Φαγητό στην Ιταλία

Πώς και πού να δειπνήσετε

Τρώγοντας ένα χαλαρό ιταλικό γεύμα είναι μια από τις απολαύσεις του ταξιδιού στην Ιταλία! Οι Ιταλοί παίρνουν το φαγητό πολύ σοβαρά . Κάθε περιοχή, και μερικές φορές ακόμη και μια πόλη, θα έχει τοπικές σπεσιαλιτέ που είναι πολύ περήφανοι. Η εμπειρία σας μπορεί να ενισχυθεί, λέγοντας στον σερβιτόρο σας ότι θέλετε να δοκιμάσετε τις ειδικότητες. Η κατανόηση του τρόπου με τον οποίο οι Ιταλοί τρώνε παραδοσιακά θα σας βοηθήσει να αξιοποιήσετε στο έπακρο την ταξιδιωτική σας εμπειρία.

Το ιταλικό μενού

Τα παραδοσιακά ιταλικά μενού έχουν πέντε τμήματα. Ένα πλήρες γεύμα αποτελείται συνήθως από ένα ορεκτικό, το πρώτο μάθημα και ένα δεύτερο πιάτο με ένα πιάτο. Δεν είναι απαραίτητο να παραγγείλετε από κάθε μάθημα, αλλά συνήθως οι άνθρωποι παραγγέλλουν τουλάχιστον δύο μαθήματα. Τα παραδοσιακά γεύματα μπορεί να διαρκούν μία ή δύο ώρες ή και περισσότερο. Οι Ιταλοί συχνά πηγαίνουν για ένα μακρύ γεύμα της Κυριακής με τις οικογένειες τους και τα εστιατόρια θα είναι ζωντανή. Είναι μια καλή ευκαιρία να γνωρίσετε την ιταλική κουλτούρα.

Ιταλικά ορεκτικά - Αντιπάστι

Η Antipasti έρχεται πριν από το κύριο γεύμα. Μια επιλογή θα είναι συνήθως ένα πιάτο των τοπικών κρύων περικοπών και πιθανόν να υπάρχουν μερικές τοπικές σπεσιαλιτέ. Μερικές φορές μπορείτε να παραγγείλετε μια αντιπάστο misto και να πάρετε μια ποικιλία από πιάτα. Αυτό είναι συνήθως διασκεδαστικό και μπορεί να είναι περισσότερο φαγητό από ό, τι θα περίμενε κανείς για την τιμή! Στο νότο, υπάρχουν μερικά εστιατόρια που διαθέτουν μπουφέ antipasto όπου μπορείτε να επιλέξετε τα ορεκτικά σας.

Το πρώτο μάθημα - Primo

Το πρώτο μάθημα είναι τα ζυμαρικά, η σούπα ή το ριζότο (πιάτα με ρύζι, που βρίσκονται κυρίως στο βορρά). Συνήθως, υπάρχουν πολλές επιλογές ζυμαρικών. Τα ιταλικά πιάτα ζυμαρικών μπορεί να έχουν λιγότερη σάλτσα από ό, τι συνήθως χρησιμοποιούν οι Αμερικανοί. Στην Ιταλία, ο τύπος ζυμαρικών είναι συχνά πιο σημαντικός από τη σάλτσα.

Ορισμένα πιάτα ριζότο μπορούν να πουν τουλάχιστον 2 άτομα.

Το δεύτερο ή κύριο μάθημα - Secondo

Η δεύτερη σειρά είναι συνήθως το κρέας, τα πουλερικά ή τα ψάρια. Δεν περιλαμβάνει συνήθως καμία πατάτα ή λαχανικό. Υπάρχουν μερικές φορές μία ή δύο χορτοφαγικές προσφορές, αν και αν δεν βρίσκονται στο μενού, μπορείτε συνήθως να ζητήσετε ένα χορτοφαγικό πιάτο.

Τα πιάτα - Contorni

Συνήθως, θα θέλετε να παραγγείλετε ένα πιάτο με την κύρια πίστα σας. Αυτό θα μπορούσε να είναι ένα λαχανικό (πράσινο), πατάτα, ή insalata (σαλάτα). Μερικοί προτιμούν να παραγγέλνουν μόνο μια σαλάτα αντί της πορείας του κρέατος.

Το επιδόρπιο - Dolce

Στο τέλος του γεύματός σας, θα σας προσφερθεί dolce . Μερικές φορές μπορεί να υπάρχει επιλογή φρούτων (συχνά ολόκληρα φρούτα που σερβίρονται σε ένα μπολ για να επιλέξετε τι θέλετε) ή τυρί. Μετά το επιδόρπιο, θα σας προσφερθεί καφέ ή digestivo (μετά το ποτό του δείπνου).

Αναψυκτικά

Οι περισσότεροι Ιταλοί πίνουν κρασί, βινύ , και μεταλλικό νερό, μαζεύουν μεταλλικά, με το γεύμα τους. Συχνά ο σερβιτόρος θα πάρει την παραγγελία ποτού πριν από την παραγγελία σας. Μπορεί να υπάρχει κρασί που μπορεί να παραγγελθεί από το τετράγωνο, το μισό ή το πλήρες λίτρο και δεν θα κοστίσει πολύ. Ο καφές δεν σερβίρεται μετά το γεύμα, και το παγωμένο τσάι σπάνια εξυπηρετείται. Εάν έχετε παγωμένο τσάι ή σόδα, δεν θα υπάρχουν δωρεάν τα συμπληρώματα.

Πάρτε το νομοσχέδιο σε ένα ιταλικό εστιατόριο

Ο σερβιτόρος σχεδόν δεν θα φέρει το λογαριασμό μέχρι να το ζητήσετε. Μπορεί να είστε οι τελευταίοι άνθρωποι στο εστιατόριο, αλλά το νομοσχέδιο εξακολουθεί να μην έρχεται. Όταν είστε έτοιμοι για το νομοσχέδιο, απλώς ζητήστε τη βοήθεια. Ο λογαριασμός θα περιλαμβάνει ένα μικρό ψωμί και ένα τέλος φόρτωσης, αλλά οι τιμές που αναφέρονται στο μενού περιλαμβάνουν φόρο και συνήθως υπηρεσία. Μπορείτε να αφήσετε μια μικρή άκρη (μερικά νομίσματα) αν θέλετε. Όχι όλα τα εστιατόρια δέχονται πιστωτικές κάρτες, ώστε να προετοιμαστούν με μετρητά.

Πού να δειπνήσετε στην Ιταλία

Εάν θέλετε ακριβώς ένα σάντουιτς, μπορείτε να πάτε σε ένα μπαρ. Ένα μπαρ στην Ιταλία δεν είναι απλώς ένα μέρος για κατανάλωση οινοπνεύματος και δεν υπάρχουν ηλικιακοί περιορισμοί. Οι άνθρωποι πηγαίνουν στο μπαρ για τον πρωινό καφέ και τη ζύμη τους, για να αρπάξουν ένα σάντουιτς, ακόμα και να αγοράσουν παγωτό. Ορισμένα μπαρ παρέχουν επίσης μερικές επιλογές ζυμαρικών ή σαλάτας, οπότε αν θέλετε απλώς ένα μάθημα, αυτή είναι μια καλή επιλογή.

Ένα tavola calda σερβίρει ήδη παρασκευασμένο φαγητό. Αυτά θα είναι αρκετά γρήγορα.

Τα πιο επίσημα εστιατόρια περιλαμβάνουν:

Ιταλικά γεύματα

Το καλοκαίρι οι Ιταλοί τρώνε αρκετά αργά γεύματα. Το μεσημεριανό γεύμα δεν θα ξεκινήσει πριν από τις 1:00 και το δείπνο πριν από τις 8:00. Στο βορρά και το χειμώνα, οι χρόνοι γεύματος μπορεί να είναι μισή ώρα νωρίτερα, ενώ στον μακρινό νότο το καλοκαίρι μπορείτε να φάτε και αργότερα. Εστιατόρια κοντά μεταξύ του γεύματος και του δείπνου. Σε μεγάλες τουριστικές περιοχές, μπορείτε να βρείτε εστιατόρια όλο το απόγευμα. Σχεδόν όλα τα καταστήματα της Ιταλίας είναι κλειστά το απόγευμα για τρεις ή τέσσερις ώρες, οπότε αν θέλετε να αγοράσετε ένα γεύμα πικ-νικ, βεβαιωθείτε ότι το κάνετε το πρωί!