Οι Τάφοι της Κρύπτης του Καθεδρικού Ναού του Αγίου Παύλου

Υπάρχουν πολλά να εξερευνήσετε στον καθεδρικό ναό του Αγίου Παύλου, την εντυπωσιακή μπαρόκ εκκλησία που σχεδιάστηκε από τον Sir Christopher Wren το 1673. Παράλληλα με τους ενθουσιώδεις εσωτερικούς χώρους και τον εντυπωσιακό τρούλο με τις τρεις γκαλερί του, η κρυψώνα φιλοξενεί τους τάφους μερικών από τους μεγαλύτερους ήρωες του έθνους Ο ναύαρχος Λόρδος Nelson και ο δούκας του Wellington.

Οι Τάφοι της Κρύπτης του Καθεδρικού Ναού του Αγίου Παύλου

Η κρύπτη του καθεδρικού ναού του Αγίου Παύλου είναι η μεγαλύτερη στην Ευρώπη.

Μπορεί να αναρωτιέστε πού είναι το μνημείο του Sir Christopher Wren. Ο μεγάλος αρχιτέκτονας θάβεται στο νότιο διάδρομο στα ανατολικά της κρύπτης. Ο απλός τάφος περικυκλώνεται από αφιερώματα στην οικογένειά του και ένας επιτάφιος διαβάζει "Ο αναγνώστης, αν αναζητάτε το μνημείο του, κοιτάξτε γύρω σας". Το Wren είναι θαμμένο σε μια περιοχή που παίζει φόρο τιμής στους τάφους και στα μνημεία του ζωγράφου Sir Joshua Reynolds, του γλύπτη Henry Moore και του επιστήμονα Alexander Fleming, ο οποίος ανακάλυψε την πενικιλίνη.

Υπάρχουν μνημεία στο πάτωμα του καθεδρικού ναού και κάτω στην κρύπτη. Το μεγαλύτερο μνημείο στον καθεδρικό ναό ανήκει στον Δούκα του Ουέλινγκτον (στην πραγματικότητα χρειάστηκε περισσότερος χρόνος για να οικοδομηθεί από όλον τον καθεδρικό ναό), αλλά θα βρείτε επίσης τον Λόρδο Nelson που αντιμετωπίζει ο Charles Marquis Cornwallis.

Ενώ οι ποιητές είναι θαμμένοι στο Αβαείο του Γουέστμινστερ , η Γκαλερί Καλλιτεχνών του Καθεδρικού Ναού του Αγίου Παύλου χαιρετά τους ζωγράφους όπως ο Τέρνερ, ο Μίλλας και ο Λόρδος Λεϊτόν.

Άλλα σημαντικά ονόματα που θα βρείτε στην κρύπτη είναι οι Arthur Sullivan του Gilbert και του Sullivan (κοντά στο παρεκκλήσι OBE), Sir Henry Wellcome , Florence Nightingale, William Blake, Lawrence της Αραβίας και George Washington , καθώς και τεράστιοι τάφοι και αίθουσες για Wellington και Νέλσον.

Ο Τάφος του Nelson καταλαμβάνει το καλύτερο σημείο, καθώς ήταν ο πρώτος άνθρωπος εθνικής σημασίας που θα ταφεί στο St Paul's, οπότε βρίσκεται ακριβώς κάτω από τον τρούλο. Το κασετίνα του όμως κατασκευάστηκε αρχικά για τον καρδινάλιο Wolseley, αλλά αποθηκεύτηκε για μερικές εκατοντάδες χρόνια, όταν ο Wolseley έπεσε υπέρ του Henry VIII όταν δεν μπορούσε να οργανώσει μια παπική ακύρωση για να τερματίσει τον γάμο του με την Catherine of Aragon.

Η οθόνη / πύλες του Τσόρτσιλ διαιρεί τη τραπεζαρία και την κρύπτη, ώστε να μπορεί να δει δωρεάν όταν επισκέπτεστε το καφενείο, το κατάστημα ή τα δημόσια μπάνια.

Για όσους επιλέγουν να μην ανέβουν στις γκαλερί , ο Oculus είναι μια έξυπνη επίδειξη ταινιών 270 μοιρών, όπου μπορείτε να νιώσετε σαν να κάνετε περιήγηση στον καθεδρικό ναό.