Θέσεις εργασίας κρουαζιερόπλοιων - Το τμήμα του ξενοδοχείου

Εργάζεται στο Τμήμα Ξενοδοχείων Κρουαζιερόπλοιου

Πολλοί άνθρωποι από όλο τον κόσμο ενδιαφέρονται να εργάζονται σε ένα κρουαζιερόπλοιο και η γενική κατανόηση των ευθυνών οποιασδήποτε δουλειάς είναι σημαντική όταν κάνετε κυνήγι εργασίας. Αν είστε συχνός ποδηλάτης, τότε πιθανότατα γνωρίζετε ήδη κάτι για τις θέσεις εργασίας ενός πλοίου.

Δυστυχώς, πολλοί κυνηγοί εργασίας δεν είχαν ποτέ βρεθεί σε πλοίο και δεν γνωρίζουν πολλά για τα είδη θέσεων εργασίας που διατίθενται σε ένα κρουαζιερόπλοιο.

Ευτυχώς, αυτοί οι κυνηγοί εργασίας είναι συχνά πρόθυμοι να εργαστούν σκληρά για να στηρίξουν τις οικογένειές τους στο σπίτι τους. Οι έμπειροι ταξιδιώτες κρουαζιερόπλοιων γνωρίζουν ότι οι επιβάτες εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από το προσωπικό του κρουαζιερόπλοιου για μια αξέχαστη εμπειρία κρουαζιέρας

Οι θέσεις εργασίας σε ένα κρουαζιερόπλοιο είναι τόσο ποικίλες όσο αυτές που θα βρείτε σε οποιαδήποτε μικρή πόλη. Οι δεξιότητες και οι γνώσεις που απαιτούνται είναι επίσης ποικίλες. Ο κύκλος εργασιών για πολλές θέσεις κρουαζιέρας είναι πολύ υψηλός, αλλά οι περισσότερες γραμμές κρουαζιέρας παίρνουν χιλιάδες εφαρμογές εβδομαδιαίως, έτσι ώστε να ταιριάζουν οι ικανότητές σας με τις ανάγκες ενός πλοίου είναι ένα κλειδί για την απόκτηση εργασίας. Όταν οι γραμμές κρουαζιέρας έχουν ανοίγματα, θέλουν να τα γεμίσουν γρήγορα. Συνεπώς, το βιογραφικό σας σημείωμα πρέπει να βρίσκεται στα χέρια τους στην «κατάλληλη στιγμή» και πρέπει να είναι αμέσως πεπεισμένοι ότι (1) καταλαβαίνετε τη δουλειά και (2) έχετε τις ικανότητες και την ικανότητα να κάνετε τη δουλειά. Οι περισσότερες εργασίες σε ένα κρουαζιερόπλοιο απαιτούν να ξεκινήσετε στο κάτω μέρος του οργανωτικού χάρτη και να εργάζεστε προς τα πάνω, ειδικά εάν η προηγούμενη εμπειρία σας είναι περιορισμένη.

Το οργανόγραμμα ενός κρουαζιεροπλοίου μοιάζει πολύ με το τι είναι - ένα ξενοδοχείο σε ένα πλοίο. Υπάρχουν πιθανώς 150-200 διαφορετικές θέσεις εργασίας στα περισσότερα κρουαζιερόπλοια! Όλα τα ίδια τμήματα που βρίσκετε σε ένα ξενοδοχείο θέρετρου είναι παρόντα σε ένα κρουαζιερόπλοιο μαζί με όλα τα ίδια τμήματα μηχανών και καταστρωμάτων που θα βρείτε σε οποιοδήποτε φορτίο ή πλοίο μεταφοράς.

Ο πλοίαρχος του πλοίου είναι τελικά υπεύθυνος για όλο το προσωπικό του πλοίου.

Ένα σημαντικό γεγονός είναι ότι πολλοί από το προσωπικό επί του σκάφους δεν εργάζονται άμεσα για τη γραμμή κρουαζιέρας. Δουλεύουν για τους παραχωρησιούχους ή τους υπεργολάβους, των οποίων η εταιρεία συνάπτει συμβάσεις με τη γραμμή κρουαζιέρας για την παροχή ορισμένων υπηρεσιών για ένα ποσοστό των κερδών. Το κατά πόσο μια συγκεκριμένη εργασία είναι ή δεν είναι παραχωρησιούχος ποικίλλει από την κρουαζιέρα σε γραμμή κρουαζιέρας. Η κατανόηση των τύπων θέσεων σε κάθε τμήμα θα σας βοηθήσει να ταιριάξετε τις δεξιότητές σας με τα ανοίγματα θέσεων εργασίας καθώς αυτά έρχονται μαζί.

Ξενοδοχείο Τμήμα

Εάν έχετε κάνει διακοπές ή διαμονή σε ξενοδοχείο για επαγγελματικούς λόγους, τότε είστε εξοικειωμένοι με πολλές από τις εργασίες που εμπίπτουν στο τμήμα του ξενοδοχείου. Αυτό το τμήμα είναι το μεγαλύτερο και πιο ποικίλο στο πλοίο και διευθύνεται από τον υπεύθυνο του ξενοδοχείου. Τα τμήματα και η ιεραρχία του τμήματος αντικατοπτρίζουν αυτά σε ένα ξενοδοχείο, και οι δεξιότητες είναι παρόμοιες.

Ας ξεκινήσουμε με τις πιο προφανείς - τις καμπίνες ή τις καμπίνες του πλοίου. Η ευθύνη για τις καμπίνες εμπίπτει στο τμήμα διαχειριστών, το οποίο είναι παρόμοιο με το τμήμα νοικοκυριού σε ένα ξενοδοχείο. Αυτή η διαίρεση είναι υπεύθυνη για την άνετη επιβίβαση των επιβατών ενώ βρίσκονται στα δωμάτιά τους και περιλαμβάνει τη φροντίδα των καμπινών, την υπηρεσία δωματίου και αγγελιαφόρων και την παραλαβή και παράδοση πλυσίματος.

Στις θέσεις του τμήματος steward περιλαμβάνονται οι αγωνοδίκες / αεροσυνοδούς που καθαρίζουν και συντηρούν καθημερινά τις καμπίνες και τη γενική καθαριότητα.

Ένα καθαρό πλοίο είναι σημαντικό για όλα τα κρουαζιερόπλοια. Υπάρχει επίσης ένα ξεχωριστό τμήμα που κάνει τον γενικό καθαρισμό και συντήρηση των κοινόχρηστων χώρων γύρω από το πλοίο. Σκεφτείτε όλα τα παράθυρα που χρειάζονται πλύσιμο, ορείχαλκο που χρειάζεται γυάλισμα και περιοχές που χρειάζονται ζωγραφική! Τα ρούχα σε ένα πλοίο πρέπει να τρέχουν σχεδόν συνεχώς. Τα κλινοσκεπάσματα, οι πετσέτες, τα τραπεζομάντιλα και ορισμένες στολές του πληρώματος πρέπει να πλένονται καθημερινά.

Τα κρουαζιερόπλοια υπερηφανεύονται για την ικανότητά τους να παρέχουν μια αξέχαστη εμπειρία δείπνου σε εκατοντάδες (ή ακόμη και χιλιάδες) επιβατών και προσωπικού καθημερινά. Δεν είναι πάντα εύκολο να "τρέχεις στο κατάστημα", αν το πλοίο έχει ξεχάσει κάτι! Ο χώρος φαγητού και ποτών είναι υπεύθυνος για όλες τις τραπεζαρίες, τα μπαρ, τις μαγειρείες (κουζίνες), τον καθαρισμό και τις παροχές.

Ένας διαχειριστής τροφίμων και ποτών τρέχει αυτό το τμήμα.

Ο υπεύθυνος της τραπεζαρίας ή το maître d'hôtel (συνήθως ονομάζεται maître d ') είναι υπεύθυνος για τις ρυθμίσεις, τις υπηρεσίες και την επίβλεψη του προσωπικού αναμονής για την τραπεζαρία. Κάτω από το maître d 'είναι οι σερβιτόροι και κάθε ένας από αυτούς είναι υπεύθυνος για αρκετούς σερβιτόρους και μπουμπούκια. Ακόμα κι αν οι σερβιτόροι και οι busboys θεωρούνται αρχικές θέσεις, πολλά κρουαζιερόπλοια προτιμούν αυτούς με προηγούμενη εμπειρία από εστιατόριο ή τραπεζαρία του ξενοδοχείου.

Ανάλογα με το μέγεθος του πλοίου, μπορεί να υπάρχουν πολλά μπαρ, και η εξυπηρέτηση των ποτών είναι μια δημοφιλής δουλειά στο σκάφος. Οι μπάρμαν και οι διαχειριστές κρασιού πρέπει συνήθως να έχουν προηγούμενη εμπειρία.

Ο εκτελεστικός σεφ είναι υπεύθυνος για την κουζίνα του πλοίου. Υπάρχουν δεκάδες δουλειές στη κουζίνα (κουζίνα), πολλές από τις οποίες απαιτούν εκτεταμένη εμπειρία εστιατορίου ή κρουαζιερόπλοιων. Το μαγειρείο χωρίζεται συνήθως στο καυτό μαγειρείο και στο κρύο μαγειρείο. Οι θέσεις θερμής μαγειρείου περιλαμβάνουν όλα τα είδη μαγειρικής - λαχανικά, ψάρια, σούπες και σχάρα. Οι θέσεις κρύου μαγειρείου περιλαμβάνουν το ψήσιμο, τη ζύμη και τους μπουφέδες.

Με όλη αυτή την προετοιμασία φαγητού και την τραπεζαρία, πρέπει να υπάρχει μια ομάδα υπεύθυνη για τον καθαρισμό μετά από τους επιβάτες και τους μάγειρες. Ένα συνεργείο καθαρισμού (τμήμα χρησιμότητας) πλένει όλα τα πιάτα και τα επιτραπέζια σκεύη (συμπεριλαμβανομένων των γλάστρες και τα σκεύη), αλλάζει τα τραπεζομάντιλα, αναρροφά τα δάπεδα και καθαρίζει τα παράθυρα και τις περιοχές μπαρ.

Ο τομέας παροχής υπηρεσιών είναι υπεύθυνος για την προμήθεια, την αποθήκευση και την έκδοση όλων των απαιτήσεων τροφίμων και ποτών του πλοίου.

Ο πλοίαρχος παροχής υπηρεσιών και το προσωπικό του παραγγέλλουν τις προμήθειες και πραγματοποιούν την εβδομαδιαία απογραφή των καταστημάτων του πλοίου. Ως κάποιος που διατηρεί μια "λίστα παντοπωλείων" στο ψυγείο της για μια οικογένεια μόνο δύο, μπορώ μόνο να θαυμάσω τις χιλιάδες λίβρες των προβλέψεων που ένα πλοίο θα χρειαζόταν κάθε εβδομάδα για χιλιάδες στο σκάφος!

Το κρουαζιερόπλοιο υπάγεται επίσης στο τμήμα του ξενοδοχείου. Είναι υπεύθυνοι για όλες τις δραστηριότητες και την ψυχαγωγία στο πλοίο και στην ξηρά. Ο διευθυντής κρουαζιέρας είναι υπεύθυνος για το προσωπικό της κρουαζιέρας. Το μέγεθος αυτού του προσωπικού, όπως όλα τα άλλα τμήματα, εξαρτάται από το μέγεθος του πλοίου. Διασκεδαστές όπως τραγουδιστές, χορευτές και μουσικοί χρειάζονται στα πλοία μαζί με τους αρχηγούς / συντονιστές της ακτοπλοϊκής εκδρομής, τους δασκάλους των καταδύσεων και τους διδάσκοντες. Το μεγαλύτερο μέρος του προσωπικού της κρουαζιέρας έχει μεγάλη αλληλεπίδραση με τους επιβάτες και πρέπει να είναι σε θέση να επικεντρωθεί στην παροχή ενός «καλού χρόνου» για τα κρουαζιερόπλοια. Αυτή η στάση "καλής εποχής" σημαίνει ότι το προσωπικό της κρουαζιέρας πρέπει να είναι σχεδόν σαν μαζορέτες - αισιόδοξη, χαρούμενη και ευγενική σε όλους. Κάποιοι μπορεί να πιστεύουν ότι οι διασκεδαστές θα έχουν λιγότερες ώρες εργασίας από ό, τι πολλά από το άλλο προσωπικό του ξενοδοχείου. Αυτό κανονικά δεν είναι αλήθεια, διότι οι διασκεδαστές συχνά λειτουργούν ως οικοδεσπότες και οικοδέσποινες κατά τη διάρκεια της ημέρας ή βοηθούν σε άλλες περιοχές των επιχειρήσεων του ξενοδοχείου.

Το τελευταίο τμήμα του ξενοδοχείου είναι το διοικητικό τμήμα. Αυτή η ομάδα είναι υπεύθυνη για όλα τα "χαρτιά" του πλοίου - τα ταχυδρομικά, τα λογιστικά και τα ημερήσια ενημερωτικά δελτία. Το ιατρικό προσωπικό υπάγεται επίσης στη διοικητική ομάδα.

Ο επικεφαλής φρουρός επικεφαλής των τμημάτων λογιστικής, εκτύπωσης και μισθοδοσίας, και ο γιατρός του πλοίου ή ο κύριος ιατρός λειτουργός είναι πάνω από το ιατρικό προσωπικό επί του σκάφους. Για όσους από εσάς ήταν οπαδοί της τηλεοπτικής εκπομπής "The Love Boat", είναι σημαντικό να σημειώσουμε ότι το προσωπικό του φρουρού δεν είναι όλοι σαν το χαρακτήρα του Gopher σε αυτή την παράσταση. Σπάνια έμοιαζε να κάνει τίποτα στο πλοίο! Τα μέλη του προσωπικού του πλοίου διατηρούν όλα τα έγγραφα του πλοίου και τα εκθέματα των επιβατών και τα έγγραφα εκκαθάρισης. Διατηρούν επίσης την ασφαλή θυρίδα ασφαλείας, τους λογαριασμούς και τους λογαριασμούς των επιβατών. Το γραφείο πληροφοριών σε πολλά πλοία συχνά είναι επανδρωμένο από κάποιον από το γραφείο του κηδεμόνα.

Πολλές από τις άλλες θέσεις κρουαζιερόπλοιων που ενδέχεται να εμπίπτουν στο τμήμα του ξενοδοχείου είναι συχνά παραχωρησιούχοι. Αυτοί οι ανεξάρτητοι υπεργολάβοι μισθώνουν χώρο σε ένα πλοίο και στη συνέχεια πληρώνουν τη γραμμή κρουαζιέρας ένα ποσοστό των κερδών τους.

Οι παραχωρησιούχοι εκμεταλλεύονται συχνά το στούντιο φωτογραφίας, τα καταστήματα δώρων και ενδυμάτων, τα ιαματικά λουτρά και τα καζίνο. Ορισμένες γραμμές κρουαζιέρας χρησιμοποιούν παραχωρησιούχους για να παρέχουν προσωπικό για τις περισσότερες λειτουργίες του ξενοδοχείου στο πλοίο, με υπάλληλο γραμμής κρουαζιέρας ως το συνολικό διευθυντή. Άλλες κρουαζιέρες χρησιμοποιούν παραχωρησιούχους για ολόκληρη τη λειτουργία τροφίμων και ποτών.