Πλοία και Οδηγός Ελλάδας προς Τουρκία

Πάνω είναι ένας χάρτης των ελληνικών νησιών και της δυτικής ακτής της Τουρκίας. Από πέντε μεγάλα ελληνικά νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και Δωδεκανήσου μπορούν να φτάσουν στην τουρκική ενδοχώρα με πλοίο, όπως φαίνεται από τις διαδρομές στο χάρτη.

Σημειώσεις για τα πλοία Ελλάδας-Τουρκίας

Ορισμένα πλοία τρέχουν μόνο κατά τη θερινή τουριστική περίοδο, ενώ άλλα έχουν μια δραστικά μειωμένη χειμερινή περίοδο. Σημειώστε επίσης ότι οι λιμενικοί φόροι είναι αστρονομικοί.

Ένα από τα μεγάλα προβλήματα με την αλυσίδα πολλαπλών ακτοπλοϊκών εισιτηρίων (π.χ. Αθήνα προς Λέσβο, Λέσβο προς Αϊβαλί) είναι ότι τα πορθμεία μπορεί να μην λειτουργούν τις ημέρες όταν οι άνεμοι είναι υψηλοί.

Ορισμένες εταιρείες πορθμείων θα αναπροσαρμόσουν αυτόματα. Πρέπει να το ελέγξετε.

Μπορείτε να βρείτε γενικές πληροφορίες σχετικά με τα δρομολόγια πλοίων από την Aegean Ferry Services. Πολλοί τουρίστες κάνουν κρατήσεις με πλοίο στο τρέξιμο, σταματώντας σε μια πόλη λιμάνι, πηγαίνοντας στο λιμάνι ή σε ταξιδιωτικό πράκτορα και κλείνοντας ένα ταξίδι με πλοίο. Το Aegean σας δίνει τη δυνατότητα να κάνετε κράτηση στο διαδίκτυο αν το θεωρείτε απαραίτητο στην καρδιά της τουριστικής περιόδου.

Τουρκία Χάρτης και Ταξιδιωτικός Σχεδιασμός

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις δραστηριότητες διακοπών στη δυτική ακτή της Τουρκίας, δείτε το χάρτη της Δυτικής Τουρκίας .

Τουρκικές πόλεις λιμανιών

Αν ο προορισμός σας είναι Τουρκία και θέλετε να επισκεφτείτε αρχαίες τοποθεσίες, η διαδρομή Σάμος προς Κουσάντασι μπορεί να είναι το καλύτερο σας στοίχημα, καθώς τα εξαιρετικά αξιοθέατα όπως η Έφεσος, το Παμούκκαλε και η Αφροδισιά είναι εύκολα προσβάσιμα από το Κουσάντασι. Υπάρχουν πολλά καταλύματα διαθέσιμα στο Κουσάντασι, και η νυχτερινή ζωή είναι ζωντανή.

Μάθετε περισσότερα για τη Σάμο και το πλοίο από το Κουσάντασι προς τη Σάμο

Η διαδρομή Κως προς Αλικαρνασσός είναι η δεύτερη αγαπημένη διαδρομή.

Το Bodrum, μια σύγχρονη πόλη θέρετρο που χτίστηκε στα ερείπια της Αλικαρνασσού το 1402, διαθέτει ένα κάστρο Σταυροφόρων του 15ου αιώνα (το οποίο στεγάζει τώρα το Μουσείο Υποβρύχιας Αρχαιολογίας), ένα αεροδρόμιο, πολλά καταστήματα, όπως μια πολύχρωμη αγορά και μια πολύ ζωντανή νυχτερινή ζωή.

Απολαύστε το νησί της Ρόδου , έτσι ώστε να μπορεί να περάσει από την τρίτη προτίμηση της διαδρομής.

Το Fethiye είναι γνωστό για τις παραλίες και τα ιστιοφόρα του. Τα ερείπια της αρχαίας Τελμήσου διασκορπίζονται μέσα στην πόλη. Τα δρομολόγια πλοίων πραγματοποιούνται κυρίως το καλοκαίρι, από τα μέσα Ιουνίου έως τον Αύγουστο.

Το Μαρμαρίς απέχει μία ώρα από την πόλη της Ρόδου με καταμαράν και δύο ώρες με κανονικό πλοίο. Είναι ένας ελκυστικός τουριστικός προορισμός με αρχιτεκτονική γοητεία. Το λιμανάκι, οι ωραίες παραλίες και το Μεσαιωνικό Κάστρο είναι τα κύρια αξιοθέατα εδώ. Η τουριστική περίοδος του Μαρμαρίς ανοίγει τον Απρίλιο και τελειώνει στα μέσα Οκτωβρίου.

Μάθετε περισσότερα για την πόλη της Ρόδου.

Η Χίος στο Τσεσμέ σας φέρνει σε μια ευχάριστη ηλιόλουστη και παραλιακή πόλη με καλές παραλίες και καλά εστιατόρια κατά μήκος της προκυμαίας και κατά μήκος του κεντρικού δρόμου. Το Τσεσμέ της Τουρκίας απέχει 85χλμ. Από τη Σμύρνη, την τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Τουρκίας.

Μάθετε περισσότερα για τα δρομολόγια πλοίων Cesme-Chios.

Η Λέσβος στο Αϊβαλί της Τουρκίας Τα πλοία είναι πιο δημοφιλή στους τουρκικούς τουρίστες και σε εκείνους τους λαούς που αγαπούν τα παραθαλάσσια θέρετρα, αλλά αν έχετε αυτοκίνητο, μπορείτε να σκεφτείτε κάποια τουρκική αρχαιολογία που είναι κοντά. Σε μικρή απόσταση με το αυτοκίνητο από το Αϊβαλί υπάρχουν μερικές πολύ γνωστές αρχαίες τοποθεσίες: η Άσσος και η Τροία βρίσκονται στα βόρεια, ενώ η Περγάμου είναι στα ανατολικά. Το Ayvalık διαθέτει επίσης δύο από τις μεγαλύτερες αμμώδεις παραλίες της Τουρκίας.

Απολαύστε τις διακοπές σας ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία!