Συμβουλές για τα Περτενιανά νησιά

Πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε πριν επισκεφθείτε τον Perhentian Kecil και τον Perhentian Besar

Τα Περτενιανά νησιά της Μαλαισίας είναι απολύτως όμορφα, αλλά υπάρχουν μερικά κόλπα για να παραμείνουν ευτυχισμένοι και ακμάζουν στον παράδεισο.

Τα δύο πιο δημοφιλή νησιά Perhentian, Besar (μεγάλο) και Kecil (μικρά) είναι τόσο διαφορετικά όσο νύχτα και μέρα: επιλέξτε σοφά ή σχεδιάστε αρκετό χρόνο για να απολαύσετε και τα δύο. Από την αποφυγή rip-offs για την εξεύρεση της καλύτερης ψαροντούφεκο στο νησί, αυτές οι συμβουλές Perhentian νησιά θα ενισχύσει την εμπειρία σας σε ένα από τα πιο δημοφιλή μέρη για να επισκεφθείτε στη Μαλαισία .

Long Beach ή Coral Bay;

Όταν πηγαίνετε στον Perhentian Kecil , θα πρέπει να επιλέξετε και να πείτε στο καραβάκι σας εάν σκοπεύετε να κατεβείτε στο Long Beach - την επιλογή "party" στην ανατολική πλευρά του νησιού - ή στο Coral Bay, την πιο ήσυχη επιλογή στη δύση πλευρά του νησιού.

Εάν δεν είστε βέβαιοι, μια διαδρομή ζούγκλας 15 λεπτών συνδέει τις δύο παραλίες. Ένα μεγάλο μέρος του μονοπατιού είναι τούβλο τώρα, αλλά η μεταφορά των αποσκευών μαζί δεν θα είναι πολύ διασκεδαστική. Ο κόλπος Coral διαθέτει προβλήτα με βάρκα. Αν επιλέξετε να φτάσετε στο Long Beach, τη δημοφιλέστερη επιλογή, θα πρέπει να πηδήσετε πάνω από την πλευρά και να βυθιστείτε στην ξηρά στο γόνατο.

Η βόλτα με ταχύπλοο από την Kuala Besut έως τα Περτεντιανά Νησιά μπορεί να είναι μια υγρή, δυναμική εμπειρία προσαρμογής της σπονδυλικής στήλης. Οι πιλότοι βαρκών φαίνεται να απολαμβάνουν την ευκαιρία να συγκινίσουν - και να απολαύσουν - τους επιβάτες. Στεγανοποιήστε τα τιμαλφή σας και προσπαθήστε να καθίσετε προς το μέσο ή το πίσω μέρος του σκάφους. Οι συχνά μπερδεμένες θάλασσες κρατούν το μπροστινό μέρος του ταχύπλοου (και των επιβατών) στον αέρα περισσότερο από ό, τι στο νερό, καθώς ο χειριστής πηδάει τα κύματα και στη συνέχεια συντρίβεται με ένα ψεκασμό νερού.

Όταν φτάνετε στο Long Beach, θα σταματήσετε λίγο από την ακτή και αναμένεται να μεταφερθούν με αποσκευές σε ακόμη μικρότερο σκάφος. Το νέο σκάφος θα σας μεταφέρει μέχρι τη θάλασσα. τα άτομα με σωματικά μειονεκτήματα ενδέχεται να έχουν πρόβλημα να αλλάξουν από μια βάρκα που αναπηδά στην άλλη στη θάλασσα. Θα χρειαστεί να πληρώσετε το νέο βαρκάρη επιπλέον RM 3 για το ταξίδι στην ξηρά.

Κρατήστε το εισιτήριό σας. το εισιτήριο περιλαμβάνει το ταξίδι επιστροφής στην Kuala Besut. Αν χάσετε το φυσικό σας εισιτήριο, πιθανότατα θα πρέπει να αγοράσετε ένα καινούργιο.

Διαμονή στον Perhentian Kecil

Τα καταλύματα, ιδιαίτερα τα φθηνότερα μέρη, γεμίζουν γρήγορα στον Perhentian Kecil κατά τη διάρκεια της πολυάσχολης περιόδου μεταξύ Ιουνίου και Αυγούστου. Τα περισσότερα οικονομικά ξενοδοχεία δεν κάνουν κράτηση εκ των προτέρων. φτάνουν στο νησί όσο το δυνατόν νωρίτερα για να αρπάξουν τα δωμάτια καθώς οι άνθρωποι κάνουν check out.

Η χαμηλή περίοδος

Οι Περθενίτες είναι σχεδόν κλειστοί κατά τους χειμερινούς μήνες, όταν οι θάλασσες είναι πολύ τραχιά για να φέρουν τους ανθρώπους και τα εφόδια. Παρόλο που μπορείτε να ενοικιάσετε ένα σκάφος από την Kuala Besut, αναμένετε πολύ λιγότερες επιλογές για φαγητό, ύπνο και δραστηριότητες στα νησιά. Μπορεί να είστε σχεδόν μόνοι στους Περσενίτες μεταξύ Νοεμβρίου και Φεβρουαρίου!

Ο φόρος νησιών

Αν και δεν αποτελεί επίσημο "φόρο", θυμηθείτε ότι κοστίζει περισσότερο για να φέρετε αγαθά σε ένα απομακρυσμένο νησί, και ότι τα επιπλέον έξοδα μεταφέρονται στον πελάτη - εσείς. Οι ταξιδιώτες με έξυπνο προϋπολογισμό γνωρίζουν ότι θα εξοικονομήσουν όλες τις μεγάλες αγορές τους για την ηπειρωτική χώρα και θα φέρουν στο νησί επαρκή αναψυκτικά και αναλώσιμα .

ΑΤΜ στα Περτενιανά νησιά

Δεν υπάρχουν ATMs στα Περτενιανά Νησιά, οπότε φέρνετε πολλά μετρητά από την ηπειρωτική χώρα . Σε ένα τσίμπημα, μερικές εταιρείες κατάδυσης και πολυτελή ξενοδοχεία προσφέρουν μετρητά με προκαταβολές με πιστωτικές κάρτες για μια απότομη προμήθεια - όσο το 10% ή περισσότερο. Μην περιμένετε να βασιστείτε σε ένα ΑΤΜ ή την πιστωτική σας κάρτα ενώ βρίσκεστε στα Περθενιανά Νησιά!

Μπορεί επίσης να μπορείτε να ανταλλάξετε σημαντικά νομίσματα στα ίδια καταστήματα καταδύσεων. Το Matahara στο Long Beach προσφέρει ανταλλαγές νομισμάτων.

Χρήση της ηλεκτρονικής

Η εξουσία στους Perhentians εξακολουθεί να προέρχεται από γεννήτριες που μπορούν να έρθουν και να πάνε σε μια ιδιοτροπία ? Οι συστολές είναι συχνές - ειδικά τα απογεύματα. Ορισμένα θέρετρα διαθέτουν μόνο τη νύχτα. Κρατήστε ένα φακό μαζί σας όταν περπατάτε μετά το σκοτάδι και μην αφήνετε τα ηλεκτρονικά χωρίς επιτήρηση στο δωμάτιό σας με χρέωση. Η γεννήτρια ξεκινά μερικές φορές να προκαλέσει ηλεκτροπληξίες και υπερτάσεις που μπορούν να βλάψουν φορητούς και τηλέφωνα.

Η δορυφορική πρόσβαση στο Διαδίκτυο και Wi-Fi στα Perhentian Islands είναι αργή και ακριβή - μια μεγάλη δικαιολογία για να αποσυνδέσετε και να απολαύσετε παράδεισο για λίγο! Τα κινητά τηλέφωνα λειτουργούν σε πολλά μέρη των νησιών, αλλά όχι σε όλα.

Καταδύσεις και κολύμβηση με αναπνευστήρα στα Περτενιανά νησιά

Υπάρχουν πολλά καταστήματα με κατάδυση διάσπαρτα κατά μήκος του Long Beach και ένα ζευγάρι στο Coral Bay. Η ορατότητα γύρω από τα Περτενιανά νησιά κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών είναι συχνά εξαιρετική, ιδιαίτερα στις περιοχές βουτιάς μακρύτερα. Οι καρχαρίες του ύφαλου και άλλη ενδιαφέρουσα θαλάσσια ζωή είναι κοινές. Οι τιμές για καταδύσεις στη Μαλαισία είναι πολύ ανταγωνιστικές.

Τα περίπτερα παραλίας προσφέρουν εκδρομές για κολύμβηση με αναπνευστήρα σε κοντινά σημεία με βάρκα. Οι τιμές είναι δίκαιες και σχεδόν εγγυάται κανείς να εντοπίσει τις χελώνες και τους ακίνδυνους ακόμα μεγάλους καρχαρίες του ύφαλου. Κατά την κράτηση, ρωτήστε πόσους ανθρώπους έχετε κλείσει για το χρονικό σας χρονικό διάστημα. Εάν θα ενώσετε μόνο μια χούφτα άλλοι, μπορεί να καταλήξετε σε ένα μικρό ταχύπλοο χωρίς κάλυψη απόχρωσης - κακά νέα για τους ανθρώπους που είναι ευάλωτοι στη θαλάσσια ασθένεια. Τα μεγαλύτερα σκάφη είναι πιο σταθερά και προσφέρουν προστασία από τον καυτό ήλιο.

Το Snorkel gear μπορεί να ενοικιαστεί από καταστήματα καταδύσεων για αυτο-καθοδηγούμενη διασκέδαση. Με θέα στη θάλασσα στο Coral Bay, περπατήστε στα δεξιά και ανακατεύοντας πάνω από τα βράχια για να βρείτε πολλούς μικρούς κόλπους και τσέπες με καλό ψαροντούφεκο. Να είστε προσεκτικοί για να αφήσετε τα τιμαλφή χωρίς επιτήρηση στην παραλία ενώ βρίσκεστε στο νερό.

Ποτέ μην αγγίζετε ή κλωτσείτε τον ύφαλο. Παρά το τι μπορεί να κάνουν άλλοι στο ταξίδι σας, συμπεριλαμβανομένου του οδηγού, μην τροφοδοτείτε ή παρενοχλείτε τη θαλάσσια ζωή ενώ κάνετε ψαροντούφεκο!

Συμμετοχή στους Περσενίτες

Χωρίς αμφιβολία, ο χώρος για πάρτι είναι κατά μήκος της Long Beach στον Perhentian Kecil. Οι άλλες παραλίες και ο Perhentian Besar είναι πολύ πιο ήσυχοι σε σύγκριση με το Long Beach.

Το αλκοόλ είναι εκθετικά ακριβότερο στο Perhentian Kecil παρά στην ενδοχώρα. Τα μπαρ είναι συχνά στόχος των επιδρομών από την αστυνομία, οπότε οι δωροδοκίες πρέπει να πληρώνονται .

Αν σκοπεύετε να πιείτε στα νησιά, σκεφτείτε να φέρετε μαζί σας ένα μπουκάλι από την ηπειρωτική χώρα. Το Ρουμ είναι μια δημοφιλής επιλογή. Οι τιμές για τα μπουκάλια στην Kuala Besut είναι μόνο κλασματικά χαμηλότερες από αυτές των νησιών, οπότε σκεφτείτε να φέρετε κάτι από την Κουάλα Λουμπούρ εάν είστε σοβαροί για την εξοικονόμηση χρημάτων.

Η προεπιλεγμένη μπύρα, Carlsberg, είναι σχετικά ακριβός στους Perhentians. Η φθηνότερη επιλογή για το αλκοόλ και ένα από τα αγαπημένα των backpackers είναι ο πανταχούρος "Juice Monkey" ( arak kuning) με ελαφρώς γλυκιά γεύση και περιεκτικότητα σε αλκοόλη 25%. Ο καπετάνιος Στάνλεϊ είναι ένα κοκκινιστό ρούμι με πικάντικα πούπουλα με περισσότερο κλωτσιά και είναι επίσης διαθέσιμος για φθηνή. Η παλιά σοφία του "παίρνετε αυτό που πληρώνετε" αντανακλά τον τρόπο που πιθανότατα θα αισθανθείτε το πρωί!

Πολλά εστιατόρια δεν πωλούν οινόπνευμα, ωστόσο το προσωπικό μπορεί να σας επιτρέψει να φέρετε το δικό σας υποθέτοντας ότι το κρατάτε διακριτικό και αγοράζετε αναμίκτες ή άλλα ποτά από αυτά.

Τα ναρκωτικά, αν και είναι διαθέσιμα στο νησί, είναι εξαιρετικά παράνομα, όπως είναι αλλού στη Νοτιοανατολική Ασία .

Κρατώντας Ασφαλείς Τιμές

Όπως γνωρίζουν οι άνθρωποι ότι πρέπει να φέρετε πολλά μετρητά στον Perhentian Kecil, η κλοπή μπορεί να είναι ένα πρόβλημα - ειδικά για τις νέες αφίξεις που διαμένουν στα φθηνότερα μπανγκαλόου με σαθρή ασφάλεια. Ρωτήστε για το κλείδωμα χρημάτων και ηλεκτρονικών στη ρεσεψιόν. λάβετε μια υπογεγραμμένη απόδειξη για το ποσό που τοποθετείτε μέσα στα κιβώτια κλειδώματος ή χρησιμοποιήστε το δικό σας κλείδωμα αν είναι δυνατόν.

Να είστε προσεκτικοί όταν αφήνετε τα τιμαλφή στην παραλία για κολύμπι, ιδιαίτερα στους απομονωμένους κόλπους που βρίσκονται πίσω στη ζούγκλα γύρω από τον Κόλπο των Κοραλλίων.

Συμβουλή: Η κλοπή ασπίδας αποτελεί σοβαρό πρόβλημα για τον Perhentian Kecil. Ακόμη και τα σαγιονάρες είναι συχνά στόχος κλοπής. Αφαιρώντας τα παπούτσια σας σε ένα μπαρ για χορό ή αφήνοντάς τα έξω από το μπανγκαλόου σας, αυξάνετε τις πιθανότητες ότι θα επιλέγετε αντικαταστάσεις χαμηλής ποιότητας σε ένα υπερτιμημένο κατάστημα την επόμενη μέρα. Μην αφήνετε τα ποδήλατα, τα σαρόνγκα ή άλλα αντικείμενα στις βεράντες να στεγνώσουν.

Διατήρηση της ασφάλειας και της υγιεινής

Τα κουνούπια αποτελούν σοβαρή ενόχληση για τα Περθενιανά Νησιά, αλλά υπάρχουν φυσικοί τρόποι αποφυγής τσιμπήματος . Χρησιμοποιήστε προστασία όταν περπατάτε στο εσωτερικό του νησιού και όταν πηγαίνετε για δείπνο το βράδυ. Τα κουνούπια ημέρας μπορούν να φέρουν πυρετό του δάγκειο .

Οι πίθηκοι, αν και συνήθως αβλαβείς, κάνουν επιδρομές και είναι γνωστό ότι μεταφέρουν ή ανοίγουν σακούλες αν μυρίζουν τα τρόφιμα μέσα. Εάν ένας πίθηκος αρπάξει κάτι, μην διακινδυνεύσετε να δαγκώσετε παίζοντας ρυμουλκό πολέμου - θα πρέπει να επιστρέψετε στην ενδοχώρα για ενέσεις.

Οι γιγαντιαίες σαύρες παρακολούθησης που περιπολούν τα νησιά μπορεί να μοιάζουν με δράκους Komodo, αλλά είναι στην πραγματικότητα ακίνδυνες, αρκεί να μην είστε αρκετά τρελοί για να γκρεμίζετε ή να αρπάζετε ένα.

Το νερό της βρύσης δεν είναι ασφαλές να πίνει στα Περτενιανά νησιά. Μπορείτε να αγοράσετε εμφιαλωμένο νερό και να επωφεληθείτε από τους σταθμούς ανεφοδιασμού νερού σε ορισμένες καφετέριες και τα ξενοδοχεία για να μειώσετε τα πλαστικά απόβλητα.

Οι περικοπές και οι γρατζουνιές από νεκρά κοράλλια μπορούν να μολυνθούν εύκολα στην τροπική υγρασία. Αντιμετωπίστε προσεκτικά ακόμη και μικρές θραύσματα για να αποφύγετε τυχόν επιπλοκές.

Προς το συμφέρον της ασφάλειας , οι γυναίκες δεν πρέπει να περπατούν το μονοπάτι της ζούγκλας στο Perhentian Kecil μεταξύ Λονγκ Μπιτς και Κοραλλικού κόλπου και μόνο τη νύχτα. Αν και σπάνια, υπήρξαν περιπτώσεις τουριστών που επιτέθηκαν στο μονοπάτι.