Ανεβείτε στον θόλο στο Καθεδρικό Ναό του Αγίου Παύλου

Ένας οδηγός για το Whispering Gallery, το Stone Gallery και το Golden Gallery

Υπάρχουν πολλά να εξερευνήσετε στο καθεδρικό ναό του Αγίου Παύλου , την εκπληκτική μπαρόκ εκκλησία που σχεδιάστηκε από τον Sir Christopher Wren το 1673. Παράλληλα με τους ενθουσιώδεις εσωτερικούς χώρους και την κρύπτη που στεγάζει τάφους μερικών από τους μεγαλύτερους ήρωες του έθνους (συμπεριλαμβανομένου του Ναύαρχου Lord Nelson και του δούκα Wellington ), ο θόλος είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά χαρακτηριστικά του.

Έχει ύψος 111,3 μέτρα και είναι ένας από τους μεγαλύτερους καθεδρικούς ναούς του κόσμου και ζυγίζει 65.000 τόνους.

Ο καθεδρικός ναός είναι χτισμένος σε σχήμα σταυρού και ο θόλος στεγάζει τη διασταύρωση των βραχιόνων του.

Μέσα στον τρούλο, θα βρείτε τρεις γκαλερί και θα μπορείτε να απολαύσετε εκπληκτική θέα στον ορίζοντα του Λονδίνου.

Η πρώτη είναι η Whispering Gallery, στην οποία μπορείτε να φτάσετε με 259 σκαλοπάτια (30 μέτρα ύψος). Πηγαίνετε στην Γκαλερί Whispering με έναν φίλο και σταθείτε στις απέναντι πλευρές και βλέποντας τον τοίχο. Εάν ψιθυρίσετε προς τον τοίχο, ο ήχος της φωνής σας θα ταξιδέψει γύρω από την καμπύλη άκρη και θα φτάσει στον φίλο σας. Πραγματικά λειτουργεί!

Σημείωση: Μην ξεκινήσετε την αναρρίχηση αν δεν νομίζετε ότι μπορείτε να το κάνετε καθώς είναι ένας τρόπος προς τα πάνω και ένας άλλος τρόπος προς τα κάτω. (Η σκάλα γίνεται πολύ στενή για να περάσει.)

Εάν επιλέξετε να συνεχίσετε, η Stone Gallery προσφέρει μερικές υπέροχες εικόνες καθώς είναι μια εξωτερική περιοχή γύρω από τον θόλο και μπορείτε να τραβήξετε φωτογραφίες από εδώ. Απέχει 378 βήματα από την Πινακοθήκη (53 μέτρα από τον καθεδρικό ναό).

Στην κορυφή βρίσκεται η Χρυσή Γκαλερί , που φθάνει σε 528 βήματα από τον καθεδρικό ναό.

Αυτή είναι η μικρότερη γκαλερί και περιβάλλει το υψηλότερο σημείο του εξωτερικού τρούλου. Οι απόψεις από εδώ είναι θεαματικές και σε πολλά ορόσημα του Λονδίνου, όπως ο ποταμός Τάμεση, η Tate Modern και το θέατρο Globe.

Εάν απολαμβάνετε τις οριζόντιες απόψεις, ίσως θελήσετε να ανατρέξετε επίσης στο Up O2 , The Monument και The London Eye .

Μάθετε περισσότερα για τα πιο ψηλά αξιοθέατα στο Λονδίνο .