Χριστουγεννιάτικα φώτα και εκθέσεις διακοπών στο Παρίσι: 2017 και 2018 Οδηγός

Όταν ο Πύργος ξεσηκώνει

Κάθε χρόνο, τα κομψά φώτα διακοπών και οι διακοσμήσεις κοσμούν πάνω από 130 δρόμους στο Παρίσι, καθώς και πολυκαταστήματα και ιστορικούς χώρους - εξωθώντας την πόλη από το Νοέμβριο.

Τα Χριστούγεννα / φώτα διακοπών εμφανίζονται στο Champs Elysées

Η μαγευτική Avenue des Champs-Elysées πλημμυρίζει φώτα κάθε χειμώνα, με ελαφρά δροσισμένα δέντρα που εκτείνεται σε όλη τη διαδρομή από το Place de l'Etoile και την Αψίδα του Θριάμβου στην Place de la Concorde.

Φέτος, 200 δέντρα που πλαισιώνουν τη λεωφόρο θα σπινθηροβολούν με τα φώτα, σε συνδυασμό με τα αστραφτερά εφέ "shooting stars". Μην ξεχάσετε να επισκεφθείτε τη μεγάλη αγορά των Χριστουγέννων στην περιοχή, ενώ βρίσκεστε σε αυτήν, να πάρετε κάποιο ζεστό κρασί και να βρείτε μερικά αυθεντικά παριζιάνικα δώρα Χριστουγέννων . ( Σημείωση: δυστυχώς, η αγορά ακυρώθηκε το 2017 λόγω διαφωνίας μεταξύ του πωλητή και της πόλης του Παρισιού.)

Φώτα και διακόσμηση στην πλατεία Vendome και Surrounds

Το κομψό Place Vendome και οι γύρω δρόμοι φωτίζονται για την εορταστική περίοδο.

Σταματήστε για το τσάι στο πρόσφατα ξανάνοιχτο Ritz για να ζεσταθεί, στη συνέχεια βγείτε έξω και θαυμάστε την πανέμορφη πλατεία.

Χριστουγεννιάτικα φώτα στη λεωφόρο Montaigne

Γνωστή για τις πολυτελείς μπουτίκ της και την ελκυστική έκπληξη της μόδας, η περίφημη λεωφόρος Montaigne και τα κομψά σπίτια της γίνονται όλο το gussied επάνω για τις διακοπές αυτό το έτος.

Φωτισμός και παράθυρα παραθύρων διακοπών στα καταστήματα πολυκαταστημάτων του Παρισιού

Το κλασικό τμήμα καταστημάτων του Παρισιού, κοντά στην Όπερα Garnier, είναι γεμάτο με φώτα και περίτεχνη διακόσμηση παραθύρων και φανταστικές σκηνές κάθε εποχή των διακοπών, ξεκινώντας από τις αρχές έως τα μέσα Νοεμβρίου και όλη τη σεζόν πωλήσεων του Ιανουαρίου στο Παρίσι .

Δείτε περισσότερα: Εικόνες των Φώτων Παραμονής και των Προβολών Παράθυρου στα Πολυκαταστήματα του Παρισιού

Bercy Village Φώτα και Διακόσμηση

Το υπαίθριο ψαροχώρι κοντά στην Εθνική Βιβλιοθήκη του Παρισιού στα νότια της πόλης θα φωτίζεται εορταστικά και θα διακοσμηθεί για τις αργίες από τις 16 Νοεμβρίου του 2017 και οι εκθέσεις θα παραμείνουν μέχρι τις αρχές Ιανουαρίου 2018.

Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση στον καθεδρικό ναό της Notre Dame

Όπως και αν ο καθεδρικός ναός της Notre Dame δεν ήταν αρκετά εκπληκτικός από μόνη της, κάθε εποχή των Χριστουγέννων ο γοτθικός καθεδρικός ναός φιλοξενεί ένα τεράστιο, πλούσιο διακοσμημένο δέντρο στην κεντρική πλατεία του. Η διακόσμηση εμφανίζεται γενικά στα μέσα Νοεμβρίου έως τις αρχές Δεκεμβρίου.

"Paris Illumine Paris": Εκατοντάδες άλλοι δρόμοι ανάβουν

Από τις αρχές Δεκεμβρίου, το Δημαρχείο του Παρισιού θα φωτίσει περίπου 125 δρόμους γύρω από το Παρίσι για τις διακοπές, με τα φώτα να ανάβουν από τις 5:00 μ.μ. κάθε βράδυ μέχρι τις 2:00 π.μ.

Ορισμένοι δρόμοι φωτισμένοι πέρυσι περιελάμβαναν τη λατινική αυλή στο Marais , το Place des Abbesses στη Μονμάρτρη , τη λεωφόρο Saint Ouen, τη λεωφόρο Saint-Germain , τη λεωφόρο Rennes, τη Place de la Convention, τη λεωφόρο Belleville, την Place du Jourdain, τη Rue de Richelieu, Rue des Saints-Pères ή Rue de Grenelle. Ελέγξτε εδώ σύντομα για μια πλήρη λίστα και, εν τω μεταξύ, επισκεφθείτε αυτήν τη σελίδα (στα γαλλικά, αλλά μπορείτε εύκολα να βρείτε τα ονόματα των οδών από κάθε συνοικία του Παρισιού) και, στη συνέχεια, να τα εντοπίσετε στον δικό σας χάρτη ή smartphone.