Γιατί τα ακουστικά ταξιδιού και καλωδιακής τηλεόρασης δεν αναμειγνύονται

Η κακή διάρκεια ζωής της μπαταρίας και ο ήχος του τρεμούλιασμα αφήνει άφθονο χώρο για βελτίωση

Η τεχνολογία των ακουστικών έχει αλλάξει δραματικά τα τελευταία χρόνια. Οι φτηνές, καλωδιωμένες εκδόσεις έδωσαν τη θέση τους στα μοντέλα ακύρωσης θορύβου, ακολουθούμενα από ακουστικά Bluetooth που δεν χρειάζεται να συνδέονται σε πηγή μουσικής.

Στην ατελείωτη αναζήτηση για μικρότερα και ελαφρύτερα gadgets, ήταν αναπόφευκτο να εξαφανιστεί και το τελευταίο καλώδιο που απομένει - αυτό που συνδέει τα δύο ακουστικά. Σίγουρα, αυτό ακριβώς συμβαίνει.

Μικρότερες εταιρείες όπως οι Earin και Bragi ξεκίνησαν την τρέλα, ενώ η Apple και άλλοι θα συμμετάσχουν στο πάρτυ μέχρι τα τέλη του 2016.

Σε χαρτί και σε κηλιδωτά βίντεο μάρκετινγκ, τα καλώδια χωρίς ακουστικά φαίνονται μια μεγάλη ιδέα για τους ταξιδιώτες. Είναι μικρά, ελαφρά, κομψά και διακριτικά - όλα τα χαρακτηριστικά που αγαπούν οι ταξιδιώτες. Έτσι, αν βρίσκεστε στην αγορά για μια νέα σειρά ακουστικών για το επόμενο ταξίδι σας, θα πρέπει να κατευθυνθείτε κατευθείαν και να αγοράσετε ένα ζευγάρι, σωστά;

Οχι τόσο γρήγορα.

Ώρα δοκιμής

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων δύο μηνών, έχω δοκιμάσει εντατικά δύο διαφορετικά ζεύγη ασύρματο ακουστικών Bluetooth. Οι πρωτοπόροι Earin έστειλαν το μοντέλο M-1 τους, ένα μικροσκοπικό ζευγάρι ακουστικών χωρίς επιπλέον χαρακτηριστικά. Ο Bragi έστειλε το The Dash, μια μεγαλύτερη, φημισμένη και ακριβότερη έκδοση. Σε κάθε περίπτωση, έχω ξοδέψει δεκάδες ώρες μαζί τους στα αυτιά μου: στο σπίτι, γύρω από την πόλη, που εργάζονται σε καφετέριες και σε αεροπλάνα και αεροδρόμια.

Το Earin M-1 έρχεται σε μια μικρή μεταλλική θήκη που διπλασιάζεται ως φορτιστής και ένας τρόπος να διασφαλιστεί ότι δεν θα τα χάσετε.

Αυτό θα ήταν εύκολο να γίνει αφού χωρίς το καλώδιο που συνδέει τα δύο μπουμπούκια, ένα ή και τα δύο θα μπορούσαν (και έχουν) να πέσουν εύκολα από μια τσέπη. Στα αυτιά μου, είναι εξαιρετικά άνετα χάρη στην ποικιλία των συμβουλών αφρού Comply που έστειλαν μαζί τους και σπάνια εργάζονται χαλαρά.

Η ποιότητα του ήχου είναι γενικά καλή. Υπάρχει ένας μικρός ηλεκτρονικός θόρυβος φόντου, αλλά είναι πραγματικά αισθητός μόνο στη σιωπή μεταξύ των κομματιών ή στις μεγάλες παύσεις στα podcasts .

Χωρίς το μικρόφωνο ή τα χειριστήρια των ίδιων των ακουστικών, τα M-1 είναι τα καλύτερα για μακρές, αδιάκοπες συνεδρίες ακρόασης. Εάν λάβετε μια κλήση, θα πρέπει να απαντήσετε στο τηλέφωνο. Το ίδιο ισχύει και για την αλλαγή της έντασης ή την εκκίνηση, τη διακοπή και την παράκαμψη των κομματιών, κάτι που είναι μια ταλαιπωρία.

Το Dash είναι ένα διαφορετικό κτήνος με πολλούς τρόπους. Φυσικά, η περίπτωση είναι αισθητά μεγαλύτερη, όπως και τα ίδια τα ακουστικά. Τους βρήκα επίσης λιγότερο άνετα για εκτεταμένη φθορά, και είναι πιθανότερο να έρθουν χαλαρά, ανεξάρτητα από το ποια από τις συμβουλές που χρησιμοποίησα.

Όπου το Dash λάμπει είναι στο ευρύ φάσμα χαρακτηριστικών του. Με ένα περίπλοκο μείγμα από βρύσες, πρέσες και παξιμάδια, μπορείτε να ελέγχετε σχεδόν τα πάντα από τα ίδια τα ακουστικά. Ο τόμος, η εκκίνηση και η διακοπή της μουσικής, η λήψη κλήσεων και πολλά άλλα, συνοδεύεται από μια φωνητική φωνή που σας λέει τι συμβαίνει.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την άσκηση, συμπεριλαμβανομένων των βημάτων, του ρυθμού και του παλμού, και ενεργοποιήστε τη λειτουργία "διαφάνειας" για να αφήσετε τους ήχους του εξωτερικού κόσμου να εισχωρήσουν όταν τους χρειάζεστε. Μπορείτε να φορτώσετε μουσική και podcasts στην ενσωματωμένη θύρα αποθήκευσης του Dash και να τα ακούσετε χωρίς να είστε συνδεδεμένοι με ένα τηλέφωνο ή οτιδήποτε άλλο. Αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο κατά την εκτέλεση, ή υποβρύχια.

Ναι, το Dash είναι αδιάβροχο μέχρι και τα τρία πόδια.

Η ποιότητα του ήχου ήταν αποδεκτή, αν και οι άσχημες άκρες άφηναν περισσότερο εξωτερικό ήχο από όσο θα ήθελα. Όσον αφορά τη συσκευασία πολλών τεχνολογιών σε μια μικρή, φορητή συσκευή, όμως, το Dash είναι δύσκολο να νικήσει.

Τα προβλήματα με τη μετάβαση χωρίς καλώδιο

Ποιο είναι λοιπόν το πρόβλημα μαζί τους;

Ο πρώτος είναι αυτός που είναι κοινός σε όλα τα ασύρματα ακουστικά: το ανθρώπινο κεφάλι.

Όλα αυτά τα οστά και ο εγκέφαλος μπλοκάρουν τα ραδιοσήματα, γεγονός που καθιστά δύσκολο για τα ακουστικά Bluetooth να παραμένουν συνδεδεμένα και συγχρονισμένα. Με αυτόν τον τύπο ακουστικών, η πηγή ήχου συνδέεται με ένα "πρωτεύον" earbud, το οποίο στη συνέχεια συνδέεται με το σύντροφό του στο άλλο σας αυτί.

Ενώ όλα δούλευαν καλά όταν κάθονταν με το τηλέφωνό μου μπροστά μου, δεν το έκανα όταν έκανα κίνηση. Χρειάστηκα να κρατώ το τηλέφωνό μου στην ίδια πλευρά του σώματός μου με αυτό το πρωταρχικό αυτί, για να αποφύγετε τον κόψιμο του ήχου.

Ακόμα και τότε, παρατήρησα τις συνεχιζόμενες ακουστικές δυσλειτουργίες και στα δύο μοντέλα. Ο ήχος θα αποκοπεί ή θα φαίνεται να "μετακινείται" από το ένα αυτί στο άλλο, σε τακτική βάση. Είναι το να το σπρώχνεις, τουλάχιστον.

Τα κουμπωτά ακουστικά είναι επίσης ένα μεγαλύτερο πρόβλημα με αυτό το είδος ακουστικών από άλλα, λόγω της έλλειψης καλωδίων. Τα παραδοσιακά ακουστικά παραμένουν συνδεδεμένα στο τηλέφωνό σας αν πέσουν από τα αυτιά σας και το καλώδιο που συνδέει τα δύο ακουστικά με τα τυπικά μοντέλα Bluetooth τους κρατά γύρω από το λαιμό σας.

Δεν συμβαίνει όμως με εντελώς ασύρματες εκδόσεις - αν πέσουν έξω, θα χτυπήσουν το έδαφος ένα δευτερόλεπτο αργότερα. Ανάλογα με το πού είστε εκείνη τη στιγμή, αυτό θα μπορούσε να καταλήξει να είναι ένα πολύ ακριβό δευτερόλεπτο.

Το μεγαλύτερο ζήτημα για τους ταξιδιώτες, όμως, είναι η διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Ενώ οι κατασκευαστές θα ρίξουν ευτυχώς περίπου αριθμούς όπως «μέχρι και 15 ώρες εν κινήσει», είναι παραπλανητικοί. Έχω τρεις ώρες ζωής μπαταρίας από μια μόνο φόρτιση στο M-1, και μόνο λίγο περισσότερο από τη Dash.

Μια πλήρης χρέωση για κάθε μοντέλο χρειάστηκε μέχρι δύο ώρες, και δεδομένου ότι έπρεπε να καθίσουν στις υποθέσεις τους κάνοντας έτσι, αυτό σήμαινε ότι δεν θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν. Έτσι, ναι, ενώ θα έχετε 10-15 + ώρες απόλυτης χρήσης από τα ακουστικά σας, θα είναι στην περίπτωσή τους για μέχρι και οκτώ ώρες κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου επίσης.

Άλλα ακουστικά χωρίς καλώδιο (π.χ. Airpods της Apple ή Bragi's The Headphone) υποσχόμαστε ταχύτερη φόρτιση και μεγαλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας, αλλά και αυτά που καλύπτουν σε θεωρητικά 5-6 ώρες. Αυτό είναι καλύτερο, σίγουρο, αλλά δεν είναι αρκετό για να σας οδηγήσει σε αξιοπρεπή διαδρομή με λεωφορείο ή μακρινή πτήση.

Για τις μεγάλες ημέρες ταξιδιού, θα πρέπει ακόμα να συσκευάσετε ένα δεύτερο σετ ακουστικών ή να περιμένετε ανυπόμονα, ενώ τα φανταχτερά σας Bluetooth ξεφορτώνουν ξανά.

Η ετυμηγορία

Συνολικά, έχω συγκρουστεί με ακουστικά χωρίς καλώδια όπως αυτά. Από τη μία πλευρά, η τεχνολογία (ειδικά το The Dash) είναι πολύ εντυπωσιακή. Αυτές οι συσκευές συσκευάζονται πολύ σε ένα μικρό χώρο και αν θέλετε να τις χρησιμοποιήσετε μόνο όταν μετακομίζετε ή εργάζεστε σε ένα καφενείο για μερικές ώρες, ίσως τους αρέσει πολύ.

Για ταξίδια, όμως, είναι λιγότερο εντυπωσιακά. Αυτή η μικρή διάρκεια ζωής της μπαταρίας είναι ένα πραγματικό πρόβλημα - αν ξοδεύω πάνω από 150 δολάρια σε ένα ακουστικό, δεν περιμένω να χρειαστεί να χρησιμοποιήσω ένα δεύτερο σετ κάθε λίγες ώρες. Θα μπορούσε να είναι σχεδόν συγχωρέσιμο αν η ποιότητα ήχου ήταν καταπληκτική και χωρίς προβλήματα, αλλά αυτό δεν συμβαίνει ούτε.

Τα Airpods της Apple είναι σήμερα τα καλύτερα μιας μέτριας δέσμης, αλλά ενώ είναι καλύτερα από τα άλλα σε ορισμένες περιοχές (φόρτιση και διάρκεια ζωής της μπαταρίας), είναι χειρότερα σε άλλες (η προσέγγιση ενός μεγέθους δεν ταιριάζει τα κανάλια των αυτιών του καθενός και ένας ανοιχτός σχεδιασμός σας επιτρέπει να αποφύγετε πολλούς θορύβους στο παρασκήνιο που προσπαθείτε να αποφύγετε).

Μέχρι να βελτιωθεί η τεχνολογία και ο σχεδιασμός, οι τακτικοί ταξιδιώτες πρέπει να αφήσουν ακουστικά χωρίς καλώδιο στο ράφι. Όπως μπορεί να φαίνεται παλιό σχολείο σαν καλώδιο, είναι καλύτερο από το να μην μπορείτε να χρησιμοποιείτε τα ακουστικά σας για ώρες κάθε ημέρα ταξιδιού ή να χάσετε ένα αυτί σε μια κρίσιμη στιγμή.

Πιστεύω ότι τα πράγματα θα βελτιωθούν; Ναι, αναμφισβήτητα. Αυτή είναι η νέα τεχνολογία και, όπως όλα τα τεχνολογικά προϊόντα, οι πρώτες εκδόσεις δεν είναι ποτέ οι καλύτερες. Μέσα σε λίγα χρόνια, το ασύρματο θα είναι αναμφισβήτητα βασιλιάς.

Προς το παρόν, όμως, ένα καλό ζευγάρι καλωδίων που απομονώνουν το θόρυβο κοστίζει κάτω από $ 100 (χρησιμοποιούσα αυτά τα Shure SE215 για χρόνια ) και παρέχει καλύτερο ήχο και αποφυγή εξωτερικού θορύβου χωρίς προβλήματα μπαταρίας. Προς το παρόν, μένουν στη λίστα μου.