Το Wat Phra του Chiang Mai που Doi Suthep: Ο πλήρης οδηγός

Το Τσιάνγκ Μάι είναι μια πόλη γεμάτη με ναούς. Καθώς εξερευνείτε την Παλιά Πόλη, δεν μπορείτε να περπατήσετε περισσότερο από μερικά πόδια χωρίς να δείτε ένα και όλοι αξίζουν τον χρόνο σας ως ταξιδιώτης. Αλλά ένας από τους πιο ιερούς ναούς της βόρειας Ταϊλάνδης, αυτός που στέκει το βουνό Doi Suthep στα δυτικά περίχωρα του Τσιάνγκ Μάι, είναι σίγουρα κάτι που δεν πρέπει να χάσετε. Σχεδιάζοντας ένα ταξίδι μέχρι το βουνό για να δείτε τον ναό είναι μια αρκετά εύκολη προσπάθεια από το Τσιάνγκ Μάι και υπάρχουν διάφοροι τρόποι να το κάνετε.

Ανεξάρτητα από την επιλογή που έχετε επιλέξει, οι απόψεις του ναού και η ομορφιά της γύρω περιοχής κάνουν μια αξέχαστη ημερήσια εκδρομή από την πόλη. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε περισσότερα Wat Phra ότι Doi Suthep, να φτάσετε εκεί, και τι να περιμένετε όταν φτάσετε.

Ιστορία

Το ίδιο το Suthep είναι μια περιοχή της δυτικής πόλης Τσιάνγκ Μάι και το όνομα του από το γειτονικό βουνό (το δεύτερο σημαίνει βουνό στη βόρεια Ταϊλάνδη) και ο ναός στη κορυφή-Wat Phra That Doi Suthep, βρίσκεται στην πλαγιά του βουνού. Το βουνό, μαζί με το γειτονικό Doi Pui, αποτελούν το εθνικό πάρκο Doi Suthep-Pui. Από την άποψη του εντυπωσιακού ναού, η κατασκευή στο Wat Doi Suthep ξεκίνησε το 1386 και σύμφωνα με το λαϊκό θρύλο, ο ναός χτίστηκε για να κρατήσει ένα κομμάτι οστού από τον ώμο του Βούδα.

Ένα από αυτά τα οστά τοποθετήθηκε σε ένα ιερό λευκό ελέφαντα (ένα σημαντικό σύμβολο στην Ταϊλάνδη) που ανέβηκε στη συνέχεια στο βουνό Doi Suthep και σταμάτησε κοντά στην κορυφή.

Αφού τράβηξε τρεις φορές, ο ελέφαντας κατέβηκε και έσβησε απαλά στη ζούγκλα. Ο τόπος όπου βρισκόταν είναι τώρα ο τόπος όπου ιδρύθηκε ο ναός του Doi Suthep.

Πώς να φτάσετε στο Wat Phra That Doi Suthep

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι να αποκτήσετε τον Doi Suthep για να δείτε το Wat Phra That Doi Suthep, συμπεριλαμβανομένης της ενοικίασης αυτοκινήτου, μοτοσικλέτας ή σκούτερ αν είστε έμπειρος αναβάτης, πεζοπορία, βόλτα σε ένα κόκκινο songthaew (κόκκινα φορτηγά που λειτουργούν ως κοινόχρηστα ταξί σε όλο το Τσιάνγκ Μάι), προσλαμβάνοντας ένα songthaew για τη διάρκεια του ταξιδιού σας ή κάνοντας μια ξενάγηση.

Οδήγηση: Εάν αποφασίσετε να οδηγήσετε τον εαυτό σας (είτε με αυτοκίνητο είτε με μοτοσικλέτα), θα πάρετε το 1004 (επίσης αποκαλούμενο Huay Kaew Road) προς τον ζωολογικό κήπο Chiang Mai και περνώντας το Maya Mall στη διαδρομή. Η διαδρομή είναι ευθεία, αλλά ο ίδιος ο δρόμος έχει κάποιες καμπύλες, οπότε οποιοσδήποτε με ελάχιστη εμπειρία μοτοσικλέτας ή σκούτερ θα πρέπει να εξετάσει την εναλλακτική μεταφορά. Αλλά αν έχετε την άδεια των διεθνών οδηγών σας και αισθάνεστε άνετα, αυτή είναι μια καλή επιλογή DIY μέχρι το βουνό. Οδηγήστε έως ότου τελικά διευρυνθεί ο δρόμος και δείτε τα πλήθη και τις σημαίες στα δέντρα.

Λαμβάνοντας ένα songthaew: Ένας από τους πιο δημοφιλείς τρόπους για να φτάσετε στο Wat Phra That Doi Suthep είναι μέσω των πολλών κόκκινων τραγουδιών που φτάνουν στους δρόμους του Τσιάνγκ Μάι. Εάν θέλετε να πάρετε κάποιον στο ναό, φεύγουν από την οδό Huay Kaew κοντά στον ζωολογικό κήπο, που κοστίζει 40 μπατ ανά άτομο ανά κατεύθυνση. Κανονικά οι οδηγοί περιμένουν οκτώ έως δέκα επιβάτες πριν από την αναχώρηση.

Μπορείτε επίσης να ναυλώσετε τραγούδια από οπουδήποτε στην πόλη, η οποία είναι μια καλή επιλογή αν ταξιδεύετε με μια ομάδα. Αυτό πρέπει να κοστίζει 300 THB για έναν τρόπο (όπως πολλοί άνθρωποι μπορείτε να χωρέσετε) ή 500 THB αν θέλετε ο οδηγός να περιμένει στην κορυφή και να σας φέρει πίσω μετά από να επισκεφθείτε το ναό.

Πεζοπορία : Όποιος έχει τη διάθεση για κάποια άσκηση μπορεί να επιλέξει να περάσει μέχρι τον ναό, μέσω της οδού Suthep, στο παρελθόν του Πανεπιστημίου Chiang Mai για να βρει την έναρξη της πεζοπορίας.

Όταν δείτε μια πράσινη περιοχή, θα παρατηρήσετε μερικές πινακίδες και ένα σημάδι που διαβάζει "Φύση Hike". Στρίψτε δεξιά σ 'αυτόν τον στενό δρόμο, πηγαίνετε κατ' ευθείαν για περίπου 100 μέτρα και μετά πάρτε το πρώτο (και μόνο) αριστερό. Ακολουθήστε το δρόμο προς το μονοπάτι.

Μόλις φτάσετε στη βάση του ναού, έχετε δύο επιλογές για να φτάσετε σε αυτό. Μπορείτε να περπατήσετε μέχρι τα 306 βήματα εάν αισθάνεστε έντονα, ή μπορείτε να πάρετε τελεφερίκ τελεφερίκ, το οποίο τρέχει από τις 6.00 π.μ. - 6.00 μ.μ. Το τέλος είναι 20 THB για τη Θάλασσα και 50 THB για τους αλλοδαπούς.

Διάταξη

Μόλις φτάσετε στο βουνό (μέσω οποιασδήποτε μεθόδου που έχετε επιλέξει), θα δείτε μια μεγάλη συστάδα αναμνηστικών περιπτέρων και πάγκων που πωλούν τρόφιμα και ποτά προτού προχωρήσετε στον ναό. Πιάσε ένα σνακ, αν πεινάς, και έπειτα ήρθε η ώρα να ανέβεις στη σκάλα των 306 βημάτων (ή να πάρετε το τελεφερίκ). Η σκάλα πλαισιώνεται από όμορφα ναγκά (περίτεχνα όπλα) και ενώ περπατάτε, η μαγευτική σκάλα είναι ένα εξαιρετικό σημείο για να τραβήξετε φωτογραφίες.

Η βεράντα στην κορυφή των βημάτων είναι όπου θα βρείτε ένα άγαλμα του λευκού ελέφαντα που (όπως το θρύλος έχει) μεταφέρει το λείψανο του Βούδα στο χώρο ανάπαυσης του στο ναό. Αυτό είναι επίσης όπου θα βρείτε διάφορα άλλα ιερά και μνημεία για να εξερευνήσετε. Ο ναός χωρίζεται σε εξωτερικές και εσωτερικές βεράντες και τα σκαλιά οδηγούν στην εσωτερική βεράντα όπου υπάρχει ένας διάδρομος γύρω από το χρυσό Chedi (ιερό) που κατοχυρώνει το λείψανο. Οι χώροι είναι πλούσιοι και ειρηνικοί και υπάρχουν πολλά σημεία για καλές φωτογραφίες ή απλή ήσυχη περισυλλογή.

Τι να περιμένεις

Σχεδιάστε να περάσετε τουλάχιστον μερικές ώρες εξερεύνηση του ναού και της γύρω περιοχής και εάν έχετε περισσότερο χρόνο, υπάρχει η δυνατότητα να περάσετε διάφορα μονοπάτια και να κολυμπήσετε σε καταρράκτες στο εθνικό πάρκο που φιλοξενεί το ναό. Η είσοδος στο ναό κοστίζει 30 THB ανά άτομο και καθώς σχεδιάζετε το ταξίδι σας, θυμηθείτε ότι το φόρεμα πρέπει να είναι αξιοσέβαστο, δηλαδή μέτριο και οι ώμοι και τα γόνατα πρέπει να καλύπτονται. Αν ξεχάσετε, υπάρχουν διαθέσιμες αναδιπλώσεις αν χρειαστεί. Θα πρέπει επίσης να αφαιρέσετε τα παπούτσια σας κατά την είσοδο στο ναό.

Κάτι άλλο που πρέπει να θυμάστε είναι ότι Wat Phra That Doi Suthep μπορεί να πάρει πολύ απασχολημένος, οπότε αν μπορείτε, προσπαθήστε να χρονομετρήσετε την επίσκεψή σας όσο το δυνατόν νωρίτερα κατά τη διάρκεια της ημέρας. Διαφορετικά, μια ημερήσια εκδρομή στο ναό κάνει μια αναζωογονητική και πολιτιστικά ενδιαφέρουσα εκδρομή (ή μισή μέρα) από το Chiang Mai.

Καλύτερες στιγμές

Δεν είναι μυστικό ότι το Τσιάνγκ Μάι φιλοξενεί πολλούς ναούς, τους οποίους ίσως έχετε δει αρκετοί από την επίσκεψή σας στην πόλη της Βόρειας Ταϊλάνδης. Αλλά ακόμα κι αν έχετε γεμίσει τους ναούς (ή νομίζετε ότι έχετε δει όλα), σχεδιάστε ένα ταξίδι για να δείτε το Wat Doi Suthep αξίζει τον κόπο σας, έστω και μόνο για τις φωτογραφίες που αξίζει να δείτε.

Εκτός από τις προαναφερθείσες απόψεις, ο χρυσαφένιος, λαμπερός ναός είναι ο ίδιος που τονίζεται, αλλά μην βιαστείτε την επίσκεψή σας. Υπάρχει κάτι όμορφο για να δείτε σε κάθε στροφή.

Wat Phra Ο ναός Doi Suthep φιλοξενεί επίσης ένα κέντρο διαλογισμού, όπου και οι ντόπιοι και οι επισκέπτες μπορούν να μάθουν και να ασκούν διαλογισμό.