Περθενιανά νησιά, Μαλαισία

Εισαγωγή στο Perhentian Kecil και Perhentian Besar

Τα Περτενιανά νησιά στη Μαλαισία είναι ευλογημένα με ηλιόλουστη άμμο μαζί με εξαιρετική ψαροντούφεκο και καταδύσεις στο πιο δυνατό νερό που μπορείτε να φανταστείτε. Η έλλειψη υψηλών εξελίξεων και οι μηχανοκίνητες μεταφορές - εκτός από τις βάρκες - ενισχύουν την αίσθηση του παραδείσου.

Ενώ η σκηνή του πάρτι μπορεί να πάρει εξαιρετικά απασχολημένος στο Long Beach στο Perhentian Kecil κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών, θα βρείτε ακόμα την ησυχία και την ησυχία σε άλλα μέρη των νησιών.

Η σωστή προφορά για τον Perhentian ακούγεται σαν: per-hen-tee-en.

Τον Περένττιαν Κέτσιλ ή τον Περένττιαν Μπέσαρ;

Η πλειοψηφία των επισκεπτών των Περτενιανών Νησιών καταλήγει στο μικρότερο από τα δύο νησιά, Perhentian Kecil, κυρίως επειδή είναι φθηνότερο και πιο κοινωνικό. Backpackers και ταξιδιώτες με προϋπολογισμό έρχονται στο Perhentian Kecil - μια δημοφιλής στάση στο περίφημο Banana Trail Pancake - για να απολαύσετε το γαλάζιο νερό κατά τη διάρκεια της ημέρας και πάρτι στην παραλία τη νύχτα. Ενώ η νυχτερινή ζωή είναι πολύ πιο ζωντανή στο Perhentian Kecil, τμήματα του νησιού προσφέρουν ειρήνη και ησυχία.

Τα θέρετρα του Perhentian Besar, το μεγαλύτερο από τα δύο νησιά, καλύπτουν ένα πιο ώριμο πλήθος, το οποίο περιλαμβάνει συνήθως ζευγάρια, νεόνυμφους και οικογένειες.

Δείτε αυτές τις σημαντικές συμβουλές για ταξίδια με έναν ρομαντικό σύντροφο.

Perhentian Kecil

Ο κωπηλάτης και το μικρότερο από τα δύο νησιά, Perhentian Kecil χωρίζεται σε δύο πλευρές: Long Beach και Coral Bay. Ένα 15-λεπτό άστρωτο μονοπάτι ζούγκλας συνδέει τις δύο πλευρές του νησιού.

Οι περισσότεροι άνθρωποι κατευθύνονται κατευθείαν στο Λονγκ Μπιτς για τις καλύτερες παραλίες και το μαλακό άμμο. Το Long Beach έχει περισσότερες επιλογές φαγητού, ύπνου και νυχτερινής διασκέδασης από το Coral Bay.

Το Coral Bay είναι το μέρος όπου μπορείτε να κάνετε θεαματικά ηλιοβασιλέματα, ελαφρώς φθηνότερες τιμές και μικρούς ιδιωτικούς κολπίσκους (όταν βρεθείτε στη θάλασσα, περπατήστε στα δεξιά και ανακατώστε τα βράχια από την τελευταία λύση για να βρείτε μια σειρά από μικρές ιδιωτικές παραλίες).

Ενώ η κολύμβηση με αναπνευστήρα είναι καλύτερη στον Κόλπο των Κοραλλίων, η στενή παραλία διασκορπίζεται με νεκρά κοράλλια και ρηχά νερά που κάνουν την κολύμβηση λιγότερο ευχάριστη.

Perhentian Besar

Ο Perhentian Besar, ο μεγαλύτερος και μεγαλύτερος από τους Περαιτιανούς, είναι ο τόπος για να πάτε για καλύτερο θέρετρα, καλύτερη διατροφή και μια συνολικά πιο εξελιγμένη εμπειρία. Εκτός από τις συνήθεις νησιωτικές δραστηριότητες, μην περιμένετε πολλά πράγματα να κάνετε στον Perhentian Besar. αρπάξτε ένα βιβλίο και χαλαρώστε! Η κολύμβηση με αναπνευστήρα είναι καλύτερη στις βόρειες και ανατολικές πλευρές του νησιού.

Καταδύσεις στα Περτενιανά νησιά

Ενώ τα δύο νησιά μοιράζονται τις ίδιες εξαιρετικές τοποθεσίες, οι εργασίες κατάδυσης στο Perhentian Kecil είναι ελαφρώς φθηνότερες από αυτές του Perhentian Besar. Οι ημερήσιες διασκεδαστικές καταδύσεις μπορούν να είναι τόσο φτηνές όσο US $ 25 το καθένα ανάλογα με την εταιρεία και την απόσταση από την τοποθεσία? οι νυχτερινές βουτιές κοστίζουν περίπου US $ 40.

Τόσο οι δύτες όσο και οι snorkelers στους Perhentians μπορούν να απολαύσουν εξαιρετική ορατότητα και υφάλους σε καλή κατάσταση. Πολλοί καρχαρίες, βράχοι, χελώνες και ακόμη και περιστασιακές μάντες και καρχαρίες φαλαινών κρατούν τα πράγματα ενδιαφέροντα!

Να φτάσετε στους Perhentians

Τα Perhentian Islands βρίσκονται στη βορειοανατολική ακτή της Μαλαισίας, μόλις περίπου 40 μίλια από τα σύνορα της Ταϊλάνδης.

Τα πλοία προς τα νησιά αναχωρούν από την μικρή πόλη της Kuala Besut. Τα λεωφορεία προς Kuala Besut από την Κουάλα Λουμπούρ διαρκούν περίπου εννέα ώρες. Εναλλακτικά, μπορείτε να πάρετε μια φτηνή πτήση AirAsia από την Κουάλα Λουμπούρ προς Khota Bharu και στη συνέχεια να κανονίσετε μεταφορά στο Kuala Besut.

Εκτός εάν το θέρετρο σας έχει συμφωνήσει να παρέχει μεταφορά στα νησιά με ιδιωτική / charter boat, θα πρέπει να αγοράσετε ένα εισιτήριο ταχύπλοου σκάφους στην Kuala Besut. Η τιμή του εισιτηρίου περιλαμβάνει τον ναύλο επιστροφής, οπότε αποθηκεύστε το εισιτήριό σας. Θα σας ζητηθεί να πληρώσετε επιπλέον τέλος διατήρησης στην προβλήτα πριν από την αναχώρηση.

Τα ταχύπλοα στα νησιά διαρκούν περίπου 45 λεπτά. η βόλτα μπορεί να πάρει τραχύ στην ασταθής θάλασσες. Τα αδιάβροχα τιμαλφή, όπως το θαλάσσιο σπρέι, μπορούν να ξεσκονίσουν και τις τσάντες και τους επιβάτες Εάν έρχεστε στο Long Beach στο Perhentian Kecil, θα χρειαστεί να μεταφέρετε σε μικρότερο σκάφος ενώ βουτάτε στη θάλασσα και στη συνέχεια βυθίστε στην ξηρά σε γήινα νερά. δεν υπάρχει προβλήτα.

Οι επιβάτες που φτάνουν στην πλευρά Coral Bay του Perhentian Kecil μπορούν να αποβιβαστούν σε μια ξύλινη προβλήτα.

Πότε να επισκεφθείτε τα Περτενιανά Νησιά

Τα Περτενιανά νησιά κλείνουν πρακτικά τους χειμερινούς μήνες. είναι κακή ιδέα να επισκεφθείτε μεταξύ Νοεμβρίου και Μαρτίου. Οι άγονες θάλασσες και οι πολύ λίγοι επισκέπτες αναγκάζουν πολλά ξενοδοχεία, καταστήματα και εστιατόρια να κλείσουν για το έτος.

Παρόλο που μπορείτε να ενοικιάσετε μια βάρκα από την Kuala Besut σε οποιοδήποτε νησί, μπορείτε να βρεθείτε εντελώς μόνες - πέρα ​​από μια χούφτα μόνιμων κατοίκων - με λίγες επιλογές κατά τους χειμερινούς χειμερινούς μήνες.

Η περίοδος αιχμής στα Περθενιανά νησιά κυμαίνεται από τον Ιούνιο έως τον Αύγουστο. η διαμονή μπορεί να γίνει πολύ ακριβή και ανταγωνιστική με backpackers ακόμη και κοιμάται στην παραλία ή σε δεξιώσεις καθώς περιμένουν τα δωμάτια να έρθουν ανοιχτά!