Μπορώ να τραβήξω φωτογραφίες στην οδό του Λονδίνου;

Δικαιώματα του φωτογράφου

Ερώτηση: Μπορώ να τραβήξω φωτογραφίες στην οδό στο Λονδίνο;

"Διάβασα στο Διαδίκτυο ότι οι φωτογράφοι έχουν τραυματιστεί από την αστυνομία για τη λήψη φωτογραφιών των δημόσιων κτιρίων, φαίνεται επίσης ότι οι εκκλησίες του Αγίου Παύλου και πιθανώς και άλλες εκκλησίες δεν επιτρέπουν τη φωτογραφία." Υπάρχει κανένας οδηγός για το τι μπορώ να τραβήξω φωτογραφίες και δεν μπορώ να βγάλω φωτογραφίες για επαγγελματικούς σκοπούς ή για πώληση, είμαι απλά ένας σοβαρός ερασιτέχνης φωτογράφος που μου αρέσει να φτιάχνω υπέροχες εικόνες ... Αυτή η ερώτηση είναι μια πραγματική σύντομη έλευση κάθε βιβλίου που έχω ( αγόρασε και) διάβασε. "

Απάντηση: Έχουν υπάρξει πολλά στην είδηση ​​ότι οι φωτογράφοι έχουν χάσει για τη λήψη φωτογραφιών στους δρόμους (βλέπω είμαι φωτογράφος, όχι τρομοκράτης) αλλά θα είμαι ειλικρινής μαζί σας, είμαι έξω γύρω από το Λονδίνο κάθε εβδομάδα με ένα SLR και ένα τηλέφωνο κάμερας και κανείς δεν με έχει σταματήσει ποτέ. Σεβαστώ πάντα την ιδιωτικότητα των λαών, καθώς ξέρω ότι δεν θέλω να σπάσω στο δρόμο και στη συνέχεια να βρω τη φωτογραφία που συνοδεύει ένα άρθρο σχετικά με ανθρώπους που αναζητούν άθλια στη βροχή ή κάτι παρόμοιο.

Βασικά, μπορείτε να τραβήξετε φωτογραφίες στο δρόμο του Λονδίνου. Εάν φωτογραφίζετε ένα κτίριο και κάποιος περπατάει και παίρνει το πλάνο, είναι εντάξει. Αμφιβάλλω ότι κάποιος έχει φωτογραφία της πλατείας Τραφάλγκαρ χωρίς ξένους στο σουτ.

Μπορείτε να τραβήξετε φωτογραφίες μέσα σε πολλά από τα μεγάλα μουσεία του Λονδίνου, όπως το Βρετανικό Μουσείο και το V & A - και τα δύο εξαιρετικά για φωτογράφους - αλλά δεν μπορείτε να τραβήξετε φωτογραφίες μέσα στους χώρους λατρείας, γι 'αυτό ο καθεδρικός ναός του St.

Πολλοί παραπονούνται ότι πιστεύουν ότι είναι τόσο περισσότερες κάρτες που πωλούνται, αλλά είναι απλά το γεγονός ότι είναι μια λειτουργική εκκλησία. (Παρεμπιπτόντως, αν κάνετε την ξενάγηση στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Παύλου , σας αφήνουν σε κάποιες συνήθως εκτός ορίων περιοχές και μπορείτε να κάνετε φωτογραφίες εκεί, καθώς και από τις γκαλερί .)

Θα ήταν απίστευτα άτυχος να προσεγγιστεί από την αστυνομία κατά τη λήψη φωτογραφιών στο δρόμο του Λονδίνου, αλλά νομίζω ότι θα τους προσέξετε εάν εστιάσατε σε ένα κτίριο και πήρατε φωτογραφίες για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Αυτό θα αρχίσει να μοιάζει με έναν κίνδυνο ασφάλειας ο οποίος, νομίζω, ακούγεται ωραία.

Έχω παρακολουθήσει μαθήματα φωτογραφίας στο δρόμο στην πόλη του Λονδίνου - την παλιά περιοχή με τις μεγάλες επιχειρήσεις - και το προσωπικό ασφαλείας και η αστυνομία δεν ανησυχούν για τους φωτογράφους που απολαμβάνουν την αρχιτεκτονική της πόλης. Είναι κοινό θέαμα και δεν θα σας ενοχλήσουν.

Κατά γενικό κανόνα, αν θέλετε να τραβήξετε μια φωτογραφία ενός ατόμου, ρωτήστε πρώτα. Η αστυνομία υποχρεούται συνήθως να αποσυνδέεται, αλλά όταν εργάζεται σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να πρέπει να πει όχι. Μιλώντας στο υποκείμενο θέμα της φωτογραφίας σας μπορεί να υπάρξει μια διαφορετική αντίδραση στο χαλαρό σουτ που ίσως ελπίζετε, αλλά μόλις το ζητήσετε μπορείτε πάντα να πάρετε μια άλλη βολή αργότερα, η οποία είναι λιγότερο «σταδιακή».

Ελπίζω ότι αυτό βοηθά και ελπίζω να έχετε μια υπέροχη στιγμή στο Λονδίνο. Καταθέστε την αγαπημένη σας φωτογραφία του Λονδίνου μετά το ταξίδι σας.

Παρεμπιπτόντως, έχω δοκιμάσει επίσης μια μεγάλη φωτογραφική μηχανή μικρού μεγέθους που θα συνιστούσα στους επισκέπτες της πόλης. Δείτε την κριτική μου για το Canon Ixus 230 HS .