Ψάρεμα γλυκού νερού στο Τέξας

Το Τέξας φιλοξενεί πολλές λίμνες, ποτάμια, λίμνες και ρυάκια, δίνοντάς του μια εξαιρετικά διαφορετική αλιεία γλυκού νερού. Μέσα σε αυτά τα νερά ζουν μια εκπληκτική ποικιλία ειδών ψαριών γλυκού νερού, πολλά από τα οποία κανείς δεν θα περίμενε ποτέ να συναντήσει στην πολιτεία Lone Star.

Όπως συμβαίνει σε ολόκληρο το έθνος, το μπάσο - το μεγάλο μπάσο, συγκεκριμένα - κυριαρχεί στη σκηνή αλιείας γλυκών υδάτων του Τέξας. Ενώ το λαβράκι είναι εξαιρετικά δημοφιλές σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες, αυτή η δημοτικότητα αυξάνεται εκθετικά στο Τέξας.

Αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο γεγονός ότι το Τέξας φιλοξενεί μερικές από τις κορυφαίες λίμνες αλιείας μπάσων του έθνους. Αυτές οι λίμνες δεν είναι μόνο μεγάλες κλήρωση για Texans, αλλά από ψαράδες από όλο τον κόσμο. Στην πραγματικότητα, η αλιεία μπάσων έχει γίνει ένα τόσο δημοφιλές άθλημα στο Τέξας ότι οι περισσότερες πόλεις που περιβάλλουν αυτές τις λίμνες δεν θα μπορούσαν να υπάρξουν χωρίς το ρεύμα οικονομικών εσόδων που παράγεται από τουρνουά μπάσων και τουρίστες αλιείας μπάσων.

Και πάλι, ενώ το λαβράκι μεγάλου μυρμήγκου κυριαρχούν στη σκηνή αλιείας γλυκών υδάτων στο Τέξας, δεν απέχουν πολύ από το μοναδικό είδος στόχου. Το Τέξας είναι το σπίτι για μια εξαιρετική αλιεία γατόψαρο. Σημαντικά ποτάμια όπως ο Κόκκινος, ο Βράχος και η Τριάδα είναι γνωστά για την απόκτηση τεχνητού γαλάζιου και κίτρινου γατόψαρο, όπως και πολλές από αυτές τις δεξαμενές βρίσκονται σε αυτά και σε άλλα ποτάμια σε όλη την πολιτεία. Η πλειοψηφία αυτών των μεγάλων γατόψαρων αλιεύονται σε ράβδο και κύλινδρο ή γραμμή. Ωστόσο, πρόσφατα το Τέξας άλλαξε τους νόμους του παιχνιδιού για να επιτρέψει την αλιεία με τα χέρια - ή το ψιλοκομμένο - για ορισμένα είδη, έτσι ώστε ο αθλητισμός κερδίζει τη δημοτικότητα.

Τα γατόψαρα Channel βρίσκονται σχεδόν σε κάθε ποτάμι, ρέμα, κολπίσκο, λίμνη και λίμνη στην πολιτεία Lone Star και είναι μεγάλοι στόχοι "οικογενειακής αλιείας".

Τα ύδατα του Τέξας είναι επίσης το σπίτι για μια ζαχαροπλαστική σειρά γλυκού νερού panfish. Μεταξύ των πιο δημοφιλών από αυτά είναι το λευκό και το μαύρο crappie και bluegill. Αν και αυτά τα είδη βρίσκονται στην πλειονότητα των μεγάλων δεξαμενών στο Τέξας, η καλύτερη αλιεία crappie και bluegill παραδοσιακά βρίσκεται στα ανατολικά και κεντρικά τμήματα του κράτους.

Σε ολόκληρο το Τέξας, κοκκινόψαρα, όπως το πράσινο sunfish, το warmouth, το redear sunfish και το longear sunfish είναι δημοφιλείς στους ψαράδες που ψάχνουν για μια χαλαρωτική μέρα στο νερό. Στο Texas Hill Country και σε μέρη του νότιου Τέξας, η μοναδική μητέρα της Texas, η Rio Grande, κατοικεί σε διάφορα ποτάμια και ρέματα.

Επιστροφή στο θέμα του μπάσου, το bigmouth δεν είναι το μοναδικό είδος μπάσων με παρουσία στο Τέξας. Τα λωρίδες με λωρίδες βρίσκονται σε πολλά από τα ποτάμια και τις δεξαμενές του κράτους. Η πιο αξιοσημείωτη λωρίδα αλιείας με μπάσο είναι η λίμνη Texoma στα σύνορα του Τέξας / Οκλαχόμα, αν και πολλές άλλες λίμνες έχουν εξαιρετική αλιεία, όπως η Λίμνη Όστιν και η λίμνη Lady Bird, και οι δύο είναι κατακλυσμοί στον ποταμό Κολοράντο στα όρια της πόλης του Ώστιν. Οι περισσότερες μεγάλες δεξαμενές που δεν έχουν πληθυσμό ριγμάτων λαβρακιού έχουν αποθηκευτεί με υβριδικές απογυμνωτές (διασταυρώσεις μεταξύ ριγωτών και λευκών λαβών). Τα άσπρα λαβράκια είναι εξαιρετικά δημοφιλή - ειδικά κατά τη διάρκεια της άνοιξης τους - και βρίσκονται σε μια ποικιλία από κολπίσκους, ποτάμια, ρέματα και λίμνες, ειδικά στο Κεντρικό και Ανατολικό Τέξας.

Υπάρχουν επίσης μερικά άλλα είδη μαύρου λαυρακιού στο Τέξας. Στην πραγματικότητα, το κρατικό ψάρι του Τέξας είναι το μπάσο της Γουαδελούπης, ένα είδος το οποίο είναι ιθαγενές και βρίσκεται μόνο στην περιοχή Χιλς του Τέξας .

Τα κηλωμένα μπάσα είναι επίσης κοινά στις περισσότερες λίμνες του Τέξας. Και, υπάρχει ένας εκπληκτικά υψηλός αριθμός λιμνών στο Τέξας που διαθέτουν μια ποιοτική αλιεία μικρών μπάσων.

Οι ψαράδες στο Τέξας έχουν επίσης την ευκαιρία να πιάσουν μερικά είδη που συνήθως δεν συνδέονται με το κράτος Lone Star. Στην περιοχή του Τέξας, αρκετές δεξαμενές υποστηρίζουν έναν υγιή πληθυσμό walleye. Τέξας επίσης έχει μια εκπληκτικά καλή αλιεία πέστροφας . Εκτός από το πρόγραμμα αποθήκευσης ιριδίζουσας πέστροφας, όπου η ιριδίζουσα πέστροφα είναι αποθεματοποιημένη σε λίμνες, λίμνες και ποτάμια σε όλη την πολιτεία, οι εκτάσεις των ποταμών Hill Country έχουν καλή καλοκαίρι γύρω από την αλιεία ουράνιου τόξου και καστανιάς πέστροφας. Το απόλυτο καλύτερο έτος γύρω από την αλιεία πέστροφας στο Τέξας βρίσκεται στον ποταμό Γουαδελούπη κάτω από το φράγμα λίμνης Canyon.