Εισαγωγή στην Τουρκία: ταξιδιωτικός χάρτης και οδηγός

Η Τουρκία έχει πολλά να συστήσει στον ταξιδιώτη έναν προϋπολογισμό. Οι θάλασσες είναι φωτεινοί και μπλε, οι αρχαιολογικοί χώροι είναι μερικά από τα καλύτερα διατηρημένα στον κόσμο, τα τρόφιμα είναι κορυφαία και η αξία για το δολάριο στην Τουρκία.

Οι περισσότεροι από τους πρώτους επισκέπτες στην Τουρκία κρατούν στη δυτική πλευρά της Τουρκίας, κυρίως στις ακτές του Αιγαίου και της Μεσογείου, όπου μια γαλάζια κρουαζιέρα μπορεί να είναι ένας φθηνός τρόπος να δει κανείς τις παραλίμνιες ακτές.

Οι κύκλοι του χάρτη αντιπροσωπεύουν πόλεις που επισκέπτονται στην Τουρκία, οι κόκκινες πλατείες αντιπροσωπεύουν τους κορυφαίους αρχαιολογικούς χώρους που επισκέπτονται στην Τουρκία.

Σημεία εισόδου στη Δυτική Τουρκία

Υπάρχουν μεγάλα αεροδρόμια στην Κωνσταντινούπολη [Διεθνές Αεροδρόμιο Ατατούρκ (IST)] και στην Άγκυρα [Αεροδρόμιο Esenboga (ESB)]. Για τα δρομολόγια που προτείνονται εδώ, θα λειτουργούσαν τα μικρότερα αεροδρόμια στη Σμύρνη [Αεροδρόμιο Adnan Menderes (ADB)] και το αεροδρόμιο της Αττάλειας (AYT). Οι παραλιακές πόλεις της Αλικαρνασσού και του Κουζιντάσι είναι εύκολα προσβάσιμες με σύντομο ταξίδι με φέρι από τα ελληνικά νησιά, το Bodrum από την Κω ή τη Ρόδο και το Κουσάντασι από την κοντινή Σάμο.

Δραστηριότητες στη Δυτική Τουρκία - Κρουαζιέρες σε μια σφαίρα

Ένα από τα πιο δημοφιλή πράγματα στην ακτή του Αιγαίου είναι η κρουαζιέρα σε ένα σκάφος σχεδιασμένο για να διασκεδάσει τους ανθρώπους στα τουρκικά νερά, που ονομάζεται gulet. Υπάρχει πολύς χώρος κατάστρωμα σε ένα gulet για τους επιβάτες. Έτσι, εγγραφείτε για αυτό που είναι γνωστό ως Blue Cruise και είστε έτοιμοι για μια περιπέτεια.

Αρχαιολογία στην Τουρκία

Οι αρχαιολογικοί χώροι στο χάρτη διατηρούνται αρκετά καλά. Οι επισκέπτες που φτάνουν στο Κουσάντασι με πλοίο από το νησί της Σάμου μπορούν εύκολα να φτάσουν στην Έφεσο, αφού ένα πολύ σημαντικό κέντρο για το εμπόριο στη Μεσόγειο, πριν το λιμάνι, ξεκολλήσει. Επισκεφθείτε το θέατρο, τόσο καλά διατηρημένο ότι εξακολουθεί να χρησιμοποιείται, και μην ξεχάσετε να πάρετε την υποχρεωτική εικόνα των αρχαίων τουαλετών κοντά στον ποτοστό.

Υπάρχουν πολλές περιηγήσεις με ημερήσιες εκδρομές από το Κουσάντασι.

Οι πυκνοκατοικημένες πισίνες των θερμών πηγών του Pamukkale, αποτέλεσμα των χιλιάδων ετών καταθέσεων από τις θερμές πηγές του ασβεστίου και την αρχαία πόλη της Ιεράπολης, περιοχή παγκόσμιας κληρονομιάς, δεν απέχουν πολύ από την ακτή.

Οι επισκέπτες που επιθυμούν να αποδράσουν λίγο περισσότερο μπορούν να επισκεφθούν τους αρχαιολογικούς χώρους της αρχαίας Αφροδισίας, της Περγάμου, της Τροίας και της Σάρδης.

Καππαδοκία

Αυτή η δημοφιλής περιοχή στην ηφαιστειακή κεντρική Τουρκία, όπου η διάβρωση του μαλακού tufa έχει ως αποτέλεσμα θεαματικά τοπία και εύχρηστες σπηλιές και σκαλιστές κατασκευές, είναι ένα πολύ δημοφιλές μέρος για επίσκεψη για λίγες μέρες. Θα θελήσετε να αφιερώσετε αρκετό χρόνο για να επισκεφθείτε το υπαίθριο μουσείο Goreme με τις ξυλόγλυπτες εκκλησίες του, την κοιλάδα Ihlara, τις υπόγειες πόλεις Kaymakli ή Derinkuyu, τις καμινάδες νεράιδων του Zelve. Μια δημοφιλής προσπάθεια είναι να τα δείτε όλα από ψηλά, σε μια περιοδεία με μπαλόνια της Καππαδοκίας. [Πόροι Καππαδοκίας]

Κωνσταντινούπολη

Μια από τις κορυφαίες πόλεις του κόσμου, η Κωνσταντινούπολη, η Κωνσταντινούπολη, περιβάλλει δύο ηπείρους, την Ευρώπη και την Ασία. Η Ιστανμπούλ είναι η μεγαλύτερη πόλη της Τουρκίας. Η κουζίνα είναι κορυφαία, μια επίσκεψη στο Μπλε Τζαμί, ένα ταξίδι με βάρκα κάτω από το Βόσπορο, μια βόλτα στο αιγυπτιακό baazar μπαχαρικών και πολλά άλλα πράγματα στην λίστα των εργασιών μας στην Κωνσταντινούπολη.

Έπειτα, υπάρχει το περίφημο Μεγάλο Παζάρι για να αντιμετωπίσετε. Η Κωνσταντινούπολη είναι μια γιορτή για τις αισθήσεις και δεν πρέπει να χάσετε ένα ταξίδι στην Τουρκία.

Διαδρομές μεγάλων αποστάσεων στην Τουρκία

Η πρώτη διαδρομή μεγάλων αποστάσεων στην Τουρκία ήταν η Λυκία, που ξεκίνησε πριν από 10 χρόνια. Η δημοτικότητά του έχει εμπνεύσει άλλους τουρκικούς και διεθνείς κατασκευαστές διαδρομών - και σήμερα υπάρχουν πολλές πολιτιστικές διαδρομές που πρέπει να ακολουθήσουν. Θα τα βρείτε στις Διαδρομές Πολιτισμού στην Τουρκία.

Κατά μήκος του Lycian Way είναι οι Lycian τάφοι που έχουν γίνει ένα σύμβολο του Dalyan, το οποίο προσφέρει μια ποικιλία από άλλα αξιοθέατα, συμπεριλαμβανομένου ενός αρχαίου ρωμαϊκού τόπου, καθώς και λουτρών λάσπης και μια περιοχή ωοτοκίας Loggerhead Turtle.

Πότε να πάτε

Για τον καιρό της Τουρκίας και τα ιστορικά διαγράμματα κλιματολογίας για αρκετές από τις κορυφαίες τοποθεσίες που αναφέρονται εδώ, δείτε: Τουριστικός χάρτης και ταξιδιωτικός οδηγός της Τουρκίας.

Πως θα έρθετε στην Τουρκία και θα έρθετε γύρω σας

Κωνσταντινούπολη στην Καππαδοκία

Κωνσταντινούπολη στο Κουσάντασι

Αθήνα στην Κωνσταντινούπολη