Νέα Υόρκη Real Estate 101: Condos vs. Co-ops

Έχετε κουραστεί να πληρώνετε ενοίκιο και είστε έτοιμοι να αγοράσετε το δικό σας διαμέρισμα; Μάθετε για τις διαφορές μεταξύ διαμερισμάτων και co-op διαμερισμάτων στη Νέα Υόρκη και αποφασίστε ποια είναι σωστή για εσάς.

Τι είναι Co-op;

Στη Νέα Υόρκη, περίπου το 85% όλων των διαμερισμάτων που διατίθενται για αγορά (και σχεδόν το 100% των προπολεμικών διαμερισμάτων) βρίσκονται σε συνεργατικά ή "co-op" κτίρια.

Όταν αγοράζετε ένα co-op, δεν έχετε στην πραγματικότητα το δικό σας διαμέρισμα.

Αντ 'αυτού, έχετε μετοχές μιας εταιρείας co-op που είναι ιδιοκτήτρια του κτιρίου. Όσο μεγαλύτερο είναι το διαμέρισμά σας, τόσο περισσότερες μετοχές της εταιρείας που κατέχετε. Τα μηνιαία τέλη συντήρησης καλύπτουν τις δαπάνες κατασκευής, συμπεριλαμβανομένης της θερμότητας, του ζεστού νερού, της ασφάλισης, των μισθών του προσωπικού και των φόρων ακίνητης περιουσίας

Πλεονεκτήματα της αγοράς ενός Co-op

Μειονεκτήματα της αγοράς ενός Co-op

Τι είναι μια συγκυριαρχία;

Οι συγκυριαρχίες γίνονται όλο και πιο δημοφιλείς στη Νέα Υόρκη καθώς κατασκευάζονται νέα κτίρια κατοικιών.

Σε αντίθεση με τα co-ops, τα διαμερίσματα condo είναι "πραγματικές" ιδιότητες. Η αγορά ενός διαμερίσματος μοιάζει πολύ με την αγορά ενός σπιτιού. Κάθε μεμονωμένη μονάδα έχει δική της πράξη και δικό της φορολογικό λογαριασμό. Τα καταλύματα προσφέρουν μεγαλύτερη ευελιξία, αλλά συχνά κοστίζουν υψηλότερα από τα αντίστοιχα διαμερίσματα co-op.

Πλεονεκτήματα της αγοράς ενός διαμερίσματος

Μειονεκτήματα της αγοράς ενός διαμερίσματος