Ταξιδεύει στην Αφρική επικίνδυνη;

Κίνδυνοι του ταξιδιού στην Αφρική

Δεν αντιμετωπίζετε άλλο κίνδυνο να ταξιδεύετε στις περισσότερες χώρες της Αφρικής, παρά σε άλλα μέρη του κόσμου. Οι μύθοι ότι η Αφρική είναι ένας επικίνδυνος και βίαιος τόπος είναι αβάσιμοι για μια μεγάλη πλειοψηφία χωρών. Το ξέσπασμα της Εβολά της Δυτικής Αφρικής το 2014 είναι ένα παράδειγμα - πολύ φόβο και παραπληροφόρηση όσον αφορά το ταξίδι στην ήπειρο. Η πεντάστερη κλοπή είναι ίσως το πιο συνηθισμένο έγκλημα που πιθανόν να συναντήσετε κατά την επίσκεψή σας στην Αφρική.

Ως τουρίστας με κάμερες και μετρητά, απλά πρέπει να είστε προσεκτικοί. Οι βίαιες διογκώσεις είναι αρκετά σπάνιες για τις περισσότερες αφρικανικές χώρες. Το Ντακάρ , το Ναϊρόμπι και το Γιοχάνεσμπουργκ είναι πιθανότατα πιο διάσημοι για βίαιο έγκλημα, αυτοκράτορα και δολοφονία. Να ενημερώνεστε με τις επίσημες επίσημες ταξιδιωτικές συμβουλές και τις αφρικανικές ειδήσεις, ώστε να αποφύγετε περιοχές όπου υπάρχει πόλεμος, λιμός ή προφανής πολιτική αστάθεια. Αυτό το άρθρο θα σας δώσει μια σύντομη επισκόπηση του τι να προσέξετε και πώς να αποφύγετε να γίνετε θύμα εγκληματικότητας όταν ταξιδεύετε στην Αφρική.

Βασικές συμβουλές ασφάλειας

Ανεξάρτητα από τον προϋπολογισμό σας, όταν ταξιδεύετε στην Αφρική έχετε κατά νου ότι είστε πολύ πιο πλούσιοι από την πλειοψηφία των ντόπιων γύρω σας. Ενώ οι περισσότεροι άνθρωποι είναι ειλικρινείς, η θέα ενός τουρίστα με μετρητά για ανταλλακτικά και κάμερες κρέμονται είναι πολύ δελεαστικό για μερικούς. Για να αποφευχθεί η χορτονομή για τους καλλιτέχνες, οι μικροί κλέφτες και οι οπορτουνιστές διατηρούν κατά την επίσκεψη στην Αφρική ορισμένες από τις παρακάτω συμβουλές ασφάλειας:

Εάν είστε θύμα εγκλήματος

Αν ληστεύσετε, τραυματιστείτε ή εκδιώξετε ενώ ταξιδεύετε στην Αφρική τότε θα θελήσετε πρώτα να πάρετε μια έκθεση αστυνομίας . Οι περισσότερες ασφαλιστικές εταιρείες, τα ταξιδιωτικά γραφεία και οι πρεσβείες θα απαιτήσουν έκθεση αστυνομίας προτού αντικαταστήσουν τα τιμαλφή σας ή / και τα διαβατήρια και τα εισιτήριά σας. Μια επίσκεψη σε ένα αφρικανικό αστυνομικό τμήμα θα είναι μια εμπειρία από μόνη της. Να είστε ευγενικοί και φιλικοί και να συμφωνείτε με ένα τέλος αν ζητηθεί κάποιος. Επικοινωνήστε απευθείας με την εταιρεία πιστωτικών καρτών εάν κλέψουν τις πιστωτικές σας κάρτες. Επικοινωνήστε με την πρεσβεία σας αν κλέψει το διαβατήριό σας.

Σημείωση: Εάν βλέπετε έναν κλέφτη να τρέχει μακριά με τα πράγματά σας, σκεφτείτε δύο φορές προτού φωνάξετε "THIEF" και δώστε κυνηγητό. Οι κλέφτες περιφρονούνται σε πολλούς αφρικανικούς πολιτισμούς και θα υποβαθμιστούν και θα αντιμετωπιστούν επιτόπου από τους ντόπιους. Δεν θέλετε να είστε μάρτυρες ενός όχλου να χτυπά ένα νεαρό αγόρι σε ένα χαρτομάζα για χάρη του ρολογιού σας.

Για το λόγο αυτό, πρέπει επίσης να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί για να κατηγορείτε οποιονδήποτε από την κλοπή, ειδικά αν δεν είστε 100 τοις εκατό σίγουροι γι 'αυτό.

Μειονεκτήματα και απάτες

Κάθε χώρα θα έχει το δίκαιο μερίδιο των απατεώνων και των απατών. Ο καλύτερος τρόπος για να μάθετε γι 'αυτά είναι να μιλήσετε με άλλους ταξιδιώτες που βρισκόταν εδώ και λίγο καιρό στη χώρα. Μπορείτε επίσης να δείτε πίνακες ανακοινώσεων σε ιστότοπους όπως το Virtual Tourist, όπου υπάρχει ένα ειδικό τμήμα αφιερωμένο σε «προειδοποιήσεις και κινδύνους» για κάθε προορισμό.

Κοινές απάτες:

Τρομοκρατία

Οι τρομοκρατικές πράξεις έχουν πραγματοποιηθεί σε μερικούς από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς της Αφρικής, όπως η Τανζανία, η Κένυα και η Αίγυπτος. Για περισσότερες πληροφορίες και τρέχοντα επίπεδα κινδύνου, ανατρέξτε στις προειδοποιήσεις ταξιδιών που εκδίδουν οι κυβερνήσεις για να προειδοποιήσουν τους πολίτες τους σχετικά με την ασφάλεια σε ορισμένες ταραγμένες χώρες.

Πηγή: Οδηγός Lonely Planet, Αφρική σε Shoestring