Λονδίνο στο Νιουκάστλ-ον-Τάιν με τρένο, λεωφορείο, αυτοκίνητο και αέρα

Πώς να φτάσετε από το Λονδίνο στο Newcastle-upon-Tyne

Οδηγίες ταξιδιού από το Λονδίνο στο Newcastle-upon-Tyne για να σας βοηθήσουν να προγραμματίσετε το ταξίδι σας. Χρησιμοποιήστε αυτές τις πληροφορίες για να συγκρίνετε τις επιλογές μεταφοράς, ζυγίστε όλους τους παράγοντες - ταχύτητα, τιμή, άνεση και ευκολία - και κάντε μια έξυπνη επιλογή ταξιδιού ανάμεσα στις επιλογές μεταφοράς.

Διαβάστε περισσότερα για το Newcastle-upon-Tyne.

Πώς να πάτε εκεί

Με το τρένο

Τα Virgin Trains East Coast έχουν απευθείας σιδηροδρομικές συνδέσεις μεταξύ του Λονδίνου King's Cross και του σταθμού Newcastle που φεύγουν κάθε μισή ώρα.

Το ταξίδι διαρκεί περίπου 3 με 3 1/2 ώρες με τα εισιτήρια μετ 'επιστροφής μετ' επιστροφής ξεκινώντας από περίπου £ 68 αν αγοραστούν τουλάχιστον ένα μήνα εκ των προτέρων και ως δύο single / oneway εισιτήρια. Πρόκειται για μια ιδιαίτερα δαπανηρή υπηρεσία αν χάσετε το παράθυρο Advance Fare, οπότε βεβαιωθείτε ότι έχετε κλείσει τα εισιτήριά σας πολύ νωρίτερα.

Ταξιδιωτική συμβουλή του Ηνωμένου Βασιλείου Οι φθηνότεροι ναύλοι τρένων είναι αυτοί που ορίζονται ως "Advance" - πόσο μπροστά εξαρτάται από το ταξίδι, καθώς οι περισσότερες σιδηροδρομικές εταιρείες προσφέρουν εκ των προτέρων ναύλους σε βάση προτεραιότητας. Τα εισιτήρια Advance πωλούνται συνήθως ως μονόδρομο ή "ενιαία" εισιτήρια. Είτε αγοράζετε εισιτήρια προκαταβολής, συγκρίνετε πάντα την τιμή "ενιαίας" τιμής εισιτηρίου με την τιμή "επιστροφής", καθώς είναι συχνά φθηνότερο να αγοράσετε δύο εισιτήρια αντί για ένα εισιτήριο μετ 'επιστροφής.

Μπορεί ακόμα να προκαλεί σύγχυση για να προσπαθήσουμε να ταιριάξουμε φτηνά εισιτήρια με σιδηροδρομικές ώρες και ημερομηνίες ταξιδιού. Απλοποιήστε τη ζωή σας και αφήστε τον υπολογιστή του National Rail Inquiries να το κάνει για εσάς. Χρησιμοποιήστε το εργαλείο αναζήτησης φτηνότερο Finder. Αν μπορείτε να είστε ευέλικτοι σχετικά με τις ώρες και τις ημερομηνίες που είναι ακόμα καλύτερες. Επιλέξτε τα τετραγωνίδια που σημειώνονται με την ένδειξη "Όλη την ημέρα" στην άκρη δεξιά του εργαλείου για να αποκτήσετε το απόλυτο διαθέσιμο εισιτήριο.

Με λεωφορείο

Οι εθνικοί λεωφορείς της National Express εκτελούν τακτική υπηρεσία λεωφορείου μεταξύ του λεωφορείου Victoria Victoria Coach και του λεωφορείου του Newcastle-upon-Tyne. Το ταξίδι διαρκεί 6 1/2 έως 8 ώρες και το κόστος ξεκινά από περίπου £ 20 σε κάθε τρόπο. Οι υπηρεσίες λεωφορείου μπορούν να κρατηθούν online.

UK Travel Tip Η National Express προσφέρει ένα περιορισμένο αριθμό διαφημιστικών εισιτηρίων "funfare" που είναι πολύ φθηνά (£ 6.50 για ναύλο £ 39.00, για παράδειγμα). Αυτά μπορούν να αγοραστούν μόνο σε απευθείας σύνδεση και συνήθως δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα ένα μήνα έως λίγες εβδομάδες πριν από το ταξίδι. Αξίζει να ελέγξετε την ιστοσελίδα για να δείτε εάν τα εισιτήρια "funfare" είναι διαθέσιμα για το ταξίδι που επιλέξατε. Χρησιμοποιήστε το National Express Fare Finder για να βρείτε τα φτηνότερα εισιτήρια. Και, όπως πάντα, λίγη ευελιξία σχετικά με τις ημερομηνίες και το χρόνο μπορεί να σας εξοικονομήσει χρήματα.

Με το αυτοκίνητο

Το Newcastle-upon-Tyne βρίσκεται 285 μίλια βορειοανατολικά του Λονδίνου μέσω των αυτοκινητοδρόμων M1, A1 (M), M194 και M167. Χρειάζονται περίπου 7 1/2 ώρες οδήγησης και αυτοί οι δρόμοι -ιδιαίτερα ο Μ1- μπορεί να φράξουν με ημιτελές και πολύ κυκλοφοριακό υλικό. Λάβετε επίσης υπόψη ότι η βενζίνη, που ονομάζεται βενζίνη στο Ηνωμένο Βασίλειο, πωλείται από το λίτρο (λίγο περισσότερο από ένα τετραγωνικό) και η τιμή είναι συνήθως πάνω από 1,50 δολάρια ανά τετραγωνικό.

Από τον αέρα

Αν πρέπει να φτάσετε στο Newcastle σε μια βιασύνη, μπορείτε πάντα να πετάξετε. Οι δύο αεροπορικές εταιρείες που πετούν από αεροδρόμια Λονδίνο προς Newcaslte:

Οι πτήσεις χρειάζονται περίπου μία ώρα και 15 λεπτά. Υπάρχει σταθμός του μετρό στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Newcastle που μεταφέρει τους επιβάτες στο κέντρο της πόλης μέσα σε 25 λεπτά. Ο αυτοκινητόδρομος Α1 περνάει από το κέντρο της πόλης του Νιουκάστλ και από το αεροδρόμιο. Εάν οδηγείτε ή παίρνετε ταξί, το ταξίδι θα πρέπει να διαρκέσει περίπου 15 με 20 λεπτά.