Καθεδρικός Ναός του Αγίου Παύλου

Το αριστούργημα του Christopher Wren

Έχει υπάρξει ένας καθεδρικός ναός σε αυτό το site για 1.400 χρόνια, και ο σημερινός καθεδρικός ναός - το σπουδαίο αριστούργημα του Sir Christopher Wren - φτάνει στα 300 χρόνια από τη διακονία του το 2010.

Ο παγκοσμίου φήμης Dome του καθεδρικού ναού του Αγίου Παύλου είναι ένα εικονιστικό χαρακτηριστικό του ορίζοντα του Λονδίνου, αλλά μπαίνει μέσα, καθώς υπάρχουν τόσα πολλά που μπορείτε να δείτε. Glittering ψηφιδωτά και περίτεχνα πέτρινα γλυπτά δίνουν Στ. Παύλου ένα καθορισμένο παράγοντα «wow».

Και αυτό δεν ανεβαίνει μέχρι τη διάσημη Γκαλερί Whispering ή ακόμα ψηλότερα στην Πινακοθήκη ή τη Χρυσή Συλλογή για την εκπληκτική θέα. Μάθετε περισσότερα για τις γκαλερί καθεδρικού ναού του Αγίου Παύλου .

Επισκεφθείτε τον καθεδρικό ναό του Αγίου Παύλου δωρεάν

Ο καθεδρικός ναός του Αγίου Παύλου πουλά εισιτήρια για τους επισκέπτες, αλλά υπάρχουν τρόποι να επισκεφτείτε τον καθεδρικό ναό του Αγίου Παύλου δωρεάν. Αν δεν έχετε χρόνο ή χρήματα, μάθετε πώς μπορείτε να επισκεφθείτε τον καθεδρικό ναό του Αγίου Παύλου δωρεάν .

Εισιτήρια: Ενήλικες: Πάνω από £ 10

Πώς να φτάσετε εκεί στον Άγιο Παύλο

Διεύθυνση: Εκκλησία του Αγίου Παύλου, Λονδίνο EC4

Πλησιέστεροι Σταθμοί Μετρητών: St. Paul's / Mansion House / Blackfriars

Main Τηλ: 020 7236 4128 (Δευ - Παρ 9.00 - 17.00)
Γραμμή καταγεγραμμένης πληροφορίας: 020 7246 8348
Web: www.stpauls.co.uk

Χρησιμοποιήστε το εργαλείο σχεδιασμού ταξιδιού ή την εφαρμογή Citymapper για να σχεδιάσετε τη διαδρομή σας με τη δημόσια συγκοινωνία.

Ώρες επισκεπτών

Οι επισκέπτες είναι ευπρόσδεκτοι 7 ημέρες την εβδομάδα. Ο καθεδρικός ναός είναι ανοικτός στους περιηγητές Mon - Sat 08.30 - 16.00 (το τελευταίο εισιτήριο πωλείται). Οι άνω γκαλερί είναι ανοικτές στους περιηγητές από τις 09.30 και η τελευταία είσοδος είναι στις 16.15.
Την Κυριακή ο καθεδρικός ναός είναι ανοιχτός μόνο για λατρεία και δεν υπάρχουν αξιοθέατα.

Υπάρχουν καθημερινά υπηρεσίες στον καθεδρικό ναό και όλοι είναι ευπρόσδεκτοι να παρακολουθήσουν. Μάθετε περισσότερα για τις Καθημερινές Υπηρεσίες στο Καθεδρικό Ναό του Αγίου Παύλου .

Σημείωση: Σε κάθε ώρα, την ώρα, υπάρχουν λίγα λεπτά προσευχής.

Περιήγηση με ξεναγό ή πολυμέσα;

Ο καθεδρικός ναός του Αγίου Παύλου έχει ξεναγήσεις και εκδρομές πολυμέσων διαθέσιμες και οι δύο περιλαμβάνονται στην τιμή εισόδου. Αξίζει να επισκεφτείτε τον καθεδρικό ναό του Αγίου Παύλου ή μπορείτε να απολαύσετε την επίσκεψή σας χωρίς οδηγό; Μάθετε περισσότερα σχετικά με τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα κάθε επιλογής: Εκδρομές του Καθεδρικού Ναού του Αγίου Παύλου .

Φωτογραφία στον Άγιο Παύλο

Η μαγνητοσκόπηση και η φωτογραφία δεν επιτρέπονται μέσα στον Καθεδρικό Ναό. Ωστόσο, αν πάρετε το Guided Tour μπορείτε να τραβήξετε φωτογραφίες σε ορισμένες περιοχές. Θα πρέπει επίσης να φέρετε τη φωτογραφική μηχανή σας σε κάθε περίπτωση, καθώς μπορείτε να πάρετε εξαιρετική θέα από την Stone Gallery και Golden Gallery, καθώς και την εξωτερική πλατφόρμα προβολής που κοιτάζει στη Γέφυρα της Χιλιετίας και στην Tate Modern .

Περισσότερα για τον καθεδρικό ναό του Αγίου Παύλου

Ο Άγιος Παύλος είναι μια αγγλικανική εκκλησία και στην πραγματικότητα είναι η εκκλησία του λαού, καθώς οι βασιλικές τελετές λαμβάνουν χώρα κυρίως στο Αβαείο του Γουέστμινστερ .

Ο καθεδρικός ναός του Αγίου Παύλου που βλέπουμε σήμερα είναι στην πραγματικότητα ο πέμπτος που θα χτιστεί σε αυτόν τον ιστότοπο. Σχεδιάστηκε από τον Sir Christopher Wren και χτίστηκε μεταξύ 1675 και 1710 αφού ο προκάτοχός του καταστράφηκε στη Μεγάλη Φωτιά του Λονδίνου.

Το βασιλικό άγαλμα έξω από το δυτικό μέτωπο είναι στην πραγματικότητα η Βασίλισσα Άννα και όχι η βασίλισσα Βικτώρια, όπως πολλοί υποθέτουν, καθώς η βασίλισσα Άννα ήταν ο κυβερνώντος μονάρχης όταν ολοκληρώθηκε ο καθεδρικός ναός του Αγίου Παύλου.

Η Βασίλισσα Βικτώρια πίστευε ότι ο Καθεδρικός Ναός του Αγίου Παύλου ήταν «σκοτεινός και μολυσμένος» και στην πραγματικότητα αρνήθηκε να πάει μέσα για μια γιορτή του Diamond Jubilee (βασιλεία 60 ετών) το 1887, έτσι η υπηρεσία πραγματοποιήθηκε στα βήματα του καθεδρικού ναού και παρέμεινε στη μεταφορά της. Για να προσπαθήσουν να φωτίζουν τον τόπο, οι Βικτωριανοί προσέθεσαν τα ψηφιδωτά γύρω από την αψίδα μέσα στον θόλο.

Ο Άγιος Παύλος ήταν ο πρώτος καθεδρικός ναός που χτίστηκε μετά την Μεταρρύθμιση το 1534 και ο Στράιν σχεδίασε τον Αγ. Παύλο χωρίς πολύχρωμη διακόσμηση. Προφανώς, δεν εντυπωσίασε με τους πίνακες Sir James Thornhill στην αψίδα, κάτω από τον θόλο, αν και προστέθηκαν στην εποχή του.

Μπορεί να εκπλαγείτε να δείτε ότι τα περισσότερα παράθυρα έχουν καθαρό γυαλί. το μόνο βιτρό είναι στο Αμερικάνικο Παρεκκλήσι πίσω από το Υψηλό Βωμό.

Το Quire και το High Altar μπορεί να φαίνονται παλιές, αλλά στην πραγματικότητα καταστράφηκαν κατά τη διάρκεια του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου, αλλά στη συνέχεια ανοικοδομήθηκαν το 1960 στο αρχικό σχέδιο του Wren.

Το Cafe στο St Paul's

Ώρες λειτουργίας: Δευ-Σαβ 9 π.μ. έως 5 μ.μ. / Κυρ 12 μεσημέρι έως 4 μ.μ.

Προσφέρονται φρέσκα βρετανικά προϊόντα σε καλή τιμή, εποχιακά, τοπικά προερχόμενα. Το μενού αλλάζει τακτικά, αλλά μπορείτε πάντα να βρείτε τα συρραπτικά σάντουιτς, σαλάτες και φρεσκοψημένα κέικ και γλυκά. Υπάρχει ακόμη και μια κέικ φρούτων του Αγίου Παύλου.
Υπάρχει επίσης το εστιατόριο στο St Paul's στην Κρύπτη, το οποίο σερβίρει μεσημεριανό και απογευματινό τσάι.

Απενεργοποιημένη πρόσβαση

Οι χρήστες αναπηρικών καρεκλών και οι επισκέπτες με θέματα κινητικότητας θα πρέπει να εισέλθουν μέσω του South Churchyard. Για περισσότερες λεπτομέρειες καλέστε: 020 7236 4128.

Το επίπεδο Crypt έχει μόνιμες ράμπες και είναι πλήρως προσβάσιμο (Crypt, κατάστημα και καφετέρια και τουαλέτες). Στον καθεδρικό ναό, ο μόνος απρόσιτος χώρος είναι το αμερικανικό παρεκκλήσι.

Δεν υπάρχει πρόσβαση με ανελκυστήρα στις γκαλερί, αλλά η οθόνη Oculus στην Κρύπτη δίνει μια εικονική περιήγηση 270 μοιρών που σας κάνει να αισθάνεστε σαν να είσαστε εκεί, χωρίς να αναρριχάσετε τόσα πολλά βήματα.