Θα πρέπει να έχετε μια Hammock ενώ ταξιδεύετε;

Μπορεί να είναι δύσκολο να γνωρίζετε αν το ταξίδι με αιώρα είναι η σωστή απόφαση για εσάς. Αν σας αρέσουν οι αιώρες και πιστεύετε ότι η ιδέα να βρεθείτε σε κάθε προορισμό της παραλίας που επισκέπτεστε ακούγεται σαν παράδεισος, τότε μάλλον θα αναρωτιέστε για την εφοδιαστική. Υπάρχουν πολλές διαφορετικές επιλογές και, δυστυχώς, πολλές αιώρες θα καταλάβουν ένα μεγάλο μέρος χώρου και βάρους στο σακίδιο σας.

Πρέπει να είστε σίγουροι ότι θα έχετε μεγάλη χρήση από την αιώρα σας πριν αποφασίσετε να ταξιδέψετε με ένα.

Εδώ είναι μερικές σκέψεις σχετικά με το ταξίδι με μια αιώρα:

Πλεονεκτήματα

Άνεση και χαλάρωση: Οι ώρες που ξοδεύουν σε μια αιώρα είναι το όνειρο του σακιδίου. Όποια και αν είναι η διαμονή σας, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να σηκώσετε την αιώρα σας ανάμεσα σε μερικά δέντρα ή ανάμεσα σε μερικές θέσεις στον ξενώνα σας και είστε καλοί να πάτε. Θα πρέπει να μπορείτε να βρείτε κάπου για να κρεμάσετε ένα από τα περισσότερα μέρη που επισκέπτεστε

Δεν υπάρχει άμμος στις παραλίες: Εάν κατευθυνθείτε προς την παραλία και βυθίσετε την αιώρα σας ανάμεσα σε δύο δέντρα, θα έχετε συχνά μια σκιά από τα δέντρα, αποφεύγοντας παράλληλα την άμμο σε όλο σας.

Φθηνότερες επιλογές διαμονής: Οι ξενώνες και οι ξενώνες συχνά θα σας επιτρέψουν να κοιμηθείτε στους κήπους με μια αιώρα για πολύ μειωμένη τιμή - να είστε βέβαιος να τους στείλετε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου εκ των προτέρων για να ελέγξετε ότι θα ήταν εντάξει με αυτό. Έχω γνωρίσει πολλούς ταξιδιώτες που εξοικονομούν πολλά χρήματα με το να κοιμούνται σε αιώρες ενώ ταξιδεύουν.

Βεβαιωθείτε ότι δοκιμάζετε ότι μπορείτε πραγματικά να κοιμηθείτε σε μια αιώρα πριν δεσμευθείτε να το κάνετε αυτό!

Δωρεάν Camping: Αν ψάχνετε για μια εξωτική περιπέτεια στο δρόμο, τότε μια αιώρα θα σας επιτρέψει να δοκιμάσετε δωρεάν κάμπινγκ με ευκολία. Ίσως να κάνετε καμίνι ή κάμπινγκ και πρέπει να βρείτε κάπου για ύπνο για τη νύχτα και δεν είναι κοντά σε καμία επιλογή διαμονής.

Απλά ανακατεύετε μια αιώρα ανάμεσα σε δύο δέντρα και είστε ταξινομημένοι για το βράδυ. Βεβαιωθείτε ότι έχετε κρύψει μακριά από τον κεντρικό δρόμο αν σκοπεύετε να το κάνετε αυτό, αλλιώς, κάνετε τον εαυτό σας έναν εύκολο στόχο και ανοίγοντας τον εαυτό σας για να ληστεύσετε ή να επιτεθεί.

Οι αιώρες είναι επίσης πολύ ογκώδεις και βαρύτερες από τον εξοπλισμό κατασκήνωσης, συμπεριλαμβανομένων των σκηνών και των υπνοδωματίων.

Μειονεκτήματα

Βάρος: Οι αιώρες μπορεί να φαίνονται σαν να είναι αρκετά ελαφρές, αλλά όταν τους κυλάτε, ζυγίζουν πολύ λίγο. Αντί να αγοράσετε μια αιώρα online, κατευθυνθείτε σε έναν υπαίθριο ειδικό, όπως το REI, και δοκιμάστε τα έξω για να δείτε αν το βάρος δικαιολογεί τη μεταφορά του.

Μέγεθος: Οι αιώρες είναι επίσης εκπληκτικά μεγάλες. Και πάλι, φροντίστε να ρίξετε μια ματιά σε ένα πρόσωπο στην προσωπική σας προτού δεσμευθείτε να το αγοράσετε. Ένας φίλος ταξίδευε με μια αιώρα για ένα χρόνο πριν συνειδητοποιήσει ότι το είχε χρησιμοποιήσει μόνο τέσσερις φορές κατά τη διάρκεια αυτού του έτους και ανέλαβε ένα σημαντικό μέρος του χώρου στο σακίδιο του!

Ασφάλεια: Όταν κοιμάσαι σε μια αιώρα είσαι ένας εύκολος στόχος. Είσαι κοιμισμένος και έξω έξω και ο καθένας μπορεί να βρει και να ληστέψει ή να σας επιτεθεί. Για να ελαχιστοποιήσετε τον κίνδυνο σας, αποκρύψτε το σακίδιο σας σε μια σακούλα απορριμμάτων και τοποθετήστε το σε ένα θάμνο. Συνδέστε ένα σχοινί γύρω από αυτό και τον καρπό σας, ώστε να ξέρετε αν κάποιος προσπαθεί να σας ληστέψει.

Πώς να αποφασίσετε ποια αιώρα να αγοράσετε

Ως ταξιδιώτης, θα θελήσετε να αγοράσετε ως ελαφριά μια αιώρα, όσο το δυνατόν, και κατά προτίμηση ένα που συσκευάζει μικρό.

Οι αιώρες με σχοινί είναι μια επιλογή και έρχονται είτε από πολυεστέρα είτε από βαμβάκι. Στόχος είναι να αγοράσετε ένα που είναι κατασκευασμένο από πολυεστέρα αν αποφασίσετε να κατεβείτε αυτή τη διαδρομή - το βαμβάκι θα πάρει ωίδιο αν το χρησιμοποιείτε για κάμπινγκ έξω για πολύ καιρό.

Εάν δεν θέλετε μια αιώρα σχοινί, τότε ρίξτε μια ματιά σε εξειδικευμένες αίθουσες κάμπινγκ, οι οποίες είναι πολύ πιο ελαφρύ. Είναι ανθεκτικά και φτιαγμένα για να χρησιμοποιηθούν έξω, οπότε δεν θα επηρεαστούν από τα στοιχεία. Το τεράστιο πλεονέκτημα για την αιώρα αιώρες είναι ότι συχνά έρχονται με μια κάλυψη βροχής, δίχτυ έντομα και τσέπες για να κρατήσετε τα πράγματα σας μέσα.