Χριστουγεννιάτικα φώτα στη Γαλλία

Οι πόλεις της Γαλλίας θα επισκεφθούν τα Χριστούγεννα φώτα

Στα Χριστούγεννα πολλές πόλεις και πόλεις στη Γαλλία φωτίζονται με παραστάσεις που μετατρέπουν τους δρόμους και τα σπίτια, τα πάρκα και τις πλατείες σε μαγευτικά μέρη για να επισκεφτούν. Ένας αυξανόμενος αριθμός χώρων το κάνουν αυτό, από μικρές πόλεις όπου ίσως η εκκλησία είναι φωτισμένη σε μεγάλα κομμάτια που σας εκπλήσσει με την εφευρετικότητα και την τεχνογνωσία τους. Εδώ είναι μόνο μερικές από τις πολλές πόλεις που έβαλαν μια επίδειξη Χριστουγέννων.

Παρίσι, Ile de France, 18 Νοεμβρίου 2016 έως αρχές Ιανουαρίου 2017

Όπως θα περίμενε κανείς, η πρωτεύουσα της Γαλλίας μετατρέπεται σε ένα πανέμορφο φωτισμένο πάρτι κατά τη διάρκεια των διακοπών. Τα περισσότερα φώτα αρχίζουν στις 18 Νοεμβρίου και συνεχίζονται στις αρχές Ιανουαρίου.
Οι κυριότεροι φωτισμοί είναι κατά μήκος των Ηλυσίων Πεδίων, αναβοσβήνοντας στα κλαδιά των δέντρων που ευθυγραμμίζουν τη μαγευτική λεωφόρο από την Αψίδα του Θριάμβου με την πλατεία Place de la Concorde.
Μην χάσετε τα εκλεπτυσμένα φώτα κατά μήκος της λεωφόρου Montaigne, της Place des Abbesses στη Μονμάρτρη και των φώτων στην Place Vendôme.
Πολλά από τα πολυκαταστήματα πηγαίνουν στην πόλη με τα φώτα των Χριστουγέννων τους, ιδιαίτερα τα Galeries Lafayette , ενώ ο καθεδρικός ναός της Notre-Dame έχει το δικό του ξεχωριστό δέντρο και φωτισμούς.

Amiens, Picardy, 1 Δεκεμβρίου 2016 έως 1 Ιανουαρίου 2017

Η σχετικά άγνωστη πόλη της Amiens είναι ένα υπέροχο μέρος, με βάλτους, μια προβλήτα γεμάτη από καφετέριες και εστιατόρια και έναν υπέροχο καθεδρικό ναό που φωτίζεται με εντυπωσιακά χρώματα για τα Χριστούγεννα.

Η χριστουγεννιάτικη αγορά Amiens λειτουργεί από τις 25 Νοεμβρίου έως τις 31 Δεκεμβρίου 2016

Colmar, Αλσατία, 25 Νοεμβρίου 2016 έως 6 Ιανουαρίου 2017

Κατά τη διάρκεια της ημέρας οι δρόμοι είναι όμορφα φωτισμένοι και το άρωμα πορτοκαλιών και κανέλας γεμίζουν τον αέρα. Αλλά βεβαιωθείτε ότι βλέπετε τις νυχτερινές φωτιές που φέρνουν στη ζωή τον αρχιτεκτονικό πλούτο της πόλης από τον Μεσαίωνα έως τον 19ο αιώνα.

Η Αλσατία είναι ιδιαίτερα θεαματική στα Χριστούγεννα με τη μεγάλη αγορά της.

Le Puy-en-Velay, Haute-Loire Δεκέμβριος 2016 (TBC)

Η περίεργη και όμορφη πόλη του Le-Puy-en-Velay στο βαθύτερο Auvergne έχει μπει πραγματικά σε μια επίδειξη τα τελευταία χρόνια. Προσεγγίστε την πόλη από τη δύση και βλέπετε τον καθεδρικό ναό και το μοναστήρι να τρεμοπαίζει σε αυτό που φαίνεται να είναι ο ουρανός. Χτισμένα σε μια σειρά ηφαιστειακών βελόνων, έχουν μια παραμυθένια ποιότητα.
Το Le Puy είναι η αρχική πόλη για έναν από τους μεγάλους περιπάτους προσκυνητών στο Σαντιάγκο της Ισπανίας, που είναι μία από τις περιοχές της παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO στη Γαλλία.

Montbéliard, Franche-Comté 26 Νοεμβρίου έως 24 Δεκεμβρίου 2016

Το Montbéliard στο Franche-Comté έχει φωτίσει τους δρόμους του για δεκαετίες. Φέτος είναι η στροφή της θείας Airie, της Αγίας Λουκίας και του Αγίου Νικολάου. Η θεία Airie περπατά στους δρόμους με το γαϊδουράκι της, τον Marion, που σχετίζεται με την ιστορία της και ο Άγιος Νικόλας δίνει γλυκά και δώρα σε μικρά παιδιά. Υπάρχει επίσης μια παρέλαση των φώτων, υπό την ηγεσία της Αγίας Λουκίας.

Limoges, Limousin 2 Δεκεμβρίου 2016 έως 2 Ιανουαρίου 2017

Τα φώτα ανάβουν σε 82 διαφορετικές τοποθεσίες στις 5.30 μ.μ. στις 2 Δεκεμβρίου και από τότε η πόλη Limoges λάμπει.

Τα φώτα μένουν όλη τη νύχτα την παραμονή των Χριστουγέννων (24 Δεκεμβρίου) και την Πρωτοχρονιά (31 Δεκεμβρίου).
Ο εύκολος τρόπος να δείτε το φεστιβάλ των Χριστουγέννων στο φως εδώ είναι να πάρετε το μικρό τουριστικό τρένο μέσα από την παλιά πόλη. Μπορείτε να δείτε τα πάντα και να επιλέξετε και να επιλέξετε κάποιο από τα κτίρια που θέλετε να επισκεφτείτε αργότερα.
Περισσότερες πληροφορίες
Τιμές για το τουριστικό τρένο: € 6 για ενήλικες. € 3,50 για παιδιά από 3 έως 12 ετών

Τουλούζη, Midi-Pyrenees 26 Νοεμβρίου έως 25 Δεκεμβρίου 2016

Η πόλη των ροζ προσόψεων και ένας θαυμάσιος καθεδρικός ναός παίρνει μια διαφορετική απόχρωση με γιρλάντες φώτων στο κέντρο και γύρω από τους άλλους δρόμους.

Περισσότερα για τα Χριστούγεννα στη Γαλλία

Καλύτερες αγορές Χριστουγέννων στη Γαλλία

Καλύτερες αγορές Χριστουγέννων στη Βόρεια Γαλλία, εύκολο να φτάσετε στο Ηνωμένο Βασίλειο

Γαλλικές παραδόσεις στα Χριστούγεννα

Γαλλικό Χριστουγεννιάτικο φαγητό

Χριστουγεννιάτικη κέικ Galette des Rois