Αιθιοπία Συμβουλές Ταξιδίων - Τι πρέπει να γνωρίζετε πριν πάτε

Θεωρήσεις, Υγεία, Ασφάλεια, πότε να πάτε, χρήματα

Οι ταξιδιωτικές συμβουλές της Αιθιοπίας παρακάτω θα σας βοηθήσουν να προγραμματίσετε το ταξίδι σας στην Αιθιοπία. Αυτή η σελίδα περιέχει πληροφορίες σχετικά με τις θεωρήσεις, την υγεία, την ασφάλεια, πότε να πάει και τα χρήματα.

Σελίδα 2: Μετάβαση στην Αιθιοπία, συμπεριλαμβανομένων των αεροπορικών, σιδηροδρομικών και λεωφορείων.

Σελίδα 3: Να γνωρίσετε την Αιθιοπία, συμπεριλαμβανομένων των αεροπορικών, των λεωφορείων, των σιδηροδρόμων, των αυτοκινήτων και των εκδρομών.

Θεωρήσεις

Κάθε υπήκοος (εκτός από τους Κένυους) χρειάζεται θεώρηση για να εισέλθει στην Αιθιοπία. Οι μονές εισόδους 1 - 3 μήνες τουριστικές θεωρήσεις μπορούν να εκδοθούν κατά την άφιξη στο Διεθνές Αεροδρόμιο Bole στην Αντίς Αμπέμπα για τους περισσότερους Ευρωπαίους, Αμερικανούς, Αυστραλιανούς και Καναδούς υπηκόους (κάντε κλικ εδώ για να δείτε τον πλήρη κατάλογο). Υπάρχουν συγκεχυμένες πληροφορίες σχετικά με το εάν πληρώνετε για τις θεωρήσεις με δολάρια ΗΠΑ (πρέπει να αποδείξετε ότι έχετε τουλάχιστον $ 100) ή το Αιθιοπικό νόμισμα (το οποίο μπορείτε να προμηθευτείτε στο γραφείο αλλαγής στο αεροδρόμιο). Είτε έτσι είτε αλλιώς, θα χρειαστείτε επίσης 2 φωτογραφίες μεγέθους διαβατηρίου. Για να λάβετε τις πιο πρόσφατες πληροφορίες για τις θεωρήσεις, για επιχειρηματικές βίζες και θεωρητικές θεωρήσεις πολλαπλών εισόδων, επικοινωνήστε με την τοπική πρεσβεία της Αιθιοπίας.

Η απόδειξη εισόδου ή επιστροφής συχνά ζητείται κατά την άφιξη στην Αιθιοπία. Εάν σχεδιάζετε να εισέλθετε στην Αιθιοπία μέσω της γης, πρέπει να λάβετε μια τουριστική βίζα εκ των προτέρων από την τοπική πρεσβεία της Αιθιοπίας. Οι θεωρήσεις που εκδίδονται από τις πρεσβείες ισχύουν από την ημερομηνία έκδοσής τους, οπότε λάβετε υπόψη αυτό.

Υγεία και ανοσοποιήσεις

Ανοσοποιήσεις

Ένα πιστοποιητικό εμβολιασμού κίτρινου πυρετού δεν είναι πλέον υποχρεωτικό για να εισέλθει στην Αιθιοπία, αλλά αν έχετε ταξιδέψει πρόσφατα σε μια χώρα όπου είναι παρούσα, θα χρειαστείτε την απόδειξη ανοσοποίησης.

Για κλινικές εμβολιασμού κίτρινου πυρετού στις ΗΠΑ κάντε κλικ εδώ.

Πολλοί εμβολιασμοί συνιστώνται ιδιαίτερα όταν ταξιδεύετε στην Αιθιοπία, περιλαμβάνουν:

Συνιστάται επίσης να είστε ενημερωμένοι με τους εμβολιασμούς με πολιομυελίτιδα και τετάνου.

Βεβαιωθείτε ότι αρχίζετε να παίρνετε τους εμβολιασμούς σας τουλάχιστον 8 εβδομάδες προτού ταξιδέψετε.

Κάντε κλικ εδώ για μια λίστα ταξιδιωτικών κλινικών κοντά σας. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους εμβολιασμούς ...

Ελονοσία

Υπάρχει κίνδυνος να προληφθεί η ελονοσία σε πολλά μέρη της Αιθιοπίας, ιδίως σε περιοχές που βρίσκονται κάτω από 2000 μέτρα (6500 πόδια). Έτσι, ενώ τα Highlands και η Addis Abeba θεωρούνται περιοχές χαμηλού κινδύνου για την ελονοσία, εξακολουθείτε να πρέπει να είστε προσεκτικοί και να λαμβάνετε προφυλάξεις. Η Αιθιοπία φιλοξενεί το ανθεκτικό στη χλωροκίνη στέλεχος της ελονοσίας καθώς και το επικίνδυνο στέλεχος falciparum . Βεβαιωθείτε ότι ο γιατρός σας ή η ταξιδιωτική κλινική γνωρίζει ότι ταξιδεύετε στην Αιθιοπία (μην λέτε απλώς την Αφρική), έτσι ώστε να μπορεί να συνταγογραφήσει το σωστό φάρμακο κατά της ελονοσίας. Συμβουλές για την αποφυγή της ελονοσίας θα βοηθήσουν επίσης.

Μεγάλο υψόμετρο

Η Αντίς Αμπέμπα και τα υψίπεδα της Αιθιοπίας (τα οποία θα επισκεφτείτε αν σχεδιάζετε να κάνετε το ιστορικό μονοπάτι) βρίσκονται σε ψηλά υψόμετρα. Το μεγάλο υψόμετρο μπορεί να επηρεάσει τα υγιή άτομα με διάφορους τρόπους, όπως: ζάλη, ναυτία, δύσπνοια, κόπωση και πονοκεφάλους.

Ασφάλεια

Το μεγαλύτερο μέρος που ταξιδεύετε στην Αιθιοπία είναι ασφαλές, αλλά θα πρέπει να λάβετε τις ίδιες προφυλάξεις όπως και σε κάθε φτωχή χώρα (βλ. Παρακάτω). Είναι επίσης σκόπιμο να αποφευχθούν όλες οι παραμεθόριες περιοχές (με τη Σομαλία, την Ερυθραία, την Κένυα και το Σουδάν), καθώς εξακολουθούν να υπάρχουν τσέπες πολιτικών αναταραχών και οι απαγωγές των τουριστών σε αυτές τις περιοχές έχουν συμβεί στο παρελθόν.

Βασικοί κανόνες ασφαλείας για τους ταξιδιώτες στην Αιθιοπία

Πότε για να πάει στην Αιθιοπία

Ο καλύτερος χρόνος για να πάτε στην Αιθιοπία εξαρτάται από το τι σκοπεύετε να κάνετε όταν φτάσετε εκεί. Το τουριστικό συμβούλιο αγοράζει την Αιθιοπία ως «χώρα 13 μηνών ηλιοφάνειας», η οποία είναι λίγο αισιόδοξη, καθώς υπάρχει μια εποχή βροχών από τον Ιούνιο έως τον Σεπτέμβριο. Στην πραγματικότητα, ο καιρός ποικίλλει έντονα σε όλη τη χώρα, βλέπε " Καιρός και κλίμα της Αιθιοπίας " για πληροφορίες σχετικά με τις μέσες θερμοκρασίες και τις βροχοπτώσεις. Επίσης, ανάλογα με το ενδιαφέρον σας, υπάρχουν πολλοί καλοί μήνες για να επισκεφθείτε την Αιθιοπία:

Νομίσματα και χρήματα

Το ξένο νόμισμα σπανίως χρησιμοποιείται στην Αιθιοπία, αλλά θα πληρώνετε για τα περισσότερα ξενοδοχεία, εκδρομές και φαγητό με το Αιθιοπικό νόμισμα - Birr . 1 Birr χωρίζεται σε 100 σεντ. Υπάρχουν σημειώσεις 1, 5, 10, 50 και 100 Birr. Το Birr είναι πολύ σταθερό και δεν υπάρχει σημαντική διαφορά μεταξύ της επίσημης ισοτιμίας και του μαύρου επιτοκίου της αγοράς. Κάντε κλικ εδώ για τις τρέχουσες συναλλαγματικές ισοτιμίες .

Μετρητά, πιστωτικές κάρτες και ΑΤΜ

Το αμερικανικό δολάριο είναι το καλύτερο ξένο νόμισμα που σας μεταφέρει στην Αιθιοπία και μπορεί να ανταλλαγεί σε τράπεζες και γραφεία συναλλάγματος. Τα δολάρια ΗΠΑ πρέπει να μεταφέρονται σε μετρητά (δεν δέχονται ταξιδιωτικές επιταγές).

Μεγάλες πιστωτικές κάρτες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να πληρώσουν για πτήσεις με την Ethiopian Airlines και ίσως 2 από τα μεγάλα ξενοδοχεία στην Αντίς Αμπέμπα - αλλά πρόκειται για την έκταση της χρησιμότητάς τους. Είναι καλύτερο να φέρετε μετρητά και καλούς ντεμοντέ ταξιδιωτικούς ελέγχους.

Τα μηχανήματα ATM στην Αιθιοπία δεν αναγνωρίζουν ξένες χρεωστικές ή πιστωτικές κάρτες.

Περισσότερες πληροφορίες για την Αιθιοπία ...

Σελίδα 2: Μετάβαση στην Αιθιοπία, συμπεριλαμβανομένων των αεροπορικών, σιδηροδρομικών και λεωφορείων.

Σελίδα 3: Να γνωρίσετε την Αιθιοπία, συμπεριλαμβανομένων των αεροπορικών, των λεωφορείων, των σιδηροδρόμων, των αυτοκινήτων και των εκδρομών.

Οι ταξιδιωτικές συμβουλές της Αιθιοπίας παρακάτω θα σας βοηθήσουν να προγραμματίσετε το ταξίδι σας στην Αιθιοπία. Αυτή η σελίδα περιέχει πληροφορίες σχετικά με την είσοδο στην Αιθιοπία, αεροπορικά, χερσαία και σιδηροδρομικά.

Σελίδα 1: Θεωρήσεις της Αιθιοπίας, υγεία, ασφάλεια, πότε να πάμε και χρήματα.

Σελίδα 3: Να γνωρίσετε την Αιθιοπία, συμπεριλαμβανομένων των αεροπορικών, των λεωφορείων, των σιδηροδρόμων, των αυτοκινήτων και των εκδρομών.

Μετάβαση στην Αιθιοπία

Οι περισσότεροι άνθρωποι θα φτάσουν στην Αιθιοπία αεροπορικώς στο Διεθνές Αεροδρόμιο Bole. Υπάρχουν ταξί, καθώς και τακτικά λεωφορεία και λεωφορεία προς και από το κέντρο της πόλης. Το αεροδρόμιο βρίσκεται 8 μίλια νοτιοανατολικά του κέντρου της πόλης ( Αντίς Αμπέμπα ).

Από τον αέρα:
Η Ethiopian Airlines είναι μία από τις καλύτερες αεροπορικές εταιρείες της Αφρικής με πολλούς προορισμούς τόσο σε περιφερειακό όσο και σε υπερπόντιο διαμέρισμα. Η Αιθιοπία έχει απευθείας πτήση προς και από τις ΗΠΑ (Διεθνές Αεροδρόμιο Dulles στην Ουάσιγκτον DC). Υπάρχει μια σύντομη στάση στη Ρώμη για αλλαγή του πληρώματος, αλλά οι επιβάτες δεν αποβιβάζονται. Αν πιάσετε το νέο Boeing Dreamliner είναι μια διαρκή πτήση .

Επίσης, η Ethiopian Airlines εκτελεί πτήσεις απευθείας στο Λονδίνο, το Άμστερνταμ, τις Βρυξέλλες, τη Στοκχόλμη, τη Φρανκφούρτη, τη Ρώμη, το Παρίσι, το Ντουμπάι, τη Βηρυτό, τη Βομβάη, τη Μπανγκόκ, το Κάιρο, το Ναϊρόμπι, την Άκρα, Οι φτηνότερες πτήσεις από την Ευρώπη στην Αντίς Αμπέμπα τείνουν να είναι μέσω της Ρώμης. Άλλες ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρείες που πραγματοποιούν πτήσεις προς την Αιθιοπία είναι η Lufthansa, η KLM και η British Mediterranean Airlines.

Το Emirates πετάει στην Αντίς Αμπέμπα και μπορείτε να συνδεθείτε μέσω του Ντουμπάι από όλο τον κόσμο, συχνά για πολύ λογικές τιμές.

Αν σχεδιάζετε να πετάξετε μέσα στην Αιθιοπία, υπάρχουν εκπτώσεις που προσφέρονται από την Ethiopian Airlines εάν χρησιμοποιήσετε τον εθνικό αερομεταφορέα και για την πτήση μακρινών αποστάσεων. Καλέστε την αεροπορική εταιρεία απευθείας με το δρομολόγιο σας για να μάθετε πόσα μπορείτε να αποθηκεύσετε.

Οδικώς

Δεδομένης της κατάστασης ασφαλείας σε μεγάλο μέρος των συνόρων της Αιθιοπίας, καλό θα ήταν να συμβουλευτείτε την Πρεσβεία σας και να μάθετε ποια σύνορα μπορούν να περάσουν με ασφάλεια.

Τα σύνορα μεταξύ Αιθιοπίας και Ερυθραίας παραμένουν κλειστά. Εάν επιθυμείτε να ταξιδέψετε στην Αιθιοπία από την Αιθιοπία (ή αντίστροφα), θα πρέπει να περάσετε από το Τζιμπουτί, από ξηράς ή από αέρα (βλ. Παρακάτω).

Πρέπει να αποκτήσετε βίζα προτού εισέλθετε στην Αιθιοπία δια ξηράς - οι συνοριακοί υπάλληλοι δεν εκδίδουν θεωρήσεις.

Από την Κένυα
Το επίσημο συνοριακό σταθμό μεταξύ Αιθιοπίας και Κένυας βρίσκεται στο Moyale. Η επιβίβαση από τα σύνορα στην Αντίς Αμπέμπα δεν αποτελεί πρόβλημα, καθώς τα λεωφορεία ταξιδεύουν αρκετά συχνά στη διαδρομή. Η μετάβαση σε αυτή τη συνοριακή θέση στην Κένυα μπορεί να είναι αρκετά οδυνηρή.

Από το Τζιμπουτί
Το Dewele είναι το επίσημο συνοριακό σταθμό μεταξύ Τζιμπουτί και Αιθιοπία. Τα καθημερινά λεωφορεία συνδέουν την πόλη του Τζιμπουτί με τη Dire Dawa (Αιθιοπία) και το ταξίδι διαρκεί συνήθως περίπου 12 ώρες. Αλλάζετε λεωφορεία στα σύνορα. Συνιστάται να πάρετε ένα εισιτήριο ημερησίως εκ των προτέρων.

Από το Σουδάν
Το Σουδάν έχει συνοριακούς ελέγχους στην Αιθιοπία στη Humera και στη Μετέα. Η διασταύρωση μέσω της Μέtema (Αιθιοπία) είναι η πιο δημοφιλής και από εκεί μπορείτε να πάρετε ένα λεωφορείο για να Gonder. Στο Σουδάν, μεταβείτε στο Gedaref και ξεκινήστε νωρίς το πρωί στην συνοριακή πόλη Gallabat.

Από τη Σομαλιλάνδη
Η διαδρομή μεταξύ της Αιθιοπίας και της Σομαλιλάνδης γίνεται ολοένα και πιο δημοφιλής, καθώς η επισιτιστική βοήθεια και τα φορτηγά khat τροφοδοτούν τους δρόμους. Η συνοριακή πόλη Wajaale στη Σομαλιλάνδη έχει πολλά λεωφορεία που εκτελούν δρομολόγια προς τη Ζιτζίγκα στην Αιθιοπία.

Από το Jijiga μπορείτε να πάρετε τη μεταφορά στο Harar. Ελέγξτε τα νέα πριν πάτε, καθώς οι επιθέσεις σε αυτά τα σύνορα είναι γνωστό ότι συμβαίνουν.

Με το τρένο

Επισήμως υπάρχει ένα τακτικό επιβατικό τρένο από την Αντίς Αμπέμπα στην Dire Dawa και στο Τζιμπουτί. Ωστόσο, η γραμμή μεταξύ της Διεύθυνσης Dawa και της Αντίς Αμπέμπα είναι περιστασιακά εκτός λειτουργίας (τα πράγματα μπορεί να βελτιωθούν τα επόμενα χρόνια).

Το τρένο μεταξύ της Dire Dawa και της πόλης του Τζιμπουτί διαρκεί περίπου 14 ώρες. Το ταξίδι είναι αργό, συχνά καθυστερεί και συνήθως αφήνει κάθε 2-3 ημέρες. Ο Οδηγός Lonely Planet σας προτείνει να αγοράσετε ένα εισιτήριο πρώτης θέσης (και αυτό συχνά δεν το κάνουν). Διαβάστε ένα λογαριασμό για το τρένο εδώ.

Περισσότερες πληροφορίες για την Αιθιοπία ...

Σελίδα 1: Θεωρήσεις της Αιθιοπίας, υγεία, ασφάλεια, πότε να πάμε και χρήματα.

Σελίδα 3: Να γνωρίσετε την Αιθιοπία, συμπεριλαμβανομένων των αεροπορικών, των λεωφορείων, των σιδηροδρόμων, των αυτοκινήτων και των εκδρομών.

Οι ταξιδιωτικές συμβουλές της Αιθιοπίας παρακάτω θα σας βοηθήσουν να προγραμματίσετε το ταξίδι σας στην Αιθιοπία. Αυτή η σελίδα περιέχει πληροφορίες σχετικά με την κυκλοφορία στην Αιθιοπία, συμπεριλαμβανομένων των αεροπορικών, των λεωφορείων, των σιδηροδρόμων, των αυτοκινήτων και των εκδρομών.

Σελίδα 1: Θεωρήσεις της Αιθιοπίας, υγεία, ασφάλεια, πότε να πάμε και χρήματα.

Σελίδα 2: Μετάβαση στην Αιθιοπία, συμπεριλαμβανομένων των αεροπορικών, σιδηροδρομικών και λεωφορείων.

Γύρω από την Αιθιοπία

Γενικά οι δρόμοι στην Αιθιοπία δεν είναι μεγάλοι και οι διαδρομές με λεωφορεία είναι ανώμαλες και μεγάλες. Αν δεν έχετε πολύ χρόνο στα χέρια σας, μερικές εσωτερικές πτήσεις μπορούν πραγματικά να κάνουν τη διαφορά. Αν έχετε λιγότερες από 2 εβδομάδες, ασφαλώς πάρτε μερικές πτήσεις, ή θα περάσετε όλο το χρόνο στο δρόμο σε ένα λεωφορείο.

Από τον αέρα

Η Ethiopian Airlines έχει μια ολοκληρωμένη εγχώρια υπηρεσία και εάν πετάτε Αιθιοπίας στη χώρα, μπορείτε να πάρετε μερικές εξαιρετικές εκπτώσεις στις εσωτερικές πτήσεις σας.

Οι προγραμματισμένες πτήσεις περιλαμβάνουν όλους τους προορισμούς στην ιστορική διαδρομή Axum, Bahr Dar, Gondar και Lalibela. Μπορείτε να πετάξετε ανάμεσα σε αυτούς τους προορισμούς αντί να επιστρέψετε στην Αντίς Αμπέμπα για μια σύνδεση. Οι πλείστες άλλες εσωτερικές πτήσεις προέρχονται από την Αντίς Αμπέμπα και περιλαμβάνουν τους ακόλουθους προορισμούς: Arba Minch, Gambela, Dire Dawa, Jijiga, Mekele και Debre Markos. Για περισσότερες πληροφορίες, προορισμούς και για κρατήσεις πτήσεων, ανατρέξτε στον ιστότοπο της Ethiopian Airlines.

Με λεωφορείο

Υπάρχουν πολλές εταιρείες λεωφορείων στην Αιθιοπία και μεταξύ τους καλύπτουν όλες τις μεγάλες πόλεις. Υπάρχει ένα κυβερνητικό λεωφορείο όπου μπορείτε να κλείσετε το κάθισμά σας (αντί να έρθετε για πρώτη φορά), αλλά τείνουν να φύγουν λίγο αργότερα από τα ιδιωτικά λεωφορεία (τα οποία ξεκινούν όταν είναι γεμάτα).

Είναι παράνομο για τους επιβάτες να στέκονται στους διαδρόμους των υπεραστικών λεωφορείων στην Αιθιοπία, γεγονός που καθιστά μια σχετικά πολιτισμένη εμπειρία λεωφορείων.

Τα λεωφορεία επίσης δεν τρέχουν το βράδυ, γεγονός που κάνει τα ταξίδια ασφαλέστερα.

Όλα τα λεωφορεία μεγάλων αποστάσεων θα φύγουν νωρίς το πρωί. Προγραμματίστε να φτάσετε στο σταθμό λεωφορείων μέχρι τις 6 το πρωί. Μπορείτε να κλείσετε τα εισιτήριά σας εκ των προτέρων για τα περισσότερα από τα μεγαλύτερα ταξίδια. Διαφορετικά, μπορείτε να πάρετε τα εισιτήριά σας την ημέρα της αναχώρησης, αλλά προσέξτε τα touts που πωλούν σε διογκωμένες τιμές. Τα εισιτήρια λεωφορείων συνήθως κοστίζουν περίπου 150 δολάρια ανά 60 μίλια (100 χλμ.),

Ο οδηγός Lonely Planet για την Αιθιοπία προτείνει να τοποθετήσετε ένα κάθισμα πίσω από τον οδηγό αν σας αρέσει καθαρός αέρας. Οι Αιθιοπιοί είναι διαβόητοι για το κλείσιμο των παραθύρων τους όταν ταξιδεύουν.

Λεωφορεία, ταξί και Garis

Τα μικρά λεωφορεία και τα ταξί καλύπτουν κυρίως τις μεταφορές σας στις μεγαλύτερες πόλεις και τις πόλεις ή για μικρές αποστάσεις μεταξύ πόλεων.

Τα ταξί δεν είναι μετρημένα και θα πρέπει να διαπραγματευτείτε για το σωστό ναύλο. Ζητήστε από τον διαχειριστή του ξενοδοχείου τι θα έπρεπε να είναι μια λογική τιμή πριν ξεκινήσετε.

Τα μικρά λεωφορεία μεταξύ των πόλεων μπορούν συνήθως να παγιδευτούν στο σταθμό των λεωφορείων, αλλά μπορούν επίσης να σημαδευτούν. Είναι λίγο πιο ακριβά από τα λεωφορεία, αλλά θα πρέπει να φτάσετε στον προορισμό σας πιο γρήγορα. Ο αγωγός ( woyola ) θα φωνάξει τον τελικό προορισμό. Μπορείτε να αναγνωρίσετε τα ταξί μίνι λεωφορείων με το μπλε και λευκό σχέδιο χρωματισμού τους. Επειδή τα μίνι λεωφορεία μεταφέρουν μια σταθερή διαδρομή, ο ναύλος πρέπει να ρυθμιστεί.

Οι γκάρες είναι βαγονέτες με άλογα που είναι ένας πολύ καλός τρόπος να ταξιδεύουν στις μεγαλύτερες πόλεις και πόλεις. Η διαδρομή είναι φτηνή, αλλά θα πρέπει να καταλάβετε την τοπική γλώσσα για να φτάσετε εκεί που θέλετε να πάτε. Ένα Gari κατέχει συνήθως δύο επιβάτες.

Με το τρένο

Υπάρχει μια σιδηροδρομική γραμμή στην Αιθιοπία που συνδέει την Αντίς Αμπέμπα με την Dire Dawa (και στη συνέχεια προς την πόλη Τζιμπουτί ). Υπάρχουν διαφορετικές αναφορές σχετικά με το αν εξακολουθεί να λειτουργεί αυτή η αμαξοστοιχία. Εντούτοις, τα πράγματα μπορεί να βελτιωθούν τα επόμενα χρόνια.

Αν το τρένο τρέχει, αναχωρεί κάθε 2-3 ημέρες και το ταξίδι μπορεί να διαρκέσει έως και 16 ώρες, ανάλογα με τις συνθήκες της διαδρομής κλπ. Το ταξίδι είναι πολύ όμορφο μέσα από έρημο τοπία. Αποκτήστε καθίσματα 1ης τάξης. δεν υπάρχουν κουκέτες ή κουκέτες στο τρένο. Κάντε κλικ εδώ για μια πρόσφατη αναφορά ταξιδιού.

Με το αυτοκίνητο

Η περιήγηση στην Αιθιοπία με το αυτοκίνητο εξαλείφει κάπως τις μεγάλες διαδρομές με το λεωφορείο και σας επιτρέπει να δείτε το όμορφο τοπίο που σας λείπει όταν πετάτε.

Επί του παρόντος, δεν μπορείτε να νοικιάσετε αυτοκίνητο χωρίς οδηγό στην Αιθιοπία. Πρέπει επίσης να νοικιάσετε ένα όχημα με 4 τροχούς για να φτάσετε πραγματικά στους δρόμους.

Οι περισσότεροι τουριστικοί πράκτορες στην Αιθιοπία μπορούν να κανονίσουν ενοικίαση αυτοκινήτου για εσάς, όπως:

Λαμβάνοντας μια περιήγηση

Δεν υποστηρίζω συχνά περιηγήσεις σε ανεξάρτητα ταξίδια, αλλά η Αιθιοπία είναι ιδανική για μια περιήγηση ή δύο, ενώ βρίσκεστε εκεί. Η περιοχή του ποταμού Omo πρέπει να εξερευνηθεί και ο μόνος τρόπος να φτάσετε εκεί είναι να κάνετε μια ξενάγηση. Η ιστορική περιοδεία θα σημαίνει πολύ λιγότερο εάν δεν πάτε με έναν οδηγό για να εξηγήσετε τη σημασία και την ιστορία πίσω από αυτό που βλέπετε. Η πεζοπορία, η πτηνοτροφία και το rafting με άφθονο νερό είναι εξαιρετικές επιδιώξεις στην Αιθιοπία και πρέπει να προγραμματιστούν με μια εταιρεία περιοδείας.

Οι αποστάσεις μόνο στην Αιθιοπία κάνουν μια περιήγηση αξίζει τον κόπο, αν είστε σύντομα στην ώρα σας.

Οι εκδρομές συνήθως περιλαμβάνουν μεταφορές, διαμονή και μερικά γεύματα. Οι περισσότερες εκδρομές θα περιλαμβάνουν εσωτερική πτήση εάν είναι λιγότερες από 14 ημέρες. Τον υπόλοιπο χρόνο θα ταξιδεύετε σε 4 οχήματα με τροχούς.

Οι εταιρείες καλής διοργάνωσης εκδρομών στην Αιθιοπία περιλαμβάνουν:

Μπορείτε επίσης να ελέγξετε το infohub ή τον οδηγό της Αφρικής για έναν καλό κατάλογο περιηγήσεων από μια ποικιλία ταξιδιωτικών πρακτόρων.

Περισσότερες πληροφορίες για την Αιθιοπία ...

Σελίδα 1: Θεωρήσεις της Αιθιοπίας, υγεία, ασφάλεια, πότε να πάμε και χρήματα.

Σελίδα 2: Μετάβαση στην Αιθιοπία, συμπεριλαμβανομένων των αεροπορικών, σιδηροδρομικών και λεωφορείων.

Πηγές
Οδηγός Lonely Planet για την Αιθιοπία και την Ερυθραία
Πρεσβεία της Αιθιοπίας στις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο
Αιθιοπικές Αερογραμμές
Ταξιδιωτικά Blogs της Αιθιοπίας - travelblog.org και travelpod.com