή να το αγοράσετε απευθείας από το FFRP.

Οι κίτρινοι χάρτες Michelin της κλίμακας 1: 200000 σημαίνουν τις σημαντικότερες διαδρομές GR. Αλλά για τον ίδιο τον περίπατο, χρειάζονται χάρτες σε κλίμακα 1: 50000 ή 1: 25000. Όλοι οι χάρτες 1: 25.000 σημειώνονται με τις συντεταγμένες που θα χρειαστείτε για να καθορίσετε τη θέση σας με ένα GPS.

Όλα τα τουριστικά γραφεία διαθέτουν καλούς χάρτες και βιβλία που περιγράφουν τις τοπικές διαδρομές. να τα πάρετε πριν ξεκινήσετε.

Επίσημη μονοπάτια πεζοπορίας

Sentiers de Grande Randonée - Διαδρομές πεζοπορίας μεγάλων αποστάσεων, συντομευμένες σε GR ακολουθούμενες από αριθμό (π.χ. GR65). Αυτά είναι μεγάλα μονοπάτια, μερικά από τα οποία συνδέουν μονοπάτια σε όλη την Ευρώπη. Φτάνουν συχνά στα σύνορα. Είναι σημειωμένα σε δέντρα, στύλους, σταυρούς και βράχους με μια μικρή κόκκινη ζώνη πάνω από μια λευκή ζώνη. Υπάρχουν περίπου 40.000 μίλια από αυτά στη Γαλλία.

Chemins de Petite Randonée - PR που ακολουθείται από έναν αριθμό (π.χ. PR6). Αυτές είναι μικρές τοπικές διαδρομές που μπορεί ή δεν μπορούν να συνδεθούν με μια διαδρομή GR. Θα μεταβούν από χωριό σε χωριό ή σε ιστορικούς χώρους. Οι διαδρομές PR σημειώνονται με μια κίτρινη ζώνη πάνω από μια λευκή ζώνη.

Grandes Randonées du Pays - Οι διαδρομές του GRP είναι κυκλικές διαδρομές.

Οι διαδρομές GRP σημειώνονται με δύο παράλληλες αναλαμπές, ένα κίτρινο και ένα κόκκινο.

Κατάλυμα

Θα βρείτε κάθε είδους διαμονή στα δρομολόγια, από τα πιο απλά έως τα πιο πολυτελή. Είναι πολύ πιθανό να μείνετε κάπου στη μέση αυτής της περιοχής. Υπάρχουν ενοικιαζόμενα δωμάτια ( chambres d'hôtes ), ξενώνες για πεζοπόρους ( gites d'étape ) και ξενοδοχεία. Τα καταφύγια βρίσκονται κυρίως στα εθνικά πάρκα και στα βουνά και θα σημαίνονται.

Πρέπει να κλείσετε το κατάλυμά σας εκ των προτέρων, ιδιαίτερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Διαφορετικά κινδυνεύετε να φτάσετε σε μια μικρή πόλη στο τέλος της ημέρας και να μην βρείτε καταλύματα ή μόνο ξενώνες (κοινόχρηστος κοιτώνας και πολύ βασικό, αν και συνήθως καθαρό και σχετικά άνετο).

Κάντε κράτηση για πρωινό και γεύματα στην τοποθεσία κρατήσεων Gite de France.

Θα βρείτε τα τοπικά τουριστικά συμβούλια πολύ χρήσιμα και μπορείτε να κάνετε κράτηση εκ των προτέρων μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Περισσότερα για τη διαμονή

Γενικός οδηγός διαμονής στη Γαλλία

Ελέγξτε τα οικογενειακά ανεξάρτητα Logis Hotels - πάντα ένα καλό στοίχημα

Μερικές Γενικές Συμβουλές

Καιρός

Τι να κάνετε

Απολαύστε τις βόλτες σας!