Την Ασία τον Ιανουάριο

Πού να πάτε τον Ιανουάριο για καλό καιρό και φεστιβάλ

Η Ασία τον Ιανουάριο είναι συνήθως μια εορταστική περίοδος με πολλές μεγάλες διακοπές και οι εορτασμοί της Πρωτοχρονιάς που διαρκούν για μια εβδομάδα μετά την 1η Ιανουαρίου. Το Σεληνιακό Νέο Έτος, γνωστό ευρέως ως κινεζικό νέο έτος, πέφτει τον Ιανουάριο σε μερικά χρόνια δίνοντας ένα δεύτερο "νέο ξεκίνημα" το έτος εάν οι αποφάσεις δεν επιβίωσαν τον μήνα!

Ενώ οι χώρες της Ανατολικής Ασίας, όπως η Κορέα και η Κίνα θα εξακολουθούν να παγώνουν , υπάρχουν σίγουρα λιγότεροι τουρίστες που φράζουν δημοφιλή αξιοθέατα.

Εν τω μεταξύ, μεγάλο μέρος της Νοτιοανατολικής Ασίας (εκτός της Ινδονησίας και του Ανατολικού Τιμόρ) θα απολαμβάνει ξηρούς και ζεστούς καιρούς.

Ο Ιανουάριος είναι μια εξαιρετική στιγμή για να απολαύσετε τον ευχάριστο καιρό στην Ταϊλάνδη και τις γύρω χώρες όπως η Καμπότζη και το Λάος πριν από την αύξηση της θερμοκρασίας και της υγρασίας σε τρία επίπεδα το καλοκαίρι το Μάρτιο και τον Απρίλιο. Αλλά προσέξτε: Ο Ιανουάριος είναι συνήθως ο πιο βροχερός μήνας στο Μπαλί.

Φεστιβάλ και εκδηλώσεις στην Ασία

Πολλές μεγάλες χειμερινές διακοπές στην Ασία βασίζονται σε σεληνιακό ημερολόγιο, επομένως οι ημερομηνίες αλλάζουν από έτος σε έτος. Αυτά τα σημαντικά γεγονότα έχουν τη δυνατότητα να χτυπήσουν τον Ιανουάριο. Κάντε μια μικρή έρευνα για πρώτη φορά αν θα είστε σε πληγείσες περιοχές.

Σεληνιακό νέο έτος

Οι ημερομηνίες για το Κινεζικό Νέο Έτος ποικίλλουν από έτος σε έτος , όμως, το φεστιβάλ που γιορτάζει το μεγαλύτερο μέρος του κόσμου πέφτει το Φεβρουάριο ή αργά τον Ιανουάριο. Ναι, οι αριθμοί χτύπησαν ακόμη τα Χριστούγεννα και την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Αναμείνετε εκατομμύρια ανθρώπων να ταξιδεύουν και να γεμίζουν δημοφιλείς προορισμούς σε όλη την Ασία πριν και μετά.

Παρόλο που πολλές χώρες έχουν τις δικές τους παραλλαγές της εορταστικής περιόδου του Σεληνιακού Νέου Έτους (όπως το Tet στο Βιετνάμ), όλα είναι μαζικά γεγονότα. Σχεδιάστε σκηνές δρόμων, παραστάσεις, πολιτιστικές παραδόσεις και ναι, πολλά πυροτεχνήματα προορίζονταν να τρομάξουν μακριά κακόβουλα πνεύματα στο νέο έτος.

Κάντε κράτηση μπροστά για να απολαύσετε το Κινεζικό Νέο Έτος και γνωρίζετε ότι θα έχετε πολλές εταιρείες στο δρόμο!

Ορισμένες ημερομηνίες σε σεληνιακή χρονιά τον Ιανουάριο:

Πού να πάτε τον Ιανουάριο

Η Κίνα, η Κορέα και η Ιαπωνία θα είναι ψυχρές τον Ιανουάριο. Το Νεπάλ, τη Βόρεια Ινδία και τα Ιμαλάια δεν θα εκπλαγούν με το χιόνι. Αλλά υπάρχουν πολλά μέρη στην Ασία για να πάει τον Ιανουάριο για να βρούμε τον ήλιο και τον τέλειο καιρό.

Ο ξηρός καιρός και οι ήπιες θερμοκρασίες θα οδηγήσουν πλήθος κόσμου σε δημοφιλή μέρη όπως η Ταϊλάνδη, το Angkor Wat στην Καμπότζη , το Λάος, το Βιετνάμ, τη Βιρμανία / Μιανμάρ και άλλα σημεία σε όλο το βόρειο τμήμα της Νοτιοανατολικής Ασίας. Αν και οι αριθμοί των ταξιδιωτών θα είναι κοντά στην κορυφή, ο Ιανουάριος είναι ένας καλός χρόνος για να επισκεφθείτε τη Νοτιοανατολική Ασία - και για να ξεφύγετε από κάποιο χειμερινό καιρό στο Βόρειο Ημισφαίριο!

Ο Ιανουάριος είναι ένας πολύ βροχερός μήνας για το Μπαλί , μερικά νησιά στη Μαλαισία, όπως οι Περαιτιανοί, και τοποθετείται μακρύτερα προς τα νότια. Αυτά τα νησιά έχουν συνήθως εποχές των μουσώνων που είναι αντίστροφα της υπόλοιπης Νοτιοανατολικής Ασίας. Η Μητέρα Φύση δεν ακολουθεί αυστηρό ημερολόγιο, αλλά όταν αρχίζει η μουσώνη περίοδος στην Ταϊλάνδη, συνήθως τελειώνει στο Μπαλί.

Μέρη με τον καλύτερο καιρό

Μέρη με τον χειρότερο καιρό

Σιγκαπούρη τον Ιανουάριο

Ενώ ο καιρός στη Σιγκαπούρη είναι αρκετά σταθερός όλο το χρόνο , Νοέμβριος, Δεκέμβριος και Ιανουάριος είναι συχνά οι πιο υγροί μήνες.

Δεν θα πρέπει πραγματικά να ανησυχείτε ότι είστε ψυχρός ενώ ταξιδεύετε στη Σιγκαπούρη τον Ιανουάριο, αλλά πρέπει να πάρετε την ομπρέλα σας!

Ταξιδεύοντας κατά τη διάρκεια της μουσικής περιόδου

Ο όρος "εποχή μουσώνων" δημιουργεί εικόνες από ένα βαρύ, διαρκή καταστροφικό καταφύγιο. Μερικές φορές συμβαίνει αυτό, αλλά πιο συχνά, μπορείτε να απολαύσετε το ταξίδι κατά τη διάρκεια της εποχής των μουσώνων μιας χώρας - με λίγες πρόσθετες προνομίες ακόμα.

Η βροχή μπορεί να κρατήσει μακριά για μερικές ημέρες ή απλά να είναι ένα βαρύ, δροσιστικό ντους το απόγευμα που παρέχει μια δικαιολογία για πάπια σε κλειστούς χώρους ή για ψώνια. Ο αέρας είναι συχνά καθαρότερος κατά τη διάρκεια της εποχής των μουσώνων καθώς η σκόνη και οι ρύποι καθαρίζονται.

Επειδή οι βροχερές μήνες συνήθως συμπίπτουν με τη "χαμηλή" εποχή, οι διαπραγματεύσεις είναι ευκολότερες να βρεθούν. Οι τιμές για τη διαμονή είναι συχνά χαμηλότερες κατά τη διάρκεια της εποχής των μουσώνων. Τα ποσοστά γύρου είναι επίσης χαμηλότερα . Ωστόσο, ανάλογα με τον προορισμό, πολλές επιχειρήσεις ενδέχεται να κλείσουν το κατάστημα για τους μήνες χαμηλής περιόδου, επομένως μπορεί να έχετε λιγότερες επιλογές.

Οι υπαίθριες δραστηριότητες όπως η πεζοπορία και οι παραλίες είναι προφανώς λίγο πιο προκλητικές όταν ανοίξουν τα σύννεφα! Η κατάδυση και η κολύμβηση με αναπνευστήρα είναι ακόμα δυνατές, ωστόσο, θα πρέπει να πάτε μακρύτερα στην ανοικτή θάλασσα για να αποφύγετε την απορροή από το νησί.

Ανεξάρτητα από αυτό, η Ασία τον Ιανουάριο έχει μια μακρά λίστα με όμορφους προορισμούς για να ξεφύγει ο καιρός στο χειμώνα στο σπίτι. Ποιος καλύτερος τρόπος για να ξεκινήσετε ένα νέο έτος;