Λάστικα περιτυλίγματα και λουτρά λάσπης

Η θεραπευτική χρήση της λάσπης στο σπα

Η λάσπη εμφανίζεται συχνά στις θεραπείες σπα, συνήθως οι περιποιήσεις σώματος , οι μάσκες του προσώπου και τα λουτρά με λάσπη. Η θεραπευτική χρήση της λάσπης ονομάζεται πελτοθεραπεία από τον Πήλο , την ελληνική λέξη για τη λάσπη. Και αν και οι περισσότεροι άνθρωποι δεν το γνωρίζουν, έχει εδώ και πολύ καιρό. Ο Έλληνας γιατρός Galen έγραψε για τις θεραπείες λάσπης για αρθρίτιδα και ρευματισμούς σχεδόν πριν 2.000 χρόνια.

Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να βγείτε στην πίσω αυλή και να δημιουργήσετε τη δική σας επεξεργασία λάσπης;

Σιγουρα οχι! Η ανόργανη σύνθεση των λάσπης διαφέρει ανάλογα με το πού προέρχονται και οι λάσπες που χρησιμοποιούνται στο spa έχουν επιλεγεί για τις θεραπευτικές τους ιδιότητες. Αυτές οι λάσπες είναι ελαφρώς απολεπιστικές , αυξάνουν την κυκλοφορία στο δέρμα, βοηθούν στην απομάκρυνση των φυσικών αποβλήτων του σώματος και αποτελούν πλούσια πηγή ορυκτών και ιχνοστοιχείων. Η λάσπη μπορεί επίσης να συνδυαστεί με τις ιαματικές πηγές ή τα γεωθερμικά νερά, που προσδίδουν ακόμη μεγαλύτερη ισχύ στη θεραπεία.

Τύποι θεραπευτικής λάσπης

Ενώ η θεραπευτική λάσπη μπορεί να έρθει από μια ποικιλία θέσεων - παράκτιους ποταμούς, ηφαιστειακά βουνά, εσωτερικές λίμνες, τύρφη - αλλά εδώ είναι μερικοί από τους κύριους τύπους που χρησιμοποιούνται στις θεραπείες σπα.

Hot Springs Λάσπη προέρχεται από περιοχές όπου υπάρχουν φυσικές ιαματικές θερμές πηγές. Η γη έχει υψηλή περιεκτικότητα σε ορυκτά, ειδικά όταν συνδυάζεται με το μεταλλικό νερό. Τα λουτρά λάσπης ή περιτυλίξεις αναπληρώνουν το σώμα κατά την απομάκρυνση των αποβλήτων και την ανακούφιση των μυϊκών πόνων και πόνων.

Στα λουτρά λάσπης των θερμών πηγών Calistoga Spa στην κοιλάδα Napa, η ορυκτή πλούσια σε ηφαιστειακή τέφρα αναμειγνύεται με το τοπικό μεταλλικό νερό της πηγής και την βρύα και οι επισκέπτες ανεβαίνουν στις πισίνες σκυροδέματος της γης και ξαπλώνουν στο λαιμό τους. (Ίσως δεν είναι μια εξαιρετική επιλογή για την κλειστοφοβία των ανθρώπων.) Είναι ακόμα καλύτερο όταν συνδυάζεται με το χρόνο στις φυσικές ομπρέλες, τα ατμόλουτρα και ένα σουηδικό, βαθύ ιστό ή αθλητικό μασάζ.

Στο κέντρο του Calistoga, το ξενοδοχείο και το σπα των 56 δωματίων ήταν πλήρως ανασχεδιασμένο το 2013.

Η Ιταλία είναι επίσης γνωστή για την φανεοθεραπεία της (fango είναι η ιταλική λέξη για λάσπη) και ένα από τα καλύτερα μέρη για να βιώσετε είναι στο L'Albergo della Regina Isabella, ένα πολυτελές ιαματικό λουτρό στο νησί Ischia. Κάνουν τη δική τους θεραπευτική λάσπη σε ένα συγκρότημα δίπλα στο ξενοδοχείο, αναμειγνύοντας το ηφαιστειακό έδαφος με το γεωθερμικό νερό του νησιού. Τους επιτρέπουν να καθίσουν για έξι μήνες, ώστε να μπορούν να αναπτυχθούν ευεργετικά φύκια και να εμπλουτίσουν τη λάσπη.

Κάθε πρωί το ξενοδοχείο φέρνει μια νέα παρτίδα στο spa, και οι θεραπευτές χρησιμοποιούν ένα ολόκληρο κουβά με υπέροχη ζεστή λάσπη στην ουρανική θεραπεία fango. (Συνιστούν μια σειρά τουλάχιστον έξι θεραπειών και κατά προτίμηση δώδεκα.) Η L'Albergo della Regina Isabella και άλλα ιαματικά λουτρά στην Ευρώπη χρησιμοποιούν επίσης πακέτα λάσπης σε συγκεκριμένες περιοχές του σώματος - τα γόνατα, τους ώμους, την πλάτη ή τους γοφούς - ανακούφιση του πόνου και της φλεγμονής. Η θεραπεία fango του ξενοδοχείου και τα ιαματικά λουτρά είναι πραγματικές θεραπευτικές θεραπείες που απαιτούν συνταγή από τον επί τόπου γιατρό.

Η Λεκάνη Νεκράς Θάλασσας συλλέγεται από τις όχθες της Νεκράς Θάλασσας, μια εσωτερική λίμνη αλατιού που συνορεύει με την Ιορδανία στα ανατολικά και το Ισραήλ και τη Δυτική Όχθη προς τα δυτικά.

Η πολύ μαύρη λάσπη είναι στην πραγματικότητα προσχωσιγενές λάσπη πλυμένη από τα γύρω βουνά και εναποθηκευμένη στις όχθες της υπερ-αλατούχας λίμνης. Το στρώμα από λεπτή σκόνη που έχει εναποτεθεί επί χιλιάδες χρόνια έχει σχηματίσει μια πλούσια μαύρη λάσπη που περιέχει υψηλά επίπεδα μαγνησίου, ασβεστίου, καλίου, στροντίου, βορίου και σιδήρου. Τα ιαματικά λουτρά είναι πρώτης κατηγορίας: διακοσμημένοι ναοί ψαμμίτη με εσωτερικές εξωτερικές υδρομασάζ, πισίνες με θαλασσινό νερό και καταπληκτικά μπαλκόνια με λάσπη.

Μπορείτε να κάνετε τη δική σας προσωπική μάσκα σώματος Νεκτής Θάλασσας στο σπίτι - η Ahava έχει ένα για $ 16 - αλλά τα προϊόντα που συσκευάζονται για την εμπορική αγορά έχουν χημικά συντηρητικά σε αυτά για να τους κρατήσουν από το να χαλάσουν.

Το Moor Mud είναι στην πραγματικότητα 1.000 ποικιλίες λουλουδιών, χορταριών και βοτάνων (300 από αυτά με φαρμακευτικές ιδιότητες) που έχουν αποσυντεθεί σε τύμβους πάνω από 20.000 έως 30.000 χρόνια.

Σε αντίθεση με τους άλλους τύπους λάσπης, έχει πολύ λίγο πηλό και είναι τεχνικά βρύα με μέταλλα, ιχνοστοιχεία αμινοξέα, φυτο-ορμόνες, βιταμίνες και ένζυμα. Είναι γνωστό για τα αποτοξινωτικά, αντιφλεγμονώδη και αντιγηραντικά αποτελέσματα και βοηθάει στην απορρόφηση της ορυκτής ισορροπίας του σώματος. Χρησιμοποιείται για τη θεραπεία δερματικών παθήσεων όπως η ψωρίαση και το έκζεμα, οι αθλητικοί τραυματισμοί και η αρθρίτιδα.

Ένα από τα ωραία πράγματα για τη Moor Mud είναι ότι δεν απαιτεί κανένα συντηρητικό, έτσι μπορείτε να δώσετε στον εαυτό σας λουτρά Moor Mud και περιποιήσεις σώματος στο σπίτι χωρίς τα parabens ή PEGs. Συνήθως συνιστάται να δώσετε στον εαυτό σας μια σειρά θεραπειών για την αποτοξίνωση.

Οι αργίλλοι αποτελούνται από λεπτά σωματίδια ειδικών πετρωμάτων που περιέχουν μεγάλες αναλογίες πυριτικού αλουμινίου και χρησιμοποιούνται συνήθως στις μάσκες του προσώπου. Οι μάσκες του πηλού βοηθούν στην έλξη λαδιού και βρωμιάς στην επιφάνεια του δέρματος. Ο πηλός διεγείρει την κυκλοφορία, συστέλνει προσωρινά τους πόρους του δέρματος και μαλακώνει το δέρμα. Διαφορετικοί τύποι αργίλου περιλαμβάνουν καολίνη, μπεντονίτη και γαλλική πράσινη πηλό.

Μερικές φορές αυτές οι άργιλοι αναμειγνύονται με άλλες ουσίες για να δημιουργήσουν μια λάσπη που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε περιτύλιξη σώματος. Για παράδειγμα, ορισμένα ιαματικά λουτρά (κυρίως νοτιοδυτικά), χρησιμοποιώντας ένα εμπορικό προϊόν που συνδυάζει την κόκκινη γη της Sedona με μπεντονίτη, καολίνη, στρωματοειδή, θαλάσσια άλατα, αιθέρια έλαια και συντηρητικά.

Είμαι πολύ προσεκτικός σχετικά με αυτό που έβαλα στο δέρμα μου, γι 'αυτό προτείνω πάντα να ζητά από το spa τι προϊόν χρησιμοποιεί, στη συνέχεια, ελέγξτε τα συστατικά online. Βεβαιωθείτε ότι έχετε πάρει ΟΛΑ τα συστατικά, όχι μόνο τα "ενεργά" συστατικά. Εάν το έτοιμο προϊόν χρησιμοποιεί συνθετικά συστατικά όπως στεαρικό PEG-100, διμεθικόνη και παραμπέν, απλά περάστε και πάρτε ένα μασάζ. Στη συνέχεια αποθηκεύστε μέχρι να πάτε σε έναν από εκείνους τους υπέροχους προορισμούς που κάνει τη δική τους λάσπη φρέσκια κάθε μέρα!